Logo
 
  Forum  
Κοινότητα
Forum
Αναζήτηση
Σύνδεθείτε

Συνδεθείτε στο Gyn.gr

Ρωτήστε τους

συνεργάτες μας

για θέματα υγείας

που σας απασχολούν

Δείτε πάνω απο

16.000 απαντήσεις 

απο ερωτήσεις

επισκεπτών

Δείτε προφίλ και κάντε

νέους φίλους!

Δημιουργήστε μια

όμαδα και συμμετέχετε

σε άλλες!

 

Web counters Απόκρυψη
Επισκέψεις Επισκέπτες
Σήμερα 120 87
Εχθές 1.190 803
Top Day 26.535
(03/17/10)
28.246
(03/19/10)
Σύνολο 4.671.628 4.618.994
Forum http://www.gyn.gr
Forum
  > Ερωτήσεις Απαντήσεις για το gyn.gr
    > Γυναικολογικά Θέματα
      > προωρο μωρο
Last Visit:22 Νοέμβριος 2014 at 08:29:24Συνδεθείτε | Top 10
  Εκτυπώστε  
προωρο μωρο
1 Αποστολέας Μήνυμα

ΕΛΕΝΗ Λ
Debutant Debutant

Πρώτη εγγραφή στις:
10 Δεκέμβριος 2007
Τοποθεσία:
Greece
Posts:5
STATUS:ΕΛΕΝΗ Λ - Offline
Καταχώρηση 18 Μάρτιος 2008 at 17:20:38 
καλησπερα σας και παλι θα χρειαστω τις πολυτιμες συμβουλες σας!!!!


ειμαι στην 35 εβδομαδα κυησης και ενιωθα πολυ πιεση χαμηλα ετσι πηγα στον γιατρο μου και μου ειπε οτι το παιδι εχει κατεβει καναμε και υπερηχο και βρηκε λεει το μωρο 2 εβδομαδες μικροτερο δηλαδη 33 εβδομαδων.μου εδωσε και εκανα ενεσεις κορτιζονης για να τελειοποιηθει το αναπνευστικο του σε περιπτωση που γεννηθει προωρο.


και η ερωτηση μου ειναι η εξης αλλαζει η ΠΗΤ? δηλαδη εγω 17/3 εμπενα στον 9 μηνα αλλα το βρηκε μικροτερο σε εβδομαδες αυτο αλλαζει και την ΠΗΤ?


το βαρος του ειναι 2090 πολυ μικρουλι δηλαδη υπαρχει η περιπτωση  το μωρο να μπει σε θερμοκοιτιδα?


αν τελικα γεννηθει προωρο τι επιπτωσεις θα εχει??


σας ευχαριστω!!!!

Go Top
Προφίλ - ΕΛΕΝΗ Λ

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 29 Μάρτιος 2008 at 09:50:02 
Αγαπητή    Φίλη!


Μεσα σε 5 εβδομάδεςες, το μωρό σου  θα βαλει  τουλαχιστον 1./3  του τρεχοντος  βάρους.. θα  γεννηθει δηλαδή  σίγουρα γυρω  στα 2700 γρ.  κι  επομενως δεν θα εινα ελλιποβαρές..  


Τελειομηνα εμβρυα με βαρος  πανω  από 2500 γρ.  ειναι  φυσιολογικά!   


Η προφυλαξη με κορτιζονη καλως έγινε, άλλα δεν σημαινει ότι θα γεννησεις πρόωρα...


Αν τα  προγεννητικά   καρδιοτοκογραφήματα   - για το αν θα γινουν  και   αν  θα γινουν  καθε εβδομαδα  ,  θα  το κρινει ο  γιατρός  σου  - είναι   εν ταξει  και υπάρχει  παραλληλα  σχετική αυξηση βαρους  (θα το δει  κανείς  το ενωρίτερο  σε 2 εβδομαδες )  - τα   υπερηχογραφικά κριτηρια του πλακουντα ειναι λιγότερο  σημαντικά,  αλλα  παιζουν   κι   αυτά εν   ρολο - υποθετω  ότι  ο γιατρός σου  θα  περιμενει  την  ημερομηνία τοκετου,  που βεβαια  δεν  αλλαζει!


Εκτιμώ,  ότι θα γεννησεις  στις μερες  σου  φυσιολογικά..  Καλλιτερα  να μην ειναι το μωρο  τοσο μεγαλο..  θα μεγαλωσει μετά!


Φιλικά


Π.Ζ. [lo]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos
  Εκτυπώστε  
 
Cookies Απόκρυψη
Κάντε το Gyn.gr αρχική σελίδα στο browser σας
 
 ©gyn.gr 2002-2014 - Contact Site Owner - webmaster (a) gyn.gr - Designed with ASP-Nuke community v1.4 SP4
Όροι χρήσης - Προστασία προσωπικών δεδομένων - Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας
Page processed in: 0,6094 seconds.