Logo
 
  Forum  
Κοινότητα
Forum
Αναζήτηση
Σύνδεθείτε

Συνδεθείτε στο Gyn.gr

Ρωτήστε τους

συνεργάτες μας

για θέματα υγείας

που σας απασχολούν

Δείτε πάνω απο

16.000 απαντήσεις 

απο ερωτήσεις

επισκεπτών

Δείτε προφίλ και κάντε

νέους φίλους!

Δημιουργήστε μια

όμαδα και συμμετέχετε

σε άλλες!

 

Web counters Απόκρυψη
Επισκέψεις Επισκέπτες
Σήμερα 466 282
Εχθές 892 660
Top Day 26.535
(03/17/10)
28.246
(03/19/10)
Σύνολο 4.591.146 4.564.427
Forum http://www.gyn.gr
Forum
  > Ερωτήσεις Απαντήσεις για το gyn.gr
    > Γυναικολογικά Θέματα
      > Νέα ερώτηση
Last Visit:21 Σεπτέμβριος 2014 at 15:10:43Συνδεθείτε | Top 10
  Εκτυπώστε  
Νέα ερώτηση
1 Αποστολέας Μήνυμα

kapamarou
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Μάιος 2007
Τοποθεσία:
Greece
Posts:46
STATUS:kapamarou - Offline
Καταχώρηση 03 Μάιος 2007 at 08:46:01 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΠΑΡΑΚΕΡΑΤΩΣΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ BETADIN ΥΠΟΘΕΤΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΗΡV ΚΑΙ ΚΩΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ. Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΑ ΥΓΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΕΤΣΟΥΞΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ ΑΣΠΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΤΟ ΤΕΣΤ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ HPV.


ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΕΡΑΤΩΣΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΙΣΗ, ΣΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ,ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΓΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ.


ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ.


1) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΕΡΑΤΩΣΙΚΑ?


2) ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ BETADIN ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ?


3) ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ HPV KAI O ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?


4) ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕ?Ι


5) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ HPV ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?


6) ΤΙ ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ?


7) Ο HPV ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ?


8) ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΕΓΩ?


Υ.Σ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΕΙΝΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ? ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΓΧΟΣ.


ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PCR ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΗΣΗ KAI ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ


 

Go Top
Προφίλ - kapamarou

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 05 Μάιος 2007 at 08:57:59 
Τροποποιηση 25 Μάιος 2007 at 19:41:52

Αγαπητέ Φίλε!

Γιατι   ο ενας  γιατρός  κατι  ειδε και  κι  ο  άλλος όχι, δεν μπορω να γνωριζω.  Υποθεσεις μπορει   μονον να κανω.


Το  ΄΄τσoυξιμο'' οφειλοταν  στο  διαλυμα    οξικού   οξέως  (κοινο ξυδι   από το επομενο  Supermarket δηλαδή!)  που χρησιμοποιησε  ο  πρωτος συναδελφος.  Αν  ο  δευτερος   ήταν βιαστικός   και  δεν εβαλε  ενα  βαμβακι με το διάλυμα  αυτό   για τουλάχιστον 60  δευτερολεπτα (1 λεπτό )  στον τραχηλο της  μητρας,  ειναι δυνατόν  να μην ειδε  τις αλλοιωσεις  HPV. !


Κολποσκοπικη εικονα  τραχήλου μητρας,  μετά  από δοκιμασία  οξικου οξέως.  Εμφανης  η αρνητικη περιοχή,  που  εχει προσβληθει  από  HPV. Περιστατικό   ιατρείου


Παρακερατωσικά  κυτταρα  δεν  αποτελουν βεβαια αποδειξη  για  HPV, ειναι  όμως  πολυ  συχνό ευρημα,  όταν  αυτό  υπάρχει.


Δυσκερατωτικά  κύτταρα.  Δικό μας  παρακεύασμα.  μεγεθυνση 10Χ10, Χρώση κατά  Papanicolaou


 Ναι,  μπορει  στο ενα  επιχρισμα  να φανουν και σε άλλο οχι, επειδή δεν έτυχε!


Κινδυνος για  καρκινο στον τραχηλο  της  μητρας   ΔΕΝ  υπαρχει,  με τις σημερινές προϋποθεσεις. Αν  βρεθει  το οποιο προβλημα, αυτό  αντιμετωπιζεται  .αμεσα, χωρις συνεπειες για γονιμοτητα  και τυχον εγκυμοσύνη.


Ειναι γεγονός  ακομη,  ότι το Papanicolaou μπορει να ειναι αρνητικο, στην κολποσκοπιση  όμως να φανεί η προσβολή  απο  HPV.  Η  κολποσκοπιση  ανακλυπτει  συχνοτερα  προσβολες απο  HPV  απ΄ ότι  το  Παπανικολαου!  Ακούγεται περιεργα, ειναι  όμως έτσι  και δεν  το λεω  μονον εγω, αλλά και  όλοι  που ειναι γνωστες  του σντικειμένου.


Παρα πολυς κοσμος εχει  HPV και δεν το γνωριζει.  Υπαρχουν  αναφορές,  ότι   ακομη και 70%  του σεξουαλικά  ενεργου  πληθυσμού μπροει να  εχουν προσβληθει  από  κονυδυλώματα.  Υπαρχουν  απ΄αυτά πανω από 100  στελεχη.   Κι εσύ   μπορει  να εχεις,  αλλα  να μην  υπάρχουν πια  δερματικές εκδηλωσεις.   Ακομη και  η  αρνητικη ανιχνευση με  PCR  δεν εξασφαλιζει!


θα συνιστουσα  πολυ,  να παψει ο πανικός.  Δεν προκειται για σοβαρή κατασταση.  Η παραπληροφόρηση του   κοινου  (και γιατρών  εν μερει!)  δημιουργησε  μια υστερία γυρω  από ενα  θεμα,  που δεκαετίες  δεν ήταν  σημαντικό.  


Διαλεξτε ενα  γιατρό  και  κανετε  αυτα  που θα σας πει. Ολοι ξερουν  απ΄αυτά !  


Η  κατάσταση θα ξεκαθαρίσει  και το  οποιο προβλημα θα λυθει  αποτελεσματικά.


Φιλικά


Π.Ζ. [lo]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos

kapamarou
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Μάιος 2007
Τοποθεσία:
Greece
Posts:46
STATUS:kapamarou - Offline
Καταχώρηση 19 Μάιος 2007 at 08:17:03 
γιατρε χιλια ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Go Top
Προφίλ - kapamarou

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 25 Μάιος 2007 at 19:45:47 
Οι ερωτήσεις  σου έχουν ενδιάφέρον  για  παρα πολλους επισκέπτες της σελίδας.  Ετσι  προσπαθησα  να  δώσω  μία   λεπτομερέστερη  και καπως εκλαϊκευμενη  εικονα   του προβληματισμού  που δημιουργείται  από ένα  παληό  προβλημα,  που ξαφνικά έγινε επίκαιρο.


Για καθε  καλό λογο,  είμαστε  ευτυχείς!


Π.Ζ. [feu]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos

kapamarou
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Μάιος 2007
Τοποθεσία:
Greece
Posts:46
STATUS:kapamarou - Offline
Καταχώρηση 09 Ιούνιος 2007 at 07:24:03 
Καλέ μου γιατρέ , για αλλη μια φορα καλησπερα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εξέλιξη της κατάστασης. Οι εξετάσεις pcr βγηκαν και γραφουν οτι ειμαι θετικος στον υποτυπο υψηλου ογκογεννετικου κινδυνου 31. Η κοπέλα μου ξανα εκανε τεστ παπ και κολποσκοπιση. Το τεστ παπ ηταν για τριτη φορα αρνητικο για hpv αλλα αυτη τη φορα στην κολποσκοπιση βρεθηκαν δυο ασπρα κομματακια οσο το κεφαλι μιας καρφιτσας. Τις τα αφαιρεθηκαν και εγινε βιοψια. Μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια με τον ιατρο, μου ειπε οτι η βιοψια εινα αρνητικη αλλα οτι εχει hpv. Επισης ειπε οτι βρηκε μια ελαφρια δυσπλασια σαν φλεγμονη η οποια δεν ειναι τιποτα το ανυσιχιτικο. Συνεχιζουμε τη ζωη μας κανονικα ειπε δεν κανουμε τιποτα και επανεξεταση σε τρεις μηνες. Το ποιο πιθανον ειναι να θεραπευτει απο μονη της. Τα ερωτηματα ειναι, υπαρχει κυνδινος για καρκινο στο τραχηλο, στο στομα ή στον πρωκτο? Ποια θα πρεπει να ειναι η σεξουαλικη μας συμπεριφορα? Μηπως πρεπει να κανουμε και πρωκτοσκοπιση?  Τι σημαίνει υψηλου ογκογεννετικου κινδυνου? Ο τυπος 31 είναι απο αυτους που προκαλουν τον καρκίνο στον τραχιλο?  Συγνωμη για τις τοσες πολλες ερωτησεις αλλά παρακαλω καταλαβεται το άγχος μας που ισως να ειναι και αδικιολογητο λογο αγνοιας. Παρακαλω αν μπορειται απαντηστε στα ερωτηματα μας. 


 


 


Ευχαριστω πολυ, και συγνωμη αν σας ζαλισαμε .

Go Top
Προφίλ - kapamarou

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 11 Ιούνιος 2007 at 18:21:40 
Οπως είπαμε,  αν   ακολουθησετε, τις συμβουλες του γατρού σας,  τιποτε  απ΄ όλ  ΄αυτά  που φοβασαι  δεν πρέπει  να  σας απασχολουν.  Θα μου επιτραπει  να  μην επεκταθώ άλλο, φτανει.  Εχετε και γιατρό  που σας βλεπει.


Να  επαναλάβω το  κυριότερο:  ετησιος   γυναικολογικός έλεγχος με   κολποσκοπιση  και  Pap-test.   


Π.Ζ. [lo]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos

kapamarou
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Μάιος 2007
Τοποθεσία:
Greece
Posts:46
STATUS:kapamarou - Offline
Καταχώρηση 19 Ιούνιος 2007 at 10:29:59 
ο τυπος 31 ευθυνεται για τον καρκινο του ταρχιλου? αλλοι λενε οχι αλλοι λενε ναι τι να πιστεψω.

Go Top
Προφίλ - kapamarou

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 20 Ιούνιος 2007 at 16:53:22 
Τροποποιηση 20 Ιούνιος 2007 at 17:57:19

Για  τον  HPV 31   δεν   λενε  ''άλλοι έτσι κ ι  άλλοι  αλλοιως.''    Ειναι  δυνητικά ογκογόνος  και συγκαταλεγεται  στα στελεχη  υψηλοτερου  κινδυνου.  Οταν λεμε  ''δυνητικά'', εννοούμε όχι  οπωσδήποτε  ογκογόνος.  Δεχομαστε   ότι  πρέπει να συντρεξουν κι  άλλοι  παράγοντες  γι  αυτό. 


Ισχυει  λοιπον   παντα η προηγουμενη  απάντηση.  Αν  μια γυναικα εξεταζειται  κατα  τον τροπο  που είπαμε καθε χρονο,  δεν θα προσβληθει  από καρκινο του τραχηλου της  μητρας.


Φιλικά


Π.Ζ. [lo]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos
  Εκτυπώστε  
 
Cookies Απόκρυψη
Κάντε το Gyn.gr αρχική σελίδα στο browser σας
 
 ©gyn.gr 2002-2014 - Contact Site Owner - webmaster (a) gyn.gr - Designed with ASP-Nuke community v1.4 SP4
Όροι χρήσης - Προστασία προσωπικών δεδομένων - Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας
Page processed in: 0,9375 seconds.