Logo
 
  Forum  
Κοινότητα
Forum
Αναζήτηση
Σύνδεθείτε

Συνδεθείτε στο Gyn.gr

Ρωτήστε τους

συνεργάτες μας

για θέματα υγείας

που σας απασχολούν

Δείτε πάνω απο

16.000 απαντήσεις 

απο ερωτήσεις

επισκεπτών

Δείτε προφίλ και κάντε

νέους φίλους!

Δημιουργήστε μια

όμαδα και συμμετέχετε

σε άλλες!

 

Web counters Απόκρυψη
Επισκέψεις Επισκέπτες
Σήμερα 473 341
Εχθές 791 493
Top Day 26.535
(03/17/10)
28.246
(03/19/10)
Σύνολο 4.704.384 4.640.355
Forum http://www.gyn.gr
Forum
  > Ερωτήσεις Απαντήσεις για το gyn.gr
    > Γυναικολογικά Θέματα
      > Νέα ερώτηση
Last Visit:21 Δεκέμβριος 2014 at 20:07:23Συνδεθείτε | Top 10
  Εκτυπώστε  
Νέα ερώτηση
1 Αποστολέας Μήνυμα

amanta9
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Οκτώβριος 2006
Τοποθεσία:
Greece
Posts:22
STATUS:amanta9 - Offline
Καταχώρηση 02 Φεβρουάριος 2010 at 06:36:47 
Καλημέρα σας!
είμαι έγκυος 10 εβδομάδων και έχω ενα γιο ο οποίος είναι 2,5 χρονών!την προηγούμενη τρίτη και για 6 μέρες έκανε  πυρετό, στη συνέχεια πρήστηκαν τα ουλα του και ματωναν, εντέλει διαγνώστηκε ερπητική στοματίτιδα!Χθές το βράδυ έκανα πυρετό ποναει ο λαιμός μου και εχουν ερεθιστεί ελαφρώς τα ούλα μου!φοβάμαι οτι κόλησα! (n)
Η γιατρός μου είπε να παω να κάνω εξετάσεις για αντισώματα γιατί ο ερπης προκαλει βλάβες στο έμβρυο!
εσάς ποια η γνώμη σας?έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση?Τι θα κάνω θα κανω αμνιοπαρακέντηση?τι πιθανότητες εχει να μολυνθει το εμβρυο?
Go Top
Προφίλ - amanta9

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 02 Φεβρουάριος 2010 at 17:25:11 
Βλαβες στο εμβρυο;  Αυτό  που γνωριζω ειναι,  ότι σε γυναίκες που  εχουν προσβληθεί   από έρπητα γεν.   οργανων  κατά την  περιοδο  που αναμενεται τοκετός ,   ή κατα την περιοδο  υποτροπης  έρπητα,   διενεργουμα  μία καισαρική.. Mεχρι σημερα,  δεν    μου  εχει  τεθεί   θεμα βλάβης εμβρύου,  ούτε στους τύπους    HSV  1 (   κυριως επιχειλιος  και   HSV 2 (γεν.  οργανων )   καθως  και  στον ζωστήρα... Ειχα  τοκετους φυσιολογικους  σε μερικά τετοια περιστατικά,    χωρις προβληματα...  


Ερπητα  όπως τον περιγραφεις  (συνηθως παρομοιες εντοπισης   προερχονται από τον herpes simplex)  δεν ειχα. Ο   μηχανισμός  ομως  μολυνσης ειναι  ο ιδιος... Μονον  με άλλη εντοπιση.. 


Να δεις το θεμα των αντισωματων  μπορεις βεβαια,  αλλα   απ΄ ότι ξερω, δεν  τιθεται  θεμα  επιμολυνσεως του εμβρυου, έτσω και να εχεις επιμολυνθει ..  .Αν  έπεσε  η  η ιδέα  αμνιοκεντησεως  από την  γιατρό  σου:     Ισως πάλι, δεν  τα ξερω  κι  όλα..


Π.Ζ. [lo]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos

amanta9
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Οκτώβριος 2006
Τοποθεσία:
Greece
Posts:22
STATUS:amanta9 - Offline
Καταχώρηση 03 Φεβρουάριος 2010 at 05:22:44 
Καταρχήν σας ευχαριστώ για το χρονο που διαθέσατε να μου απαντήσετε!
ακόμα δεν πήρα τα αποτελέσματα για τα αντισώματα αλλά τα ούλα μου έχουν χειροτερέψει, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο οτι κόλλησα!
Η γιατρός μου είπε οτι υπάρχει πρόβλημα αν είναι πρωτοπαθής η λοίμωξη στην εγκυμοσύνη αν είχα αντισώματα δεν θα πείραζε!
Ειπε επισης να γίνει παρακέντηση για να δούμε αν έχει μολυνθεί το εμβρυο και αν έχει θα πρεπει να γινει διακοπή!
Η αλήθεια είναι οτι μου δώσατε μια ελπίδα
ευχαριστώ πολύ!
Go Top
Προφίλ - amanta9

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 03 Φεβρουάριος 2010 at 16:38:50 
Aγαπητή  Φίλη!


Παρακάλεεσα  και τον  φιλο  κ. Χατζηγεωργιου  Κωνσταντίνο,  που   ειναι αυτή την στιγμη  επιστ.  συνεργατης  στην  πανεπιστημιακή κλινικη  θεσσαλονικης, στο Ιπποκρατειο,   που προ-ίσταται   ο  καθ.  κ.  Αγοραστός, να  σε ενημερωσει  τι πραττουν εκει  σε περίπτωσεις  προσβολής   από  ερπητα  πάσης  φυσεως στο α΄τρίμηνο  κι  αν τιθεται σε  όλες θεμα αμνιοκέντησης..  


Υπαρχει ασφαλώς  η  γενικευμενη μορφή  προσβολής έρπητα,  που  μπορεί   να  μεταφερθει  και  αιμοτογενώς  και λογικά  να  περασει τον  πλακουντα  και να  επιμολυνει  το έμβρυο -  η επιμολυνηση  εχει  ,εκτος από αυτή την  παρα-παρα  πολυ σπάνια περιπτωση,  άλλες οδούς επέκτασης  -  στην οποία  ωστόσο   από  κλινικής πλευράς  δεν  εχεις  εσύ...


Φιλικά


Π.Ζ. [lo]


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos

amanta9
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Οκτώβριος 2006
Τοποθεσία:
Greece
Posts:22
STATUS:amanta9 - Offline
Καταχώρηση 03 Φεβρουάριος 2010 at 19:36:26 
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, θα περιμένω απάντηση από τον κύριο Χατζηγεωργίου!
Να είστε πάντα καλά!
Go Top
Προφίλ - amanta9

Dr.chatzigeorgiou
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
09 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:2879
STATUS:Dr.chatzigeorgiou - Offline
Καταχώρηση 04 Φεβρουάριος 2010 at 21:59:22 
αγαπητή φίλη,

πρόσφατα περιστατικά ή προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά έψαξα στη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά.
Τα δεδομένα για τη στοματική μορφή του έρπητα (oral herpes disease) είναι ελάχιστα! Συνεπώς, δεν υπάρχουν σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες για το θέμα αυτό. Από τα στοιχεία πάντως που βρήκα, ξεχωρίζω τα εξής:
α) η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή.
β) φαίνεται πως η χορήγηση acyclovir κατά τη διαπίστωση (για δοσολογίες δες στο link ενός πολύ πρόσφατου άρθρου (
http-equiv="Content-Type" />





{Style type="text/css">

{/Style>http://www.cda-adc.ca/jcda/vol-75/issue-7/523.pdf ) προφυλάσσει από τη μετάδοση - αν και για τη στοματική μορφή είναι άγνωστη η δυνατότητα μετάδοσης κάθετα, δηλαδή διαπλακουντιακά.
Για το ίδιο λόγο, είναι αμφίβολο εάν η αμνιοπαρακέντηση ή η ομφαλιδοπαρακέντηση για συλλογή αίματος του εμβρύου δείξουν κάτι.
γ) Τελευταία, το ενδιαφέρον στρέφεται στην προφύλαξη του νεογνού (άμεσα μετά τη γέννηση δηλαδή) με χορήγηση ειδικών αντι-ιικών φαρμάκων.
Γενικά, η πρόγνωση των νεογνών που γεννήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ήταν άριστη! Δε βρήκα περιπτώσεις στις οποίες τα νεογνά να εμφάνισαν κάπιο πρόβλημα. π΄ρεπει να τονιστεί βέβαια, πως οι ανεφερθείσες περιπτώσεις είναι πολύ λίγες.

Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσετε με το γυναικολόγο σας.

Φιλικά,

Κ.Χ.
---------------
Δρ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,
Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος.
Διδάσκων ΠΔ 407/80 σε βαθμίδα Λέκτορα,
Δ' Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Α.Π.Θ., Νοσοκομείο "Ιπποκράτειο"
Θεσσαλονίκης

 Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη. Τηλ. ραντεβού: 2310-227981 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 17.30-20.30)    chatzkon@hotmail.com 

Go Top
Προφίλ - Dr.chatzigeorgiou Αποστολή Mail - Dr.chatzigeorgiou

amanta9
Amateur Amateur

Πρώτη εγγραφή στις:
03 Οκτώβριος 2006
Τοποθεσία:
Greece
Posts:22
STATUS:amanta9 - Offline
Καταχώρηση 05 Φεβρουάριος 2010 at 05:50:58 
Σας ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σας, μου δίνεται κουράγιο γιατί η ψυχολογία χάλια!
Να είστε καλά και σε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα στο site έχετε βοηθήσει πολύ κόσμο!
Go Top
Προφίλ - amanta9
  Εκτυπώστε  
 
Cookies Απόκρυψη
Κάντε το Gyn.gr αρχική σελίδα στο browser σας
 
 ©gyn.gr 2002-2014 - Contact Site Owner - webmaster (a) gyn.gr - Designed with ASP-Nuke community v1.4 SP4
Όροι χρήσης - Προστασία προσωπικών δεδομένων - Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας
Page processed in: 0,6719 seconds.