Logo
 
  Forum  
Κοινότητα
Forum
Αναζήτηση
Σύνδεθείτε

Συνδεθείτε στο Gyn.gr

Ρωτήστε τους

συνεργάτες μας

για θέματα υγείας

που σας απασχολούν

Δείτε πάνω απο

16.000 απαντήσεις 

απο ερωτήσεις

επισκεπτών

Δείτε προφίλ και κάντε

νέους φίλους!

Δημιουργήστε μια

όμαδα και συμμετέχετε

σε άλλες!

 

Forum http://www.gyn.gr
Forum
  > Ερωτήσεις Απαντήσεις για το gyn.gr
    > Γυναικολογικά Θέματα
      > σαλπιγγογραφία-εξωσωματική
Last Visit:22 Ιούλιος 2014 at 16:24:32Συνδεθείτε | Top 10
  Εκτυπώστε  
σαλπιγγογραφία-εξωσωματική
1 Αποστολέας Μήνυμα

ntina12
Debutant Debutant

Πρώτη εγγραφή στις:
21 Αύγουστος 2007
Τοποθεσία:
Greece
Posts:6
STATUS:ntina12 - Offline
Καταχώρηση 21 Αύγουστος 2007 at 17:17:09 
Είμαι 29 χρονων και με τον ανδρα μου προσπαθούμε ανεπιτυχώς 10 μήνες να κάνουμε παιδί. Σε ότι αφορά το ιστορικό μου έχω έναν απόλυτα σταθερό κύκλο 26-27 ημερών , αλλά και ένα υπορρογόνιο ενδοτοιχωματικό ινομύωμα 4 εκατοστών  στην τωρινή φάση , το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία σε έναν υπέρηχο πριν τέσσερα χρόνια. Μου συνέστησαν να μην το αφαιρέσω γιατί στην συγκεκριμένη θέση που βρίσκεται δείχνει ότι δεν επηρεάζει.Πριν ένα μήνα ο άνδρας μου έκανε ένα σπερμοδιάγραμμα , στο οποίο δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. Έκανα σαλπιγγογραφία η οποία έδειξε τα ακόλουθα -


 Η κοιλότης του σώματος της μήτρας τείνει να προσλάβει σχήμα Τ, με παρυφώδη ανωμαλία στον πυθμένα. Οι ωαγωγοί σκιαγραφούνται έως τα κωδωνικά τους στόμια , ασύμμετροι. Ο δεξιός εις υψηλοτέραν θέση , ελαφρώς διατεταμένος , με διαβατότητα. Μετρία διαβατότης αριστερά. Ενδαγγείωσις σκιεράς ουσίας στον πυθμένα. Πιθανή μικρού βαθμού ισθμική οζώδης σαλπιγγίτις. Περικωδωνικές συμφύσεις δεξιά , εις την ορθία ακτινογραφία.


Ο γιατρός μου θεώρησε ότι είναι τέτοια τα αποτελέσματα της σαλπιγγογραφίας, τα οποία μας οδηγούν στην λύση της εξωσωματικής( ενδεχομένως με ικανοποιητικά ποσοστά επιτυχίας) , χωρίς να χρειάζεται να υποβληθώ σε λαπαροσκόπηση.


Αντιθέτως , ένας δεύτερος μου είπε για την ύπαρξη υδροσάλπιγγας και υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η λαπαροσκόπηση . Και αυτό γιατί πιστεύει ότι μάλλον θα αποκαλυφθεί ενδομητρίωση ως πιθανή αιτία των συμφύσεων (στηρίζεται στο γεγονός ότι κάποιες φορές έχω έντονους πόνους περιόδου - πράγμα βέβαια που μου συνέβαινε ανέκαθεν και όχι τώρα ξαφνικά)  και ότι χρειάζεται να υποβληθώ οπωσδήποτε σε κάποια θεραπεία , πριν καταλήξω σε εξωσωματική , για να έχω κάποιες πιθανότητες επιτυχίας.


Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την γνώμη σας.


 


 

Go Top
Προφίλ - ntina12

dr.zissopoulos
Expert Expert

Πρώτη εγγραφή στις:
08 Οκτώβριος 2003
Τοποθεσία:
Greece
Posts:12555
STATUS:dr.zissopoulos - Offline
Καταχώρηση 21 Αύγουστος 2007 at 23:07:58 
Τροποποιηση 21 Αύγουστος 2007 at 23:14:56

Αγαπητή  Φίλη!

 


Κάθε γιατρός  μπορεί αν εχει  διαφορετικο  σκεπτικό.  Εχω  ξεγεννήσει πολλά παιδιά (3000 κι πλεον)   και  σε πολλά από αυτά η  μητέρα είχε ενα  μικρότερο  ή και μεγαλυτερο ινομυωμα  από το δικό  σου,  που δεν προξένησε προβληματα.  Στην περιπτωση  σου  ομως, εχω  μία διαφορετική άποψη, που την στηριζω  στα παρακάτω:  


Σε  γυναικα  29  ετών, με βατόττητα σαλπίγγων μεν, αλλάμε υπονοια υδροσάλπιγγος (απο ενδομητριωση  ή  ότι άλλο θελεις)  θα πρότεινα  οπωσδήποτε  τον λαπαροσκοπικό έλεγχο  και με την ευκαρία  αυτή, την αφαίρεση του  ινομυώματος,  που  σχεδον  οπωσδήποτε  θα  μεγαλώσει.  (παρυφώδης ανωμαλια στον πυθμένα : εχει μηπως σχεση με το  ινομύωμα;) . Ισως  μπορεί να γινει  και συμφυσιόλυση, αν υπαρχουν συμφύσεις,  επειδή  η σαλπιγγογραφία  μονον  υποθετική  διάγνωση επ΄ αυτού μπορει να δωσει. Μπορει δηλαδή  τα προγματα  να μην είναι τοσο μπλεγμενα!


Η επέμβαση θα πρέπει να γινει  από ΄΄μάστορα''  του αντικειμένου   κι άν δεν είναι  εφικτή η αφαίρεση του ινομυωματος και  η συμφυσιολυση,  να γινει   έστω  και με μικρη  λαπαροτομία.  Σε περίπτωηση εξωσωματικής  να μην κουβαλάς τον βραχνα του ινομυώματος,  που ναι  μεν  δεν μεγάλωσε,  μπορεί  ομως ανά πασα στιγμή να το κανει,  οποτε η  αφαίρεση  του  θα ειναι  οποωσδηποτε χειρουργική και  οι τραυαμτικέςεπιφανειες μεγαλύτερες.   Εξ  άλλου θ΄ αποτελεί ενα δυνητικό  προβλημα και σε τυχόν επιτυχή  εξωσωματική.


Ακόμη:   Δεν σε πηραν  τα χρονια( αν  ήσουν 39, θα έλεγα κι ε΄γω  να  πας κατ΄ευθείαν  στην εξωσωματική  ''κι  όπου  μας βγάλει''!) , κι έχεις επαρκή χορνο για  όλα..


Αλλο ενα επιχειρημα  για την επεμβατική μεθοδο  είναι, ότι με  ενα ινομυωμα 4 εκ.  στα 29 σου,  η πιθανοτητηα   αυτό  να  μεγαλώσσει  στα επόμενα 20-25 χρονια  που  θα εχεις περιοδο, είναι  μεγάλη  κι επομένως καποια στιγμή  θα πρέπει  ν΄αφαιρεθεί.


Ακόμη:  αν η επεμβαση  εχει  ευτυχές αποτέλεσμα (δηλαδή  εφ΄ όσον συντομα συλλάβεις),  θα ξανασυλλάβεις  για οσ ες φορές  χρειαστεί μόνη  σου.  Στην  εξωσωματική, αν το  ινομυωμα δεν εμποδισει στην εύλληψη, ή την   εξλιξη της εγκυμοσύνης,  θα  πρέπει  να την  επαναλάβεις.  Σκεψου  το!


Φιλικά


Π.Ζ. [lo].


---------------
Δρ. Παρμενίων Ζησόπουλος
Μαιευτήρ - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Κούσκουρα 3, 54622 Θεσσαλονίκη
Go Top
Προφίλ - dr.zissopoulos Αποστολή Mail - dr.zissopoulos
  Εκτυπώστε  
 
Cookies Απόκρυψη
Κάντε το Gyn.gr αρχική σελίδα στο browser σας
 
 ©gyn.gr 2002-2014 - Contact Site Owner - webmaster (a) gyn.gr - Designed with ASP-Nuke community v1.4 SP4
Όροι χρήσης - Προστασία προσωπικών δεδομένων - Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας
Page processed in: 1,2031 seconds.