Loading

 Gyn.gr Forum :: Γυναικολογικά θέματα
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
 κινδυνος αποβολής;;.. 02-03-2011 09:06:17 
JOTA
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία

Αγαπητοί μου ιατροί γειά σας και πάλι. Μετά από 3 παλλίνδρομες , είμαι και πάλι έγκυος. Τελευταία ημ. περιόδου 14.01.11. Θετικό τεστ είχα στις 18.02 αλλά πολύ αχνό. Στις 28.02 στον υπέρηχο δεν φάνηκε τίποτα, και ο ιατρός μου είπε οτι μάλλον είναι μικρότερο από όσο νομίζαμε, οτι η ωορρηξία έγινε αργότερα. Η χωριακή την ίδια μέρα ήταν 522. Ενα ψηφιακό τεστ που έκανα επίσης την ίδια μέρα, έδειξε θετικό, 2-3 εβδομάδων. Αμέσως μετά τον υπέρυχο είχα έντονο πόνο χαμηλά στην κοιλιά, με δυσκολία περπατούσα. Την ίδια μέρα μέχρι και σήμερα εμφανίστηκαν 2 με 3 σταγόνες καφέ υγρά, με βλέννα.
 Πιστεύεται οτι κάτι δεν πάει καλά; Πρόκειται για αποβολή; Επόμενη μέτρηση χωριακής αύριο και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα. Εχω κάνει όλες τις εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία των καθ' εξιν αποβολών, εκτός της θρομβοφιλίας. Ολα ήταν φυσιολογικά. Για την θρομβοφιλία έδωσα αίμα, αλλα έσπασαν το φυαλίδιο!!! Οταν πήγα να επαναλάβω την εξέταση ήμουν ήδη έγκυος και μου είπαν οτι δεν γίνεται. Επειδή έχω όμως ήδη ένα παιδί από πριν, μου είπαν οτι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να έχω θρομβοφιλία. Χίλια συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου. Είμαι πολύ αγχωμένη. Πιστεύετε οτι θα πάει καλά αυτή τη φορά, ή πρόκειται για αποβολή; Αυτά τα υγρα με τρομάζουν. Πόνο δεν έχω, μόνο τσιμπήματα. Περιμένω εναγωνίως απάντησή σας, και σας ευχαριστώ πολύ

IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 03-03-2011 17:28:22 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,139
Τοποθεσία: 12312
Αγαπητή Φίλη!
Πολυ θα ήθελα  να  σου πανε  ολα  καλά.. Χωρις  ομως να δουμε την πορεια των  γοναδοτροπινων  και  των υπερηχογραφικών  ευρημάτων,  δεν  ειναι  δυηνατόν να γινουν προβλέψεις..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 04-03-2011 09:42:01 
JOTA
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπως σας είπα την δευτέρα 28.02 η χοριακή μου ήταν 522 και χθες πέμπτη 04.02 ήταν γύρω στο 850, δε θυμάμαι ακριβώς πόσο. Μου φάνηκε πολύ χαμηλή για 3 μέρες μετά, αλλά μου λένε πως αφού ανεβαίνει, ολα καλά. Μήπως ανέβηκε περισσότερο, και το 850 ήταν στον δρόμο προς τα κάτω; Αυτά τα καφέ υγρά τί είναι; Δεν ξέρω αν το μωρό ζει ή όχι. Ακούω πολλές περιπτώσεις παρόμοιες με τη δική μου στην Ελλάδα, οι οποίες παίρνουν κάποια φάρμακα πχ utrogestan. Εδώ δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αν πιάσει, έπιασε μου λένε!  Εσείς, σύμφωνα με τις τιμές της χοριακής, τί πιστεύετε; Να ελπίζω ή όχι;  Σας ευχαριστώ πολύ
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 05-03-2011 05:54:58 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,139
Τοποθεσία: 12312
Αγαπητή Φίλη!
Εκει  που  βρισκεσαι,  κανουν  το σωστό.. Στο  πρωτο  τριμηνο, ειδικα΄στις  πρωτες μερες, είτε η   εγκυμοσύνη θα παει  καλα  από  μονη  της , ειτε  δεν θα παει καλα,  ότι και να δωσεις..
Στην χωρα  μας,  απαiτειται  (από την  έγκυο  κυρίως),  άμεση δράση (action). Προσωπικά δεν  εχω  πειστεί,  ότι  το συγκεριμένο σκευασμα  που ανεφερες  (προσωπικά δεν το χορήγησα ποτέ)  έσωσε  έστω  και  μία εγκυμοσύνη,  που δεν θα πηγαινε και χωρίς αυτό  καλά..
Αναγκαστικά,  θα περιμένει κανείς την  εξέλιξη  των εξετάσεων  σου..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 07-03-2011 14:36:35 
JOTA
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Γειά σας και πάλι! Οπως σας είπα η χοριακή μου ήταν 522 τη δευτερα 28.02, την πέμπτη 03.03 ήταμ 850 και σήμερα 07.03 ήταν 1952.. Ανεβαίνει πολύ αργά, έτσι δεν είναι;  Υπάρχει περίπτωση να πάνε όλα καλά;
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 08-03-2011 18:28:21 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,139
Τοποθεσία: 12312
Αγαπητή Φίλη!
Να  μην κάνουμε  εμείς  προβλεψεις... Η εξέλιξη  δεν είναι  όπως ακριβώς  στα βιβλια... Ωστοσο, δεν μπορει να καταδικασουμε τιποτε από τωρα... Ειδικά  απ΄εδώ..Θα  εξαρτηεθι  κι απο την υεπρηχογραφικη εικονα..
θα δείξει συντομα..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 09-03-2011 18:53:15 
JOTA
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία

Γειά σας και πάλι. Σήμερα στν υπέρηχο δεν είδαμε τίποτα και η γιατρός φοβήθηκε μην είναι εξωμήτριο, παρολο που οι σάλπιγγες φαινότανε ενταξει. Μόλις γύρισα στο σπίτι πονούσα πολύ και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι. Είμαι σιγουρη οτι απέβαλλα.. Το παράξενο είναι οτι η χοριακή μου ανέβηκε! προχθές ήταν 1952 και σήμερα ήταν 2563! Η γιατρός δε πίστεψε οτι απέβαλλα, και θέλει να κάνω μία ακόμα χοριακή μεθαύριο.
 Μου υποσχέθηκε πως την επόμενη φορά με το που θα έχω θετικό τεστ, θα μου κάνει κατευθείαν πρεγκνυλ και ήπια αντιπηκτικά. Προληπτικά, ίσως βοηθήσουν. Εσείς τί λέτε για όλα αυτά;

IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 10-03-2011 20:05:06 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,139
Τοποθεσία: 12312
Αγαπητή  Φίλη!
Με  τετοια τιμή,  θα έπρεπε  το κυημα  -  αν ειναι μεσα  στην μητρα -  να  ειναι ορατό..
Θα  δεις ακομη τι θα   προκυψει..
Π.Ζ.
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 25-03-2011 11:12:07 
JOTA
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Γειά σας και πάλι!  Οπως σας προείπα, η χοριακή ανέβαινε, αλλά δε βλέπαμε τίποτα στον υπέρηχο. Στις
09.03 είχα έντονους πόνους σε κοιλιά και μέση και λιγο μετά ΄΄έπεσε΄΄ ένα μεγάλο κομμάτι. Ηταν ακριβώς οπως τις άλλες φορές. Πίστεψα οτι τελείωσε εκεί, αλλά έκανα λάθος. Η χοριακή συνέχιζε να ανεβαίνει.. Στις 16.03 είδαν κατι στη μητρα και μου κάνανε απόξεση. Στείλανε τα υπολλείμματα για βιοψία. Στις 21.03 η χοριακή ανέβηκε πάλι!!! Εφτασε στις περιπου 6000. Μου είπαν πως η βιοψία έδειξε οτι δεν ήταν υπολλείμματα κύησης, αλλά απλά βλεννογόνος της μήτρας. Την επομένη μέρα, χειρουργήθηκα για εξωμήτρια κύηση. Ηταν 2,5 εκατοστά περίπου το έμβρυο, και αφαιρέθηκε μαζί με τη δεξιά μου σάλπιγγα.. Αυτοί απόρησαν πώς και δεν πονούσα καθόλου, και πώς δεν έσπασε η σάλπιγγα ήδη. Εγώ απορώ που δεν είδαν τίποτα στον υπέρηχο, και μου λέγανε οτι φαινότανε μια χαρά οι σάλπιγγες.
 Τώρα απο ότι καταλαβαίνετε η ψυχολογική μου κατάσταση είναι άθλια. Και με μία μόνο σάλπιγγα θα μου πάρει πολύ καιρό να μείνω ξανά έγκυος, και αν μείνω, μάλλον θα το χάσω πάλι.. Η γιατρός μου μου είπε πως την επόμενη φορά με το που θα έχω θετικό τεστ θα μου κάνει κατευθείαν πρεγκνυλ και ήπια αντιπηκτική αγωγή. Εσείς τί λέτε για όλα αυτά; Τί με συμβουλεύετε να κάνω από εδώ και πέρα; Μία φορά ακόμα θέλω να προσπαθήσω. Αν πάει και πάλι στραβά, τότε θα παραιτηθώ. Θέλω πάρα πολύ ένα παιδάκι ακόμα.. βοηθήστε με γιατρέ μου σας παρακαλώ
IP Logged
 Απάντηση :κινδυνος αποβολής;;.. 25-03-2011 18:18:19 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,139
Τοποθεσία: 12312
Αγαπητη  Φίλη!
Σάλπιγγες στους  υπερήχους  δεν μπορεί κανείς να  δει...
Η  γιατρός  θα  σου  μιλούσε μαλλον   για το ΄΄εξάρτημα΄΄ (συμπεριλαμβάνει   ωοθηκη και σαλπιγγα)
Ατυχώς η  διάγνωση της εξωμητρίου  υπερηχογραφικά  επιτυγχάνεται  μονον σε  ακομη πιο προχωρημενα σταδια..Πιο  πριν,  γινεται  επειγον χειρουργικό περιστατικό...
Τωρα  ξεπέρασε  το αυτό  και  θα  ξαναπροσπαθησεις...
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
Page # 


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!

Συνδεδεμένοι χρήστες

0 Μέλη και 182 Επισκέπτες online

log

 Τελευταίες Ιατρικές Aπαντήσεις
Απάντηση :Απάντηση :Αντισυλληπτικά και χολοκυστεκτομη 29-07-2014 10:05:42 Anna@
Απάντηση :κολπιτιδα και εγκυμοσυνη 29-07-2014 08:32:07 Ζωιδου
Απάντηση :Το 1ο χάπι yasminelle της 1ης εβδομάδας το πηρα μετα απο 9ωρες κ την 3η ημέρα 29-07-2014 06:19:05 Κοφινάκος Παναγιώτης
Απάντηση :Απάντηση :Αντισυλληπτικά και χολοκυστεκτομη 27-07-2014 22:56:28 Anna@
Απάντηση :Απάντηση :Αντισυλληπτικά και χολοκυστεκτομη 27-07-2014 22:12:17 Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Απάντηση :χάπι της επόμενης μέρας και περίοδος 27-07-2014 22:06:41 Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Απάντηση :ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ 27-07-2014 21:57:26 Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Απάντηση :Αντισυλληπτικά και χολοκυστεκτομη 27-07-2014 21:55:15 Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Απάντηση :Κάνει να συνεχίσω τα χάπια και στην περίοδο? 27-07-2014 21:47:45 Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Απάντηση :νέο μέλος-ΤΕΣΤ ΠΑΠ 27-07-2014 21:41:46 Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Περισσότερα...