Loading


 Gyn.gr Forum :: Γυναικολογικά θέματα
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 18:41:44
 υψηλη προλακτινη.. 15-06-2011 08:34:34 
ameliek
Joined: 21-07-2010 12:27:29
Μηνύματα: 32
Τοποθεσία

γιατρε καλημερα. μετα απο προσπαθεια 7 μηνων χωρις εγκυμοσυνη και διαταραχη της περιοδου μου η οποια απο τοτε που αρχισαμ νε συζηταμε για μωρο κυμαινεται απο 25-45 ημερες προχωρησα σε ορμονολογικες εξετασεις την 5η ημερα του κυκλου και σε ταυτοχρονη καμπυλη ζαχαρου μετα απο υποδειξη της γυναικολογου μου.τα αποτελεσματα ειναι τα εξης:

Οιστραδιολη Ε2: 36,85 pg/ml

FSH : 7,0 mlu/ml

LH 10,30 mlu/ml

prl 52,0 ng/ml
 

η καμπυλη ζαχαρου ηταν φυσιολογικη

η προλακινη ηταν αρκετα ανεβασμενη με τιμη αναφορας 2,8-26.  θεωρειται οτι ειναι η αυξημενη προλακτινη που εμποδιζει τη συλληψη? υπορχει θερραπεια? ποια ειναι η γνωμη σας απο τις ως ανω τιμες? η γυναικολογος υποψιαζεται πολυκυστικες? συμβαδιζει αυττο με τα αποτελεσματα ττων εξαιτασεων μου? σας ευχαριστω πολυ και ποεριμενω αγωνιωδως την απαντηση σας.

IP Logged
 Απάντηση :υψηλη προλακτινη.. 17-06-2011 23:15:01 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312

Αγαπητή Φίλη!

Η προλακτινη ειναι  διπλάσια του φυσιολογικου  και  βεβαια  κατι  πρέπει να κανει κανεις γι  αυτό. 

Μπορεί να φταίει  μονον αυτή  για την ανωμαλία του κυκλου και να προξενεί  προβληματα στην  επιτευξη συλληψης,  μπορει  ομως  να ειναι  μόνον  ενα μερος  του   ακομη  πιο σύνθετου  προβλήματος, στο  οποιο  συμμετεχουν  και άλλοι ενδοκρινεις  αδενες  και   βεβαια  να συνυπαρχει  και συνδρομο  PCOS,.,  Οπωσδηποτε παντως   θα  ήλεγχα και  το θεμα  του θυρεοειδους,  που πολυ συχνά τον βρίσκουμε  να  υπολειτουργει  σε παρομοια περιστατικά.. Θα τα δει  η  γιατρος  σου  αυτά ..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
 Απάντηση :υψηλη προλακτινη.. 19-06-2011 19:33:17 
ameliek
Joined: 21-07-2010 12:27:29
Μηνύματα: 32
Τοποθεσία

γιατρε υποβληθηκα σε εξετασεις θυρωιδη πριν απο ενα μηνα και ολα ηταν φυσιολογικα και στις αιματολογικες και στο υπερυχογραφημα. στον κολπικο υπέρηχο δεν υπηρξε τυπικη εικονα πολυκυστικων , ηταν ολα φυσιολογικα και υπηρχαν μονο ολιγαριθμα ελευθερα περιφερειακα ωοθυλακεια οπως μου ειπε η γιατρος που μου το εκανε. ολες οι αλλες ορμονικες εξετασεις που εκανα ηταν φυσιολογικες. πιστευεται οτι πρεπει να επαναλαβω την προλακτινη? αν αυτη οφειλεται για τα προβληματα του κυκλυ και την αδυναμια συλληψης υπαρχει θερραπεια? 

ενα τελευταιο . τις ελευταιες μερες μαζεψα ενα μικρο γατακι απο το δρομο, υπαρχει κινδυνος λογω οξοπλασματος η παραμονη της γατας στο σπιτι τωρα που προσπαθουμε για μωρακι? 

σας ευχαριστω πολυ

IP Logged
 Απάντηση :υψηλη προλακτινη θερραπεια με dostinex.. 21-06-2011 21:55:17 
ameliek
Joined: 21-07-2010 12:27:29
Μηνύματα: 32
Τοποθεσία

γιατρε τελικα σημερα επισκευθηκα την γιατρο μου και μου συνεστησε θεραπεια με dostinex για 2 μηνες και μετα επανελεγχο της προλακτινης. στο φυλλο οδηγιων του φαρμακου ειδα οτι πρέπει να διακοπτεται αμεσα σε περιπτωση εγκυμοσυνης και οτι καλο ειναι η προσπαθεια για εγκυμοσυνη να γινεται ενα μηνα μετα την διακοπη του.Η γιατρος μου μου ειπε όμως οτι μπορουμαι να συνεχισουμε τις προσπάθειες οσο λαμβανω το φάρμακο.

η ερωτηση μου ειναι η εξής: ειναι επικυνδυνο να συνεχισουμε τις προσπαθειες για μωρο όσο λαμβάνω την θερραπεια? υπάρχει αλλη θερραπευτικη αντιμετωπιση για την αυξημενη προλακτίνη? το μοναδικο προβλημα που φανηκε απο τις εξαιτασεις μου ηταν η αυξημενη προλακτινη και συνεπως η ρύθμιση της θα οδηγήσει σε εγκυμοσυνη, η μάλλον θα αυξησει τις πιθανοτητες ?

εχω αγχωθει ιδιαιτερα με το θέμα και μου φοβάμαι να ξεκινησω την θερραπεια χωρις να εχω μια ξεκαθαρη εικονα για το σκευασμα τα οφελη και τις παρενεργειες του.

IP Logged
 Απάντηση :υψηλη προλακτινη.. 01-07-2011 21:15:01 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312

Αγαπητή Φίλη!

Σαφως  μπορεις  να συλλαβεις  κατά την θεραπεια με το αντιπρολακτιναιμικό  και βεβαια να διακοψεις την αγωγή   μολις διπιστωθεί  η εγκυμοσύνη..Εχω δει πολλά  παρομοια περιστατικά, τοσο  με το συγκεκριμένο  αντιπρολακτναιμικό,  αλλά περισσότερα με το  parlodel.

Για  την επιτυχια συλληψης  με  την συγκεκριμένη θεραπεια:  θα  επιτευχθει  εγκυμοσύνη,   μονον μετον  ορο   οτι αν  δεν συμβανει και τιποτε άλλο,  που δεν  εχει  μεχρι στιγμής διαπιστωθει.(π.χ. αν  οι σάλπιγγεςειναι ανοιχτές,  αν το σπερμοδιάγραμμα  ειναι  ενα ταξει .)

Φιλικά

Π.Ζ

IP Logged
 Απάντηση :υψηλη προλακτινη θετικο τεστ αρνητικη χοριακη.. 05-07-2011 08:11:13 
ameliek
Joined: 21-07-2010 12:27:29
Μηνύματα: 32
Τοποθεσία

λογω της θερραπειας εκανα την κυριακη ενα ευαισθητο τεστ εγκυμοσυνης το οποιο εδειξε αχνα μεν αλλα ξεκαθαρα θετικο. την επομενη το πρωι εκανα χοριακη η οποια βγηκε μηδενικη. το τεστ εγινε 24 και η χοριακη 25 ημερα του κυκλου. για ποιο λογο μπορει να συνεβει αυτο?υπαρχει πιθανοτητα να επιρρεασε η αγωγη με dostinex τα αποτελεσματα του τεστ? η μικροβιολογος μου ειπε να επαναλαβω την εξεταση σε 10 μερες γιατι ειναι ακομα νωρις λεει. ειναι ομως δυνατο να φαινετε στο τεστ ουρων και οχι στην εξεταση αιματος? ειλικρινα εχω μπερδευτει πολυ και δεν ξερω τι να πιστεψω. ειναι δυνατον να ειχα ωορρηξια την κυριακη και η αυξημενη lh να επηρρεασε το αποτελεσμα του τεστ γιατι ειχα πολλα υγρα το σαββατοκυριακο και η μικροβιολογος μου ειπε οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο. περιμενω ανυπομονα την απαντηση σας . αισθανομαι ηδη πολυ ασχημα και η ανασφαλεια για το τι συμβαινει με αγχωει και με σεναχωρει ακομη περισσοτερο..  

σας ευχαριστω για ολα..............

IP Logged
 Απάντηση :υψηλη προλακτινη.. 10-07-2011 19:35:47 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312

Aγαπητή  Φίλη!

Απλά εκανες  λαθος στην εκτιμηση του τεστ... Δεν ειναι  δυνατόν  η αιμοτολογικη εξέταση  χοριακης  γοναδοτροπινης να ειναι αρνητικη  και  το τεστ κυησεως θετικό..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Page # 


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!