Quantcast


 Gyn.gr Forum :: Γυναικολογικά θέματα
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   από Αθανάσιος Ζησόπουλος στις 20-07-2010 15:41:44
 Ενόχληση πολύ χαμηλά στην κοιλιά.. 14-02-2012 10:59:18 
marypoppins
Joined: 15-12-2011 21:38:31
Μηνύματα: 8
Τοποθεσία

Καλημέρα σας γιατρέ!

 

Ονομάζομαι Μαίρη, είμαι 25 ετών και άτεκνη. Εχω καθαρό γυναικολογικό ιστορικό, είμαι σεξουαλικά ενεργή σε μια σταθερή σχέση και χρησιμοποιώ μόνο προφυλακτικό για την αντισύλληψη μου. Η περίοδος μου είναι σταθερή στις 31 μέρες, η ροή είναι μέτρια και ο πόνος ελαφρύς. Δεν αντιμετωπίζω κάποιο συγκεκριμένο προβλημα υγειας. Κατα καιρους παθαινω κρίσεις δυσκοιλιότητας με πολλά αέρια και ο γιατρός μου υποθέτει οτι ισως πάσχω απο ευερέθιστο έντερο.

 

Το πρόβλημα μου ειναι το εξής. Τα τελευταία 2 χρόνια, αισθάνομαι κατα καιρούς μια αίσθηση τσιμπήματος/τραβήγματος πολύ πολυ χαμηλα στην κοιλιά μου. Αυτό το τσίμπημα μου γίνεται αισθητο κεντρικα και λίγο προς τα δεξιά πολύ πολύ χαμηλά στην κοιλιά, λίγο πανω απο το ηβικό οστό. Έχω παρατηρήσει οτι συνήθως εμφανίζεται 10 μέρες μετά την περίοδο μου και διαρκεί περίπου 3 μέρες. Γίνεται αισθητό όταν κάνω κάποια απότομη κίνηση που απαιτεί τέντωμα των μυών, π.χ όταν σηκλωνομαι απο την καρέκλα η όταν τρέχω η όταν "προσπαθώ" στην τουαλέτα. Και οταν το πρωτοένιωσα και πέρσυ, οι εξετάσεις και τα υπερηχογραφηματα μου ήταν καθαρά, δεν έδειξαν ουτε κυστη, ούτε κανένα πρόβλημα. Ο γιατρος μου ειπε οτι μάλλον είναι πόνοι ωορρηξίας η το εντερο μου.Τους τελευταίους 2-3 μήνες αυτή η αισθηση "τραβήγματος" έχει γίνει ελαφρώς πιο συχνή. Συνήθως εμφανίζεται 2-3 μέρες γύρω απο την ωορρηξία μου αλλά έχει τύχει να το νιώσω και άσχετες μέρες, π.χ την 1η μέρα περιόδου. Έχει τύχει να το νιώσω 10 φορές τον ένα μήνα και καμία φορά τον επόμενο. Διαρκεί ένα κλάσμα του δευτερολέπτου βέβαια οπότε ποτέ δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα, ούτε την ερευνησα ιατρικά (αυτούς τους τελευταίους μήνες). Εκτός αυτου, αυτούς τους μήνες έχω πολύ άγχος, σηκώνω βάρη, ανεβοκατεβαίνω καθημερινά πολλές σκάλες και έχω απορυθμίσει κάπως το έντερο μου οπότε δεν έδινα πολλή σημασία.

 

Την περασμένη βδομάδα λοιπόν, αρρώστησα με ιγμορίτιδα και ωτιτιδα και ο παθολόγος μου έγραψε αντιβίωση Ceclor  των 500mg, 3 φορές τη μέρα για 9 μέρες και Ultra Levure χαπάκια για να μην πάθω μύκητες.Να σημειώσω επίσης οτι δεν παίρνω ποτε αντιβιώσεις και η συγκεκριμένη μου έπεσε βαριά- εχω ελαφρα ναυτία και νιώθω συνεχώς αέρα να κινείται στην κοιλιά μου (νιώθω φυσαλίδες αέρα σε διάφορα σημεια και φυσικά ακούω τα γουργουρητα!).Τη μέρα που ξεκίνησα την αντιβίωση, άρχισα να έχω παλι το τράβηγμα/τσίμπημα και ελαφριές κράμπες στο ιδιο ακριβώς σημείο (δηλαδη πολύ χαμηλά στην κοιλιά και ελαφρώς δεξια), λίγο πιο έντονα απο οτι συνηθως. Ο πόνος -να σημειώσω- δεν είναι συνεχής, διαρκεί δευτερόλεπτα και εμφανίζεται κάποιες φορές και πάντοτε στα πλαίσια κάποιας κίνησης. Το παράξενο της υπόθεσης είναι οτι αυτός ο πόνος συμπίπτει μεν με κάποια κίνηση αλλα δεν έχει κάποιο σταθερό μοτίβο. Μπορεί να κάνω την ίδια κίνηση 10 φορές αλλά να πονέσω μόνο τη 1. Η ας πόυμε ανεβοκατέβαινα την περασμένη βδομάδα σκάλες χωρίς να πονάω καθόλου όλη μέρα αλλά οταν το βράδυ πήγα να σηκώσω ένα παιδί, ένιωσα στο σημείο εκέινο το τσίμπημα για 1 δευτερόλεπτο και μετά μια ελαφριά κραμπα για μερικά λεπτά. Δεν ειναι έντονο αυτό που νιώθω, για κανένα λόγο, είναι περισσότερο ενοχλητικό.

 

Τηλεφώνησα λοιπόν να κλείσω ραντεβού με το γυναικολόγο μου για υπέρηχο. Πρός μεγάλο μου πανικό, βρίσκεται εκτός αθηνών και θα λείπει για τουλάχιστον 10 μέρες. Επικοινώνησα στο κινητό μαζί του και μου είπε οτι θα μπορούσαν να είναι 100 πράγματα, απο μια κύστη στην ωοθήκη μέχρι μυικό τράβηγμα και απο εγκυμοσύνη μέχρι ευερέθιστο έντερο. Κατα τη γνώμη του και επειδή τα συμπτώματα μου δεν είναι εντονα και επειδή δεν ειναι κάτι συνεχές, μάλλον συνέπεσε η αντιβιωση με μια ""κακή ωορρηξία"" και για αυτό το λόγο νιώθω ενοχλήσεις. Μου είπε αν αρχίσω να πονάω η νιώθω οτι χειροτερεύει αυτή η αίσθηση η προστίθεται κάποιο νέο σύμπτωμα (μου είπε συγκεκριμενα να κοιτάζω για ύποπτα κολπικα υγρά, πόνο κατα την σεξουαλικη επαφή η πυρετό) να πάω στα επείγοντα, αλλιώς να περιμένω να τελειώσω με την αντιβίωση (2 μέρες ακόμα) και να μου έλθει περίοδος (13 μέρες ακόμα) και μετά, αφού καθαρισω, να πάω να κάνουμε ενδοκολπικό υπέρηχο.

 

Καταλαβαίνω βέβαια οτι δεν γινεται να κανετε διάγνωση διαδικτυακα αλλά σας ακουγεται επείγον?Απο την εμπειρία σας, σας ακούγεται τρομαχτικό αυτό που έχω? Σας παραπέμπει σε κάποιο νόσημα?


Να πάω δηλαδη στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου η έστω σε εναν άλλο γυναικολόγο η να περιμένω όντως 2 βδομάδες ακόμα να καθαρίσω απο την αντιβίωση /να μου ελθει περίοδος και με το νέο κύκλο να παω στο γιατρό μου?

 

Έχω πανικοβληθεί. Κοιτάζω την κοιλιά μου και νομίζω οτι αντικρίζω μια τεράστια κύστη ωοθήκης έτοιμη να ανατιναχθεί και να μου προκαλεσει περιτονίτιδα η μια τεράστια εστία ενδομητρίωσης που έχει συγκολήσει όλα μου τα όργανα σε μια ενιαία μάζα!


Σας επισυνάπτω και ένα πρόχειρο σχέδιο στο οποίο με γαλάζιο χρώμα υποδεικνύω το σημείο που νιώθω τσίμπημα και με βαθύ μπλέ το σημείο που ενίοτε νιωθω την κράμπα!

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη που μακρυγόρησα!

IP Logged
 Απάντηση :Ενόχληση πολύ χαμηλά στην κοιλιά.. 15-02-2012 06:45:41 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,644
Τοποθεσία: Αθήνα

Αγαπητή φίλη.

Ασφαλώς και δεν έχεις κάτι τρομαχτικό ή επείγον, αφού διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα.

Θεωρώ λοιπόν, για τη δική σου ηρεμία, ότι μπορείς και πρέπει να κάνεις ένα υπερηχογράφημα ελάσσονος πυέλου, όπως λέγεται, σε ένα διαγνωστικό - ακτινολογικό κέντρο, ώστε να έχεις μία πρώτη εκτίμηση για τα ''γυναικολογικά σου''.

Επίσης, η συμβουλή - εξέταση από ένα γαστρεντερολόγο, θα σου λύσει αρκετά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Εν τω μεταξύ, θα έχει επιστρέψει και ο γυναικολόγος σου, οπότε θα μπορέσεις, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και έχοντας ολοκληρώσει τις εξετάσεις σου, να έχεις μία διάγνωση για να βρεις λύση στα ενοχλήματά σου.

Αυτά για την ώρα, εξ αποστάσεως.

Όταν έχεις νέα δεδομένα, μπορείς να μας ενημερώσεις.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 Ενόχληση πολύ χαμηλά στην κοιλιά.. 23-02-2016 20:04:33 
litsaki884
Joined: 23-02-2016 21:42:08
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Καλησπέρα σας... Είμαι  χρονών, έχω σταθερό κύκλο 31 ημερών... Κάνω θεραπεία ημικρανιών με topamac και παίρνω εδω και 4 μήνες filicine salospir λόγο πυκνοτητας αίματος... Θα ήθελα να σας ρωτήσω... βρίσκομαι σε περιόδο προσπαθειών και μετά τις γόνιμες ημέρες νιώθω ενοχλήσεις - τσιμπηματάκια πότε δεξιά και πότε αριστερά... η θερμοκρασία μου ενω βρίσκομαι 3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο βρίσκεται στο 37,0 με 37,2 και έχω εδω και δύο βδομάδες ανακατωσούρες στο στομάχι... Λέτε να είμαι αυτό το μήνα τυχερή? παρόλο που περιμένω περίοδο δεν έχω τα συνηθισμένα συμπτώματα όπως άλλους μήνες...
Ευχαριστώ πολύ...
Περιμένω με αγωνία την απάντηση σας....
IP Logged
litsaki884
 Απάντηση :Ενόχληση πολύ χαμηλά στην κοιλιά.. 24-02-2016 16:28:18 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,644
Τοποθεσία: Αθήνα
Αγαπητή φίλη.
Είναι πολύ νωρίς για να έχεις συμπτώματα εγκυμοσύνης, χωρίς να αποκλείεται να είσαι.
Μπορείς να περιμένεις τυχόν καθυστέρηση ή να κάνεις μία μέτρηση χοριακής με εξέταση αίματος.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
Page # 


Powered by ccBoard


Μετά την εγγραφή σας αν πιστεύετε ότι η σελίδα μας σας είναι χρήσιμη και εφόσον το επιθυμείτε ενσωματώστε την Μπάρα άμεσης πρόσβασης στο Gyn.gr στον περιηγητή σας
Με το πάτημα ενός κουμπιού, Συνδεθείτε και δείτε τις ερωτήσεις σας ή αναζητήστε θέματα από το πεδίο αναζήτησης ανά πάσα στιγμή.
Με την ενσωμάτωση της μπάρας βοηθάτε στην κατάταξη μας στο Alexa.com η οποία είναι πολύ σημαντική για την προώθηση του διαδικτυακού μας τόπου στην έυρεση χορηγών για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.
Untitled-2
Κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο για να κατεβάσετε την εφαρμογή.
Get our toolbar!