Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Παραγοντας Rhezus και αποβολές.. 10-06-2013 21:51:52 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Παραγοντας Rhezus και αποβολές

Αγαπητ'η Φίλη!

Σε αποβoλή εξωμητριου  κυηsεως  δεn θα περιμενω βεβαια μια ευασθητοποιηση των  μηχανισμών Rhesus...

Κατά τα άλλα ,  σχετικοι  ελεγχοι βεβαια θα γινουν  από το α΄τριμηνο.. 

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :αξιολογηση τεστ παπ.. 10-06-2013 21:46:23 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αξιολογηση τεστ παπ

Αγαπητή Φίλη!

Οι εξετασεις  ειναι  εν ταξει,  η  ωοθυλακιορρηξία  επισης  (16η ημερα κυκλου,  12 ημερες υπερθερμική  φαση, καλο σπερμοδιάγρμμα.. )..

Μενει  λοιπον  η σαλπιγγογραφια. 

Με το  καλο ιστορικο   σου,  δεν περιμενω  να  βρεθουν  κλειστες σαλπιγγες...

Να την κανεις...

θα βοηθησει να ξεπεραστει  η ΄΄ψυχολογική  μπαριερα ΄΄!

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :φαγουρα στο μαστο.. 10-06-2013 21:36:51 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : φαγουρα στο μαστο

Δεν πιστευω  στα 25  σου  να ειναι κατι  σημαντικο...  Μαλλον συντομα θα περασει και μονο του. Αν παντως  δεν  περναει, άς το δει ενας  γιοατρός  (δερματολογος.  ή γυναικολογος  ), για  να  σου δωσει κατι...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Προς κ. Ζησόπουλο, αντισυλλη.. 10-06-2013 21:32:14 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προς κ. Ζησόπουλο, αντισυλληπτικα και ελεγχος θρομβοφιλιας

Απάντηση :Προς κ. Ζησόπουλο, αντισυλληπτικα και ελεγχος θρομβοφιλιας

Αγαπητή Φίλη:!

Αυτου του ειδους την ερωτηση, θα την  κανεις στον  ΄΄δικό  ΄΄ σου,  που σε γνωριζει  από  κοντά...Οχι μεσω   διαδικτύου... Υποθετω,  ότι   τις εξετσεις που εκανες δεν τις συνεστησε  γυναικολογος.. Εχουν αν κανουν   βεβαια με   την  θρομβοφιλία..

Εκτος  από την θρομβοφιλια,  υπαρχουν  φυσικά και άλλες  αντενδειξεις....

Σε ότι με  αφορά:  προληπτικά  ζητώ  μία αιματολογικη  εξεταση  που ονομαζεται ''αντισταση στην πρωτείνη C ΄΄ (APC-Resistence ) και  αν  αυτή ειναι εντος  φυσιολογικων  οριων  και φυσικά το ιστορικο εν  ταξει, προχωρω στην συνταγογραφηση...

Αυτή την εξεταση  δεν την βλεπω στην λιστα...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :προς κ. Ζησόπουλο.. 10-06-2013 21:18:23 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προς κ. Ζησόπουλο

Η   συνεχιση της τοπικης αγωγης  δεν μπορει  να  βλαψει..

Θα περιμενε παντως κανείς, να εχεις  σημαντική βελτιωωση  από το ενοχλημα...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :προς κ. Ζησόπουλο.. 10-06-2013 21:18:21 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προς κ. Ζησόπουλο

Η   συνεχιση της τοπικης αγωγης  δεν μπορει  να  βλαψει..

Θα περιμενε παντως κανείς, να εχεις  σημαντική βελτιωωση  από το ενοχλημα...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ωορηξια με cyclacur.. 10-06-2013 21:13:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ωορηξια με cyclacur

Αγαπητή Φίλη!

Σε μια γυναικα  που εχει  ρυθμικό   φυσιολογικο  ωοθυλακιορρηκτικο  κύκλο, το  Cyclacur  δεν εμποδιζει  την  εμφανιση  της  ωοθυλακιορρηξίας  (δεν ειναι  δηλαδή αντισυλληπτικο) ..

Σε  διαφορες  μορφές  αμηνορροιας, ΄φερνει περιοδο, αλλά δεν πρoξενει  ωοθυλακιορρηξία...

Αν  δηλαδή το παρει μια  γυναικα στην εμμηνοπαυση, θα  εχει  μεν περιοδο,  χωρις  ομως  ωοθυλακιορρηξία.. !

Στην περιπτωση  σου,  διδεται  για να προγραμματιστουν  οι  επομενες  (ή η ε[πομενη )  περιοδοι,  ώστε να  προχωρησει κανείς με  επι πλεον  ειδικά σκευάσματα στην προκληση  ωοθυλακιορρηξίας..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 τι να φταίει?.. 10-06-2013 21:03:39 
aggelni
Joined: 11-03-2012 19:08:17
Μηνύματα: 33
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τι να φταίει?

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας και τη βοήθεια που προσφέρετε. Εδώ και 3 χρόνια περίπου έχω πρόβλημα με επίμονες μυκητιάσεις. Προσβολή από hpv δεν έχω, γιατί το πρόβλημα ξεκίνησε ενώ δεν είχα επαφές για χρόνια. Είχα πάρει όμως αντιβίωση. Έκτοτε έρχονται και φεύγουν... Πέρυσι βέβαια έπαιρνα αντισυλληπτικά και μπορεί να έφταιγε αυτό. Έχω κάνει όλων των ειδών τις θεραπείες. Διάβασα κάπου ότι οι επίμονες μυκητιάσεις μπορεί να οφείλονται σε σακχαρώδη διαβήτη. Πριν 3-4 χρόνια δε θυμάμαι ακριβώς στις εξετάσεις αίματος (κάνω γενική αίματος κάθε χρόνο), ο γιατρός είχε συμπεριλάβει και μέτρηση σακχάρου και νομίζω ήταν γύρω στο 80. Κάποια στιγμή πέρυσι μετρήθηκα με μηχάνημα που έχουμε σπίτι με ταινίες και είχα 108...αλλά ήταν βράδυ και μία ώρα πριν είχα φάει. Μέτρησα ξανά πρωί και είχα 86. Και πριν λίγες μέρες...γύρω στις 12 το μεσημέρι...(κατά τις 10 είχα πιει καφέ) μέτρησα και ήταν 72. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα...έτσι δεν είναι? Θα ήθελα να σταματήσω τις θεραπείες...αλλά κάθε φορά που έχω μύκητες είναι πολύ έντονα τα συμπτώματα...και υγρά και φαγούρα και πόνος. Επίσης...οι μύκητες μπορεί να συνοδεύονται από πόνο χαμηλά στην κοιλιά?Ευχαριστώ...

IP Logged
 Απάντηση :Αιμορραγία κατά την λήψη δεύ.. 10-06-2013 20:59:44 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αιμορραγία κατά την λήψη δεύτερης ταινίας yasminelle

Απάντηση :Αιμορραγία κατά την λήψη δεύτερης ταινίας yasminelle

Κατι  δεν  σου  ΄΄έκατσε΄΄ τόσο καλά,   με το συκγκεριμενο χαπι ,.,,

Συμβαινει αυτό  καμια φορά ..

Θα  συνεννοηθεις με τον/την  γιατρο σου,  μηπως στον  επόμενο  κυκλο  γινει καποια   αλλαγή  σε χαπι παλαιοτερης  γεννιάς  (ας πουμε,  καπως.. μεγαλύτερο )..

Φιλικά..

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :χαπι επομενης μερας.. 10-06-2013 20:54:22 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαπι επομενης μερας

Αν τυχόν ειχατε απροφυλακτες σχεσεις   μετα΄  την ΄΄περιοδο΄΄  που περιγραφεις,  τοτε θα  κανει ενα τεστ κυησεως..
Κατά   τα  άλλα:  Το χάπι  διαταράσσει  κατα  κανονα  τον τρεχοντα  κυκλο (οπως   εγινε εδώ),  αλλά   και τον επομενο ( οπως  προφανως  εγινε   επισης  εδώ!)

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :χαπι επομενης μερας.. 10-06-2013 20:54:20 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαπι επομενης μερας

Αν τυχόν ειχατε απροφυλακτες σχεσεις   μετα΄  την ΄΄περιοδο΄΄  που περιγραφεις,  τοτε θα  κανει ενα τεστ κυησεως..
Κατά   τα  άλλα:  Το χάπι  διαταράσσει  κατα  κανονα  τον τρεχοντα  κυκλο (οπως   εγινε εδώ),  αλλά   και τον επομενο ( οπως  προφανως  εγινε   επισης  εδώ!)

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :τεστ ωορρηξίας.. 10-06-2013 20:50:39 
elektraR
Joined: 07-06-2013 09:28:36
Μηνύματα: 31
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τεστ ωορρηξίας

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας. Μάλλον δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το τέστ μιας και πρώτη φορά χρησιμοποιώ. Θα συνεχίσουμε μερικούς μήνες ακόμα και επλίζω όλα να πάνε καλά. Και πάλι ευχαριστώ.

IP Logged
 Απάντηση :Αποβολές.. 10-06-2013 20:45:53 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αποβολές

Διαπιστωνω  ότι  μας μετρας τις ...λεξεις...

Οχι βεβαια...

Στατιστικα΄  υπάρχει   πράγματι μία μικρη αυξηση ποσοστου  αποβολων,  αμα συλλαβει η γυναικα  στον  αμεσως  επομενο  κυκλο..  Τα  άλλα  - τρεις, τεσσερεις  η ...εξι μηνες --  ειναι αυτό  που  ειπα:  ΄΄έπεα πτερονετα ΄΄!

Στο κατω-κατω ,  περασε  η  γυναιακ και το σοκ μιας  αποξεσης... Λογικά, θα χρειάζεται  και  καποιο μικρο διαστημα  για να  ανασυνταχθει  ψυχολογικά..

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :τεστ ωορρηξίας.. 10-06-2013 20:37:41 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,465
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τεστ ωορρηξίας

Το τεστ  ειναι  κατά κανονα  σίγουρο...

Η  ωοθυλακιορρηξία  αναμενεται  12-36  ωρες  μετα την θετικοποιηση του... Επομενως σωστά  ήλθε  η  περιοδος..

Το  οτι δεν  συνέλαβες:  Η πιθανοτητα  συλληψης - αν ολα ειναι  εν ταξει -  κυμαινεται στο 20%  σε  καθε  μηνα,,, Επομενως  μαλλον δεν  έτυχε...

Δεν συνιστώ ΄΄με το πρώτο''  να πατε αμεσως σε  γιατρό, εκτος  κι  αν  σας πηραν τα χρόνια..

θα περιμενα περιπου 4-5  μηνες  ακομη  μ΄αυτό...

Φιλικά

Π.Ζ

 

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Παραγοντας Rhezus και αποβολές.... 10-06-2013 18:17:24 
Mariav
Joined: 16-09-2011 22:47:33
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Παραγοντας Rhezus και αποβολές..

 

Γειά σας! Είμαι στην προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης και λόγω του ιστορικού μου με 1 εξωμήτρια κύηση(έγινε αυτόματη αποβολή και παρακολουθούσαμε την σταδιακή πτώση της χοριακής, χωρις να χρειαστεί χειρουργείο ή χορήγηση μεθοτρεξάτης) και 2 βιοχημικές αποβολές. έχω ξεκινήσει έναν κύκλο εξετάσεων να δούμε τι συμβαίνει. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν λόγω του ότι η ομάδα αιματός μου ειναι Α- και του συζύγου Ο+ μπορεί να επηρεάζει αυτή την κατάσταση. Έπρεπε να μου έχει χορηγηθεί κάποια ένεση μετά το εξωμήτριο και τις αποβολές ή όχι?? Νομίζω ότι αυτό δεν αποτελεί λόγω αποβολών αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται ακριβώς σε τέτοιες καταστάσεις. Περιμένω απάντηση και ενημέρωση από εσάς! Ευχαριστώ!!

IP Logged
 Απάντηση :Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ 2 Ε.. 10-06-2013 17:57:58 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,079
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ 2 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ

Απάντηση :Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ 2 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ

Αγαπητή φίλη.

Θα επαναλάβεις μία μέτρηση χοριακής και ανάλογα με την τιμή της θα βγάλουμε συμπεράσματα.

Η κάθε σύλληψη, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑ.. 10-06-2013 17:53:11 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,079
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ

Απάντηση :ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ

Αγαπητή φίλη.

Συνήθως, έρχεται πιο νωρίς η πρώτη, μετά τη θεραπεία, περίοδος.

Από την στιγμή που έγινε πρόσφατο υπερηχογράφημα, θα περιμένεις να έρθει η περίοδος τις επόμενες ημέρες.

Αν σε ενοχλεί το γεγονός, επικοινώνησε με το γιατρό σου, μήπως θεωρήσει σκόπιμο να σου δώσει χάπια για να ξεκινήσει και πάλι ο κύκλος σου.

Φιλικά

Π.Κ.  

IP Logged
 Απάντηση :καθυστεριμενη συλληψη η παλ.. 10-06-2013 17:48:20 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,079
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : καθυστεριμενη συλληψη η παλινδρομη κυηση.

Απάντηση :καθυστεριμενη συλληψη η παλινδρομη κυηση.

Αγαπητή φίλη.

Η απάντηση είναι όχι.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Κονδυλώματα και Εγκυμοσύνη.. 10-06-2013 13:49:38 
Maria Sol
Joined: 10-06-2013 14:07:57
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Κονδυλώματα και Εγκυμοσύνη

Καλησπέρα σας! Πήρα το θάρρος να σας στείλω την ερώτηση μου γιατί διανύω την πρώτη μου εγκυμοσύνη και μου διαγνώσθηκε ο ιός HPV και συγκεκριμένα ο τύπος 18. Καταρχήν θα ήθελα να πάρω τα πράγματα απο την αρχή. Είμαι 26 ετών και ζώ μονίμα στο εξωτερικό, μόλις ανακάλυψα την εγκυμοσύνη μου επισκεφτηκά κατευθείαν τον γιατρό μου, έκανα το καθιερωμένο τεστ Παπ για να δουμέ αν είναι όλα καλά, το τεστ βγήκε καθαρό.Όταν βρισκόμουν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης μου(τώρα είμαι στον έκτο) εμφανίστηκε κάτι σαν μαύρη κρεατοελία στα εξωτερικά γεννετικά μου όργανα έκανα βιοψία και HPV DNA TEST και τεστ Παπ ξανά και μου εδείξε οτι έχω HPV τύπου 18 αλλά το τεστ Παπ ξαναβγήκε καθαρό. Ο γιατρός μου, μου προτείνει παρακολούθηση με συχνά τεστ Παπ ( σε 10 μέρες θα ξανακάνω τεστ Παπ,τώρα που βρίσκομαι στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου), Επίσης μετά την εγκυμοσύνη μου είπε οτι αν θέλω θα ήταν καλό να κάνω το εμβόλιο. Να κάνω το εμβόλιο ενώ ήδη εχώ τον ιό;; Επίσης υποστηρίζει συνέχεια οτι μετά την εγκυμοσύνη ο ιός μπορεί να εξαφανιστεί, γίνεται κάτι τέτοιο;;(γνωρίζω οτι ο ιός δεν εξαφανίζεται απλά βρίσκεται σε ύφεση). Νομίζετε οτι πρέπει να κάνω κι άλλες εξετάσεις; Τί να κάνω με το εμβόλιο; Περιμένω την απάντηση σας γιατί έχω αγχωθεί πολύ με το όλο θέμα!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

IP Logged
 ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠ.. 10-06-2013 12:52:37 
katerinav
Joined: 10-06-2013 13:21:05
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Γειά σας και συγχαρητήρια για το forum σας και την τεράστια βοήθεια που προσφέρετε!

Είμαι 24 στα 25. Τον Νοέμβριο του 2010 παρουσίασα οξυτενή κονδυλώματα και το τεστ Παπ που έκανα τότε έδειξε χαμηλού βαθμού αλλοίωση και η ταυτοποίηση τον ΗPV 6.

Έκτοτε κάνω τεστ παπ κάθε 4 μήνες σε κανένα από τα οποία δεν έχει ''βγει'' ξανά ο ιος...

Το τελευταίο που έκανα ήταν τον Ιανουάριο του 2013.

Έκανα επίσης τον Μάιο το 2011 σε δημόσιο νοσοκομείο κολποσκόπηση κατά την οποία ο γιατρός μου είπε ότι ''φαίνεται να υπάρχει μια λευκή γραμμή ακόμα στον τραχηλό σου''.

Τα αποτελέσματα της κολποσκόπησης δεν μπορώ να σας τα παραθέσω ακριβώςγιατί δεν τα έχω αυτή την στιγμή, γιατί δεν τα έχω μαζί μου. Ωστόσο ο γιατρός μου είπε πως δεν είναι τίποτα ανησυχητικό και να επαναλάβω σε 6 μήνες από τότε.

Εγώ δεν έκανα ξανά κολποσκόπηση, αλλά συνέχισα με τεσ παπ μόνο που έβγαινανα καθαρά, ενώ πήγα και τα αποτελέσματα της κολποσκόπησης αυτής τότε στον δικό μου γιατρό (με τον οποίο δεν την έκανα και προτίμησα το δημόσιο για οικονομικούς λόγους) και ο οποίος μου είπε ότι αυτή δεν ήταν κανονική κολποσκόπηση και θα έπρεπε να κάνω μια μαζί του σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Από τότε έκανα μόνο τεστ παπ που ήταν καθαρά.

Την προηγούμενη Παρασκευή πήγα πάλι στον γιατρό μου για τεστ παπ μετά από 4-5 μήνες και εκτός απο τεστ παπ μου έκανε τελικά και κολποσκόπηση στο ιατρείο...

Αλλά μου έιπε ότι συνηθως δεν γίνεται εκεί γιατί δεν μπορεί να γίνει εύκολα βιοψία, μπορεί ο τράχηλος να ματώσει και να υπάρχει προβλημα..

Εν ολίγοις με μπερδεωαν όλα αυτα, αλλα το θέμα είναι ότι μου είπε πως βλέπει ακόμα στον τραχηλο μου τον ιο αλλα δεν του φαίνεται για κάτι σοβαρό, θα πρέπει όμως να περιμένουμε και το τεστ παπα που μου έκανε να δουμε αν βγει καθαρό και να κρίνουμε!

Επίσης να σημειώσω οτι εγω ατυχώς τέλος του 2011 άρχισα το κάπνισμα, όχι φανατικά.

Ο γιατρός μου είπε ότι φταίει κι αυτό που το βλέπει ακόμα αυτό στον τραχηλό μου ότι πάνε ήδη δυομιση χρόνια από τότε που έχω το πρόβλημα και θα έπρεπε να μην έχω πλέον κατι και από την παρασκευή μιας και ήδη το είχα ελαττώσει όπως καταλαβαίνετε δεν καπνίζω καθόλου.

Τέλος μου είπε οτι πήρε δειγμα από την περιοχή που του φάνηκε πως ηταν χειρότερα στον τραχηλό μου.

Σας λέω όλα αυτά γιατί θα ήθελα απλά να σας ρωτήσω πόσο πρέπει να ανησυχώ, αν θα πρέπει να περιμένω αποτελέσματα και κολποσκόπησης και τεστ παπ και σε ποια θα πρέπει να σταθω?

Δηλαδή αν βγει καθαρό το τεστ παπ και η κολποσκόπηση όχι τι θα πρέπει να κάνω...

Γενικώς με μπέρδεψε λίγο ο γιατρός αλλά και με ανησύχισε και περιμένω με πολύ αγωνία τα αποτελέσματα.

Ξέρω πως σίγουρα το κάπνισμα επιβαρύνει πολύ και θα κάνω αυτό που πρέπει, αλλά έχω ανησυχίσει πολύ γιατί κατάλαβα πως ακόμα έχω κάτι χωρίς να ξέρω τι είναι και πως θα εξείχθεί και μπερδεύτηκα με τις εξετάσεις και όλα αυτα...

Αν μπορείτε σε κάτι να με διαφωτίσετε, θα βοηθούσε πάρα πολύ.

Ευχαριστώ!

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!