Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ ΥΠΑ.. 03-10-2012 22:11:14 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ?

Απάντηση :ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ?

Λογικά, ΄΄στο περ'ιπου΄΄ ναι... Το ΄΄χαπι μετά΄΄ διαταρασει συχνά τον ιδιο ή τον επόμενο κυκλο, ή και τους δυο μαζι.. Δεν θ΄ανησυχήσεις με το πρώτο... Π.Ζ
IP Logged
 Απάντηση :ΕΝΑΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΔΥΜΗ ΚΥ.. 03-10-2012 22:06:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΝΑΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΔΥΜΗ ΚΥΗΣΗ

Απάντηση :ΕΝΑΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΔΥΜΗ ΚΥΗΣΗ

Αγαπητή Φίλη!

Να μην...... τρελλαθούμε τώρα!

Για δίδυμη κυηση προκειται, με δυο σακους και δυο πλακουντες...

Το είδε ο γιατρος από την αρχή της εγκυμοσύνης και αυτό ειναι κάτι που και ο αρχάριος ειδικευόμενος θα δει.

Δεν εγινε εκει λαθος..

Το να ξεχωρησεις τα ορια δυο πλακουντων σε πιο προχωρημενη κύηση, δεν ειναι παντα ευκολο...

Δεν το συζητώ.. Μια χαρά θα τα παν και τα δυο μωρά...

SmileΠ.Ζ

IP Logged
 Απάντηση :Πολύ επίμονη κύστη ωοθήκης..... 03-10-2012 21:53:44 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Πολύ επίμονη κύστη ωοθήκης...

Αγαπητή Φίλη!

Σχετικά με το σκεύασμα Yasminelle που παίρνεις ( και που ισχυει για καθε άλλο αντισυλληπτικο επισης): Επικοινωνησε παραυτα με τον/την γιατρό σου..

Μαλλον καποια παρεξήγηση εγινε και δεν ειναι σκόπιμο να το παίρνεις κατα τον θηλασμό.

Για το θεμα της κύστεως:

Δυο χρονια την εχεις... θα το σκεφτεις αργότερα..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Δρ Παρμενίων Ζησόπουλο υπαρ.. 03-10-2012 21:28:28 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Δρ Παρμενίων Ζησόπουλο υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος?sos

Απάντηση :Δρ Παρμενίων Ζησόπουλο υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος?sos

Μν φοβασαι, δεν εισαι εγκυος! Π.Ζ.
IP Logged
 Απάντηση :Δρ Παρμενίων Ζησόπουλο υπαρ.. 03-10-2012 21:28:27 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Δρ Παρμενίων Ζησόπουλο υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος?sos

Απάντηση :Δρ Παρμενίων Ζησόπουλο υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος?sos

Μν φοβασαι, δεν εισαι εγκυος! Π.Ζ.
IP Logged
 Απάντηση :ΧΑΜΗΛΗ AMH.. 03-10-2012 21:24:22 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΧΑΜΗΛΗ AMH

Αγαπητή  Φίλη!

Η εξέταση ειναι  ενα  ΄΄καινουργιο  φασούλι''  και με  τιποτε  δεν  σημαίνει,  ότι  εντος των....  ημερων  μπαινεις στην   εμμηνόπαυση..Λειπουν  φυσικά  όλα  τά στοχεια, για το τι σου συμβαινει..

Αν  η περίοδος  σου ειναι  τακτική,  η  πιθανότητα να εχεις προβληματική   ωοθυλακιορρηξία ειναι παντως σχεδον   μηδενική  και  η διακοπή της  περιοδου εντος  μικρου διαστηματος,  απίθανη...

Η  ΑMH  λεμε  ότι   εχει σχεση  με  την  αναμενομενη διαρκεια  υπαρξης γονιμων  κυκλων... Σε καμια  περιπτωση. σε  ηλικλια  33 ετων  δεν προσδιοριζεται  ομως  με αυτήν,  ουτε κατά  προσεγγιση,   ο χρόνος   ωοθυλακιορρηκτικών  κυκλων..

Εξ  άλλου, αυτό το θεμα - αν   δηλ/   εχεις  διαταραχή  στην  ωοθυλκιορρηξία -  θα πρέπει να εχει προσδιοριστελι  από τον γιατρό  σου, τουλαχιστον με  ενα  θερμοδιάγραμμα  και καποιες  ορμονικες εξετασεις σε  συγκεκριμένες μερες κυκλου.. .

Αλλοιως βεβαια αξιολογειται  το ευρημα, αν εισαι  από τις γυναικες εκεινες,  που εχουν  περιοδο  ανα  μερικους  μηνες...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Στην εγκυμο΄συνη οι τινμε΄ς αττ Απάντ.. 03-10-2012 21:05:43 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΥΨΗΛΑ

Στην εγκυμο΄συνη οι τινμε΄ς αττ Απάντηση :ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΥΨΗΛΑ

Αγαπητλη  Φίλη!

Στην εγκυμοσύνη  οι τιμες των   λευκων  ανεβαινουν και φυσιολογικα  σε΄αυτά  τα  επίπεδα..

Δεν  θ΄' ανησυχήσεις,,

Για τα ενοχληματα στην  κοιλια:

Για συνηθισμένα ενοχληματα έναρξης   εμπέδωσης της  προβάλουσας  μοιρας  του εμβρύου θα προκειται..   Πρόωρες  ωδινες   ειναι  εντονωτερες  κι  εχουν  μία   σταθερη  μικρης διαρκειας    ρυθμικότητα  και εμφανιζονται  πολυ συχνότερα  από 2-3 Χ   την ημερα. 

Κατά την εκτιμηση  μου    λοιπον κι  εδω δεν ανησηχούμε, οσο  λειπει  η συχνοδυνία και το ενοχλημα ειναι  ανεκτό..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Ακανονιστη περιοδος.. 03-10-2012 20:37:48 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ακανονιστη περιοδος

SmileΠ.Ζ

IP Logged
 ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ.. 03-10-2012 20:17:26 
ELDO
Joined: 03-10-2012 20:52:23
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καλησπέρα, το όνομά μου είναι Ελένη και θα ήθελα την γνώμη σας για το αποτέλεσμα της ψηφιακής μαστογραφίας που έκανα 2/10/2012(12Η μέρα κύκλου). Είμαι 33 χρονών δεν έχω οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και ο λόγοι που ήθελα να την κάνω είναι οι εξής :

  1. 1)Και τα δύο μου παιδάκια τα θήλασα 3,5 μήνες, αλλά αναγκάστηκα (λόγο εργασίας) να σταματήσω τον θηλασμό (να πώ ότι είχα πάρα, μα πάρα πολύ γάλα ) παίρνοντας χάπι. ( έχει 2,5 χρόνια που σταμάτησα να θηλάζω)
  2. 2)Εδώ και αρκετό καιρό στο αριστερό μου στήθος αισθάνομαι ένα συνεχή «γλυκό» πόνο. Με ενοχλεί – πονάει ακόμα και όταν στον ύπνο κοιμάμαι επάνω του.

Η διάγνωση :

  • a) Παραμονή ιναδενικού στοιχείου σε ποσοστό <50%, με υπεροχή του ΑΡ μαστού στο άνω έξω τεταρτημόριο αυτού.
  • b) Δεν παρατηρούνται μικροεπασβεστώσεις ενδεικτικές κακοήθειας
  • c) Μασχαλιαίοι λεμφαδένες αντιδραστικού τύπου
  • d) Κλινική συνεκτίμηση
  • e) Στα πλαίσια της πρόληψης σύσταση για συμπληρωματικό υπερηχογραφικό έλεγχο.

Η ακτινολόγος βγαίνοντας μου είπε πως έχω έναν αρκετά πυκνό παστό, μου είπε για τον αριστερό μαστό, με παρότρηνε για υπέρηχο μαστού και αν γίνετε και τον άλλο μήνα.

Παρακαλώ, θα ήθελα την γνώμη σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

IP Logged
 Απάντηση :ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΚΥΗΣΗ.....και τώρα;;;.. 03-10-2012 19:42:33 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΚΥΗΣΗ.....και τώρα;;;

SmileΠ.Ζ

IP Logged
 Απάντηση :ΣΠΕΡΜΑΤΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.. 03-10-2012 16:44:56 
pixie
Joined: 24-05-2011 20:30:11
Μηνύματα: 9
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΣΠΕΡΜΑΤΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

καλησπέρα,

τελικά το μικρόβιο είναι το  Gardnerella vaginalis.

Απορώ γιατί είναι διαφορετικό από του συζήγου μου δηλαδή το e-colli μου φένετε περίεργο.

Αν δεν έκανα εξέτασεις δεν θα το έβρισκα? γιατι δεν έχω κανένα σύμπτωμα.

 μου είπαν να πάρω clartin  500 mg  και climycen  vag  πρέπει να πάρω αντιβίωση οποσδήποτε?

IP Logged
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ
 Ουρολοιμώξεις και selexid.. 03-10-2012 16:25:10 
Asteriskos
Joined: 03-10-2012 13:50:43
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ουρολοιμώξεις και selexid

 

Καλησπέρα σας.

Γράφω για να ζητήσω τη γνώμη σας για ένα θεμα υγείας που με αποσχολει.Εχω σεξουαλικές επαφές εδω και 4  μήνες και το τελευταίο διάστημα εμφανίζω επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις.Η τελευταία ήταν στις  10/09 και μετά την ολοκλήρωση του αντιβιοτικού και αφού είχα επαφές,τα συμπτώματα εμφανίστηκαν πάλι.Το μικρόβιο είναι και τις δύο φορές το ίδιο (proteus  mirallibus αν θυμάμαι καλά) και η αντιβίοση που παίρνω ειναι η Nεlabocin των 500 mg(1x2 για 10 ημέρες).Η γυναικολόγος εκτιμώντας ότι υπάρχει άμεση σχέση των ουρολοιμώξεων με τις επαφές μου συνέστησε  ένα δισκίο Selexid των 200 mg πριν από κάθε επαφή για 5 μήνες περίπου.

Πόσο ασφαλής είναι η τόσο παρατεταμένη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου?

Θεωρείτε σωστή αυτή την αγωγή ή μου προτείνετε να το ψάξω περισσότερο,ενδεχομένως με κάποιον ουρολόγο?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

IP Logged
 Απάντηση :Ουρολοιμώξεις και selexid.. 03-10-2012 15:38:44 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,030
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ουρολοιμώξεις και selexid

Αγαπητή φίλη.

Η συνεχής λήψη αντιβίωσης, συντηρητικά, μετά από την επαφή, είναι ενδεδειγμένη μέθοδος για αποφυγή υποτροπής ουρολοίμωξης.

Πάντως, λόγω και της ηλικίας σου, συστήνω να πάρεις τη γνώμη και κάποιου ουρολόγου, από κοντά.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑ.. 03-10-2012 15:07:10 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,030
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ

Απάντηση :ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ

Αγαπητή φίλη.

Τα τεστάκια μπορείς να τα ξεκινήσεις μετά τη 12η ημέρα του κύκλου σου αλλά δε μπορούμε να γνωρίζουμε την ημέρα της ωορρηξίας.

Θα υπολογίσεις, ότι η ωορρηξία γίνεται 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Κολπίτιδα.. 03-10-2012 14:54:04 
Ερωφίλη
Joined: 01-10-2012 18:51:10
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Κολπίτιδα

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!

 

Είμαι 35 ετών και πριν πέντε μήνες γέννησα το πρώτο παιδάκι μου. Το πρόβλημά μου ξεκίνησε πριν από δύο μήνες. Μετά από επαφή που είχα, ένιωσα σταδιακή επιδείνωση με φαγούρα, ενοχλήσεις, κοκκίνισμα και υγρά. Λόγω απόστασής απο τον γιατρό που με παρακολουθούσε, μου συστάθηκε τηλεφωνικώς θεραπεία με lomexin και fungo. Τα συμπτώματα υποχώρησαν κι η περίοδος εμφανίστηκε σχεδόν αμέσως, την 26η μέρα. 

 

Στον επόμενο κύκλο και δέκα περίπου μέρες μετά την περίοδο άρχισαν να επανέρχονται τα συμπτώματα με μικρότερη ένταση, ωστόσο μετά από μία εβδομάδα ο γιατρός μου είπε, τηλεφωνικά και πάλι, να πάρω τα pevaryl για τρεις μέρες. Ενώ είδα αποτέλεσμα, ωστόσο νιώθω ότι υπάρχει ακόμη ενόχληση. 

 

Ο γιατρός μου σύστησε να κάνω τεστ παπ και καλλιέργεια στον επόμενο κύκλο, αφού μου έγραψε τα stabilanol kai ta lomexin στην περίπτωση που τα συμπτώματα χειροτέρευαν.

 

-Πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να πιεστώ και να μην πάρω την θεραπεία ώστε να κάνω μετά τις απαιτούμενες εξετάσεις ή δεν παίζει κανένα ρόλο?

-Υπάρχει κι άλλη εξέταση που θα έπρεπε να υποβληθώ εκτός των παραπάνω ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να γίνει σωστή διάγνωση ή αρκούν για πρώτο βήμα?

 

Σημειώστε παρακαλώ ότι σε ένα pap test αρχές του 2009 διεγνώσθη hpv κι έκτοτε όλα ήταν πάλι πεντακάθαρα. 

IP Logged
 χαμηλη προγεστερονη.. 03-10-2012 13:54:31 
dreamer@
Joined: 03-10-2012 13:33:23
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαμηλη προγεστερονη

καλησπερα.Ειμαι 28 ετων με κυκλο παντα 30-32 μερες με συμπτωματα ωορρυξιας(πονακια περιοδου

),και συμπτωματα  περιοδου μια εβδομαδα περιπου απο την αναμενομενη περιοδο.Τον αυγουστο ειχα μια παλλινδρομη.Μετα τον καθαρισμο μου ηρθε περιοδος στις 7 σεπτεμβρη και απο τοτε προσεχαμε γιατι θα εκανα εξετασεις αφου αλλαξα γιατρο να δουμε τι εφταιξε.Ολες οι εξετασεις βγηκαν σωστες εκτος απο την προγεστερονη την 21η μερα(27 σεπτεμβρη)  η οποια ηταν 1,15.Η γιατρος μου μού ειπε πως ηταν η αιτια αυτη που χασαμε το παιδακι μας.Η προηγουμενη γιατρος δε μου εκανε καθολου ορμονικες ουτε καν χωριακη να δει  την αναπτυξη του εμβρυου.Απο τις 24 σεπτεμβρη προσπαθουμε παλι,η αγωνια μου ωστοσο μετα την προγεστερονη ειναι αν καταφερω να συλλαβω με αυτη την τιμ η της προγεστερονης.Την πρωτη φορα τον πρωτο μηνα προσπαθειων εμεινα εγκυος. Περιμενω να αδιαθετησω στις 7 οκτωμβρη και δεν εχω κανενα συμπτωμα περιοδου.Ειναι λογω χαμηλης ορμονης; Θεωρειτε οτι θα δυσκολευτω;Η γιατρος ειπε στην πρωτη μερα περιοδου κατευθειαν εξεταση χωριακης σε περιπτωση εγκυμοσυνης να παρω χαπι μην καθυστερυσουμε και παμε παλι για αποβολη.Σε περιπτωση ειπε που αδιαθετω κανονικα στη μεση του κυκλου θεραπεια να ανεβει η προγεστερονη.Απλα φοβαμαι οτι δε θα μεινω εγκυος.ευχαριστω πολυ θα περιμενω απαντηση σας.

IP Logged
 Ουρολοιμώξεις και selexid.. 03-10-2012 13:07:52 
Asteriskos
Joined: 03-10-2012 13:50:43
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ουρολοιμώξεις και selexid

Καλησπέρα σας.

Γράφω για να ζητήσω τη γνώμη σας για ένα θεμα υγείας που με αποσχολει.Εχω σεξουαλικές επαφές εδω και 4  μήνες και το τελευταίο διάστημα εμφανίζω επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις.Η τελευταία ήταν στις  10/09 και μετά την ολοκλήρωση του αντιβιοτικού και αφού είχα επαφές,τα συμπτώματα εμφανίστηκαν πάλι.Το μικρόβιο είναι και τις δύο φορές το ίδιο (proteus  mirallibus αν θυμάμαι καλά) και η αντιβίοση που παίρνω ειναι η Nεlabocin των 500 mg(1x2 για 10 ημέρες).Η γυναικολόγος εκτιμώντας ότι υπάρχει άμεση σχέση των ουρολοιμώξεων με τις επαφές μου συνέστησε  ένα δισκίο Selexid των 200 mg πριν από κάθε επαφή για 5 μήνες περίπου.

Πόσο ασφαλής είναι η τόσο παρατεταμένη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου?

Θεωρείτε σωστή αυτή την αγωγή ή μου προτείνετε να το ψάξω περισσότερο,ενδεχομένως με κάποιον ουρολόγο?

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

IP Logged
 Απάντηση :ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑ.. 03-10-2012 11:28:25 
lastel
Joined: 12-03-2012 13:50:32
Μηνύματα: 21
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ

Απάντηση :ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ

Γιατρέ γεια σας και πάλι....

 

Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι μετά από 3μηνη λήψη jasmin η κύστη των 10 περίπου εκατοστών πήγε περίπατο (τελευταίος υπέρηχος αρχές αυγούστου πεντακάθαρος). Όλα λοιπόν πήγαν καλά.

 

Σταμάτησα τα αντισυλληπτικά 22/08 και η περίοδος ήρθε κανονικά στις 29/08 (κύκλος 28 ημερών)

Στις 01/10 ήρθε η πρώτη περίοδος μετά τη διακοπή λήψης των αντισυλληπτικών (κύκλος 34 ημερών) και σήμερα είμαι στην τρίτη μέρα του κύκλου μου. Ήθελα λοιπόν να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις και συνεχίζω εδω το θέμα για να μπορείτε εύκολα να δείτε το ιστορικό που σας έχω περιγράψει στις προηγούμενες αναρτήσεις μου.

 

Αυτό το μήνα θέλουμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε προσπάθειες για να μείνω έγκυος. Αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω πότε θα είναι οι γόνιμες μέρες μου λόγω του ασταθούς κύκλου μου. Ξεκίνησα λοιπόν για πρώτη μου φορά κάθε πρωί να ελέγχω τη θερμοκρασία μου. Σκέφτηκα επίσης (κι εδώ θα ήθελα τη συμβουλή σας) να χρησιμοποιήσω τα τεστ ωορρηξίας, ώστε να μπορέσω με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσω πιο εύκολα τις γόνιμες μέρες μου. Όμως αναρωτιέμαι αν είναι, στη δική μου περίπτωση, αξιόπιστη η αξιολόγηση με τα τεστ ωορρηξίας επειδή έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Και πώς μπορώ να υπολογίσω ποια μέρα πρέπει να ξεκινήσω το τεστ ωορρηξίας αν τελικά με βοηθάει;

IP Logged
 Απάντηση :συμφύσειςκαι τοκετός.. 03-10-2012 07:17:50 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,030
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : συμφύσειςκαι τοκετός

Αγαπητή φίλη.

Οι συμφύσεις δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο αποπεράτωσης του τοκετού, αφού βρίσκονται εκτός μήτρας.

Επειδή όμως έχεις γεννήσει με καισαρική, θα ξαναγεννήσεις με καισαρική, είναι νόμος στη μαιευτική.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης?.. 03-10-2012 07:13:48 
Avrame
Joined: 03-10-2012 07:41:03
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης?

Καλημέρα σας.
Είμαι 20 χρονών και είχα σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό μου στις 24 Σεπτεμβρίου (  20η μέρα του κύκλου ). Αν και ο κύκλος μου δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός, τις περισσότερες φορές κυμαίνεται στις 30-32 ημέρες.
Η αντισύλληψη ήταν ανεπιτυχής ( προφυλακτικό ) και το ανακαλύψαμε αμέσως μετά την ολοκλήρωση.
Έκανα πλύσεις κόλπου άμεσα και αναπόφευκτα πήρα το " χάπι της επόμενης μέρας " ( postinor 1500 ) μια ώρα ακριβώς μετά τη σεξουαλική επαφή.
 Αδιαθέτησα λοιπόν χθες, αλλά έχω προσέξει πως η ροή είναι μειωμένη, σα να βρίσκομαι στην 4η μέρα της περιόδου μου. Οι πόνοι περιόδου είναι υπαρκτοί όπως κάθε φορά.
Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης?
Να προσθέσω πως στην τελευταία μου εξέταση, η γυναικολόγος μου ανέφερε κατά λέξη πως έχω " λίγο πολυκυστικές ωοθήκες ". Δεν λαμβάνω όμως θεραπεία.
Επίσης να προσθέσω πως πριν από 5 μέρες και μέχρι σήμερα έχω αλλάξει περιβάλλον ( ταξίδι ). Μου έχει τύχει μεγάλη καθυστέρηση στον κύκλο μου αλλά ποτέ μειωμένη ροή. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να παίζουν ρόλο τα παραπάνω αλλά τα αναφέρω πληροφοριακά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!