Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 18:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Koλπίτιδα??.. 23-10-2011 17:52:42 
nagia91!
Joined: 11-04-2011 14:12:25
Μηνύματα: 9
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Koλπίτιδα??

Ως εκεί μπορούσα να σκεφτώ και μόνη μου.Αλλα το θέμα είναι να μην ταλαιπωρούμαστε στα δημόσια νοσοκομεία  για κάτι που δεν είναι επείγον.Πήρα τηλέφωνο τον γυναικολογο μου και του είπα τα ιδια που ειπα σε σας.Μου έδωσε flenazole 2 φορες τη μέρα.Προφανώς θεωρεί ΧΩΡΙΣ εξέταση οτι είναι μια απλή μυκητίαση.Μπορεί όμως αυτό να μου προκάλεσε τον πρησμένο λεμφαδένα?Παντως μετά από 2-3 μέρες με την κρέμα υποχώρησαν σχεδον εντελώς τα συμπτώματα.Δεν είναι οτι αδυνατούσα να βρώ γιατρο αλλα οτι οπως πολλές γυναίκες στρέφομαι σε εσάς για μια δεύτερη γνώμη.

IP Logged
 Είναι φυσιολογική δεύτερη έμμηνος ρύσ.. 23-10-2011 17:40:10 
elli pap
Joined: 23-10-2011 16:14:22
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Είναι φυσιολογική δεύτερη έμμηνος ρύση τον ίδιο μήνα μετά από απότομη διακοπή αη

Είναι φυσιολογική δεύτερη έμμηνος ρύση τον ίδιο μήνα μετά από απότομη διακοπή αη

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή σας για το εξής θέμα,,πέρυσι τον χειμώνα η γυναικολόγος μου,μου έγραψε τα αντισυλληπτικα layrina,τα οποία τα σταμάτησα για τρεις μήνες το καλοκαίρι,Την πέμπτη  13/10 που ήταν η πρώτη μέρα περιόδου μου άρχισα παλι την λήψη τους...Για κάποιο όμως λόγο μέτα από μια ακριβώς εβδομάδα 20/10 σταμάτησα να τα παίρνω.Σήμερα λοιπόν τρεις ημέρες μετά την διακοπή των χαπιών έχω περίοδο για δεύτερη φορά αυτο τον μήνα..Είναι φυσιολογίκη η αιμοραγία ή ίσως υπάρχει κάποιο άλλο προβλημα?

IP Logged
 Travocort!.. 23-10-2011 17:03:05 
STAUROULA
Joined: 11-10-2011 14:51:07
Μηνύματα: 8
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Travocort!

Καλησπέρα γιατρέ!Για αλλη μια φορά θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας.κατ'αρχην είμαι στην 25 εβδομάδα κύησης και περίπου στην 16 κόλλησα μύκητες και είχα έντονο κνησμό και τσούξιμο.ο γυναικολόγος μου συνέστησε να βαλω TRAVOCORT 3φορες την ημέρα μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα,οταν πέρασαν τη σταμάτησα(1 εβδομάδα μετά) .Μετά απο 2 με τρεις βδομάδες με ξαναέπιασε φαγούρα οχι τόσο έντονη και χωρις τσούξιμο,επικοινώνησα μαζι του και μου είπε να ξαναβάλω πάλι μέχρι να περάσει,αφου ομως έβαλα μετά απο 2 μέρες μου πέρασαν και τη σταμάτησα.Τώρα εχω 2 μέρες που η φαγουρα επεστρεψε....θέλω να ρωτήσω λοιπόν μήπως πρέπει να τη ξαναβάλω για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυτη τη φορά ΄και να μη τη σταματήσω εστω και αν τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει?Και σίγουρα η επαναλαμβανόμενη χρήση της αλοίφης δε βλάπτει το μωρό?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

IP Logged
 Μπορω να ξεκινησω αντισυλληπτικα μετα.. 23-10-2011 16:33:57 
lina1
Joined: 07-10-2011 15:35:08
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Μπορω να ξεκινησω αντισυλληπτικα μετα την πρωτη μερα της περιοδου

Μπορω να ξεκινησω αντισυλληπτικα μετα την πρωτη μερα της περιοδου

Επρεπε να ξεκινησω τα Gynofen στην πρωτη μερα αδιαθεσιας αλλα το αμελησα. Σημερα βρισκομαι στην τεταρτη. Μπορω ακομα να τα ξεκινησω? Δε με ενδιαφερει η αντισυλληπτικη δραση, το χαπι μου χορηγηθηκε για συνδρομο πολυκυστικων με τρυχοφυια και τριχοπτωση. 

Επισης, πως γινεται να εχω αδιαθετησει κανονικα δυο μηνες τωρα χωρις χαπια, να εχω οκ επιπεδα τεστοστερονης (0.20 pg/ml) και μικρη διαφορα LH (6,9 mlu/ml) FSH (5,6 mu/ml) αλλα παρολα αυτα η τριχοφυια και η τριχοπτωση να επιμενουν; Η αυτοπεποιθηση μου εχει καταρακωθει... 

IP Logged
 Απάντηση :Απάντηση :θερμοκρασία σώματ.. 23-10-2011 13:38:57 
G.KKRIS
Joined: 27-07-2011 13:58:06
Μηνύματα: 22
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : θερμοκρασία σώματος

Απάντηση :Απάντηση :θερμοκρασία σώματος




σας ευχαριστώ γιατρέ μου, να είστε καλά!!!



[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 23-10-2011 02:25:19]:

Αγαπητή  Φίλη!

Μην το  ψάχνεις... Δεν θα βρει κανείς ακρη...

Η  πτωση της προγεστερονης ειναι δειγμα  ότι το  κυημα δεν  πηγαινε  καλα, για λογους  που δεν θα  εντοπισουμε ποτέ ...Δν απεβληθη επιεδή ελειψη  αυτή..Ειναι  λαθοςσκετπικό  αυτό...  Η θεραπειες  που ακουγονται  για χορηγηση προγεστερονης ειναι  χωρίς αντικειμενο...Με τηνχορηγηση της δεν πιστευω  να σωσαμε  ουτε μία εγκυμοσύνη...

Ενα ειναι βεβαιο:  Η στατιστική  των εποβολων δεν βελτιωνεται,  ουτε ΄΄κατά  κεραία΄΄,  με χορηγηση  προγεστερονης,,,Αυτά  ολα δοκιμάστηκαν  και  πριν 50 χρόνια, χωρίς   κανενα  απτό αποτελεσμα..

Για την θρομβοφιλία:  Τοσο  νωρίς, δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη..

Ας το δουμε,  όπως  εμεις  οι παλαιότεροι: Κατι στραβωσε ειτε στην συλληψη, ειτε στην εγκατασταση του εμβρυου  και  η  φύση ειπε ΄΄δεν γινεται ΄΄  (ισως ..ευτυχώς)

θα προσπαθήσεις  σε 2-3  μηνες  να ξαναμεινεις  εγκυος  και  παλι  και θα τα  πας καλα!

Φιλικά

Π.Ζ.Smile

IP Logged
G.KKRIS
 Απάντηση :test pap.. 23-10-2011 12:21:28 
nanaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 9
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : test pap

Θεώρησα σκόπιμο να σας παραθέσω όλο το τεστ,

ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΚΟΛΠΟΥ

Πλακωδη κύτταρα :  διαμεσα-επιπολής

Ορμονική εικόνα:  συμβατή με την αναμενόμενη

Χλωρίδα:   κολποβακτηριδια Deoderlein

Eνδομητρικά κύτταρα:  όχι

Φλεγμονή:   όχι

ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ

Πλακώδη κύτταρα:  αρκετά

Ενδοτραχηλικά κύτταρα:  ναι - αρκετά

Πλακωδώς μεταπλασθεντα: ναι

Φλεγμονή: οχι

ΑΛΛΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ:   παρατηρήθηκαν σπάνια παρακερατωσικά κύτταρα

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Αρνητικό για κακοήθεια

Ελαφρές αλλοιώσεις πλακωδών κυττάρων ( ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ascus;;;;;;αυτα δεν ειναι ατυπα αδιευκρινιστης σημασίας)

Είναι ενδειξεις για HPV η ειναι κάτι αλλο;;;

Επανάληψη σε 6 μηνες

IP Logged
 Απάντηση :ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ.. 23-10-2011 10:08:29 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,906
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ

Αγαπητέ φίλε.

Όλα όσα μας γράφεις ισχύουν όπως και τα βήματα που έγιναν είναι τα σωστά.

Δε χρειάζεται λοιπόν καμία ανησυχία γιατί από ότι καταλαβαίνω είσαστε σε καλά ιατρικά χέρια.

Ανάλογα με το πόρισμα της ιστολογικής είτε θα αποφασιστεί μια παρακολούθηση με τεστ παπ, ανά τετράμηνο, είτε μια επεμβατική μέθοδος καυτηριασμού της βλάβης στον τράχηλο της κοπέλας σου.

Για εσένα, προτείνω μια επανεξέταση, στο εξάμηνο, στην εκπληκτική, όπως αναφέρεις, δερματολόγο.

Επίσης, πολύ βασικό, να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό στις επαφές σος, τουλάχιστον για τους επόμενους 8-12 μήνες.

Τουλάχιστον, αυτά συστήνω εγώ, στα ζευγάρια που παρακολουθώ, όπως και κατάλληλη διατροφή την οποία κάνετε, αν έχω διαβάσει σωστά.

Θα μιλήσετε λοιπόν με το γυναικολόγο, μόλις βγει το τελικό αποτέλεσμα και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :χαμηλο βάρος εμβρύου.. 23-10-2011 10:01:18 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,906
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαμηλο βάρος εμβρύου

Αγαπητή φίλη.

Είμαι της άποψης, ότι όσο περισσότερο μένει στη μήτρα το μωρό τόσο το καλύτερο.

Σε ειδικές περιπτώσεις, όταν έχουμε ανεπάρκεια πλακούντα, ελάχιστο αμνιακό υγρό, διαβήτη κύησης, αυξημένη αντίσταση στην εξέταση Doppler, παθολογικό βιοφυσικό προφίλ κ.τ.λ. είναι στην ευθύνη του μαιευτήρα να σε ενημερώσει για την απόφασή του για πρόωρο τοκετό.

Οπότε, εξ αποστάσεως, δε μπορώ να πάρω θέση.

Ίσως, εκείνος βλέπει κάτι που τον ανησυχεί.

Να γνωρίζεις μόνο ότι το μωρό, λόγω χαμηλού βάρους, θα μπει σε θερμοκοιτίδα.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.   

IP Logged
 ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ.. 23-10-2011 05:39:02 
steliosleb
Joined: 22-10-2011 18:53:03
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ

πριν απο 5 μηνες περιπου ειχα εμφανησει κατι μικρα σπυρακια επανω στο πεος μου τα οποια δεν εδωσα μεγαλη σημασια η μαλλον να σας το θεσω αλλιως εδωσα, απλα η δουλεια η πιεση το αγχος της καθημερινοτητας δεν με αφηναν να βρω λιγο χρονο ωστε να παω να δω τι ειναι. Σε ολο αυτο το διαστημα καναμε ερωτα με την αρραβωνιαστικια μου και ελευθερα αλλα και με προφυλαξεις.. Με παροντρηνση των δικων μου τελικα βρηκα χρονο και πηγα σε μια δερματολογο αφροδησιολογο που ηταν απιστευτη γιατρος Εκει μου ειπε οτι αυτα τα σπυρακια ηταν λεει λοιμωδεις τερμηνθος που το κολλανε μικρα παιδια και απορρει που τα κολλησα, το ιδιο και εμεις Πηγα στο ιατρειο της και μου τα αφαιρεσε ολα.. Τωρα,το θεμα ειναι οτι επρεπε να παει και η κοπελα μου στον γυναικολογο να κανει ενα τεστ παπ να δουμε,να τονησω οτι εχει κανει το εμβολιο cervarix (δεν ξερω αν το λεω καλα) για τον καρκινο της μητρας... Εδω θελω λιγο την βοηθεια σας. Το τεστ παπ εδειξε hpv για αρχη και μετα επρεπε να κανουμε μια τιποποιηση ιου( δεν ξερω αν το λεω καλα παλη) και εχθες μας ειπε ο γιατρος οτι ειναι ο ιος 56 ο οποις συγκαταλεγεται στους υψυλου κυνδινου ιους(οχι στους πολυ υψηλου γιατι τους καλυπτει το εμβολιο) και θα πρεπει να κανουμε μια κολποσκοπηση για να δουμε Εγω τον ρωτησα και του ειπα γιατρε τι γινεται και μου λεει θα κανουμε την εξεταση και μπορει να μην χρειαστει να κανουμε κατι απλα να το παρακολουθουμε ,εδω να τονησω οτι στο τεστ παπ κατω εγραφε hpv χαμηλου βαθμου πως γινεται μετα να λεει ειναι ο 56???? Εδω θελω σαν ειδικος να μου πειτε απ την εμπειρια σας σχετικα με το θεμα αυτο τι γινεται και τι υπαρχει περιπτωση να γινει γιατι απο το τιποτα τραβαμε μια απιστευτη ψυχολογικη και οικονομικη ταλαιπωρια,γιαυτο ψαχνω και μια δευτερη γνωμη να ξερω τι γινεται Αυριο εχουμε ραντεβου για την εξεταση σε ενα μεγαλο γυναικολογικο κεντρο των αθηνων που ανηκει ο γυναικολογος της Θα με βοηθουσε παρα πολυ η γνωμη σας εστω και απ το email.Ηλικιακα ειμαστε εγω 27 και η κοπελα μου 26 δεν πινει δεν καπνιζει γυμναζετε πολυ τα λεω γιατι ξερω οτι παιζουν ρολο και αυτα. Σας ευχαρηστω πολυ

 ------------------------------------------------------------------------------------

steliosleb Στις Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 20:13 Σημερα κανενα κολποσκοπηση κ πηραν δειγματα για βιοψεια μας εδωσαν κ κατι φωτο που εδειχναν τον τραχυλο και την βλαβη που ακριβος ηταν Ο γιατρος μας ειπε οτι αν δεν δειξει cn1 η cn2 δεν θα κανουμε τιποτα απλα παρακολουθηση αν δειξει απλα θα γινει εξαχνωση με leizer τοπικα Μας καθυσηχασε αρκετα αλλα κατα ποσο ισχυουν αυτα

IP Logged
steliosleb
 Απάντηση :Χλαμμύδια και θεραπεία!.. 23-10-2011 01:06:57 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χλαμμύδια και θεραπεία!

Σε  ανδρα, με εξεταση, δυσκολα  θ΄αποκλεισεις  χλαμυδια... θα  πρέπει είτε    να κανει  θεραπεία  στα ΄΄τυφλά΄΄, ειτε   - εστω  κι αν την εκανε εσυνείδητα  -   να την ξανακανει,  αν  σε σενα  βρεθεί  ότι συνεχιζει να  υπαρχει... 

Κατά τα αλλα, λεω να κλεισουμε το θεμα  εδώ..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :απορια περι hpv.. 23-10-2011 01:00:24 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : απορια περι hpv

Αγαπητή  Φίλη!

Τα  εξωτερικά κονδυλωματα   μπορουν να προσβαλουν φυσικά και τον τραχηλο, οπότε  θα το ανακλυψει  κανεις στο  pap.. Τα εξωτερικά  κονδυλωματα  προερχονται απόστελεχη  ΗPV  κατά κανονα   χαμηλου  κινδυνου..

Μπορει  όμως  να υπαρξουν προσβολές   από περισσότερα  στελεχη, ειτε χαμηλου, ειτε υψηλου κινδυνου..

Συνηθως  οι προσβολες αυτές  αυτοϊώνται  και τα κολποσκοπικα  και  κυτταρολογικά  ερυηματα  υποχωρουν από  μονα τους.. Σε άλλες περιπτωσεις  διενεργείται  θεραπεια.. 

Για  τυχόν άλλες  απορίες:  Περιπου 70%  των σεξουαλικα  ενεργων νεων γυναικων, εχουν ελθει σε επαφή με  καποιο στελεχος  ιου HPV.  

Ασφαλως δεν θα παθεις,,,καρκινο... Θα κανεις  αυτό  που  θα σου υποδειξει  ογιατρός σου  και  μιλαμε παλι

Η πlηροφορηση αυτή ειναι για   την ωρα   επαρκής...

Φιλικά

Π.Ζ.. Smile

IP Logged
 Απάντηση :ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ.. 23-10-2011 00:49:25 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ

Αγαπητ'η  Φίλη!

΄΄Λιγο  υγρό΄΄  ... Μαλλον  ήταν  τοσο λιγο  που  ήταν  πραγματι  αμελητέο  και ο γιατρός σου δεν το έδωσε -  πολυ σωστά - σημασια..   Οπως και να εχει:΄΄ καλού -κακού΄΄     θα το  το ξαναελέγξεις - ας  πουμε  ετσιθελικά -  σε 1 μηνα,,

Για το αντισυλληπτικο και την  ωοθυλακιορρηξία: εν  ταξει,  αλλά  πρέπει ναειναι  εξαιρετικά σπανιο κι εν πασει περιτπωσει, ακομη ενας λογος για να  το ξαναδεις..

Φιλικά

Π.Ζ.Smile

IP Logged
 Απάντηση :ινουώματα μήτρας.. 23-10-2011 00:41:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ινουώματα μήτρας

Αγαπητή  Φίλη!

Η  χρηση αντισυλληπτικων  δεν προκαλει  εμφάνιση  ινομυωματων...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Διαφορά ημερολογιακης-υπερη.. 23-10-2011 00:37:22 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Διαφορά ημερολογιακης-υπερηχογραφικης ηλικιας κυησης

Απάντηση :Διαφορά ημερολογιακης-υπερηχογραφικης ηλικιας κυησης

Καλη  μου,  δεν  μπορει να  πει  αυτός  που σε είδε και θα μπορεσω εγώ;

Με  βαση την   πειρα παντως, στην συντριπιτκη πλειψηφία   των  παρομοιων περιπτωσεων,  οι εγκυμοσύνες εξελισσονται  φυσιολογικά... Ελπιζω να ειναι κι εδώ έτσι..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Koλπίτιδα??.. 23-10-2011 00:31:31 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Koλπίτιδα??

Αγαπητή  Φίλη!

Τι διαγνωση να  τεθει  χωρίς εξεταση;

Πηγαινε  να σε  δει  ενας γυναικολογος... Ειτε στο εφημερευον νοσοκομειο,  ειτε σε μία ιδιωτική κλινικη.... Εκεί  θα  βρεις  οσους γυναικολογους  θελεις,  ακομη και μεσαστο Σαββατοκυριακο.. ..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :θερμοκρασία σώματος.. 23-10-2011 00:25:19 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : θερμοκρασία σώματος

Αγαπητή  Φίλη!

Μην το  ψάχνεις... Δεν θα βρει κανείς ακρη...

Η  πτωση της προγεστερονης ειναι δειγμα  ότι το  κυημα δεν  πηγαινε  καλα, για λογους  που δεν θα  εντοπισουμε ποτέ ...Δν απεβληθη επιεδή ελειψη  αυτή..Ειναι  λαθοςσκετπικό  αυτό...  Η θεραπειες  που ακουγονται  για χορηγηση προγεστερονης ειναι  χωρίς αντικειμενο...Με τηνχορηγηση της δεν πιστευω  να σωσαμε  ουτε μία εγκυμοσύνη...

Ενα ειναι βεβαιο:  Η στατιστική  των εποβολων δεν βελτιωνεται,  ουτε ΄΄κατά  κεραία΄΄,  με χορηγηση  προγεστερονης,,,Αυτά  ολα δοκιμάστηκαν  και  πριν 50 χρόνια, χωρίς   κανενα  απτό αποτελεσμα..

Για την θρομβοφιλία:  Τοσο  νωρίς, δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη..

Ας το δουμε,  όπως  εμεις  οι παλαιότεροι: Κατι στραβωσε ειτε στην συλληψη, ειτε στην εγκατασταση του εμβρυου  και  η  φύση ειπε ΄΄δεν γινεται ΄΄  (ισως ..ευτυχώς)

θα προσπαθήσεις  σε 2-3  μηνες  να ξαναμεινεις  εγκυος  και  παλι  και θα τα  πας καλα!

Φιλικά

Π.Ζ.Smile

IP Logged
 Απάντηση :μεταθεση περιοδου και κινδυ.. 23-10-2011 00:04:27 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : μεταθεση περιοδου και κινδυνοι

Απάντηση :μεταθεση περιοδου και κινδυνοι

Αγαπητπη   Φίλη!

Μπορεις να  το κάνεις.... Μπορεις ομως μόνον  αν το χάπι σου  ειναι  ΄΄μονοφασικό΄΄..Δηλαδή  αν  δεν εχεις χαπια  με διαφορετικά  χρωματα ...Αν   λοιπόν  μπορείς   να συνεχισεις   με την επόμενη συσκευασία,  η  περιοδος  θα  ανασταλεί για  οσο το παίρνεις...Η αντισυλληπτική δράση δεν επηρεάζεται..  Το ότι  η περιοδος  δεν θα  έλθει λογω  αντισυλληπτικου  μερικες μερες αργότερα,   ή για  εναν  ολοκληρο  κυκλο   - αναλογα  ποσο θα το παρεις  - δεν αυξανει  τους κινδυνους και τις παρενέργειες  του  αντισυλληπτικού..

Π.Ζ..Smile   

IP Logged
 Απάντηση :χάπι επόμενης μέρας και σπασ.. 22-10-2011 23:55:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χάπι επόμενης μέρας και σπασμένο προφυλακτικό

Απάντηση :χάπι επόμενης μέρας και σπασμένο προφυλακτικό

SmileSmileSmile

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :a test.. 22-10-2011 23:51:41 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : a test

Αγαπητή  Φίλη!

Λογικά,  η αυχενική διαφάνεια   και  το  PAPP-A  εχουν  υποκαταστησει   to  A-test, που διενεργουσαμε μετά την 16η  εβδομαδα... Σημερα   το διενργουμε, αν για καποιους λογους   εχει  ξεχαστει  να γίνει η εξεταση μετά την 11η εβδομαδα....

Οταν πρωτοεισήχθη η  μετρηση αυχενικής διαφανειας  σε συνδυασμό  με το  PAPP-A , δυσκολευτηκαν  οι επιτοκες να  το εμπιστευτουν  και ζητουνταν  και  το  Α-τεστ   μετά   την 16η εβδομαδα..

. Το γιατί  συνεσττηθη  το Α-τεστ:  Κατ΄αρχην δνε βλαπτει... Ακομη:  ισως  η  συναδελφος μου εχει την αποψη  ότι  το ..΄΄διπλό.. ειναι  πιο σιγουρο..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΟΛΠΟΥ.. 22-10-2011 22:48:05 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,096
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΟΛΠΟΥ

Επάνω   μικροσκοπική  εικόνα του παχέως  κολπικού  πλακώδους επιθηλίου  γυναίκας  στην αναπαραγωγική  ηλικια  και  κατω    εκείνο   το  λεπτότερο,  που βρίσκουμε  πολλές  φορές στην  εμμηνόπαυση. Τις  εικόνες τις ξεσήκωσα  από  το  θαυμάσιο σύγγραμμα

Color Atlas of Histopathology of the Cervic uteriG. Dallenbach - Hellweg, Springer. Berlin Heidelberg 2006

 

Αγαπητή  Φίλη!

Προφανώς εχεις   μπει  στην εμμηνόπαυση  και  σε αρκετες  γυναικες  αυτό  οδηγεί στην  λεγόμενη  ατροφία του  κολπικου επιθηλίου - αυτό  το στρωμα   κυτταρων   που καλυπτει  την  επιφανεια του κολπου και του τραχηλου -  κι αποτελειτια σε γυναικες  που εχουν περιοδο, περιπου  από 15 κυτταρικά στρωματα,  που  οσο πιο επιφανειακά  ειναι,  από τοσο μεγαλυτερα   κυτταρα αποτελουνται... Με το σταματημα  της λειτουργίας της   ωοθηκης,  τα στρωματα  μειωνοντα,  σε άλλες  λιγοτερο, σε άλλες  πολυ περισσότερο  και σ΄αυτές  τις  τελευταιες   μενουν  3-4-5 στρωματα   μικρων   κυτταρων  που δεν αντεχουν τιποτε... 

Η  θεραπεία ειναι απλη  και συνίσταται στην ενδοκολπικη  χορήγηση  ελαχιστης  ποσότητας  οιστρογονου (θυλικης  ορμονης)  σε μορφή  ενδοκολπικου δισκιου, με συνεπεια  ν΄  αναπλαστεί  το  καλυμα του κολπου μεσα σε 8  ημερες,  όπως  όταν  ειχες περιοδο..   Το ενοχλημα  του πονου  θα  σταματησει  πάραυτα μετά  θεραπεια  8  ημερων  κι αυτή μετά   μπορει να συνεχιστει  αρχικά  για  6  μηνες   με ελαχιστοποιηση της δοσης  για  1-2  ημερες καθε εβδομάδα.. Κατοπιν,. σε πολλες γυναικες  η κατάσταση   αποκαθίσταται  απο  μονη της και συνηθως δεν χρειαζεται άλλη παρέμβαση...

Υπαρχουν  και  οι εναλλακτικές θεραπειες  με λιπαντικά    και ενυδατικά  κολπου... Καμια φορά σε ελαφρές περιπτωσεις βοηθουν.. Πολλά από αυτά,  κυριως αυτά που τοποθετουνται λιγο  πριν την σχεση,  καμία φορά περισσοτερο  χαλάνε, παρα  διορθωνουν την κατασταση..

Για το θεμα   της σεξουαλικης   διαθεσης:  Το  προβλημα δεν ειναι..τοπικό... Ειναι...εγκεφαλικο - στο  μυαλό  δηλαδή!  Ισως  ομως  οφείλεται   και στον...πλησίον,  που κι αυτός δεν ειναι  πια της κλάσεως του...  Alain  Delon (που τον θυμηθηκα αυτόν!),  ή του....  Τζωρτζ  Κλουνεϊ -   και ατυχώς δεν  εχουμε  φαρμακευτική αντιμετωπιση γι αυτό.. 

Αυτά  λοιπον   μονον ενημερωτικά, επειδή  - ευτυχώς - σιγά σιγά   μας διαβαζουν και γυναικες της  ηλικίας  ανω των  50..:  Δεν θα   αναλυσουμε  ομως εδω  τις λεπτομερειες  για  το τι και  πως ακριβως  , επειδή καθε περιστατικό εχει  ίσως  και τις ιδιατερότητες  του.. θα πας στο γυναικολογο  σου,  που γνωριζει το σιτροικο  σου  και τα γυανικολογικα  ευρηματα   και  θα σ΄ ενημερωσει  ΄΄από  κοντά΄΄  για το  τι  απ΄ αυτά  θα  ταιριαξει..

Φιλικά!

Π.Ζ.Smile

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!