Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 :Επόμενο > Τέλος >>
 Progevera.. 11-05-2011 18:43:52 
Nikoletta30
Joined: 11-05-2011 19:36:45
Μηνύματα: 18
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Progevera



Edw kai kapoia xronia me parakolou8ei enas endokrinologos giati den einai o kuklos mou sta8eros kai mou dinei ta progevera.Pairnw 2 thn 21-22 mera tou kuklou mou.tha ithela na rwthsw auta ta xapia mporei na ephreasoun to swmatiko varos kai deuteron an meinw egkuos kai den to exw katalavei ta xapia mporei na ephreasoun thn egkumosunh ean lhf8oun?
IP Logged
 Τιμές αυχενικής διαφάνειας.. 11-05-2011 18:33:41 
gio-des
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Τιμές αυχενικής διαφάνειας

Γιατρέ καλησπέρα.
Εκανα την αυχενική διαφάνεια. Ημερολ ήμουν 12εβδ και 1 ημ και υπερηχογραφικά 13 εβδ και 1 ημ.

Είμαι 30 χρονών και οι τιμές ειναι οι εξής:

Αυχ. διαφάνεια : 1,80mm
Καρδιακ λειτουργία 154/λεπτο και μήκος εμβρύου 69,0 mm. Ρινικό οστο΄ορατό και όλα τα υπόλοιπα φυσιολογικά

Τελική συνδυασμένη πιθανότητα για Τρισωμία 21: 1:1254, Τρισωμία 18: 1: 12515 και Τρισωμία 13:1: 22021.
PAPP-A: 0,339MοΜ και Ελεύθερη β-hcg 1,169 MoM.
Λόγω χαμηλής PAPP-A θα παρακολουθούμε την ανάπτυξη του έμβρυου κατα το τρίτο τρίμηνο.

Aπο την πειρά σας, πείτε μου σας παρακαλώ πως βλέπετε τις τιμές? Υπαρχει αυξημένος κίνδυνος για κάποια ανωμαλία? Αγχώθηκα γιατι σε φίλη μου η 21 είχε τιμή 1:9900. Μήπως θα έχουμε καποιο πρόβλημα? Τι πιστεύετε? Γιατί υπάρχουν τόσο μεγαλες διαφορες ενώ έχουμε την ιδια ηλικία?

Η β΄επιπεδου δείχνει κάτι???

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!


IP Logged
 Απάντηση :Καφε- ροζ υγρα για πολλες μέρ.. 11-05-2011 18:32:51 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,232
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Καφε- ροζ υγρα για πολλες μέρες και ορμονικες αναλύσεις

Απάντηση :Καφε- ροζ υγρα για πολλες μέρες και ορμονικες αναλύσεις

Aγαπητή Φίλη!
Ειδα λιγο  την προηγούμενη επιικοινωνία μας ... Εισαι άτομο  με  φυσιολογικό βαρος (σε σχεση  με το υψοες),  σε αποσχολεί  προβλημα ακμης  κι   εχεις καθυστερήσεις   σχετικά  μικρές καθυστερησεις  κύκλου.. Οι  ορμονικές τιμές που μέτρησες  ειναι σε φυσιολογικά  όρια,  αλλά  προβλήματα του είδους εντάσσονται   παρ΄ ολ΄αυτά στο  σύνδρομο  πολυκυστικών, έστω  κι  αν  λείπει  η  υπερηχογραφική εικονα..Υπάρχουν  βλέπεις  διάφορες εκφράσεις   του   PCOS  (διακρίνουμε  τελευθταια 4 ομαδες ) όπου  μπορεί να λείπουν, κάποια  γνωρίσματα,,,
Οπωσδήποτε η περιπτωση  σου ειναι  όπως θα λέγαμε  από τις  ΄΄ελαφρές ΄΄..
Εν  πασει  περιπτώσει,     η  μικροδιαταραχή  κυκλου  δεν  ειναι σημαντική  κι αφορά  - ετσι  υποθέτω -  τον  τρεχοντα κυκλο...  Οπως ειδα σε  ενα   θερμοδιάγραμμα  σου,   η  ωοθυλακιορρηξία αργεί   και  επειδή  η  ημερομηνια της δεν  ειναι σταθερή,  δεν  ειναι  σταθερή  και η περιοδος..Αυτό  φερνει καμια   φορά   και  μικροδιαταρχές. ςνα αυτή   που  περιγραφεις..
Σε  περιπτωση  που  θέλεις  να συλλαβεις, ο γιατρός  σου  θα  ρυθμισει   αυτό  το θεμα με  ενα εκλυτικό της  ωοθυλακιορρηξίας,  ωστε   να  ξερεις  πότε  ειναι  η γόνιμη  περιοδος  και   ΄΄μια του κλεφτη - δυο του κλεφτη ΄΄ θα το πετυχετε..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :επιπλοκες κωνοειδους εκτομη.. 11-05-2011 17:00:52 
ΠΑΠΠΑ
Joined: 09-05-2011 11:02:15
Μηνύματα: 5
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : επιπλοκες κωνοειδους εκτομης

Απάντηση :επιπλοκες κωνοειδους εκτομης

Το λαθος ητανε δικο μου και δημοσιευτηκε δυο φορες η ερωτηση μου...
Συγνωμη και παλι ευχαριστω Smile
IP Logged
 Απάντηση :problhma?.. 11-05-2011 16:23:28 
Ειρήνη Μπλιάμπλια
Joined: 10-08-2010 09:22:58
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Διατροφή
Ερώτηση : problhma?

Αγαπητή φίλη,

Είναι γεγονός, ότι το βάρος σου είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Αν η εγκυμοσύνη είναι πλέον επιβεβαιωμένο γεγονός ,για τους επόμενους μήνες ο γιατρός  και ο διαιτολόγος  θα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Η σωστή επιλογή τροφίμων και η ισορροπημένη διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε αυτή τη φάση της ζωής μιας γυναίκας. Σίγουρα, θα συμφωνήσει και ο γιατρός σου ότι η αύξηση του βάρους δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 6 kg. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προσπάθεια απώλειας βάρους κατά την περίοδο της κύησης , θεωρείται επιεικώς αδικαιολόγητη!!!!!!!!!!!!!!

IP Logged
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κινητό: 6932075834 Email:ebliablia@yahoo.com Πόλη:θεσσαλονίκη
 Απάντηση :Σιδηρος.. 11-05-2011 16:21:28 
Ειρήνη Μπλιάμπλια
Joined: 10-08-2010 09:22:58
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Διατροφή
Ερώτηση : Σιδηρος

Μία από τις σπάνιες, σχετικά, παρενέργειες που προκαλεί η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου είναι όντως η δυσκοιλιότητα. Εάν η διατροφή σου είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ή δεν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας( συμβουλή από γαστρεντερολόγο πρώτα) τότε η μείωση της δόσης, η διακοπή του φαρμάκου ή αλλαγή τουμε κάποιο άλλο σκεύασμα  είναι η λύση σου.

IP Logged
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κινητό: 6932075834 Email:ebliablia@yahoo.com Πόλη:θεσσαλονίκη
 Απάντηση :αυξημένη επιθυμία γαι φαγητ.. 11-05-2011 16:20:22 
Ειρήνη Μπλιάμπλια
Joined: 10-08-2010 09:22:58
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Διατροφή
Ερώτηση : αυξημένη επιθυμία γαι φαγητό και δυσκοιλιότητα

Απάντηση :αυξημένη επιθυμία γαι φαγητό και δυσκοιλιότητα

Αγαπητή φίλη,

αρχικά, ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια σου και την τεράστια υπομονή και επιμονή σου!!!!!!!

Εχω, όμως, την εντύπωση ότι έχεις φτάσει τον οργανισμό σου στα όρια του. μήπως θα έπρεπε να συντηρήσεις για κάποιο καιρό το βάρος σου και να δώσεις στο σώμα σου την ευκαιρία να ανακάμψει;;;;;;; έντονη επιθυμία για φαγητό και ιδιαίτερα για γλυκές τροφές  συνήθως παρουσιάζεται όταν υπάρχει έλλειψη ενέργειας(έχουν εξαντληθεί τα ενεργειακά αποθέματα του οργανισμού)!

επιπλέον, αν στο παρελθόν δεν είχες θέμα με τη λειτουργία του εντέρου σου και σου εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια που εφαρμόζεις τη δίαιτα, τότε ένας επαναπροσδιορισμός της ποσότητας των φυτικών ινών που καταναλώνονται είναι απαραίτητος(αύξηση τους).  

IP Logged
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κινητό: 6932075834 Email:ebliablia@yahoo.com Πόλη:θεσσαλονίκη
 Απάντηση :ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΡΜΙΔΩ.. 11-05-2011 16:18:18 
Ειρήνη Μπλιάμπλια
Joined: 10-08-2010 09:22:58
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Διατροφή
Ερώτηση : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΡΜΙΔΩΝ

Απάντηση :ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΡΜΙΔΩΝ

καλησπέρα!!!!!!

Σε πολύ γενικές γραμμές, λόγω έλλειψης βασικών πληροφοριών, 1900 – 2100 θερμίδες είναι αρκετές για μία φυσιολογική προσθήκη βάρους. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω όμως, είναι ότι  η ποιότητα των προσλαμβανόμενων θερμίδων είναι περισσότερο σημαντική από την ποσότητα!!!!! Γι αυτό παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή!!!!!!!

IP Logged
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κινητό: 6932075834 Email:ebliablia@yahoo.com Πόλη:θεσσαλονίκη
 Απάντηση :Πόσες θερμίδες θα πρέπει να .. 11-05-2011 16:15:44 
Ειρήνη Μπλιάμπλια
Joined: 10-08-2010 09:22:58
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Διατροφή
Ερώτηση : Πόσες θερμίδες θα πρέπει να τρώω καθημερινά τώρα στον 4ο μήνα?

Απάντηση :Πόσες θερμίδες θα πρέπει να τρώω καθημερινά τώρα στον 4ο μήνα?

Αγαπητή φίλη,

Συγχαρητήρια για το ευχάριστο γεγονός!!!!! Το βάρος με το οποίο έχεις ξεκινήσει την εγκυμοσύνη σου είναι μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια. Στο πρώτο τρίμηνο, γενικότερα συνίσταται όσο το δυνατόν μικρότερη αύξηση του βάρους. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, μία άνοδος της τάξεως του ενός κιλού το μήνα θεωρείται ικανοποιητική. Συνολικά, 9 – 12 κιλά είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα για αυτή την περίοδο της ζωής μας. Στην παραπάνω σύσταση ,βέβαια, θα πρέπει να συμφωνεί και ο γιατρός που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της πορείας τόσο της εγκυμοσύνης όσο και της μέσης σου. Εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν τότε κατά το 2ο τριμηνο, μπορεί να λαμβάνεις ημερησίως 2100 – 2200 θερμίδες( έχουν υπολογιστεί λαμβάνοντας υπόψιν ότι εκτελείται μία μέτρια φυσική δραστηριότητα καθημερινά). Η ποικιλία στο ημερήσιο διαιτολόγιο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την επάρκεια όλων των θρεπτικών συστατικών.

Στο ερώτημα που αφορά το ασβέστιο… αρχικά, η υποψία για δυσανεξία στη λακτόζη θα πρέπει να γίνει βεβαιότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί με κατάλληλα τεστ για τη διάγνωση της .Άλλωστε, είναι κρίμα να αποκλειστεί μία τόσο μεγάλη κατηγορία τροφίμων χωρίς λόγο. Μπορεί  τα γαλακτοκομικά να τα απαχθάνεσαι αλλά είναι απαραίτητα σε αυτή τη φάση της ζωής μίας γυναίκας. Ένα ποτήρι γάλα περιέχει περίπου το 1/3 της ημερήσιας πρόσληψης σε ασβέστιο ενώ 100 γρ φέτα καλύπτει το 50% περίπου της απαραίτητης ποσότητας. Οι εναλλακτικές πηγές ασβεστίου όπως  οι ξηροί καρποί και ορισμένα λαχανικά όπως οι μπάμιες, το μπρόκολο και φρούτα όπως τα αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα περιέχουν μία μικρή ποσότητα του συγκεκριμένου μέταλλου.

IP Logged
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κινητό: 6932075834 Email:ebliablia@yahoo.com Πόλη:θεσσαλονίκη
 Απάντηση :Τιμές χοριακής και εγκυμοσύ.. 11-05-2011 14:32:02 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,040
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Τιμές χοριακής και εγκυμοσύνη

Απάντηση :Τιμές χοριακής και εγκυμοσύνη

Αγαπητή φίλη.
Μπορείς να ζητήσεις να σταλεί το υλικό της απόξεσης για ιστολογική εξέταση.
Έτσι, θα δούμε αν υπάρχει μικροβιακός παράγοντας.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 προσπαθεια συλληψης.. 11-05-2011 14:22:20 
maria.cha
Joined: 04-08-2010 23:31:53
Μηνύματα: 17
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προσπαθεια συλληψης

καλησπέρα σας αγαπητοί γιατροί,

σκεφτόμαστε με τον άντρα μου αυτό το μήνα να ξεκινήσουμε προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι..(Το πρώτο  το συνέλαβα σχετικά εύκολα.)  μία φίλη μου, που έκανε αυτές τις μέρες εμβρυομεταφορά, πήρε οδηγίες από το γιατρό της μετά να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική, να μη σηκώνει βάρη,γυμναστική, να μην κάνει σεξ κλπ κι αυτό με προβλημάτισε στο εξής: μήπως θα πρέπει κι εγώ στο δεύτερο μισό του κύκλου να είμαι πιο προσεκτική, στο μέτρο που μπορώ, για να βοηθήσω την εμφύτευση ή κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή;

σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια που προσφέρετε!!!!Smile
IP Logged
 Απάντηση :παλίνδρομη κύηση.. 11-05-2011 14:01:54 
Ουρανία
Joined: 06-08-2010 16:12:55
Μηνύματα: 43
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : παλίνδρομη κύηση

Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε,
για άλλη μια φορά καταφεύγω σε εσάς! Μετά την παλίνδρομη κύηση που σας ανέφερα, βρίσκομαι σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Συνεχώς σκέφτομαι αν μπορεί κάτι να έφταιξε που συνέβη αυτό. Εκτός από τον έλεγχο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες που ζητήσαμε να γίνει στο έμβρυο (δεν έχει βγει ακόμα το αποτέλεσμα), αναρωτιέμαι τα εξής: Στην περίπτωσή μου δυσκολεύτηκα να μείνω έγκυος λόγω αυξημένης τιμής της προλακτίνης. Αν και η ωορρηξία φαινόταν ότι γενικά δεν είχε επηρεαστεί (από υπερήχους, τεστ ωορρηξίας που έκανα), ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι η αυξημένη προλακτίνη (έφτανε και γύρω 65) μπορεί να μην αφήνει και το κύημα να εμφυτευτεί. Τον πρώτο μήνα που πήρα το dostinex και μετά από 2,5 περίπου χρόνια που προσπαθούσα και δεν είχα εντοπίσει τί φταίει, έμεινα έγκυος. Το dostinex το έκοψα την έκτη εβδομάδα της κύησης και η παλινδρόμηση πρέπει να έγινε μετά την όγδοη εβδομάδα (εγώ τη διαπίστωσα τη δέκατη). Διαβάζοντας, λοιπόν, στο internet ότι η υπερπρολακτιναιμία μπορεί να ευθύνεται εκτός από υπογονιμότητα, και για αποβολές, αναρωτιέμαι αν μπορεί να οφείλεται η παλινδρόμηση σε αυτό. Μήπως δηλαδή επειδή σταμάτησα το χάπι ανέβηκε η προλακτίνη και προκάλεσε την αποβολή. Σημειωτέον ότι μετά την απόξεση πίεσα το στήθος και διαπίστωσα γαλακτόρροια (όπως είχα και πριν μείνω έγκυος) Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να πάρω για μεγαλυτερο διάστημα το dostinex.. Εσείς τί πιστεύετε σχετικά με αυτο; Μπορώ σε μελλοντική εγκυμοσύνη να το παίρνω για σιγουριά για περισσότερο διάστημα ή βλάπτει το έμβρυο;
Επίσης, έχω διαγνωσμένη προδιάθεση θρομβοφιλίας, έκανα όμως ενέσεις το clexane 0,4, μία ένεση την ημέρα στην κοιλιά.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για όλα αυτά, καθώς επίσης και αν σκέφτεστε ότι θα μπορούσε να διερευνηθεί κάτι άλλο σχετικά με την παλινδρόμηση, πριν ξεκινήσω και πάλι προσπάθειες για νέα εγκυμοσύνη.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
Α.
IP Logged
Αναγνώστου
 Φόβος για ανεμοβλογιά και εγκυμοσύνη... 11-05-2011 13:51:23 
ΣΟΦΙΑ.Δ
Joined: 11-05-2011 14:33:33
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Φόβος για ανεμοβλογιά και εγκυμοσύνη.

Διανύω την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και πριν 9 ημέρες εγώ και η 14 μηνών κορούλα μου, η οποία είναι ανεμβολίαστη για ανεμοβλογιά, ήρθαμε σε επαφή με το ανιψάκι μου, το οποίο αγκάλιασε και φίλησε την κόρη μου αλλά όχι εμένα και το οποίο 3 ημέρες μετά παρουσίασε έρπη ζωστήρος. Αυτή τη στιγμή φοβάμαι πολύ μήπως η κορούλα μου κολλήσει τον ιό της ανεμοβλογιάς- που προφανώς είναι πολύ πιθανόν από τη στιγμή που το παιδί λόγω ηλικίας είναι ακόμα ανεμβολίαστο- και εν συνεχεία μήπως κολλήσω και εγώ. Σας αναφέρω βέβαια ότι πέρασα την ασθένεια στα 5 μου χρόνια παρόλα αυτά η παιδίατρος λέει ότι αυτό δεν μου εξασφαλίζει πλήρη ανοσία και μπορεί να την ξαναπεράσω. Γνωρίζω ότι πρέπει να περιμένω ακόμα 12 περίπου μέρες εως ότου συμπληρωθεί ο χρόνος επώασης του ιού, ωστόσο δεν ξέρω τι να κάνω για να προστατέψω το αγέννητο έμβρυο. Θα μπορούσατε παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις συνέπειες σε εμένα και στο αγέννητο μωρό σε περίπτωση αναζωπύρωσης του ιού, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν αυτό συμβεί θα συμβεί γύρω στην 25η εβδομάδα κύησης περίπου, προσμετρώντας και το χρόνο επώασης του ιού, και πως μπορώ να δω εάν τελικά έχει επηρεαστεί ή όχι το έμβρυο σε περίπτωση που εγώ νοσήσω. Την αμνιοπαρακέντηση θα την κάνω την επόμενη εβδομάδα οπότε την αποκλείουμε ως τρόπο πρόβλεψης πιθανών συνεπειών λόγω ανεμοβλογιάς.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
IP Logged
 Απάντηση :Εντερόκοκκος.. 11-05-2011 13:07:02 
xristina-k
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 30
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εντερόκοκκος

Πιστεύετε δηλ ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχώ??Αν ομοιγένειτο δεν φύγει ούτε με αυτήν την θεραπεία και δεν πάρω άλλη όπως μου είπε ο γιατρός μου,τί μπορεί να μου προκαλέσει ο εντερόκοκκος μένοντας αθεράπευτος??Έχω διαβάσει διάφορα για αυτό το μικρόβιο και έχω αγχωθεί μόνο στην σκέψη ότι μπορεί να μην φύγει ούτε αυτή τη φορά.
IP Logged
 Απάντηση :μειωμενη ροη και πρησμενο στ.. 11-05-2011 12:42:59 
christinaGR
Joined: 10-05-2011 18:59:32
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : μειωμενη ροη και πρησμενο στηθος πριν την ωορυξια....

Απάντηση :μειωμενη ροη και πρησμενο στηθος πριν την ωορυξια....

Ευχαριστω πολυ για τη συντομη απαντηση σας.
IP Logged
 ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.. 11-05-2011 12:16:09 
maramp
Joined: 05-05-2011 15:40:24
Μηνύματα: 10
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Καλησπέρα σας,

 
πριν από 6 μήνες άρχισε  πριν την περίοδο να με πονάει το δεξί στήθος [μόνο το δεξί] και όχι ολόκληρο αλλά σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο πλάι προς την μασχάλη [όχι στη μασχάλη ].

Αυτός ο πόνος με πιάνει 5 περίπου μέρες πριν την περίοδο και όταν έχω πλέον περίοδο σταματάει.

Τον πρώτο μήνα που το αισθάνθηκα πήγα στ γυναικολόγο και με ψηλάφιση μου είπε ότι δεν βλέπει τίποτα και ότι μπορεί να είναι από στενό στηθόδεσμο και επειδή το δεξί στήθος είναι πιο μεγάλο.

Αυτό ο πόνος όμως συνεχίζεται τους τελευταίους 5 μήνες κάθε φορά πριν έχω περίοδο...



Αναρωτιέμαι γιατί ενώ ποτέ σε με πονούσε το στήθος μου άρχισε να με πονάει τους τελευταίους μήνες και μάλιστα όχι σε όλο το δεξί στήθος αλλά σε συγκεκριμένο σημείο;

Γιατί άρχισε ξαφνικά αυτός ο πόνος; Oφείλεται στην Περίοδο ή να το ψάξω περισσότερο;

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!!!!!!

IP Logged
 Αλλεργία στο σκιαγραφικό σαλπιγγογρα.. 11-05-2011 12:08:34 
maria_ab
Joined: 11-05-2011 12:51:51
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αλλεργία στο σκιαγραφικό σαλπιγγογραφίας

Αλλεργία στο σκιαγραφικό σαλπιγγογραφίας

Κύριε Ζησόπουλε,

Συγχαρητήρια για το site σας!

Το δικό μου πρόβλημα είναι το εξής: Είμαι αλλεργική στο σκιαγραφικό υγρό της σαλπιγγογραφίας. Διάβασα κάπου στο internet ότι εξέταση σαλπίγγων σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να γίνει με υπέρηχο και φυσιολογικό ορό. Ζω στην Αθήνα. Έψαξα αρκετά, αλλά δεν βρήκα πού μπορώ να κάνω αυτήν την εξέταση. Μήπως γνωρίζετε εσείς πού γίνεται αυτή η εξέταση; Ακόμα και εκτός Αθηνών, αν και θα με βόλευε να την κάνω στην Αθήνα...

Σας ευχαριστώ πολύ!
Μαρία
IP Logged
 ΘΗΛΑΣΜΟΣ + ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.. 11-05-2011 12:05:05 
marilina
Joined: 11-05-2011 13:00:41
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΘΗΛΑΣΜΟΣ + ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Καλημέρα σας.
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για αυτό.
Έχω το εξής πρόβλημα: Θηλάζω ακόμα την 10 μηνών μπέμπα μου, αλλά θέλω να ακολουθήσω μία μέθοδο αντισύλληψης ανεξάρτητη από τον άντρα (π.χ. προφυλακτικό) μιας και αυτός έχει αντιρρήσεις.
Άκουσα ότι μπορώ να πάρω αντισυλληπτικά μόνο με προγεσταγόνο. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Υπάρχουν αντισυλληπτικά που είναι συμβατά με τον θηλασμό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μαριλίνα
IP Logged
 Απάντηση :Ενδομήτριο- Μηκυτίαση.. 11-05-2011 12:04:43 
maramp
Joined: 05-05-2011 15:40:24
Μηνύματα: 10
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ενδομήτριο- Μηκυτίαση


Σας ευχαριστώ βαθύτατα για την ενημέρωση....

 ήθελα να σας ρωτήσω επιπλέον...

1. αφού σύμφωνα με τον δερματολόγο οι "ελιές" του συντρόφου μου δεν μεγαλώσουν σε διάρκεια ενός μηνός, τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα....

πώς αιτιολογείται η ύπαρξή τους; γιατί τότε εμφανίστηκαν; και δεν θα πρέπει να εξαλειφθούν;


2. Υπάρχει κάποια εξέταση που θα μπορούσε να κάνει αν σε ένα μήνα δεν έχουν εξαφανιστεί ή ακόμη και αν δεν έχουν μεγαλώσει ώστε να δει πού οφείλεται; πώς μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση κονδυλωμάτων;


3. Θεωρώ ότι να έρθουμε σε επαφή ακόμη και από το πέρας 1-1,5 μήνα, ακόμα και αν αυτές οι "ελίες" είναι σε στάσιμο στάδιο χωρίς να έχουν εξαλειφθεί είναι επικίνδυνο... αν και ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούμε προφύλαξη.

Μεταδίδονται τα κονδυλώματα με προφύλαξη;


4. Tέλος, τί διαφορά έχει το κολπικό υπερηχογράφημα με την κολποσκόπηση; Μιας και αυτήν μου προτείνατε για να εξετάσω την εύρεση κονδιλωμάτων σε μένα...
Μπορέί να έχω κονδυλώματα ενώ χρησιμοποιώ πάντα προφύλαξη και το test pap δεν έδειξε κάτι;


Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τον χρόνο και την διάθεσή σας να απαντάτε στις ερωτήσεις!!!!!!
IP Logged
 προσπάθεια σύλληψης- συχνότητα επαφών.. 11-05-2011 11:39:33 
μαρίαδ
Joined: 26-01-2011 12:04:24
Μηνύματα: 60
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προσπάθεια σύλληψης- συχνότητα επαφών -αλκοόλ

προσπάθεια σύλληψης- συχνότητα επαφών -αλκοόλ

Αγαπητοί γιατροί, έχω κύκλο 25-27 ημερών και αρχίσαμε με το σύζυγο μου προσπάθειες σύλληψης την 11η μέρα θεωρώντας ορθή την μέρα παρά μέρα επαφή μέχρι και την 17η μέρα είναι ορθή η προσέγγιση μας? Η καθημερινή επαφή ένεκα του γεγονότος ότι οι πιο γόνιμες μου μέρες φαίνονται να είναι 10-13 δυνατό να δημιουργούσε οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς την ποιότητα του σπέρματος?

Επίσης ο σύζυγος μου συνηθίζει να καταναλώνει γύρω στα 2 ποτήρια κρασί 2-3 φορές τη βδομάδα? Κατανάλωσε τόσο 2 μέρες πριν τη πρώτη επαφή και χτές τη 12η μέρα? Είναι λόγος να αποφύγω τις περαιτέρω επαφές? Έχει οποιδήποτε επίπτωση?

 

Συγνώμη για το ογκώδες του μηνύματος μου αλλά έχω όντως πάρα πολύ άγχος μιας και είανι η πρώτη φορά πουέρχόμαστε σε ελεύθερες επαφές ενάμιση χρόνο σχεδόν μετα την αποβολή μου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IP Logged
lllll
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!