Quantcast

 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by Αθανάσιος Ζησόπουλος on 20-07-2010 15:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Χαιδεμα κοιλιας.. 20-08-2014 22:38:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χαιδεμα κοιλιας

Oxi βεβαια,,, Δεν  ισχύει!

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ΔΙΚΕΡΗ ΜΗΤΡΑ.. 20-08-2014 22:34:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΔΙΚΕΡΗ ΜΗΤΡΑ

Μάλλον εισαι...υπερβολική... Μια  Βαρθολινιτιδα, ή   μια  μικρη  κύστι ς Βαρθολινειου ΄΄ακούγεται΄΄  αλλιως..!

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ΗΠΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ.. 20-08-2014 22:29:59 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΗΠΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ

Δεν  μας  πληροφορείς για  το πόρισμα,, Μαλλον δεν ειναι τιποτε σοβαρό,  που περνά  από  μόνο του.

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :egumosini sthn 4 mera tou kuklou.. 20-08-2014 22:26:10 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : egumosini sthn 4 mera tou kuklou

Στα  greekliks  λμε ΟΧΙ..

4η  ηεμρα  κυκλου:  Λογικά,  δεν θα μέινεις   εγκυος

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Ellaone και ατύχημα με το προφυλ.. 20-08-2014 22:23:29 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ellaone και ατύχημα με το προφυλακτικό

Απάντηση :Ellaone και ατύχημα με το προφυλακτικό

Νομιζω  οτι  εξαντλησατο θεμα..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Παλίνδρομη 11η βδομάδα. Κύριο.. 20-08-2014 22:20:53 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Παλίνδρομη 11η βδομάδα. Κύριος Ζησόπουλος.

Απάντηση :Παλίνδρομη 11η βδομάδα. Κύριος Ζησόπουλος.

Νομιζω  ότι το θέμα  το έχω εξαντλησει,,, Για  την  ωρα  τουλάχιστον,,

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Κονδυλώματα ???.. 20-08-2014 22:17:20 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Κονδυλώματα ???

SmileΠ.Ζ

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ζαλαδες - εγκυμοσυνη;.. 20-08-2014 06:30:45 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,389
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ζαλαδες - εγκυμοσυνη;

Αγαπητή φίλη.

Από την περιγραφή σου, δεν τίθεται θέμα εγκυμοσύνης και οι ζαλάδες οφείλονται σε άλλη αιτία.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 Cin1.. 20-08-2014 00:54:34 
katerina89
Joined: 20-12-2011 21:00:36
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Cin1

Καλησπέρα στο φόρουμ μας!!αντετωπιζω το εξης θεμα:πριν απο περιπου ενα μηνα πηρα τ αποτελεσματα του τεστ παπ μ και για πρωτη φορα δεν ηταν καλα.η διάγνωση ηταν lgsil-cin1,δηλαδη χαμηλού βαθμού ενδοεπιθηλιακη αλλοίωση κλπ..στο τελος του μηνα θα κανω την απαιτούμενη κολποσκοπηση και βιοψια και εχω πολυ αγχος γιατι αν και εχω διαβασει οτι τις περισσότερες φορες αυτες οι αλλοιωσεις υποστρεφουν,ενα σημαντικο ποσοστό δεν αυτοϊαται.εχω τις εξης δυο ερωτησεις.πρωτον,προκειται σιγουρα για hpv οταν το τεστ βγαινει lgsil-cin1; Και δευτερον και σημαντικότερο,ειμαι καπνιστρια 5-6 τσιγάρων τη μερα.αυτα τα λιγα τσιγάρα ειναι σε θεση να χειροτερεψουν την κατασταση μου;δηλαδη πρεπει να κοψω ακομα και αυτα;!;!;

IP Logged
 τι ειναι αραγε?.. 20-08-2014 00:19:56 
maria gary
Joined: 22-03-2014 00:10:52
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τι ειναι αραγε?

 

αγαπητε γιατρε....την προηγουμενη παρασκευη υπεστη εκτρωση....συμφωνα με το γιατρο ημουν ενος μηνου ωστε ηταν ευκολη η επεμβαση..μου εδωσε υστερα για δυο μερες αντιβιωση ανα 8 ωρες και μ εδωσε και κατι χαπακια για την αιμοραγια μ ειπε..σε περιπτωση που εχω πολυ αιμα..το αιμα στην αρχη κρατησε 2 μερες..μετα απο 3 μερες αρχισε ενα ελαφρως ροζ...που σταματησε κ αυτο..και τη τριτη νομιζω αρχισα να εχω κοκκινο αιμα σαν αρχη περιοδου...ανησυχησα αφου ο γιατρος μ ειχε πει πως θα μ ερχοταν τν σεπτεμβρη η περιοδος μ ...πηρα τν γιατρο τηλ και μ ειπε πως δεν ηταν κατι ανησυχητικο τ αιμα και πως αν δεν ειχα θα ηταν ανησυχητικο,..κ μ προτινε αν ειναι πολυ τ αιμα να παρω τ χαπια...εγω λοιπον ξεκινησα τα χαπια γ δυο μερες και αν και εγραφε ανα 8 ωρες εγω τα πηρα ανα 12 ...πηρα 2 απο αυτα...κ πραγματι σταματησε τ αιμα μ γ μια μερα..την αμεσως επομενη αρχισα παλι ν εχω ροζ...δεν ξερω...μηπως επρεπε να παρω περισσοτερες μερες τα χαπια??και δεν προλαβε ν δρασει η αγωγη??ποια ειναι η αποψη σας?μηπως πρεπει να τα ξαναπαρω και γ περισσοτερες μερες?

IP Logged
 HPV εμβόλιο, λάθος δεύτερης δόσης... 19-08-2014 23:01:55 
ggorgii
Joined: 11-10-2013 00:51:06
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : HPV εμβόλιο, λάθος δεύτερης δόσης.

Γειά σας, έκανα την πρώτη δόση του εμβόλιου cervarix και έγινε λάθος στην συνταγογράφηση (από άλλον γυναικολόγο) και η δεύτερη δόση ήταν με το gardasil. Υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει κάτι αυτό? Ή να μειωθεί η επίδρασή του? Μίλησα με τον γυναικολόγο μου, είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα συνεχίσουμε με το cervarix. Απλώς θέλω και μία δεύτερη γνώμη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IP Logged
 ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΕΙΛΟΣ.. 19-08-2014 21:45:51 
ΑΝΝΑ1988
Joined: 19-08-2014 23:28:25
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΕΙΛΟΣ

Εδω και 2 μερες ειμαι διακοπες και παρατηρησα μετα την πρωτη μερα το βραδυ κατι σαν σπυρακι στο μικρο χειλος το οποιο ειναι σκληρο, δεν εχει ουτε κεφαλι ουτε τποτα, Το ιδιο πρωι καθομουν στην αμουδια για αρκετη ωρα εκει που σκαει το κυμα και δεν εδωσα σημασια ολη μερα στην θαλλασα αμμο μετα φυσικα εκανα μπανιο και το προσεξα, Το προβλημα ειναι οτι ειμαι διακοπες και εχω αγχωθει γιατι εδω δεν υπαρχει γιατρος και αυτο σημερα 3 μερα ειναι το ιδιο και ισως λιγο ποιο μεγαλο πονα οταν το ακουμπαω σκεφτικα να το σπασω , αλλα και παλι δεν ξερω το μονο π εχω και τ βαζω ειναι travogen κρεμα, τι μπορει να ειναι και τι μπορω να κανω, θα το περιεγραφα σαν μικρη κυστη η σπυρακι μεγαλο. το οποιο σε μεγεθοσ ειναι σχεδον οσο το χειλος λιγο μικροτερο εσωτερικα.

ευχαριστω πολυ.

IP Logged
 Απάντηση :proteinh S olikh.. 19-08-2014 21:01:06 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : proteinh S olikh

Λογικά,  μια χαρά  θα τα πας !

Π.Ζ\"Smile\"

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :σαλπυγγογραφια.. 19-08-2014 20:58:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : σαλπυγγογραφια

Αγαπητή Φίλη!

Σπερματέγχυση  εχει  ελπιδες, όταν  ο σαλπιγγικός  παράγοντας  ειναι εντάξει..

Στην προκειμενη περιτπωση, δεν βλεπω, γιατί να προσφεται σαν λυση, αφου δημιουργεται  η εντυπωση,  ότι το προβλημα   της   σαλπιγγας  φταιει..Επομενως, με καλό σπερμοδιάγραμμα, οι ελπιδες δεν  ειναι λιγοτερες περιμενοντας  ενα ευλογο  διαστημα  κι ετσι,,

Λογικότερη   λύση ,  για να μη χρονοτριβεί το ζευγάρι,  ακουγεται  η   εξωσωματική

Φιλικά

Π.Ζ

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 pregnyl.. 19-08-2014 20:41:00 
mariant
Joined: 08-05-2011 20:18:04
Μηνύματα: 13
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : pregnyl

καλησπερα θα η8ελα να ρωτησω πηρα τα clomiphene απο την 3μερα ως και την 7μερα και την 11 μερα πηγα στον γιατρο για υπερυχο ειδε 3 αυγουλακια και μου ειπε σε 3 μερες να κανω την PREGNYL.και να ερ8ω σε επαφη απο την επομενη μερα και για 3 συνεχομενες μερες.ομως διαβασα οτι πρεπει να ερ8ω σε επαφη μετα απο 36 ωρες μετα την ενεση...ο γιατρος δεν με ειπε κατι τοσο συγκεκριμενο,μπορειτε να μου πειτε εσεις αν ειναι ευκολο αν ισχυει αυτο με συγκεκριμενη ωρα και αν πρεπει να ερ8ω 1 φορα  την ημερα σε επαφη?ευχαριστω για το χρονο σας!!!

IP Logged
 Ακανόνιστες περίοδοι, ινομύωμα , πρόωρ.. 19-08-2014 20:36:39 
Κυριακή76
Joined: 19-08-2014 14:54:00
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ακανόνιστες περίοδοι, ινομύωμα , πρόωρη εμμηνόπαυση?

Ακανόνιστες περίοδοι, ινομύωμα , πρόωρη εμμηνόπαυση?

 

Γεια σας
Είμαι 38 ετών και 7 μηνών. Το Σεπτέμβριο του 2013 μου βρέθηκε ένα ινομύωμα διαστάσεων 3.5 χ 4 cm στο οπίσθιο τοίχωμα της μήτρας. Τους προηγηθέντες 4-5 μήνες είχα υπερβολικά μεγάλες και βαριές περιόδους

Λόγω οικονομικής στενότητας + έλλειψη ασφάλισης ανέβαλα το χειρουργείο
Το Δεκέμβριο του 2013 ξαναέκανα υπέρηχο στη γιατρό μου αλλά δεν μετρήσαμε το μέγεθος του ινομυώματος.
Η περίοδος μου ήταν σταθερή , στις 28 ημέρες, με εξαίρεση 1-2 μήνες που ήρθε στις 25.
Στις 20 Απριλίου μου ήρθε περίοδος ( στις 25 ημέρες) και η γιατρός μου πρότεινε τη λήψη αντισυλληπτικών για τον περιορισμό της αιμορραγίας μιας και είχα πολύ χαμηλά επιπεδα φεριτίνης.
Δυστυχώς τα αντισυλληπτικά μου δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα ( εξ\' αιτίας ίσως και του γεγονότος πως δεν τα έπαιρνα την ίδια ώρα κάθε μέρα και παρέλειψα ένα χάπι)
Ενώ στην αρχή είχα λίγο αίμα, στη συνέχεια και ενώ μου τέλειωνε ( 6η ημέρα) μου ξανέρχεται περίοδος με πάρα πολύ αίμα στα όρια της αμοορραγίας. Πήρα Mitrotan & η περίοδος μου τελειώσε στις 14 Μαίου ( 25 ημέρες περίοδο)
Στη συνέχεια είδα κάποιες σταγόνες και 35 ημέρες μετά μου ήρθε περίοδος. Όχι τόσο βαριά όσο οι προηγούμενες. Η επόμενη μου ήρθε στις 27 & ήταν σαν την παλιά κανονική περίοδο που είχα ( αρκετό αίμα, χωρίς πήγματα)
Αυτό με θορύβησε και πήγα σε άλλο γιατρό η οποία μέτρησε το ινομύωμα μικρότερο, 2.8 χ 1.5 cm , μέτρηση που επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο αλλά και την πρώτη μου γιατρό.
Μου συνταγογράφησαν ορμονικό έλεγχο κατόπιν φόβου μου για πρόωρη εμμηνόπαυση.
Η επόμενη περίοδος ήρθε στις 40 ημέρες
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την περίοδο με την αιμορραγία - και την τελευταία περίοδο, έχασα αρκετό βάρος λόγω άγχους και αφαγίας ( από 55 κιλά , 49-50)
Η τελευταία περίοδος ήταν και αυτή με κανονική ροή.
Οι τιμές των εξετάσεων ήταν οι παρακάτω :

Οιστραδιολη 36 pg/ml , Ωοθυλακική φάση 19-144
Φάση ωορρηξίας 64-357
Ωχρινική Φάση 56-214

FSH 7.2 mu/mL Ωοθυλακική φάση 2.5-10.2
Φάση ωορρηξίας 3.4-33.4
Ωχρινική Φάση 1.5-9.1

LH 7.5 mU/mL Ωοθυλακική φάση 1.9-12.5
Φάση ωορρηξίας 8.7-76.3
Ωχρινική Φάση 0.5-16.9

PRG 0.4 ng/mL Ωοθυλακική φάση <0.91

Ωχρινική Φάση 2.65-21.5

PRL 6.00 ng/mL 2.8-29.2 (μη εγγυες)

Θειική Δευδροεπιανδροστερονη 283,00 68,9-301,8
Τεστοστερόνη 0,91 0,45-2,96
Ελευθερη Θυροξίνη 10,6 pg/ml 7-15.5
TSH 0.967 mu/ml 0.35-4.78

Η γενική αίματος έδειξε φεριτίνη 2.2 (φ.τ 10-120) και σίδηρο 20 ( φ.τ 45-150)
Η γιατρός μου χορήγησε σίδηρο, φυλλικό οξύ και cyclapur για 3 μήνες γιατί τα οιστρογόνα μου είναι χαμηλά.
Αρνείται όμως πως είμαι σε περιεμμηνόπαυση.
Η ερώτηση μου είναι : ΟΙ τιμές αυτές δείχνουν πως το σώμα μου μπαινει σε κλιμακτήριο; ( το υπερηχογράφημα να σημειώσω πως έδειξε φυσιολογικες τις ωοθήκες με ωοθηκοφυλάκια)
Τις τελευταίες 40 ημέρες έχω δει κάποιες απότομες αλλαγές στο δέρμα μου ( πολύ λιγότερο σμήγμα στους πόρους ) και τα μαλλιά μου είναι λιγότερο κατσαρά + λιπαρά. Επίσης ενώ ποτέ δε χρειάστηκε να φορέσω αποσμητικό μασχάλης, τώρα κάποιες μέρες μυρίζω αρκετά έντονα. Επίσης το βράδυ ξυπνάω στη μέση του ύπνου, χωρίς όμως να είμαι ιδρωμένη ή κάτι τέτοιο. Ζεσταίνομαι αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια λόγω καλοκαιριού.
Η γιατρός μου τα αποδίδει και στο άγχος
Δεν έχω κάνει παιδιά και με το σύντροφο μου, που πολύ πρόσφατα μπήκε στη ζωή μου, θέλουμε να προσπαθήσουμε.
Το ινομύωμα θα πρέπει να αφαιρεθεί; Η γιατρός μου λέει πως πρώτα να φτιάξω τον κύκλο μου με τα cyclocur και μετά να δούμε.
Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

IP Logged
 Απάντηση :hpv (ASCUS)-Προς κ. Ζησόπουλο.. 19-08-2014 20:25:22 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,100
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : hpv (ASCUS)-Προς κ. Ζησόπουλο

 

Αγαπητή Φίλη!

Καρκίνο φυσικά  δεν  εχεις... Ωστοσο  τα επιχρισματα  δεν ειναι ξεκαθαρα,  ως προς το αν  υπάρχει ιογενής προσβολη ( καποιο στελεχος  δηλαδή  ιου κονδυλωματων, από τα  πολλά  που   γνωριζουμε)

Kατι ΄΄ δεν  παει  καλά\'\'  στα  δυο πορισματα  κι αφορά  προφανώς  αλλοιώσεις  του \'\'πλακωδους  επιθηλιου΄΄, του εξωτερικου δηλ. καλυματος του τραχηλου,  που μπορει να οφείλονται  σε καποια  λανθανουσα κολποτραχηλίτιδα,,,

Για   το θεμα  της  δήθεν  ΄΄διαδικασιας \'\' της  κολποσκόπισης εχω τις ενστασεις  μου. Προκειται για  απλή  κι ανώδυνη εξέταση  σε επιπεδο ιατρείου,  που θα πάρει  - αντε -   5 λεπτά και σε  οτι  με αφορά την διενεργώ επι  τόπου σε όλες τις  προληπτικές  εξετασεις, εδικά  νέων γυναικών..

Εν πασει περπτωσει, ας  ειναι κι έτσι...

Εχεις καποιες  επλογές:   Η  πρωτη ειναι, να μην κανει  κανείς  τίποτε και  να ελεγξει το επχιρισμα εκ νέου σε ΄΄ευλογο΄΄  διαστημα  (αυτό το βαζουμε \'\'ετσιθελικά\'\' καπου   σε  4 με  6 μηνες  και μετά  να  δει τι  θα   κανει,  αν το   ευρημα  συνεχιζει..  Στην  καθημερινη πραξη \'\' εννεα  στα   δεκα΄΄, τα  ευρηματα υποχωρουν 

Η άλλη επιλογή θα ήταν   να γινει  από τωρα  μία  ταυτοποιηση στελεχων HPV (εχει κοστος γυρω στα 140 ευρω) κι  αν  ΔΕΝ  βρεθεί τιποτε,  η  αν  βρεθουν  στελέχη εκτος από αυτά  με  αριθμό 16  και 18 , να προβεις  σε  εμβολιασμό,  μια και μονον σ΄αυτες  τις περιπτώσεις θα   ειχε έννοια..

Φιλικά

Π.Ζ\"Smile\"

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 e.coli και στρεπτόκοκκος.. 19-08-2014 18:49:22 
Μαρία-Ειρήνη
Joined: 19-08-2014 20:32:50
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : e.coli και στρεπτόκοκκος

Καλησπέρα σας!Η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα μια ιατρική γνώμη!Eιμαι 21 χρονών και από τον Ιανουάριο ταλαιπωρούμαι με κολπίτιδες που οφείλονται στο βακτήριο e.coli.Έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής τις εξής αντιβιώσεις :ceclor(500mg),ciproxin,augmentin.Έπειτα διαγνώστηκα μόνο με Στρεπτόκοκκο β και πήρα Procef.Η τελευταία μου καλλιεργεια(πριν 15 μερες) έδειξε πως ξανακόλλησα e.coli μετά την θεραπεία για τον στρεπτόκοκκο.Να τονίσω πως τηρώ όλους τους κανόνες υγιεινής και προσέχω υπερβολικά.Επίσης δεν διατηρω σεξουαλικες επαφες εδω και εναν χρονο.Πλεόν παίρνω και προβιοτικές κάψουλες.Θεωρώ πως αν ξαναπάρω αντιβίωση δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση ούτε θα απαλλαγώ μιας και η φυσιολογική μου χλωρίδα έχει καταστραφεί εντελώς με όλους αυτους τους κυκλους αντιβιώσεων.Η γυναικολόγος που με παρακολουθει πιστεύω πως θα μου γράψει αντιβίωση για 5η συνεχόμενη φορά.Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω και θα ήθελα να μου πείτε αν υπαρχει μια εναλλακτικη.Τελος θα ηθελα πω πως γενικοτερα ειμαι ασυμπτωματικη.Ουτε πολλα υγρα εχω,ουτε ποναω.Επίσης έκανα εξετάσεις αίματος (και γενική και για hiv,hep B και C) και ηταν μια χαρά όλα.Σας ευχαριστω πολυ!

IP Logged
 ζαλαδες - εγκυμοσυνη;.. 19-08-2014 16:05:38 
anneta12
Joined: 19-08-2014 17:57:52
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ζαλαδες - εγκυμοσυνη;

Καλησπερα. ειχα μια υποπτη επαφη στις 10 ιουλιου. απο τις 15 αυγουστου νιωθω καποιες ζαλαδες απο το μεσημερι και μετα , οχι απο το πρωι οπως συνηθως λενε. εκανα τεστ εγκυμοσυνης αρνητικο. θα κανω κι αλλο εννοειται. απλα με εχουν ανησυχησει οι ζαλαδες. να σημειωσω οτι η επαψη που ειχα ηταν χωρις προφυλακτικο αλλα δεν τελειωσε μεσα μου.πιστευετε οτι οι ζαλαδες που εχω ισως να οφειλονται σε εγκυμοσυνη;
IP Logged
 Συγγενης υπερπλασια επινεφριδιων και .. 19-08-2014 15:12:44 
Ελισάβετ Θ.
Joined: 08-08-2014 13:25:52
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Συγγενης υπερπλασια επινεφριδιων και θυρεοειδης

Συγγενης υπερπλασια επινεφριδιων και θυρεοειδης

Με απασχολουν δυο διαφορετικα θεματα:

1)Ειναι φυσιολογικα (δυνατα) τα παρακατω αποτελεσματα; Αφορουν την TSH με φυσιολογικες τιμες 0.20-5.00 μIU/ml:

25/06/14   5.41   (3η μερα του κυκλου)

09/07/14   1.54   (17η μερα του κυκλου)

24/07/14   4.95   (4η μερα του κυκλου)

01/08/14   1,57   (12η μερα του κυκλου)

Να σημειωσω οτι T3, T4, ANTI-TG καο ΤΡΟΑΒ βγηκαν φυσιολογικα.

 

2)Eχω επισκεφτει 4 ενδοκρινολογους και 3 γυναικολογους και ολοι μου λενε διαφορετικα πραγματα σχετικα με τη συγγενη υπερπλασια επινεφριδιων στην οποια εχουν συγκλινει ολοι πλην μιας η οποια δεν εχει πεισθει λογω αντιφατικων αποτελεσματων οπως ισχυριστηκε. Μετα κι απο δικη μου σχετικη αναζητηση διαπιστωνω πως οντως τα αποτελεσματα ειναι αντιφατικα, με την κορτιζολη οριακα υψηλη και τα ανδρογονα μου φυσιολογικα. Καποια λογικη εξηγηση που μου διαφευγει;

Περυσι στις 28/01/13 (3η μερα του κυκλου) εκανα τις παρακατω ορμονολογικες εξετασεις:

17-υδροξυλο-προγεστερονη   6.80 ng/ml    0,1-1.2

Οιστραδιολη                         29.3 pg/ml    30-100

DHEA-S                               2.60 μg/ml    0.7-4.0

Προλακτινη                          18.3 ng/ml    <23

Τεστοστερονη                       0.62 ng/ml    0.10-0.9

FSH (Θυλακιοτροπος)            9.1 mIU/ml    3-12

LH (Ωχρινοτροπος)                7.1 mIU/ml    1.3-12.6


Φετος στις 25/06/14 (3η μερα του κυκλου):

17-υδροξυλο-προγεστερονη   11.00 ng/ml   0.1-1.2

DHEA-S                               2.10 μg/ml     0.7-4.0

Τεστοστερονη ελευθερη         7.7  pg/ml     1.0-8.5

SGBG                                  37.3 nmol/L   20-130

 

Στις 24/07/14 (4η μερα του κυκλου):

17-υδροξυλο-προγεστερονη  10.00 ng/ml    0.1-1.2

Κορτιζολη                            26.2 μg/dl       6,5-26.0

ACTH                                  20.5 pg/ml      7-65

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Μετά την εγγραφή σας αν πιστεύετε ότι η σελίδα μας σας είναι χρήσιμη και εφόσον το επιθυμείτε ενσωματώστε την Μπάρα άμεσης πρόσβασης στο Gyn.gr στον περιηγητή σας
Με το πάτημα ενός κουμπιού, Συνδεθείτε και δείτε τις ερωτήσεις σας ή αναζητήστε θέματα από το πεδίο αναζήτησης ανά πάσα στιγμή.
Με την ενσωμάτωση της μπάρας βοηθάτε στην κατάταξη μας στο Alexa.com η οποία είναι πολύ σημαντική για την προώθηση του διαδικτυακού μας τόπου στην έυρεση χορηγών για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.
Untitled-2
Κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο για να κατεβάσετε την εφαρμογή.
Get our toolbar!

Συνδεδεμένοι χρήστες

0 Μέλη και 129 Επισκέπτες online

log