Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 :Επόμενο > Τέλος >>
 σπερμοδιαγραμματα.. 20-10-2013 22:35:13 
elenanatou
Joined: 20-10-2013 14:33:32
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : σπερμοδιαγραμματα

γεια σας. ειμαι 35 και ο συζυγος μου 40 και εχουμε ενα παιδακι 2 ετων με φυσιολογικη συλληψη.

προσπαθουμε 1 χρονο για δευτερο χωρις επιτυχια και ξεκινησαμε εξετασεις. εχω κυκλο 24-25 ημερων με ωορρηξια 11-12 μερα συμφωνα με τον υπερηχο και ορμονολογικες τιμες φυσιολογικες. ο συζυγος εκανε ελεγχο σε ουρολογο υπερηχο κτλ και δεν βρεθηκε προβλημα. τα σπερμοδιαγραματα ειναι τα παρακατω

οψη  θολη ,χροια  κρεμωδης, γλοιοτης  θετικη+, ph7.6 , ογκος3.6, συσταση  φυσιολογικη,  αιμοσφαιρινη ιχνη, ρευστοποιηση ατελης εκτος εργαστηριου,  αριθ.σπερμ. 116.070.000/ml , συν.αριθ.417.852.000

χρονος   ζωηρη   μετρια   νωθρη   ολικη   νεκρα

ωρα1 η       22         6         4         29       71

ωρα2 η        21          5        3        26      74  

ωρα 6η           3             3          2           8   

μεση προωθητικη ικανοτητα  18.9

ολικοςαριθ.κινητων σπερμ.  33.6 εκ

πυοσφαιρια, σπερματοκ., σπερματιδες, ερυθρα  σπανια.

για ενα μηνα δεν χορηγηθηκε κατι και μετα απο 1 μηνα που πηρε nolvadex το νεο σπερμοδιαγραμμα

 

αριθ.σπ.  33.720.000

συνολ.αριθ.  94.416.000

 

χρονος   ζωηρη   μετρια   νωθρη   ολικη   νεκρα

 ωρα1 η        12        4          5         21           79

    ωρα2 η         11        3          4         18           82 

   ωρα6 η          2       2         2           6            98

μεση προωθητικη ικανοτητα  31.5

ολικος κινητων σπερμ.7.0 εκ.

μπορουμε να συλλαβουμε φυσιολογικα; γιατι αυτη η πτωση μετα το nolvadex; να προχωρησουμε σε σπερματεγχυση; τι μας προτεινεται να κανουμε; ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα.

 

 

IP Logged
 Απάντηση :CA 125.. 20-10-2013 17:58:15 
evelyn38
Joined: 15-11-2012 17:15:03
Μηνύματα: 16
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : CA 125

Γιατρε επανερχομαι μετα απο μερες...Σχετικα με την CA 125 που βρεθηκε περιπου στο 30, θεωρειτε οτι μπορει να ειναι υπευθυνη για την δυσκολια στη συλληψη;Μολις χτες διαγνωστηκε και εντεροκοκκος στο σπερμα του συζυγου..Ο γιατρος θεωρει οτι ειναι καλο να προβουμε σε βιοψια του ενδομητριου προκειμενου να δουμε αν εχω καποιο αλλο προβλημα που εμποδιζει την εμφυτευση (αποτυχημενη εξωσωματικη). Ποια ειναι η γνωμη σας; Να κανω την εξεταση αυτη ή η CA 125 μας δειχνει την πιθανη αιτια απο πλευρας μου; Ευχαριστω

IP Logged
 Απάντηση :Εγκυμοσυνη με διδυμα.. 20-10-2013 16:52:50 
Marieva
Joined: 13-12-2012 20:45:23
Μηνύματα: 8
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εγκυμοσυνη με διδυμα

Κύριε Ζησόπουλε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα.

IP Logged
 Απάντηση :Primolut και εγκυμοσύνη.. 20-10-2013 16:44:38 
feh13
Joined: 19-10-2013 11:33:03
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Primolut και εγκυμοσύνη

Σας ευχαριστώ πολύ!Smile

IP Logged
 ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΣ.. 20-10-2013 15:57:56 
evelyn38
Joined: 15-11-2012 17:15:03
Μηνύματα: 16
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΣ

Γιατρε καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω αν οι αποτυχημενες προσπαθειες συλληψης μπορει να οφειλονται στον ενεροκοκκο που ανιχνευτηκε στο σπερμα του συζυγου μου. Ο γυναικολογος μας προτεινε να το αντιμετωπισει με αντιβιωση και μετα να προβουμε σε εξωσωματικη. Ομως ποσο σοβαρο ειναι;Δεδομενου οτι σε δικες μου εξετασεις δε βρεθηκε καποια αποκλειστικη αιτια (ηλικια 39), θα μπορουσαμε να τεκνοποιησουμε και φυσιολογικα αν θεραπευτει ο εντεροκοκκος;

Ευχαριστω

IP Logged
 Απάντηση :Εγκυμοσυνη με διδυμα.. 20-10-2013 15:53:09 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εγκυμοσυνη με διδυμα

Αγαπητη Φίλη!

Η ΄΄εξαφανιση΄΄ ενος εμβρύου  στην  εβδομάδα που διανυεις ειναι  ακρως  σπανιο σύμβαμα.. Δεν θα συμβει σε ΄σενα..

Τιποτε το ιδιαίτέρο δεν σου συμβαινει... Εισαι  απλα  λιγο περισσότερο εγκυος  από άλλες...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡ.. 20-10-2013 15:44:28 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΤΗΝ 21Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Απάντηση :ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΤΗΝ 21Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αγαπητή Φίλη!

Οχι  μονον  ειναι δυνατόν  να φτασεις  στην  ημερομηνια   τοκετου... Μπορει  να  μπεις και σε ....παράταση,...Θα δει κανείς  ομως στην πορεια.. 

Για το θεμα της κατάκλισης: Στις υπερβολές έλεγα όχι...

Η χρόνια χρηση τοκολυτικών ηταν στην χωρα   μας  δημοφιλής, αλλά δεν εχει αποδειχτει ποτέ  ότι εμποδιζουν την προωρότητα ... Τελευταια  μας ήλθε  ταχυδρομικώς και  μια  ΄΄κίτρινη  κάρτα ΄΄  για  την... κατάχρηση τους...

Αν το Utrogestan  βοηθαει.: Εν πασει περιπωσει, χορηγειται..

Θα  έλεγα:  Ας  αφησομετον γιατρό σου να  κρινει..Εκεινος  ειναι  ο..΄΄καπετανιος΄΄..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Συνθετο κυστικο μορφωμα μασ.. 20-10-2013 15:24:39 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Συνθετο κυστικο μορφωμα μαστου

Απάντηση :Συνθετο κυστικο μορφωμα μαστου

 

Αγαπητπ  Φίλη!

Αν εισαι του 1990, ειναι  απίθανο να  εχεις   κατι σοβαρό..

Ακομη:  Με ενα  υπερηχογραφημα  μονον,  δεν  αποφασιζονται επεμβάσεις...Μια  μαστογραφια  την ζητάμε,  ακομη και  σε   τοσο νεαρή ηλικια, αν νομζιουμε  ότι υπάρχει  τοσο προβλημα, ώστε ναπρπει ν΄αφαιρεθεί..

Επισης, δεν συλλεγονται   γνωμες στο διαδικτυο..

Ατυχώς  θα  πρέπει  να  το δει κανέις ΄΄από κοντά΄΄..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :πολλες μερες περιοδος.. 20-10-2013 15:15:32 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : πολλες μερες περιοδος

Οχι βέβαια.. Δεν πρέπει ν΄ αγχωθείς..Τα  εξωγυναικολογικα θα φταινε..  θα ζητησεις να σε δει  γιατρός,  αν  το αιμα συνεχιζει  περαν του  10ημερου..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Διπλο τεστ ωορηξιας.. 20-10-2013 15:11:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Διπλο τεστ ωορηξιας

Το τεστ  ωοθυλακιορρηξίας  μπορει να παραμείνει   θετικό  για  τουλαχιστον 3 ημερες..  Απλα  μετα την θετικοποιηση , η πλειοψηφία των γυναικων  δεν συνεχιζει την μετρηση,  οπότε το φαινόμενο ειναι σπανιο..  Να μην εξηγησω  περισσοτερα σχετικάμε το ΄΄γιατί και πως΄΄ , θα  μας παρει  χρόνο.. 

Υπάρχει  κι αυτό  που λες: Να  δημιουργηθει  μια  2η  ωοθυλακιορρηξία... Αυτό, απ΄ οτι γνωριζω, ειναι εφικτό  την ιδια, μεχρι και την  2η το  πολυ 3η ημερα..Αυτά τα υποθετουμε  από διπλές  σχεσεις μεσα στο διατημα αυτό,  που οδήγησαν   σε ενα λευκο και  σε   ενα.... μαυρο  μωρό...

Αν σε σενα υπηρξε διπλη  ωοθυλακιορρηξία, δεν μπορουμε να ξερουμε, επειδή δεν υπάρχει παραλληλος καθημερινός  υπερηχογραφικός ελεγχος..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :ΠΑΛΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?.. 20-10-2013 14:58:50 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΠΑΛΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ??

Απάντηση :ΠΑΛΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ??

Αγαπητή Φίλη!

Συνεχομενες  διαταραχές  κυκλου  του τυπου αυτού  που περιγραφεις  ειναι συχνές και  δεν συνδεοντια παντα  με υπερηχογραφική εικονα πολυκυετικων  ωπθηκων... Παρ΄ ολα  αυτά  ομως και οσο να  φαινεται περιεργο, προκειται για   μια από τις μορφες του συνδρομου  αυτού  (ΣΠΩ),  που επηρεάζεται φυσικά  και  από αλλα  (αυξηση βαρους  π.χ.  - πρόκειται  για  μεταβολικο συνδρομο-   ή  και  από ψυχολογικους λογους)...Οι διαφορες θεραπειες  με αντισυλληπτικά (αυτά  φυσικά δεν αποτελουν  θεραπεια  αλλά  ενα  ειδος ΄΄φυγε  κακό από  πανω μου τώρα  και βλεπουμε΄΄) 

 ή με  μετφορμινη (στις καπως ευτραφεις  γυναικες με  παθολογικη καμπυλη σακχάρου) δεν οδηγουν σχεδον ποτέ  σε μόνιμο  αποτελεσμα, περαν της διαρκειας της αγωγής..  Οι γυναικες αυτές μπορει φυσικά να μεινουν και εγκυες χωρις  αγωγή,  επειδή η καθυστερησεις  που εχουν  οφειλονται σε μετατοπισεις  της   ωοθυλακιορρηξίας...Επειδή δεν γνωριζουν  λοιπον πότε συλλαβανουν, χρειάζοντται τυχη σ΄αυτό το θεμα,  οποτε  δεν....  χρειάζονται  γυναικολογους...

Υπαρχει  επισης κι ενα ακόμη προβλημα:   Δεν μπορεις να  παρεις  αγωγη   τοσο πολλους  μηνες.. Να μην  εξηγω τωρα το γιατί και πως... 

Για τον λογο αυτό ειναι σημαντικό, να διενεργηθει  στον  συζυγο  ενα σπερμοδιάγραμμα, μετα  από αποχη 3 εως 5 ημερων,  ωστε να διαπιστωθει,  ότι εκει δεν υπάρχει προβλημα...

Αν  υπάρχει  προβλημα εκει  προβλημα, τοτε αυτό  πρέπει ν΄αντιμετωπιστει  πρώτα  κι αυτή η  αντιμετωπιση  θα  παρει χρονο (οχι  κατω των 6  μηνων! - τοσο χρειάζεται)...

Οταν  λοιπον ξαναπας  στον γιατρό, θα  του πεις  οτι εχεις  αυτή την   διαταραχη  κυκλου  και ότι  αυτό  που θέλεις ειναι  ενα παιδί,  οποτε  και θα σου  δωσει τις οδηγιες που πρεπει...

Αν του μιλας μονον για  καθυστερησεις κι όχι για  παιδί,  θα φυγεις  απο το ιατρείο  με  ενα  σντισυλληπτικο ..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Primolut και εγκυμοσύνη.. 20-10-2013 14:26:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Primolut και εγκυμοσύνη

Μαλλον δεν διαβαστηκε  η απαντηση  μου  στην πρωτη μας επικοινωνια (ιδε επάνω!) ...

Παραθετω την σχετική παραγραφο  ακομη μια φορά : '' Κατα την  διάρκεια  λήψης του  Primolut δεν μπορεί να προκυψει εγκυμοσύνη.''

Π.Ζ 

IP Logged
 Απάντηση :Primolut και εγκυμοσύνη.. 20-10-2013 14:24:50 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Primolut και εγκυμοσύνη

Μαλλον δεν διαβαστηκε  η απαντηση  μου  στην πρωτη μας επικοινωνια (ιδε επάνω!) ...

Παραθετω την σχετική παραγραφο  καομη μια φορά : '' Κατα τηνδιαρκεια  ληψιης του  Primolut δεν μπορει αν προκυψει εγκυμοσύνη

Π.Ζ  ''

IP Logged
 primolut & εγκυμοσύνη...... 20-10-2013 12:02:35 
feh13
Joined: 19-10-2013 11:33:03
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : primolut & εγκυμοσύνη....

 

Καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω κατι μικρό σχετικα με τα primolut και την πιθανότητα εγκυμοσύνης..σε 3 ημέρες θα έχω περίοδο και θα πάρω το χάπι για να την διακόψω λόγω ταξιδιού...μπορεί να μείνω έγκυος?(αν δεν πάρω το χάπι θα έχω περίοδο)
Παρακαλώ αν μπορήτε απαντήστε μου οσο πιο σύντομα γιατί αύριο φεύγω!!!

Και ακόμα κάτι.Πώς λειτουργεί το χάπι αυτό?σου μεταφέρει τις μέρες της περιόδου αλλά οι γόνιμες μέρες σου δεν μεταφέρονται?Ευχαριστώ!

IP Logged
 Εγκυμοσυνη;.. 20-10-2013 11:35:57 
bubu_kaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εγκυμοσυνη;

Καλησπέρα σας!

Αρχικά θα ήθελα να σας συγγχαρώ για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε, ειδικά τώρα που ακόμα και η επίσκεψη στον γιατρό για καποιούσ συνανθρώπους μας έχει γίνει<πολυτέλεια>.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Υπαρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης στον κύκλο μου αυτό, ο οπόιος ξεκίνησε 7/10/13 και κατα τον οπόιο οι ελεύθερες επαφές έγιναν στις 17/10 και 20/10;

Είμαι 29 ετών και συνήθως ο κύκλος μου διαρκεί 27-28 μέρες.

 

Ευχάριστω 

IP Logged
 Εγκυμοσύνη με δίδυμα.. 20-10-2013 10:32:27 
Marieva
Joined: 13-12-2012 20:45:23
Μηνύματα: 8
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εγκυμοσύνη με δίδυμα

Γεια σας γιατρε, σας γραφω κυριως επειδη εχω ανησυχησει πολυ με οσα διαβαζω. Ειμαι 30 χρονων και 7 εβδομαδων εγκυος. Εχθες εκανα τον πρωτο μου υπερηχο οπου διαπιστωθηκε πως εχουμε δυο εμβρυα, καλο μεγεθους και με δυνατες καρδουλες, σε διαφορετικους σακους. Διαβαζω για το φαινομαινο εξαφανισης ενος απο τα δυο εμβρυα στις πρωτες εβδομαδες. Το γεγονος πως ειδαμε τις καρδουλες τους και πως εχουν το ιδιο μεγεθος μας καθησυχαζουν καθολου; Ειναι συχνο φαινομενο να χαθει ενα απο οτα δυο μετα την 7ή εβδομαδα; Εχω ανησυχησει πολυ... Επισης σημερα νιωθω μικρα πονακια (νομιζω στη μητρα) δευτερολεπτων καθε 4-5 λεπτα, οχι δυνατα αλλα οταν ξαπλωνω τα αισθανομαι, ειναι φυσιολογικο;

σας ευχαριστω παρα πολυ.

IP Logged
 Απάντηση :Primolut και εγκυμοσύνη.. 20-10-2013 10:06:56 
feh13
Joined: 19-10-2013 11:33:03
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Primolut και εγκυμοσύνη

Σας παρακαλώ αν μπορήτε να μου απαντήσετε όσο πιο γρήγορα γιατί αύριο φεύγω!!!
Σας ευχαριστώ!! 

IP Logged
 Απάντηση :Β χοριακη.. 20-10-2013 09:42:00 
COOKIE2011
Joined: 18-10-2013 17:21:03
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Β χοριακη

Σας ευχαριστώ πολύ.

IP Logged
 Απάντηση :ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ.. 20-10-2013 09:31:40 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,722
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

Αγαπητή Φίλη!

Εν ταξει, το χάπι ειναι 'ευέλικτο, το χρησιμοποιεις  όσο θελεις και βεβαια   δεν προξενεί καρκινο..Αρκει να το  ανεχετια η  γυναικα (να μη προξενεί  πονοκεφαλο, στομαχικα΄ενοχληματα, να  μην επηρεάζει την διαθεση  και  να  μην προξενεί πονους   στις γαμπες)..

Οπωσδηποτε  πριν το χρησιμοποιησει  κανείς, καλό ειναι να γινει  μαι  εξεταση  που λεγεται  ΄΄αντισταση στην πρωτεϊνη C''...Ατομα  που ξεφευγουν απο τα  φυσιολογικα  όρια,(στην Ελλαδα  νομiζω ειναι περιπου 1  στα 3000 και κατ΄άλλους 1 στα  5000 άτομα),  υπάρχει ενδεχομένως μια  ιδιότητα θρομβοφιλίας  και βεβαια  δεν πρέπει  να   το παιρνουν..

Το  spiral  χρησιμοποιειται   για μεγαλυτερα χρονικα΄διαστηματα κι εχει το πλεονεκτημα,  οτι  μπορεις να το αλλαξεις σε  3-5  χρονια -  προσωπικά το αλλαζω  μετά μια 5ετια . Το σημαντικό πελονεκτημα  ειναι   ότι δεν  επηρεαζεις καμια  ορμονικη λειτουργια σου, δεν το ξεχνάς  και μπορείς να  το  αλλαξεις άνετα (ειναι καλλιτερα αυτό να  γινει  κοντά στην εκπνοή της περιοδου kai βέβαια  να ελεγχθει  η σωστή  του θεση... Εχω τοποθετησει  πολλά  (να μην πω  πόσα!)

Τα  καλλιτερα  ειναι αυτά σε σχηματα Τ  (οχι  το σχημα  ''πετάλου'',  to νοιωθει συχνά  η gynaika  δυσαρεστα   τοσο sτην  εισαγωγή ,  και  κυριως  sτην αφαιρεση του).. 

Σε γυναικες παντως  που  γεννησαν  και  δεν  εpιθυμουν  άλλα  παιδιά, ,  συνιστώ  to spiral!

Φιλικά  Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :σεξ χωρις προφυλαξη.. 20-10-2013 09:22:31 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,425
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : σεξ χωρις προφυλαξη

Αγαπητή φίλη.

Δεν είσαι έγκυος.

Προσπάθησε όμως να χρησιμοποιείς προφυλακτικό, όχι μόνο για θέμα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αλλά και για να είσαι καλυμένη από διάφορα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!