Loading

 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 18:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Norocin 400mg??.. 04-01-2014 08:25:49 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Norocin 400mg??

Αγαπητή   Φίλη!

Δεν  γνωρίζω   να υπαρχει κίνδυνος.....  θανατου  από το συγκεκριμένο σκεύασμα, τουλάχιστον  μεγαλύτερος  απ΄  οτι σε άλλα αντιβιοτικά.  Επίσης  δεν γνωρίζω  να ζητειται γνωμάτευση, εκτός κι άν  το  συγκεκριμενο φάρμακο δεν  ειναι  στην  λίστα -  παντα  βέβαια  όταν η συνταγη  έχει γραφεί σε βιβλιάριο  δημοσίου,  ΟΤΕ  κτλ.  Ειναι  βέβαιο παντως,  ότι για το συγκεκριμένο φάρμακο  απαιτείται άπλή συνταγή  και τιποτε περισσότερο. Το συνταγογραφ'ώ  συχνότατα .

Ειναι  πολύ σωστό  παντως,  οι φαρμακοποιοι  να ειναι τυπικοί στο θεμα  της  συνταγογράφησης.

Φυσικά  θα  συνεχίσεις αυτό  που   σου υπέδειξε ο γιατρός  σου. 

Π.Ζ.

IP Logged
 Norocin 400mg??.. 04-01-2014 08:25:08 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Norocin 400mg??

κ. Ζησόπουλε καλημέρα και πάλι,
Έκανα την καλλιέργεια ούρων και έδειξε μικρόβιο Klebsiella pneumoniae, όπως ακριβώς και η καλλιέργεια κολπικού υγρού. Ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε τα Norocin 400mg τηλεφωνικά (2 τη μέρα για 10 μέρες). Μόλις τα ζήτησα από το φαρμακείο μόνο που δε με κυνήγησαν. Δε μου τα έδωσαν (άτυπα ο δεύτερος φαρμακοποιός μόνο) με την προϋπόθεση ότι θα του πάω μια διπλότυπη γνωμάτευση. Ο γιατρός μου δεν την έχει, παρόλα αυτά μου έδωσε μια δική του γνωμάτευση, η οποία δεν τους κάνει. Αυτό με θορύβησε πολύ. Μάλιστα ο γιατρός μου μετά από πίεση μου είπε ότι με αυτό το φάρμακο υπήρχαν 1-2 θάνατοι. Η απάθειά του με ξάφνιασε. Εδώ και 2 μέρες τα έχω ξεκινήσει και ειλικρινά φοβάμαι. Μήπως πρέπει να τα σταματήσω? Το τεστ ευαισθησίας στα αντιβιοτικά έδειξε ευαισθησία στα ακόλουθα:
Amoxycillin
Cefaclor>>
Cefprozil>>
Cefuroxime>>
Ceftazidime>>
Ciprofloxacin>>
Norfloxacin>>
Trimethoprim+sulf
Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι η δεύτερη φορά που πάω στο συγκεκριμένο γιατρό δεν ξέρω αν μπορώ να του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο αντιβιωτικό? Αν ναι τι θα προτείνατε να πάρω για να συνεχίσω τη θεραπεία? Μετά από πόσο καιρό μετά το τέλος των θεραπειών πρέπει να επαναλάβω καλλιέργεια ούρων αι κολπική καλλιέργεια? επίσης οι επαφές μετά το τέλος της θεραπείας για τους μύκητες επιτρέπονται ή πρέπει να φύγει και το μικρόβιο για να είμαστε πιο ασφαλείς?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Ειλικρινά με έχετε βοηθήσει πολλές φορές.
Να είστε καλά.

IP Logged
 Απάντηση :με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες.. 04-01-2014 08:23:29 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Απάντηση :με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αγαπητή  Φίλη

Ο  γαλακτοβακιλος ειναι  ο φυσιολογικός....  κατοικος  του  κολπου.  Αν αυτός  λείψει,  τοτε  αποκτας  προβληματα!  Τα ενοχλήματα σου λοιπον  δεν  οφειλονται  στην συσταση των  λοπικών  υγρών  σου,  που ειναι   φυσιολογικά.

Συνηθως για παρονοια  ενοχληματα ευθυνοντια  ψυχολογικοι  λογοι,  που ξεπερνιουνται  με τον  καιρό.  Ωστοσο,  μια γυναικολογικη εξεταση -  αν  δεν εγινε  ήδη -   επιβάλλεται.

Π.Ζ

IP Logged
 με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες κατά τη δ.. 04-01-2014 08:22:49 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γιατρέ καλησπέρα, Γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική τομή. Μετά από τις πρώτες επώδυνες επαφές και καθώς με ταλαιπωρούσαν κολπίτιδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έκανα μια μικροσκοπική εξέταση κολπικού υγρού. Βρέθηκαν πολλά επιθήλια (!!!) και γαλακτοβάκιλλοι μικροοργανισμοί. Επίσης βρέθηκε αρνητικό για μύκητες, τριχομονάδες, Neisser και Clue Cells. Τι ακριβώς είναι τα επιθήλια και οι γαλακτοβάκιλλοι μικροοργανισμοί; Είναι κάτι ανησυχητικό που χρήζει θεραπείας; Μπορεί να οφείλεται εκεί ο πόνος που νιώθω κατά την επαφή; Να προσθέσω ότι θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή της γέννησης του μωρού μου. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

IP Logged
 Απάντηση :ο πλακούντας είναι οπίσθιος .. 04-01-2014 08:22:00 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ο πλακούντας είναι οπίσθιος παραχείλιος;

Απάντηση :ο πλακούντας είναι οπίσθιος παραχείλιος;

Αγαπητή φίλη,
είναι καταρχήν πολύ πιθανό να "ανέβει" και άλλο ο πλακούντας με την πρόοδο της εγκυμοσύνης. Δεν έχετε να κάνετε πολλά πράγματα, πέρα από το να αποφεύγετε την έντονη σωματική κόπωση και τις επαφές. Το μήκος του τραχήλου είναι εντάξει και δε σχετίζεται με τη θέση του πλακούντα. Αν όμως δείτε έστω και λίγο αίμα, θα μιλήσετε αμέσως με το γιατρό σας.
Φιλικά,
Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
 ο πλακούντας είναι οπίσθιος παραχείλι.. 04-01-2014 08:21:10 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ο πλακούντας είναι οπίσθιος παραχείλιος;

ο πλακούντας είναι οπίσθιος παραχείλιος;

 

Βρίσκομαι στην 24η εβδομάδα κύησης και από τη 17η είχαμε δει ότι έχω οπίσθιο παραχείλιο πλακούντα. Στο Β' επιπέδου που έγινε την 23η εβδομάδα είδαμε ότι ανέβηκε λίγο αλλά ένα τμήμα του παραμένει χαμηλά. Ο γιατρός μου είπε ότι το χειρότερο σενάριο είναι ολική αποκόλληση εμβρύου, κίνδυνος για το έμβρυο και τη μητέρα. Πόσο άσχημα είναι τα πράγματα; Φοβάμαι αρκετά και τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να συμβεί κάτι άσχημο. Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα είχα μια πολύ καλή εγκυμοσύνη, χωρίς καθόλου προβλήματα.>>


Επίσης στην αυχενική μετρήθηκε με εξωτερικό υπέρυχο το μήκος τραχήλου 31,5 χιλιοστά. Ξέρω πως το όριο για πρόβλημα είναι τα 25χιλ αλλά πόσο καθησυχαστικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Μπορεί να μειωθεί το μήκος τραχήλου και για ποιό λόγο; Έχει να κάνει με το ότι ο πλακούντας είναι οπίσθιος παραχείλιος; >>


Να σημειώσω ότι είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη, χωρίς ιστορικό αποβολών και είμαι 30 χρονών.>>


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
IP Logged
 Απάντηση :Εγκυμοσύνη και μύκητες?.. 04-01-2014 08:18:15 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Εγκυμοσύνη και μύκητες?

 

Γνώμη μου θα ήταν να εξεταστείτε και εάν υπάρχουν μύκητες να αντιμετωπιστούν με τοπική (κολπική) θεραπεία.


Φιλικά,


Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
 Εγκυμοσύνη και μύκητες?.. 04-01-2014 08:15:52 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Εγκυμοσύνη και μύκητες?

 

Γιατρέ μου καλημέρα,

Βρίσκομαι στην 11η εβδομάδα κύησης και νιώθω κάποιες ελαφρές ενοχλήσεις που μου θυμίζουν μύκητες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα πρόβλημα με μύκητες και κατάφερα να τους θεραπεύσω. Θα πρέπει να ανησυχώ? Μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή μια καλλιέργεια κολπικού εκκρίματος να αποκλείσω την ύπαρξη μικροβίου? Υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί το έμβρυο; Ο γιατρός μου είναι της άποψης ότι η κολπίτιδα μυκητισιακής φύσεως δεν επηρεάζει σε τίποτα και θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε να περάσει το πρώτο τρίμηνο πριν κάνουμε οποιαδήποτε θεραπεία.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

IP Logged
 Απάντηση :Μύκητες και μικρόβιο klesbiella pn.. 04-01-2014 08:14:48 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Μύκητες και μικρόβιο klesbiella pneumoniae.

Απάντηση :Μύκητες και μικρόβιο klesbiella pneumoniae.

Αγαπητή   Φίλη!
Σε  περιπτωσεις  κολπιτιδος  βακτηριδιακής αιτιολογίας,  η καλλιεργεια  βγαινει θετική  μονον  σε ένα  από τα πολλα  παθολογικα μικροβια  που εχουν  εποικισει τον  κόλπο. (οι  μύκητες δεν ειναι  μικροβια, ειναι ... φυτά ). Και στην περιπτωση  σου λοιπόν,  στο πρόβλημα  συμμετεχουν  πολυ περισσοτεροι  μικροβιακοι παραγοντες   απ΄ ότι πιστεύεις η  ίδια, καθως  και  πολλοι  συναδελφοι  μου.  (Δεν  υπάρχει  π.χ. εικονα  κολπιτιδος   απο  Klebsiella  pneumoniae   μόνον!).  Τελος παντων, το θεμα  ως προς αυτά  μπορει να συζητηθεί μονον με γιατρους.  
Η θεραπεία  που θα προτεινα είναι  η ενδοκολπική χρηση  ενός αντιβιωτικου  για  1 εβδομαδα -  μπορεί να χρησιμοποιήσει κανεις   και από στοματος  αγωγή, δεν ειναι λαθος -  και στο τέλος της  θα συνιστουσα  την χρηση ενος  τοπικου  μυκητοκτονου βραχειας θεραπειας  (ας πουμε  μιας  η το πολυ  3  ημερων) , επειδή  οι πάντα συνυπάρχοντες μυκητες,  δεν  αντιμετωπίζονται  με αντιβίωση, αλλα  τουναντίον μπορεί να  πολλαπλασιαστουν μετά  από αυτήν. Αυτή την τοπικη  αντιμυκητησιακη  αγωγη  (με κολπικα υποθετα  ή κολπικη  κρεμα) την συνιστώ  και  αμεσως  μετα την επομενη περιοδο., επειδη  οι  μύκητες υποτροπιαζουν  τοτε ευκολώτερα,  μια  και πολλες φορές οι αμυντικοι  μηχανισμοι  το  κολπου  δεν  εχουν  ακομη αποκατασταθει  τελειως.
Για το θεμα της καλλιεργειας  ούρων :  Η  συλλογ  ούρων   δεν  νομίζω  ότι έγινε όπως έπρεπε.  Αν συμπαρασύρθηκαν  στοιχεια απο  τα υγρα  κολπου,  το τυχόν παθολογικό αποτέλεσμα  δεν ειναι  φερέγγυο!  
Αν  λοιπον η καλλιεργεια βγεί  παθολογική, θα συνιστουσα  επαναληψη  της  ως εξείς:  
Πρωινα  ουρα.  Αφου  πλυθεις εξωτερικώς  και στεγνώσεις,  πρωτα   θα  ουρήσεις  λίγο στην τουαλέττα  και θα συλλέξεις  μια ποσοτητα απο τα υπολοιπα  ούρα σε  αποστειρωμενο δοχειο  (φαρμακειο!), για να το δωσεις  συντομα   σε  μικροβιολογικο  εργαστήριο  για γενική  ουρων,  καλλιεργεια  και τεστ  αντιβιωτικών.
Σε περιπτωση  που  και τοτε το αποτελεσμα ειναι  παθολογικό, εξυπακούεται,  οτι η αντιβίωση  που  θα παρεις  για  αυτό, επαρκει  και  για το προβλημα  του κολπου.  Την  τοπική αντιμυκητησιακή θεραπεια,  θα την εκαμνα  και τοτε  επισης στο τελος της όποιας αντιβιωτικής  αγωγής. Κατά την διαρεκια της, το αποτελεσμα  δεν ειναι τοσο  καλό.
Η  θεραπεια της  κολπιτιδος  ειναι  εύκολη,  βραχύχρονη  και κατα  κανονα πολύ αποτελεσματική.   Εχε  υπ΄όψη σου, αν το προβλημα συνεχίζει, κάτι που διαβασα σ΄ενα κλασικο  συγγραμμα  γυναικολογιας: Σε κολπιτιδες που δεν περνουν, ή η διάγνωση ειναι λαθος,  ή  η θεραπεια  αναπαρκής.
Σημειωση:   Ολα τα παραπνω δεν ειναι  μονοδρομος!  Αλλοι γιατροί  μπορεί επισης  να χρησιμοποιήσουν άλλους εξ  ίσου αποτελεσματικους τροπους αντιμετωπισης.   Τα παραπάνω αφορουν αποκλειστικά την δική  μου προσέγγιση  του προβληματος.
Με φιλικούς   χαιρετισμούς
Π.Ζ.

IP Logged
 Μύκητες και μικρόβιο klesbiella pneumoniae... 04-01-2014 08:14:05 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Μύκητες και μικρόβιο klesbiella pneumoniae.

 

Καλησπέρα κ. Ζησόπουλε,

Τη Δευτέρα έκανα μικροσκοπική εξέταση κολπικού υγρού, καλλιέργεια κολπ. υγρού (αναερόβια και αερόβια) και γενική εξέταση ούρων και η αερόβια έδειξε πολλές αποικίες από μύκητες Candida spp, καθώς και το μικρόβιο Klebsiella pneumoniae, ενώ η αναερόβια ουδέν παθογόνο. Επίσης η γενική ούρων ενώ για τα περισσότερα ήταν αρνητική έδειξε αρκετούς μικρο-οργανισμούς, λίγα πλακώδη επιθήλια, 5-6 πυοσφαίρια, 1-2 ερυθρά αιμοσφ. Οι ενοχλήσεις που έχω δεν είναι έντονες, ωστόσο κάποιες φορές είναι έντονος ο πόνος και δεν μπορώ να προσδιορίσω από που προέρχεται (κόλπο ή ουρήθρα). Χθες είχα πάει στο γυναικολόγο και μου συνέστησε να κάνω μια καλλιέργεια ούρων και να ξεκινήσω τα Canesten για τους μύκητες για 1 βδομάδα. Αν δε βρεθεί μικρόβιο στο ουροποιητικό δεν θα πάρω καθόλου αντιβίωση για το μικρόβιο που προανέφερα, θα περιμένουμε να περάσει μόνο του. Υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς αντιβίωση?


Επίσης σήμερα το πρωί πήγα για την καλλιέργεια ούρων(δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τα κολπικά υπόθετα) αλλά δεν είχα πλυθεί το πρωί (δεν το ήξερα και δεν μου το είπε ο γιατρός), είχα κάνει εξωτερική πλύση το βράδυ πριν κοιμηθώ. Πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το αποτέλεσμα? Μήπως πρέπει να επαναλάβω την εξέταση? Αν ξεκινήσω το βράδυ τη θεραπεία για τους μύκητες και κάνω επαναληπτική καλλιέργεια ούρων τη Δευτέρα, υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει  η θεραπεία το αποτέλεσμα?


Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασα.

IP Logged
 Απάντηση :Πιστεύετε ότι μπορεί να έγιν.. 04-01-2014 08:12:46 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε λάθος στο τεστ και να μην ήμουνα ποτέ έγκυος?

Απάντηση :Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε λάθος στο τεστ και να μην ήμουνα ποτέ έγκυος?

 

Το  πιο  πιθανο ειναι  να έγινε λαθος στο τεστ.  Αυτό συμβαινει   συχνά στην πραξη.  Δεν εχεις τροπο  να διαπιστωσεις   ότι  ήσουν  έγκυος.


Ρωτάς  για  εξετάσεις: Το  πρωτο  που χρειάζεται  ειναι  ενα καλο  ιστορικο, μία γυναικολογική εξεταση  και   μία συζητηση  με τον γυναικολόγο  σου.  Μονον έτσι  θα οριοθετήσεις  το τι πρεπει  να  γινει.


Π.Ζ.

IP Logged
 Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε λάθος στ.. 04-01-2014 08:11:53 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε λάθος στο τεστ και να μην ήμουνα ποτέ έγκυος?

Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε λάθος στο τεστ και να μην ήμουνα ποτέ έγκυος?

 

Καλησπέρα κ. Ζησόπουλε,
Μετά από  καθυστέρηση μιας εβδομάδας έκανα το τεστ Clear Blue το οποίο ήταν θετικό. Εν τω μεταξύ είχα περίερα συμπτώματα από την πρώτη κιόλας μέρα της καθυστέρησης (πόνο στο στομάχι και τάση για εμετό κάθε πρωί). Στις 10 περίπου μέρες είδα αίμα που ενώ στην αρχή ήταν ροζ μετά έγινε πηχτό κόκκινο. Είχα φοβερούς πόνους για 2 μέρες και στις 2,5 μέρες καθόλου αίμα πάλι. Την 5η μέρα της υποτιθέμενης περιόδου είδα πάλι καφέ υγρά και λίγο αίμα. Επίσης την 6η μέρα έκανα εξέταση χοριακής και η τιμή της ήταν 2.1.
Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε λάθος στο τεστ και να μην ήμουνα ποτέ έγκυος? Αν τελικά ήμουνα μπορώ με κάποιο τρόπο να το εξακριβώσω? Στην τελευταία περίπτωση ποτέ μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι προσπάθειες και ποιές εξετάσεις πρέπει να γίνουν πιο πριν ώστε να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι εντάξει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελή μήνυμα.

 

IP Logged
 Απάντηση :γόνιμη μέρα είναι μονο μια ?.. 04-01-2014 08:09:26 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : γόνιμη μέρα είναι μονο μια ?

Αγαπητή   Φίλη!
Δεν έχεις ακομη   λόγο ν΄ ανησυχείς.  Η μετρηση της πρωινης θερμοκρασίας   είναι  σωστή ενέργεια,  που  θα  δώσει απάντηση  σχετικα με την ποιότητα της   ωοθυλακιορρηξίας. 
Επειδή  η  πιθανότητα σύλληψης  καθε μηνα, δεν είναι  μεγαλύτερη από 20%, κατα  κανονα  αρχίζουμε  άλλες διαγνωστικές ενέργειες  μετα ενα χρόνο.  Παντως τα ''ευκολα΄΄  μπορεί να γίνουν  και ενωρίτερα.  Αρχισε με  μια   προληπτικη γυναικολογική εξεταση  γυρω στην 11- 12  ημερα  κυκλου (υπερηχο)  και  μιλησε  με τον γυναικολόγο  σου  γι  αυτά  που σε απασχολουν.
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Π.Ζ

IP Logged
 γόνιμη μέρα είναι μονο μια ?.. 04-01-2014 08:08:36 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : γόνιμη μέρα είναι μονο μια ?

 

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Τα τελευταία 2 χρονια είχα κύκλο 24 ημερών, με εξαίρεση 1-2 μήνες που ήταν 21. Παρόλα αυτά τους τελευταίους 2 μήνες ο κύκλος είναι 26 ημερών. Τον τελευταίο μηνα πραγματοποιήθηκε σεξουαλική επαφή τι δωδέκατη  μέρα καθώς και τις 2 επόμενες. Παρα το γεγονός ότι πίστευα ότι μπορεί και να έχω μείνει έγκυος ήρθε κανονικά η περίοδος μου. Τελικά η γόνιμη μέρα είναι μονο μια και μετά από αυτή δεν μπορεί να επέλθει εγκυμοσύνη? Από σήμερα ξεκίνησα επίσης να μετράω την πρωινή θερμοκρασία μου, ούτος ώστε να μπορέσω να προσδιορίσω ακριβώς αυτή τι μέρα τους επόμενους μήνες. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Είμαι 29 ετών και η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη φορα που προσπαθήσαμε. Πριν από αρκετά χρονια (περίπου 9) βεβαια είχε γίνει λάθος την θη και δέκατη τέταρτη μέρα του ιδιου μηνα αλλα παρόλα αυτά δεν είχα μείνει πάλι έγκυος. Αυτός είναι και ο λόγος που με ανησυχεί τόσο αυτή τι στιγμή. Να σημειώσω επίσης ότι πάντα είχα περίοδο κάθε μηνα. Επίσης πριν 2 μήνες έκανα ολική θυρεοειδεκτομή.

Ευχάριστο εκ τον προτερων και συγγνώμη αν σας κούρασα.

IP Logged
 Απάντηση :θυρεοειδεκτομή.. 04-01-2014 08:07:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : θυρεοειδεκτομή

Αγαπητή  Φίλη!
Γιατο θεμα του θυρεοειδούς:  Ούτε εσύ, ούτε και  το παιδί  σου θα έχουν  καποια επίπτωση.  Επισης και στην σύλληψη - από την πλευρα  της θεραπείας - δεν θα περιμένεις προβλήματα.
Για τα εμβόλια της  ηπατιτιδος: Κανε πρώτα  σχετικές εξετάσεις,  μήπως  έχεις ήδη  νοσήσει και δεν το γνωρίζεις.  Τοτε  δεν χρειάζεσαι εμβόλιο!  περιπου 8%  του πληθυσμού έχει  θετικό Αυστραλινό  αντιγόνο!).  Τότε  όμως ίσως χρειάζεται ο  συντροφος  σου  προστασία!   Ρώτησε  σχετικά κάθε  μικροβιολογικό  εργαστήριο.. 
Η,  ακόμη καλλιτερα,  πήγαινε  να δώσεις αιμα (σαν  αιμοδοτης ), οπότε αυτά   όλα εξετάζονται αυτόματα,  χωρίς  κόστος!
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Π.Ζ.

IP Logged
 θυρεοειδεκτομή.. 04-01-2014 08:06:33 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : θυρεοειδεκτομή

 

Γιατρέ μου καλημέρα,


Πριν ένα μηνα έκανα ολική θυρεοειδεκτομή και έχω ξεκινήσει θεραπεία με "euthyrox 100" τον 100mg. Δεν έχω κανένα απόλυτος πρόβλημα αυτή τι στιγμή, ωστόσο θα ξανακάνω εξετάσεις σε 3 μήνες περίπου για να μου πούνε ποια είναι η σωστή δοσολογία. Η πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης σε αυτή τι φάση εγκυμονεί κυνδίνους (p.x άκουσα ότι η μη σωστή λήψη θυροξίνης στο αίμα μπορεί να επηρεάσει νοητικά το embryo)? Υπάρχει κάποια ΆΛΛΗ επίπτωση? Να θυμίσω επίσης ότι είμαι 29 ετών. Έχω λίγο αγχωθεί με τόσα που ακούω για συνεχείς προσπάθειες ζευγαριών για σύλληψη.

Επίσης πιο παλιά σας είχα θίξει το θέμα του προγεννητικού ελεγχου. Έχω περάσει ερυθρά, είμαι αρκετά αδύνατη και δεν έχω περάσει ηπατίτιδα, ούτε έχω κάνει εμβόλιο ηπατίτιδας ποτε. Πιστεύεται ότι είναι εντελώς απαραίτητο να γίνει το εμβόλιο τις ηπατίτιδας? Έχω ακούσει ότι γίνεται σε 3 φάσεις που διαρκούν περισσότερο από 6 μήνες που αναφέρεται. Αληθεύει κάτι τέτοιο?

Ευχάριστο εκ τον προτερων και συγγνώμη αν έγινα κουραστική.

IP Logged
 Απάντηση :προγεννητικός έλεγχος.. 04-01-2014 08:04:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : προγεννητικός έλεγχος

Αγαπητή  Φίλη!
Αυτό  που  οπωσδήποτε χρειάζεται,  είναι μία   κλινική  και  υπερηχογραφική  γυναικολογική εξεταση.  Κατά την άποψη  μου, έννοια,  έχουν εκείνες οι  εργαστηριακές εξετάσεις,  το αποτέλεσμα των  οποίων,  μπορεί  να οδηγήσει  σε αποτελεσματικές  προληπτικές ενέργειες.  Αυτές   δυστυχώς είναι ελάχιστες. Μία   είναι  η εξεταση  αίματος για   αντισώματα ερυθράς και μία -  επειδή   ανακίνησες το θέμα - για να  δείς αν έχεις  περάσει  ηπατίτιδα. 
Και  στις δυο  περιπτωσεις,  αν  δεν εχεις περασει  τις παθήσεις,  μπορείς  να εμβολιαστείς προληπτικά,  πράγμα  που βεβαια σημαινει,  ότι  δεν πρέπει σύντομα να μείνεις έγκυος! Σ΄ αυτή την περίπτωση, θα επέκτεινα το διάστημα  ασφαλείας  για σύλληψη στους 6 μηνες.
Αν είσαι   χοντρούλα,  είναι καλό να κανεις και  σάκχαρο αίματος  με επιβάρυνση  γλυκόζης  (μέτρηση 1χ  πριν την  λήψη  και  σε 2  ώρες  μετά  απο αυτήν,  αρκει.)  για  ν΄αποκελείσεις καποιο  μεταβολικό σύνδρομο.
Με άλλες εξετάσεις,  μονον  προβληματα μπορείς να  δημιουργήσεις  στον ευατό σου,  ή στην σχέση  σου.΄ Π.Χ. περιπου 10%  του πληθυμσού  πρέπει  να περασε  ηπατιτιδα.  Για σκεψου  να σου βρούν ενα  θετικό αυστραλιανό  αντιγόνο,   όσο είσαι αρραβωναισμένη..  Η  συνέπεια  θα ειναι να εξεταστεί και  ενδεχομένως να εμβολιαστεί  ο μέλλων σύζυγος..  Το  ίδιο  βέβαια  θα πρεπει  να συμβεί  με σένα, αν ο σύντροφος σου βρεθεί  θετικός.. Εχω  δει παντως σ@#$!ις  να χαλούν απ΄ αυτά.  Ακομη και απο το στιγμα Μεσογεικής αναιμίας...
Στην εγκυμοσύνη  έτσι κι  αλλοιώς  θα εξεταστούν  ολ΄ αυτά  και πολύ περισσότερα  και οι αντιδράσεις  τότε  είναι πιο σωστές,  μια και το κοινό προϊον  είναι  καθ΄ οδόν! 
Η  αίσθηση  μου είναι,  ότι θέμα  ''προγεννητικός έλεγχος΄΄,  όπως  αντιμετωπίζεται  από  πολλούς  συναδελφους  μου - βλεπω  τον  βομβαρδισμό εξετάσεων που συνιστούν πριν  η γυναικα μεινει  έγκυος (μεχρι και αντικαρκινικούς δεικτες είδα!) -  είναι  μία υπερβολή  γενικώτερα.  
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Π.Ζ.

IP Logged
 προγεννητικός έλεγχος.. 04-01-2014 08:03:23 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : προγεννητικός έλεγχος

 

Γιατρέ μου καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τους επόμενους μήνες να ξεκινήσω προσπάθειες να μείνω έγκυος. Έχω ακούσει από αρκετές γυναίκες ότι απαιτείται προγεννητικός έλεγχος προκειμένου να αποφευχθούν κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις. Πιστεύεται ότι είναι απαραίτητος και τι ακριβώς περιλαμβάνει ένας τέτοιος έλεγχος? (π.χ. δεν έχω κάνει ποτέ εμβόλιο για Ηπατίτιδα και μηνιγγίτιδα, μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει εμπόδιο προκειμένου να μείνω έγκυος άμεσα?).


Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IP Logged
 Απάντηση :ορμόνη TSH.. 04-01-2014 08:02:28 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 7,704
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ορμόνη TSH

Αγαπητή φίλη!
Αν  ο   κυκλος  σου δεν παρουσιάζει  διαταραχές,   δεν νομίζω   ότι θα αντιμετωπίσεις  προβλημα  σύλληψης  ή   αποβολής. Αυτή είναι  η  εμπειρία μου πάνω στο θέμα  αυτό.  Οσο  αφορά  την αγωγή:  Υπάρχουν  φάρμακα - π.χ. τα θυρεοστατικά -   που  με την χρηση  τους  κατα την εγκυμοσύνη  πρέπει  νά ειμαστε  προσεκτικοί..
Με  φιλικούς   χαιρετισμούς
Π.Ζ.

IP Logged
 ορμόνη TSH.. 04-01-2014 08:01:31 
fkouk2000
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ορμόνη TSH

 

Καλημέρα k."Ζησοπουλε",


Μια ακόμη ερώτηση να σας κάνω γιατί έχω μπλεχτεί με τις γνώμες διαφορων γιατρών. Πριν 2 χρονια τυχαία ανακάλυψα ότι έχω ένα μεγάλο όζο στο θυροειδή (ήταν 15 mm τώρα έχει γίνει 21 mm). Ξεκίνησα πριν κάποιους μήνες θεραπεία για να βελτιώσω την ορμόνη TSH που είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ο γιατρός μου είπε πρόσφατα ότι δεν πρέπει να προσπαθήσω να κάνω παιδί γιατί είναι επικίνδυνο για το έμβρυο να παίρνω χάπια. Ωστόσο το διασταύρωσα και κάποιοι άλλοι γιατροί μου είπαν είτε ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες αποβολής σε υπερθυρεοειδικές γυναίκες είτε ότι είναι δύσκολη η σύλληψη. Έχετε υπόψη σας αν ισχύει κάτι τέτοιο?

Ευχάριστο και πάλι.

Φάνη.

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!