Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 18:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Μύκητες και θεραπεία για το .. 24-03-2014 14:50:33 
Athan
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Μύκητες και θεραπεία για το ζευγάρι

Απάντηση :Μύκητες και θεραπεία για το ζευγάρι

 

Από προχθές παίρνω αντιβίωση λόγω της ίωσης που με ταλαιπωρεί όπως και  πολλούς άλλους. Έχω άσθμα από μικρός και γενικά με επηρεάζουν αρκετά οι ιώσεις στο αναπνευστικό.
Πήγα στον παθολόγο, διέγνωσε λοίμωξη αναπνευστικού  και μου χορήγησε Klaricid 500mg, Seretide Diskus Spray και Nasonex για την μύτη.
Υπάρχει πρόβλημα να παίρνω τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κρέμα travocort? Επειδή έχω ακούσει πως η αντιβίωση μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση μυκητων. Το ίδιο μου είπε και η φαρμακοποιός όταν πήγα να πάρω τα φάρμακα...

Ακομα θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να καθαρίζω την περιοχή που βάζω την κρέμα μερικές ώρες αργότερα ή αν δε πειράζει... Εννοείται πως κάνω μπάνιο πριν από την επάλειψη της περιοχής...Απλώς δε ξέρω για μετά...

Συγγνώμη για τις πολλές (και ίσως αστείες) ερωτήσεις αλλά δεν μου είχε ξανασυμβέι κάτι παρόμοιο και θέλω να γνωρίζω.

      Φιλικά,
            Νίκος

IP Logged
 Απάντηση :Μύκητες και θεραπεία για το .. 24-03-2014 14:50:00 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,919
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Μύκητες και θεραπεία για το ζευγάρι

Απάντηση :Μύκητες και θεραπεία για το ζευγάρι

 

Αγαπητέ φίλε.


Καλό είναι να μην παίρνεις θεραπεία στα τυφλά, αν και καταλαβαίνω αυτά που εννοείς.


Την συγκεκριμένη κρέμα μπορείς να την χρησιμοποιείς, μέρα παρά μέρα, όμως.


Αν πήγαινες σε κάποιο ουρολόγο ή δερματολόγο, θα σου πρότεινε κάποιο χάπι, αντιμυκητιασικό, από το στόμα, εφάπαξ.


Θα είσαστε σχολαστικοί με την καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής, πριν και μετά τις επαφές σας.


Επίσης, κατά τη διάρεκια της θεραπείας της συντρόφου σου δε θα έχετε κολπικές επαφές.


Φιλικά


Π.Κ.

IP Logged
 Μύκητες και θεραπεία για το ζευγάρι.. 24-03-2014 14:48:14 
Athan
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Μύκητες και θεραπεία για το ζευγάρι

 

Γεια σας γιατρέ και συγχαρητήρια για το site σας!

Η σύντροφος μου εμφάνισε μύκητες 1 βδομάδα μετά τις ερωτικές μας επαφές αν και κάναμε χρήση προφυλακτικού.
Πηγε στον φαρμακοποιό για να πάρει θεραπεία και της έδωσε daktarin (κρέμα + κολπικό υπόθετο).
 Είμαι 22 χρονών και δεν έχω εμφανίσει κάτι ποτέ ούτε είχα προβλημα στο παρελθόν με κάποια άλλη σύντροφο.  Έχω ακούσει πως στους άνδρες δεν εμφανιζονται εύκολα αλλά θέλω προληπτικά να ακολουθήσω θεραπεία έτσι ωστε να μην έχουμε πάλι τα ιδια και να ταλαιπωρείται...(Σε περίπτωση που οφείλεται από μενα και όχι από άλλο παράγοντα.)
Έτσι πήγα και εγω σε ένα φαρμακείο για να ρωτήσω για κάποιο φάρμακο επειδή ήξερα πως πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια θεραπεία.
Εξήγησα στην φαρμακοποιό την κατάσταση και μου πρότεινε την κρέμα Travocort (1%+0,1% ) ως καλύτερη της daktarin, αν και επέμεινα στο αν θα πρέπει να κάνω χρήση του ίδιου φαρμάκου για την θεραπεία. Μου είπε πως είναι πιο δραστική και την πήρα.
Ενδείκνειται να κάνω χρήση αυτής της κρέμας και στη βάλανο του πέους άφοβα?

Ευχαριστώ...
       Νίκος

IP Logged
 Απάντηση :ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ.. 24-03-2014 14:43:54 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,919
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ

 

Αγαπητή φίλη.


Μπορεί και ο παθολόγος να σου το γράψει και δε χρειάζεται ταυτόχρονη λήψη αντιμυκητιασικών αφού δεν επηρεάζει τη χλωρίδα του κόλπου σου.


Αν παρόλα αυτά συνεχιστούν τα συμπτώματα, θα αποτανθείς σε ουρολόγο που είναι ειδικός.


Φιλικά


Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ.. 24-03-2014 14:43:28 
joanitsa
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ

 

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...

ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΧΑΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΗΜΕΙΟΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ?ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝς ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΜΥΚΙΤΙΣΙΑΚΑ?ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ....


ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ?


ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ...Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ZINADOL 2 XAΠΑΚΙΑ ΤΩΝ 500 ΜG ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΧΑΠΑΚΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ....ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ...ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ?


ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΟΞΕΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ,ΕΠΙΧΕΙΛΙΟ ΕΡΠΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ(ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΟΔΗΝΥΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ)ΜΕΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ?


ΑΝ ΞΑΝΑΠΑΘΩ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΥΕΛΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΞΕΡΕΤΕ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ 


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ...

IP Logged
 Απάντηση :ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ.. 24-03-2014 14:42:48 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,919
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ

 

 

Αγαπητή φίλη.


Το συγκεκριμένο μικρόβιο είναι συνηθισμένο εύρημα, δε βρίσκεται μόνο στον εντερικό σωλήνα και χρειάζεται αντιβιοτική αντιμετώπιση, όπως και έκανες.


Από εκεί και πέρα, σε συνεννόηση με τον ουρολόγο, θα παίρνεις ένα αντισηπτικό χάπι για τις ουροφόρες οδούς, αμέσως μετά την επαφή.


Αυτό θα το κάνεις τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα και βλέπουμε.


Φιλικά


Π.Κ.

IP Logged
 ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ.. 24-03-2014 14:40:50 
joanitsa
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΣΕΞ

 

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ. Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ZINADOL(7 ΜΕΡΕΣ-2 ΧΑΠΑΚΙΑ ΤΩΝ 500 MG TH MΕΡΑ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΓΡΑΜΜΑ(ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΝ).


ΤΟ ΖΙΝΑDOL ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ.


ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΕΞΟΥΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΥΟΡΟΛΟΙΜΩΞΗ (Η ΕΠΑΦΗ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ.)


ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΠΙΝΩ ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΓΡΑΜΜΑ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ESCHERICHIA COLI ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΖΙΝΑDOL MIΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟ.


ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΕΠΑΦΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ?


ΑΝ ΤΗ ΞΑΝΑΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΩΣ ΧΗΜΕΙΟΠΡΟΦΥΛΑΞΗ?ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΣΤΗ ΤΟΥΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ....ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ...ΔΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ...


ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΣΙΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ?ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΟΠΛΙΚΗ ΚΡΕΜΑ DAKTARIN MΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΕΙΧΑ ΜΗΚΥΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ :(


ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ...Η ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΝ Κ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.....(ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΧΗ)

IP Logged
 14 μηνων και φαγητο.. 24-03-2014 14:36:54 
σερενατα
Joined: 20-12-2013 14:47:05
Μηνύματα: 27
Τοποθεσία
Forum : Παιδιατρικά Θέματα
Ερώτηση : 14 μηνων και φαγητο

γεια σας.προκειται να φλοξενησω το 14 μηνων ανιψι μου για ενα διαστημα,ηθελα να ρωτησω σ αυτην την ηλικια μπορει να τρωει οτι τρωμε εμεις σε αλεσμενο η πρεπει να τρωει αυτο που τρωνε τα μωρα το κρεας καροτο κολοκυθι πατατα καθε μερα?????οταν λεω οτι τρωμε εμεις παντα σε λογικα πλαισια.δεν εννοω τηγανιτα σαλτσες και σουβλακια βεβαια......αλλα..αλεσμενα οσπρια - λαδερα -ψαροσουπα -κοτοσουπα-σας ευχαριστω-

IP Logged
 μπορω να κανω γενικη ουρων??με ποναει τ.. 24-03-2014 14:25:35 
σερενατα
Joined: 20-12-2013 14:47:05
Μηνύματα: 27
Τοποθεσία
Forum : Ουρολογία
Ερώτηση : μπορω να κανω γενικη ουρων??με ποναει το νεφρο μου

μπορω να κανω γενικη ουρων??με ποναει το νεφρο μου

γεια σας.λογω γυναικολογικων προβληματων εχω αιμα εδω και 7 μηνες.και παιρνω και παρα πολλα φαρμακα.τον τελευταιο καιρο καπως νιωθω ενοχληση στο νεφρο οταν εχω πιει πολυ νερο η οταν φαω καπως περισσοτερο.ηθελα να ρωτησω αν προτεινετε να κανω γενικη ουρων-νομιζω δειχνει τη λειτουργεια των νεφρων οποτε μετα να παω σε γιατρο---και αν λογω του αιματος--το οποιο ειναι απο το γεννητικο και οχι απο το ουροποιητικο---θα μπορουσε να γινει η εξεταση΄΄ειναι λιγο δυσκολο ακομα και με καλο πλυσημο να μην εχει ιχνη αιματος στα ουρα........ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΕΤΕ???σας ευχαριστω

IP Logged
 Απάντηση :απορια.. 24-03-2014 13:59:11 
maria gary
Joined: 22-03-2014 00:10:52
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : απορια

μπορει να ειναι κατι σοβαρο???παει καπου το μυαλο σας?

 

IP Logged
 Απάντηση :ΒΙΟΨΙΑ (ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ.. 24-03-2014 13:32:09 
PAPADOP
Joined: 27-12-2013 14:47:59
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΒΙΟΨΙΑ (ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ)

Απάντηση :ΒΙΟΨΙΑ (ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Θα ήθελα να κάνω ακόμα
2 ερωτήσεις: 1. με βάση
αυτά τα αποτελέσματα μπορώ να περιμένω πιό ήρεμη τον
επανέλεγχο σε 3 μήνες ή να
προχωρήσω σε επέμβαση? και 2. σε όποιο κυτταρολόγο και να
πήγαινα θα έβγαιναν
τα ίδια αποτελέσματα?(δηλαδη θα φαινόταν ότι δεν έχω τα
συγκεκριμένα στελέχη) ή
μπορώ να απευθυνθώ κάπου αλλού για να μάθω ποια
στελέχη hpv έχω?
Ευχαριστώ.

IP Logged
 Απάντηση :Παλίνδρομη κύηση - η πρώτη απ.. 24-03-2014 13:14:44 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,119
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Παλίνδρομη κύηση - η πρώτη αποτυχία

Απάντηση :Παλίνδρομη κύηση - η πρώτη αποτυχία

 

Η  πιθανότητα αποβολής ΄μεσα στους 3  πρώτους μηνες, είναι  τουλαχιστον 10%.  Αυτό το  ποσσοτό  δεν αλλάζεται  με ιατρικές παρεμβάσεις.  Η  συνχότερη αιτία είναι προφανώς  κυρίως τυχαίες και εν μερει  κληρονομικες χρωμοσωματικές ανωμαλίες.

 

Σε ζευγάρια της  ηλικίας   σας, το ποσοστό  είναι σαφώς  αυξημένο,  αν θυμάμαι  καλά περίπου  κατα 50%. Αν  προσθέσουμε  και το ότι  η  ΟΑΣ  ενοχοποιείται  επίσης για κάπως αυξημενη  συχνότητα αποβολών - αυτό δεν το δέχονται  όλοι  οι ερευνητές - τοτε  ίσως το ποσοστό να είναι και  λιγο   υψηλότερο.

 

Οι σχεσεις
 ειναι σωστό να προγραμματίζονται  κοντά στην  ωοθυλακιορρηξία.  Αυτή προσδιορίζεται μια  μερα πριν,  με καθημερινό  έλεγχο στα ουρα.  Σε καθε  φαρμακείο,  θα σε καθοδηγήσουν σχετικά. Εχω  την εντύπωση,  ότι  η μέθοδος επιδρά  καπως αρνητικά  από ψυχολογικής πλευράς,  αλλα  σε  σας επιβάλλεται. Το  καλό  ορμονικό   ισοζύγιο  της συζύζου  μπορεί  ν΄ αντραπεί  από  μηνα σε μήνα.  Ετσι δεν θα χάσετε καμία   ωοθυλκιορρηξία  και  βέβαια δεν θα εξαντλήσεις  με τόσο  συχνές  σχέσεις,  την ποσότητα του σπέρματος.

 

Αυτά. Καλή επιτυχία  λοιπόν.

 

Π,Ζ,

IP Logged
 Παλίνδρομη κύηση - η πρώτη αποτυχία.. 24-03-2014 13:14:13 
MAXBAX
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Παλίνδρομη κύηση - η πρώτη αποτυχία

 

Πολύ καλημέρα σε όλους.. Μετά απο αρκετή προσπάθεια και αρκετό sex (μέρα παρά μέρα! λόγω άστατου κύκλου της συζύγου) καταφέραμε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως την 9η εβδομάδα, μετά απο υπέρηχο διαπιστώσαμε οτι η καρδιά του εμβρύου σταμάτησε να χτυπάει. Η γιατρός μας είπε οτι αντιμετωπίσαμε μια περίπτωση παλίνδρομης κύησης, πιθανότατα λόγω χρωμοσωματικών ανωμαλιών. Προχθές έγινε η αναρρόφηση του εμβρύου το οποίο δόθηκε σε εργαστήριο για εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια της αποβολής. Θα σας δώσω μερικά στοιχεία πάνω στα οποία χρειάζομαι ειλικρινείς απαντήσεις και σχόλια. Κατ'αρχήν θα είναι το πρώτο μας παιδί (αν πάνε όλα καλά) και όσο να'ναι υπάρχει το σχετικό αγχος. Η ηλικία της συζύγου είναι 42 και οι περισσότεροι γιατροί που επισκευτήκαμε ή ρωτήσαμε, απέκλεισαν την περίπτωση φυσιολογικής σύλληψης (λόγω ηλικίας), και μας έστελναν για εξωσωματική. Μέχρι στιγμής τους βγάλαμε ψεύτες!! Οι ορμόνες της συζύγου είναι πολύ καλές, το σπερμοδιάγραμμα το δικό μου είναι λίγο χάλια λόγω αριστερής κιρσοκήλης, όμως είναι γόνιμο. Δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία εγχείρησης διότι απ' οτι διάβασα τα ποσοστά επιτυχίας είναι μικρά, συν του οτι τις περισσότερες φορές καταλήγει σε υδροκήλη. Δυστυχώς ο κύκλος της συζύγου όπως προανέφερα είναι λίγο άστατος, πράγμα που σημαίνει οτι πρέπει να προσπαθούμε συνέχεια χωρίς να υπολογίζουμε τις γόνιμες μέρες. Μπορεί η ηλικια της συζύγου να ευθύνεται για την αποβολή; Πόσο πιθανό είναι να υπάρξει αποβολή και σε μιά δεύτερη εγκυμοσύνη και πόσο πιθανή είναι αυτή; Πόσες μέρες αποχή πρέπει να έχουμε απο το σεξ για να θεωρηθεί το σπέρμα "δυνατό"; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε κάποια βλάβη στη μήτρα κατά τη διάρκεια της αναρρόφησης, διότι είναι η τρίτη μέρα που η σύζυγος έχει πόνους (καμιά φορά έντονους). Τι πρέπει να προσέξουμε απο εδώ και στο εξής; Πάντως, ψυχολογικά, μετά απο την αποβολή, μπορώ να πω οτι έχουμε συνέλθει, γιατί τελικά είναι προτιμότερη μια αποβολή απο την περίπτωση γέννεσης ενος μη υγιές μωρού. Περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας και τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ, και ελπίζω να μην σας κούρασα "πολύ"!

 

IP Logged
 Απάντηση :θα ήθελα να μου πείτε ποιές ε.. 24-03-2014 13:10:57 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,119
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες μου

Απάντηση :θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες μου

 

Πολυ  βιάζεσαι  μετά  απο τοσο προσφατη αποβολή!  


Σαν  πρωτη μερα  κυκλου  θα  εκλαβεις την  ημερα με το  πολυ αιμα.  Η  πιθανή γονιμη περιοδος ειναι 12-14  ημερες μετα.  Η  πιθανοτητα σύλληψης -  αν  ολα ειναι εν ταξει - ειναι 20%  σε καθε κύκλο.


Τα τεστ  κυήσεως  ειναι  πολυ  φερέγγυα.


Π.Ζ.

IP Logged
 θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι γό.. 24-03-2014 13:10:14 
49225
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες μου

θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες μου

 

Γιατρέ καλησπέρα.

Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε!!Πραγματικά με έχετε βοηθήσει αρκετές.Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:


Είμαι 30 ετών.Αδιαθέτησα στις 14/8 το αίμα όμως ήταν ελάχιστο καφέ, ενώ στις 16/8 ελάχιστο κόκκινο και στις 17/8 ήταν πλέον κανονική η ροή.


Δεδομένου ότι προσπαθώ να αποκτήσω ένα παιδάκι, θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες μου και κατά πόσο είναι αξιόπιστα τα "ευαίσθητα" τεστ εγκυμοσύνης στην περίπτωση του αρνητικού αποτελέσματος.Έκανα χθές το απόγευμα ένα αλλά βγήκε αρνητικό.


Επαφές είχα στις 25-29-30-31-1-3-4-5/9.


Και κάτι άλλο.Τον Ιούνιο απέβαλα άρα τον Αύγουστο είχα περίοδο για πρώτη φορά μετά την ατυχή εγκυμοσύνη.


Χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 

IP Logged
 Απάντηση :Χαμηλή Β-χοριακή.. 24-03-2014 13:09:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,119
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Χαμηλή Β-χοριακή

 

Αγαπητή φίλη, δε θέλω να σας δώσω ψεύτικες ελπίδες. Η αύξηση είναι στα κατώτερα όρια που μπορούν να θεωρηθούν φυσιολογικά (αύξηση κάθε δύο μέρες τουλάχιστον κατά 66%).


Παρακολούθηση.


Αν τελικά είστε άτυχη, θα σας συμβούλευα 1) να περιμένετε 3-4 μήνες πριν την επόμενη προσπάθεια και 2) έλεγχο του πηκτικού μηχανισμού σας (και έλεγχο για θρομβοφιλίες μεταξύ άλλων).


Σας εύχομαι ότι το καλύτερο


Κ.Χ.

IP Logged
 Χαμηλή Β-χοριακή.. 24-03-2014 13:08:22 
49225
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Χαμηλή Β-χοριακή

 

Γιατρέ καλησπέρα!

Συγχωρέστε με που σας κουράζω για άλλη μια φορά...


Να σας θυμίσω ότι είμαι 30 ετών και στις 5/7/2005 είχα μια αποβολή στην 6η εβδομάδα της κύησης (ο γιατρός την χαρακτήρισε τυχαίο γεγονός).


Τώρα είμαι πάλι έγκυος με Τ.Ε.Ρ. στις 17/8/2005 που στην ουσία ήταν η πρώτη περίοδος μετά την απόξεση.Σας αναφέρω τις χοριακές που έχω κάνει:


21/9/2005 : 180


23/9/2005 : 310


26/9/2005 : 730


27/9/2005 : 925


Ο γιατρός μου θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εγκυμοσύνη είναι χαμένη μιας και οι τιμές δεν διπλασσιάζονται.Μου είπε να παίρνω μια salospir των 100mg κάθε μέρα και σε μία εβδομάδα να ξαναμετρήσω την χοριακή.


Περίεργα συμπτώματα δεν έχω.Αλλά επειδή ψυχολογικά είμαι χάλια και περνάω αρκετά δύσκολες στιγμές, θα ήθελα την γνώμη σας. Πιστεύετε ότι υπάρχει έστω μια ελπίδα?Είναι τόσο σοβαρό που δεν διπλασσιάζονται οι τιμές?


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

IP Logged
 Απάντηση :Πολυκυστικές ωοθήκες.. 24-03-2014 13:07:14 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,119
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Πολυκυστικές ωοθήκες

 

Αγαπητή  Φίλη!


Το  σύνδρομο  πολυκυστικών   ωοθηκών  (PCOS) χαρακτηρίζεται  κυριως  από μεγαλες καθυστερησεις   κυκλου  και ενδεχομένως  και από άλλα συμπτώματα,  όπως  σε συνδυασμό   με  υπερβολικό βάρος, με  ακμη  και  με  υπερτρίχωση. Σε πολλές η καμπύλη σακχάρου  (εξεταση  αίματος  πριν και  μετά από  ληψη γλυκόζης)  είναι  παθολογική.   Στο  υπερηχογράφημα  βρίσκουμε  διογκωμένες   ωοθηκες  (μεγίστη διαμετρος από 4 εκ   και άνω),  λόγω  πολλών διασπαρτων ωοθυλακίων. Οι  γυναικες  αυτές πασχουν  από ανωοθυλακιορρηξία  ή έχουν σπάνιες  ωοθυλκιορρηξίες  και  βέβαια  ανιτμετωπίζουν συχνά  πρόβλημα  σύλληψης.


Στα  29 χρόνια  σου  είναι   περίεργο,  ότι  τίποτε  από τα παραπανω  δεν σε απασχόλησε.


Στην περίπτωσή  σου:  Αν δεν έχεις  καθε μηνα  σημαντικές    καθυστερήσεις  στην περίδο  σου -  τακτικοι  κυκλοι μεχρι και 45  ημερων είναι  κατω   από προϋποθέσεις  ανεκτοί -  θα   σου συνιστούσα  να μην  ασχοληθείς με το θέμα.   Η  συγκεκριμένη  διάγνωση  είναι  τελευταίως  δημοφιλής,  δημιουργεί  ανησυχίες στις γυναίκες   και βέβαια  άφθονη πελατεία στα ιατρεία  μας.


Γνωρίζω  πολλά  περιστατικά  με κανονικούς κύκλους  και κανονικές   ωοθυλακιορρηξίες, με κανονικό βάρος  και τέλεια  επιδρερμίδα,  που  χαρακτηρίστηκαν σαν σύνδρομα  πολυκυστικών   ωοθηκών,  μονον επειδή  οι   ωοθηκες περιείχαν  καπως περισσότερα   ωοθυλάκια..  Πρόκειται βέβαια,  για σαφή  υπερβολή. 


Με  φιλικούς  χαιρετισμούς! 


Π.Ζ.

IP Logged
 Πολυκυστικές ωοθήκες.. 24-03-2014 13:06:15 
49225
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Πολυκυστικές ωοθήκες

 

 

Γιατρέ καλησπέρα,

Μετά από επίμονους πόνους στην κοιλιά και πυρετό, πήγα σε γυναικολόγο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι έχω πολυκυστικές ωοθήκες και πάσχω από σαλπιγγίτιδα.Μου έδωσε κάποια θεραπεία και μου είπε ότι όταν αποφασίσω να κάνω ένα παιδί θα πρέπει ξαναδούμε την περίπτωση των ωοθηκών.Η ερώτηση μου είναι η εξής : Είμαι 29 χρονών και υπολογίζω τον γάμο μου σε λιγότερο από 1 χρόνο.Πόσο καιρό πρίν θα πρέπει να ασχοληθώ με το θέμα, τι θεραπεία συστήνεται συνήθως και τέλος πόσες είναι οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη πρίν και μετά την θεραπεία?Δημιουργούν προβλήματα στην εγκυμοσύνη?


Ευχαριστώ εκ των προτέρων

IP Logged
 Απάντηση :ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΖΑ.. 24-03-2014 13:02:19 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,119
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟ

Απάντηση :ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟ

 

Αγαπητή  φιλη,  ο  προγεννητικός έλεγχος  σε δίδυμες εγκυμοσύνες γινεται   όπως  και στις απλες. 


Αν  μιλαμε  για  τον  υπολογισμο   κινδυνου για  σύνδρομο  Down  με το τριπλό τεστ,  που προκυπτει απο τις τιμες της   α-εμβρυικής πρωτεϊνης,  της Ε2, της β-HCG  σε συνδυασμό εμ  την υπερηχογραφική   ηλικία,(αμφιβρεγμαιτκη,  μηιριαίο  ), ειναι  ενεργεια   ρουτινας  και σε δίδυμες  κυήσεις.



Αν  στο πρώτο τιρμηνο εγινε  εξεταση  που συμπεριλαμβανει :


- P.AP.P.-A.: (Pregnacy Assossiated  plasma Protein)


- β - HCG:


- ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (NT): Υπερηχογραφικός προσδιορισμός σε mm


- ΚΕΦΑΛΟΥΡΙΑΙΟ ΜΗΚΟΣ (CRL) Υπερηχογραφικός προσδιορισμός σε mm)


και οι τιμες  κινδύνου   για χρωμοσωμική ανωμαλια βρεθηκαν  σε  φυσιολογικα   όρια,  τοτε  δεν επιμενουμε  στην   εξεταση  μετά την 16η  εβδομαδα. 


Για την  καμπυλη σακχάρου:   Θα την ζητουσα. 


Π.Ζ.

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!