Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. 28-11-2010 20:07:39 
συννεφακι
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΑ
ΥΠΟΓΟΜΙΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ , ΔΙΟΤΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΑΜΕ 4 ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΝΟ Η
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕ ΤΗΝ 9 ΒΔΟΜΑΔΑ.Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ 35 ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΗΡΣΟΚΙΛΗΣ ΛΟΓΟΥ ΟΛΙΓΟΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑΣ , ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ -ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΝΩΣΘΗ ΕΛΑΦΡΙΑΣ  ΜΟΡΦΗΣ  ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ , ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ.ΕΧΩ ΦΤΩΧΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΟΡΜΟΝΩΝ( 2 ΩΣ 6 ΑΥΓΑ) ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΩΣΤΟΣΟ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΩ ΠΙΣΤΑ ΚΑΘΕ 28-29 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙ 4 ΜΕΡΕΣ , ΕΧΕΙ  ΜΕΙΩΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ -ΡΟΗ .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΩΑΡΙΑ Ή ΔΑΝΕΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΣΟ Η ΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ  ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ( ΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.
IP Logged
 Απάντηση :Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμ.. 28-11-2010 18:02:34 
Evgenidou
Joined: 28-08-2010 21:59:18
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμα

Απάντηση :Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμα

Ευχαριστώ γιατρέ για την άμεση απάντησή σας. Να κάνω 3 ερωτήσεις ακόμα;
1. Μπορεί η φλεγμονή να επηρεάζει και την ποιότητα του σπέρματος και μετά  την αντιβίωση να βελτιωθεί το σπερμοδιάγραμμα;
2. Άφού δεν έδειξε μικρόβιο η καλλιέργεια, τι άλλο πρέπει να κάνουμε (εκτός από χλαμύδια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα)
3. Δεδομένου ότι εγώ το 2005 είχα διαγνωστεί με HPV (στην κολποσκόπηση και όχι στο τεστ-παπ, και στην εξέταση DNA φαινόταν σε πολύ μικρή ποσότητα), υπάρχει περίπτωση να έχει και ο σύζυγος HPV που να επηρεάζει την παρούσα κατάσταση; Τότε είχε πάει σε ανδρολόγο και δεν είχε διαγνωστεί τίποτα εξωτερικά .

Ευχαριστώ πάρα πολύ

IP Logged
 Απάντηση :Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?.. 28-11-2010 17:42:49 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?

SmileSmileSmile
Π.ΖSmile
IP Logged
 Απάντηση :ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. 28-11-2010 17:39:25 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αγαπητή  Φίλη!
Οχι , οτι δεν  υπάρχει  αυτό  ..
Ωστοσο δεν  ειδα  ποτε γυναικες  31 ετων να μπαινουν σε εμμηνοπαυση...(ειμαι  πολυ παληος!)
Η  μετρηση  της  ΑΜΗ   επιτρεπει  μονον  μία  αδρή  εκτίμηση, που δεν μπορει στα  31  σου  ν΄  αφορά  τα επομενα   δεκα χρόνια..
Ας παμε  ομως  στο ενδεχομενο προβλημα..
Ισως   για  2 χρονια  δεν ετυχε  να συλλαβεις...
Ισως   όμως υπάρχει και  καποιο  προβλημα,  που πρεπει να  επιλυθει...
Εψαξα  στα  μυνηματα, αλλα   με   τον  κωδικό  συννεφάκι δεν βρηκα  αλλες   μας επικοινωνίες..
Αν θελεις να συζητησουμε το θεμα  σου, επικοινωνησε  μαζι μας παλι,  στελνοντας τα  στοιχειωδη: 
(ηλικια, δική σου  και συζυγου,   υψος και βαρος, διάρκεια   επιθυμίας συλληψης,,   σε ποια ηλικία  ειχες  την πρωτη  σου περιοδο,  και  σε  ποια  περιπου  ,  ή αθελητη  αποβολή,  καποια  σοβαρή επέμβαση,  αν  τυχον υπάρχει  καποιο σπερμοδιάγραμμα )
Τοτε    μιλαμε  παλι..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile

IP Logged
 αυχενικη.διαφανεια.. 28-11-2010 17:35:24 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ.2010
Joined: 08-11-2010 14:11:35
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αυχενικη.διαφανεια

ΓΕΙΑ.ΣΑΣ
ΕΙΜΑΙ.ΕΓΚΥΟΣ.ΣΕ.ΔΙΧΟΡΙΑΚΑ.ΔΙΑΜΝΙΑΚΑ.ΕΜΒΡΥΑ.ΚΑΙ.ΘΑ.ΗΘΕΛΑ.ΝΑ.ΡΩΤΗΣΩ.ΤΟ.ΕΞΗΣ
ΣΤΟΝ.ΠΡΩΤΟ.ΥΠΕΡΗΧΟ.ΣΤΙΣ.ΕΞΙΜΙΣΗ.ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΗΤΑΝ.ΚΑΙ.ΤΑ.ΔΥΟ.ΕΜΒΡΥΑ.ΣΤΟ.ΙΔΙΟ.
ΜΕΓΕΘΟΣ..ΤΟ.ΙΔΟ.ΚΑΙ.ΣΤΙΣ.ΕΝΝΙΑΜΙΣΗ.ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΚΑΙ.ΣΥΜΒΑΔΙΖΑΝ.ΜΕ.ΤΗΝ.ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ
ΗΛΙΚΙΑ.ΚΥΗΣΗΣ..ΣΤΗΝ.ΑΥΧΕΝΙΚΗ.ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.ΟΜΩΣ.ΣΤΙΣ.ΔΩΔΕΚΑ.ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΤΟ.ΕΝΑ.
ΗΤΑΝ.5.88.ΚΑΙ.ΤΟ.ΑΛΛΟ.6.67(CRL)..ΕΙΝΑΙ.ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?ΤΟ.ΕΝΑ.ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ.ΠΙΟ.ΠΟΛΥ
ΑΠΟ.ΤΟ.ΑΛΛΟ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
IP Logged
 Απάντηση :καθ'έξιν αποβολές.. 28-11-2010 17:31:31 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,166
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : καθ'έξιν αποβολές

Αγαπητή φίλη.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις, προτείνω να μην εμπλακεί η γυναίκα σε ένα ατελείωτο κατεβατό αιματολογικών και όχι μόνο, εξετάσεων, αφού από τα αποτελέσματά τους δε βγάζουμε άκρη για σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης (θα άλλαζε η άποψή μου εάν δεν υπήρχε ήδη ένα παιδί).
Εκείνο που συστήνω, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου, είναι να περάσουν τουλάχιστον 3 φυσιολογικοί κύκλοι περιόδου και μετά να προσπαθήσετε για νέα σύλληψη.
Σε περίπτωση θετικού τεστ εγκυμοσύνης, ξεκινάς ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους και με θετική καρδιακή λειτουργία στο υπερηχογράφημα, αρχίζεις και μια παιδική ασπιρίνη.
Αυτά. εξ αποστάσεως και για να αποφύγεις τις σχετικές, με καθ'έξιν αποβολές, εξετάσεις.
Επαναλαμβάνω, πρώτα θα ενημερώσεις το γιατρό σου.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :χαμηλή βασική θερμοκρασία κ.. 28-11-2010 17:12:06 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαμηλή βασική θερμοκρασία και άλλα

Απάντηση :χαμηλή βασική θερμοκρασία και άλλα

Aγαπητή   Φίλη!

Ο  γιατρός  που σε ειδε   ‘’αξημέρωτα΄΄   για  μία  μικροαιμόρροια  την 14η ημερα  του   κυκλου,   υπέθεσε – αφου δεν ειδε κατι σημαντικο -  ότι ειχε να   κανει  με  μία  μεσοκυκλειο   αιμορροια  (εμφανιζεται καμια φορά  στις μερες της  ωοθυλακιορρηξίας) και  σ΄ εστειλε  σπιτι.. Η γιατρός  σου διαπίστωσε  ότι δυο μερες  αργοτερα   αντιστοιχούσες  στην 8η ημερα (από το πάχος ενδομητρίου  εκτιμάται   αυτό)  κι  όχι στην 16η κι επι  πλεον ερμήνευσε  προφανώς την  συνυπαρξη  καποιοων   μικρων ωοθυλακιων σωστά και κατεληξε  στην εκτιμηση,  ότι προκειται  για  συνδρομο  πολυκυστικών  ωοθηκων (PCOS)....

Για την αιμορροια :  Αν  δεν υπήρχαν  εξωτερικά  αίτια  μικροτραματισμού  από την σχεση,  μπορει  να  έφταιξαν  ορμονικοι  λογοι π.χ.  προσκαιρη  πτώση  οιστρογονων )..  Μην ξεχναμε ωστόσο:  Ολες  οι δικες  μου  εξηγησεις  ειναι  υποθέσεις εργασίας.

Την  λεξη  ‘’διατροφή ΄΄ θα την διαγραψεις από το λεξιλόγιο  σου..

Για το  πως βαζει  κανεις κιλα ειναι   πασίγνωστο:  Με μαγειρεμενα φαγητά, με  μακαροναδες,  μπριζολες, κεφτεδες,  μπιφτεκια, σουβλάκια, γύρους ,  ΄΄τας κεμπαπ’’,  κοτόπουλα    σε διαφορες μαγειρικές παραλλαγές, τηγανητές πατάτες,  πατάτες φούρνου, μελιτζανοσαλάτες, τζατζίκια,  γενικά  δηλαδή  ότι  κανει το φαγητό ευχαριστη  υπόθεση..Με  λιγο  ΄΄βούτυρο και μαρμελαδα΄΄  δεν γινεται τιποτε.

Ολα τα  παραπανω  ακουγονται   καπως  σαν  ευθυμογραφημα, ειναι  ομως  πολυ σοβαρά..

Εχε  υπ΄ οψη σου :  Πολυ λεπτές γυναικες ( εκείνες   οι στεγνές ) με  συνδρομο  PCOS,  αντιμετωπιζουν  πολυ  δυσκολώτερα το προβλημα,  απο  τις  γυναικες  που  έχουν   μερικά κιλά  παραπανω  από τα  κανονικά. .

Εξυπακουεται,  ότι  επιβάλλεται  ενα  minimum  ορμονικών  εξετάσεων,  όπως  τις υπέδειξα  σε παλαιοτερο μου  απαντητικό   μύνημα..

Η ιδέα με την επισκεψη στην ενδοκρινολογο  εμπιστοσυνης  σου ειναι  άριστη..

Θα  σου  δώσει   μαλλον  ακομη περισσότερες  ορμονικές  εξετάσεις,    που φυσικά   δεν βλάπτουν  και  ίσως σε βαλει  σε καποιοα σειρά..

Φιλικά

Π.Ζ.

 

IP Logged
 Απάντηση :Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?.. 28-11-2010 17:06:24 
anastasia32
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 20
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?

Σας ευχαριστω θερμα!
IP Logged
 καθ'έξιν αποβολές.. 28-11-2010 12:06:57 
petroyla
Joined: 07-11-2010 21:25:49
Μηνύματα: 5
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : καθ'έξιν αποβολές

Μετά από μία εγκυμοσύνη που εξελίχθηκε κανονικά, ακολούθησαν 2 συνεχομενες παλλίνδρομες κυήσεις στην 6η εβδομάδα, και στη μία από αυτές είχε διαπιστωθεί καρδιακή λειτουργία. Χρειάζεται κατά τη γνώμη σας να κάνω όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται για καθ'έξιν αποβολές ή δεν χρειάζεται, καθώς είχα μία επιτυχή εγκυμοσύνη?
IP Logged
 Απάντηση :χαμηλή βασική θερμοκρασία κ.. 28-11-2010 11:35:34 
Miss
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαμηλή βασική θερμοκρασία και άλλα

Απάντηση :χαμηλή βασική θερμοκρασία και άλλα

Γιατρέ μου οι γυναικολόγοι θα με τρελλάνουν!!!
Να εξηγήσω λοιπόν, τη 14η μέρα του κύκλου μου, μετά από σεξουαλική επαφή, παρατήρησα λίγο αίμα. Δεν ανησύχησα στην αρχή αλλά αργότερα η ροή μεγάλωνε και δεν έμοιαζε με περίοδο. Απόφάσια αξημέρωτα να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί ο γιατρός που με εξέτασε (κολποσκόπιση, υπέρηχο) μου είπε ότι δεν βλέπει κύστες στις ωοθήκες, ο τράχηλος ήταν κλειστός και κατά πάσα πιθανότητα απλά έχω ωορρηξία.
Μετά από 48 ώρες που σταμάτησε η αιμορραγία πήγα και στη γυναικολόγο μου που βρήκε άκρως πολυκυστικές τις ωοθήκες μου και φαινόταν να είμαι στην 8η μέρα του κύκλου. Μου έκανε την καρδιά περιβόλι λέγοντάς μου ότι με αυτό το χάλι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος και μου είπε να πάρω gynofen.
Ευτυχώς υπάρχει ένας γιατρός που εμπιστεύομαι απόλυτα (μετά από 10 χρόνια δοκιμής), η ενδοκρινολόγος μου οπότε κανόνισα μαζί της ένα ραντεβού για να βγάλουμε άκρη.

Διαβάζοντας το www.jarrettfertility.com/PCOS%20patient%20handout.pdf

κατάλαβα ότι τελικά το γεγονός ότι το πρώτο 6μηνο του έτους έχασα 8 κιλά αλλά και η αλλαγή της διατροφής που έφερε το ποσοστό λίπους μου σε πολύ χαμηλά επίπεδα μπορεί όντως να έχει κάποια σχέση με την τωρινή μου κατάσταση. Πρίν το 2006 που ξεκίνησα τα αντισυλλυπτικά είχα σταθερή περίοδο με απόκλιση 1-2 ημερών, είναι δυνατό να απέκτησα πολυκυστικές από τα yasmin? Η μόνη άλλη αλλαγή που έχει συμβεί είναι η διατροφή και τα κιλά μου! Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να αυξήσω το λίπος μου τώρα που πήρα πάλι κάποια κιλά, τρώγοντας λίγη μαρμελάδα και βούτυρο αλλά το ποσοστό δεν "κουνάει" από το 16. Τι άλλο θα μπορούσα να τρώω για να αυξήσω το ποσοστό χωρίς να επιβαρύνω την υγεία μου υπερβολικά κορεσμένα λίπη?
IP Logged
 ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. 28-11-2010 07:55:43 
συννεφακι
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Π.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΜΗ.ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ 12,45 PMOL .Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 31 ΕΤΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ FSH ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ 9.7
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
IP Logged
 Απάντηση :Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμ.. 27-11-2010 21:15:25 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμα

Απάντηση :Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμα

Αγαπητή  Φίλη!
Πρόκειται για   Ολιγοασθενοσπερμία  σοβαρού  βαθμού.
Το  αυξημενο  pH ,  τα  πολλά  πυοσφαίρια και   η τοσο μεγαλη  παράταση  ρευστοποίησης, συνηγορούν  για  καποια  φλεγμονή. 
Οι εξωτερικές επιδρασεις  που   περιγραφεις  κατά την  συλλογη  του σπέρματος,  όσο επιβαρυντικές  και  να ήταν για την διαδικασια της εκσπερμάτισης,  δεν  μπορεί   να επηρέασαν τις παραπανω παραμέτρους.. Υπάρχει  προλημα δυσχερειας  συλληψης..
Ο  συζυγος πρέπει να  εξεταστει   απο  ουρολογο   και  να  παρει  την κατάλληλη θεραπεια.
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙ.. 27-11-2010 20:59:03 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Απάντηση :Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

SmileSmileSmile
Π.Ζ
IP Logged
 Απάντηση :Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?.. 27-11-2010 20:56:57 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?

Αγαπητή  Φίλη!
Τα ενοχληματα  μπορουν καμια  φορά  να  προκληθουν  από την χρηση   της  Pregnyl.. Μπορει   επισης  να οφειλοντσι  σε άσχετους εξωγυναικολογικους  λογους..
Για την  χρηση του  Utrogestan:
Aν   κατι δεν πηγε καλά στην  ωοθυλακιορρηξία, ή στην ιδια  την  σύλληψη,  η χορηγηση προογεστερινοειδών  δεν σωζει την  κατάσταση..  Η  εγκυμοσύνη  θ΄ αποβληθει,  οτι  και να δωσουμε...
Η  χρηση  Uterogestan   ή  αλλων προγεστερινοειδών δεν μειωσε  ούτε κατ΄ελαχιστο  την  συχνοτητα  αποβολών..
Φιλικά
Π.Ζ.

IP Logged
 Απάντηση :Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙ.. 27-11-2010 18:36:51 
GEOAGRA
Joined: 23-11-2010 15:04:21
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Απάντηση :Β ΧΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
IP Logged
 Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμα.. 27-11-2010 16:59:41 
Evgenidou
Joined: 28-08-2010 21:59:18
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προβλημα στο σπερμοδιαγραμμα

Καλησπέρα γιατρέ,

οι τελευταίες δικές μου εξετάσεις δεν ήταν κακές. Η προγεστερόνη μία βδομάδα μετά την ωορρηξία ήταν 8,5 και ο γιατρός είπε ότι είναι ανεκτή.
Δυστυχώς όμως στο μεταξύ κάναμε κι ένα σπερμοδιάγραμμα και σας παραθέτω γα αποτελέματα για την αξιολόγησή σας. Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι είναι μέτριο.
Ηλικία 36
Γλοιότης: Αυξημένη
Ρευστοποίηση: Ασθενής μετά 3h
Όγκος: 4,5ml
Πυοσφαίρια: >100 κ.ο.π.
κύττατα σπερματογενέσεως: 6-8 κ.ο.π.
Συγκολλήσεις: αρκετές
Ανώμαλες μορφές: 60% (45% κεφ, 30% αυχ, 25% ουρά)
αριθμός: 13.000.000 / ml
Κινητικότης
1η ώρα
κινητά: 60%
ακίνητα: 40%
3η ώρα
κινητά 55%
ακίνητα: 45%

1η ώρα
λίαν ζωηρώς κινούμενα: 0
ζωηρώς κινούμενα: 10%
μετρίως κινούμενα: 60%
ασθενώς κινούμενα: 30%

3η ώρα
λίαν ζωηρώς κινούμενα: 0
ζωηρώς κινούμενα: 5%
μετρίως κινούμενα: 60%
ασθενώς κινούμενα: 35%

Καλλιέργεια αερόβιος αναερόβιος: στείρα

Μας είπαν προφορικά ότι αν και η καλλιέργεια δεν έδειξε μικρόβιο τα πυοσφαίρια είναι πολλά και ότι έπρεπε να κάνουμε και μυκόπλασμα, χλαμύδια. Βέβαια, εμείς τους ειπαμε πλήρη καλλιέργεια. δεν ξέρω γιατί δεν περιλαμβάνονται. Και τώρα τι κάνουμε που δεν δείχνει μικρόβιο;

Πρέπει επίσης να σας ενημερώσω ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η λήψη του δείγματος δεν ήταν καιο οι καλύτερες (στις τουαλέτες, να χτυπάνε την πόρτα, αγχωμένα κλπ). Ο σύζυγός μου λέει ότι το κατάλαβε και εκείνη την ώρα ότι το δείγμα δεν ήταν καλό αυτή τη φορά. Παίζουν όντως ρόλο οι συνθήκες;

Θα ξαναπάμε την άλλη εβδομάδα σε κάποιο ιδιωτικό εργασ΄τηριο όπου μπορεί να γίνει με καλύτερες συνθήκες η λήψη και κατόπιν σε ουρολόγο. Αλλά μέχρι τότε περιμένω όπως πάντα με αγωνία την απάντησή σας.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά


IP Logged
 Απάντηση :Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?.. 27-11-2010 14:18:20 
anastasia32
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 20
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Σπερματεγχυση, εγινε σωστα?

Γιατρε καλησπερα και σας ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο που διαθεσατε να μου απαντησετε.
Μια τελευταια απορια μου, οταν παλι βρειτε χρονο.Μετα την σπερματεγχυση που εγινε 22/11, απο τις 25/11 μεχρι και σημερα εχω εντονο πονο κυρίως στην αριστερη μερια και αρκετες στη δεξια και με χτυπαει πισω στη λεκανη.Αυτους τους πονους τους ξανα ειχα οταν περασα μια βιοχημικη εγκυμοσυνη, με φυσιολογικη συλληψη πριν 6 μηνες περιπου.Να τολμίσω να σκεφτω πως ισως κατι παρομοιο συμβαινει και τωρα?Μηπως θα επρεπε να πάρω utrogestan για υποστήριξη?
Σας ευχαριστω πολυ!!!
IP Logged
 Απάντηση :Εξέταση για στρεπτόκοκκο κα.. 27-11-2010 13:24:41 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εξέταση για στρεπτόκοκκο και εγκυμοσύνη

Απάντηση :Εξέταση για στρεπτόκοκκο και εγκυμοσύνη

Αγαπητή Φίλη!
Ακουσες  για  πολλες περιπτωσεις, ενώ...εγω  δεν ειδα  καμία και δεν ακουσα  για καμία, που  να συνεβη  στον  περιγυρο  των συναδελφων  που  ξερω....!
Αυτά που  άκουσες οφειλονται εν  πολλοίς και  σε κουβεντες παιδιάτρων  από νεογνολογικά  τμήματα,  που  βεβαια  για  κανενα  περιστατικό  σηψαιμίας  δεν νοιώθουν υπεύθυνοι.. Φταινε  άλλοι γι αυτό.
Για  τις εξετασεις  που γινονται στην εγκυμοσύνη:  Η  Ελληνίς  υποψηφία  μήτηρ  ειναι δεκτική για  όλα  κι εμείς   συμβαινει    να  είμαστε παρα  πολλοί..
Μπορω να  σου ..αρραδιασω  μερικές εξετασεις ακομη, που σιγουρα δεν εκανες...
Καλη  μου, αστα  τωρα  αυτά..
Θα πανε  - πρωτα ο Θεός -  όλα καλά..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :Περιοδος μετα απο ωορηξια.. 27-11-2010 13:11:49 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Περιοδος μετα απο ωορηξια

Αγαπητή  Φίλη!
Ειναι προφανές.  ότι  η  απαντηση στηρίζεται  σε  υποθεση εργααίας, πανω  στο  εξής σενάριο:
ΤΕΡ στις  23.10.2010,  αυξηση   υγρών  από τον  κολπο (ισως  προωοθυλακιορρηκτική  τραχηλική βλέννα) καπως αργά στον  κυκλο,   με σαφως χαμηλες θερμοκρασίες..
Η ωοθυλκιορρηξία  αργει,  αν  αυτη  καποτε  επέλθει,  περιοδος  μπορει να εμφανιστει  μεχρι και ...16  μερες μετά  (συνηθως  12-14  και καποιος  φορές  και  λίγο ενωριτερα)
Αν το  σεναριο  ειναι  σωστό: Συνηθισμένη  συμπεριφορά  κυκλου, σε γυναικες με  ακανόνιστη  αρραιομηνορροια, που οφειλεται στον  κυκλο διαταραχών της  περιοδου,  γυναικών με σχετικά  μικρου βαθμου σύνδρομο  πολυκυστικών  ωοθηκων...
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :επικινδυνοι τυποι κονδυλωμα.. 27-11-2010 11:58:14 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,337
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : επικινδυνοι τυποι κονδυλωματων

Απάντηση :επικινδυνοι τυποι κονδυλωματων


Προσβολή  τραχήλου μήτρας   από  HPV.  Λήψη φωτογραφίας μετα από δοκιμασίο  οξικου  οξέως.. Τυπική αρνητική περιοχή στο οπίσθιο χείλος  του τραχηλικου στομίου, με εικόνα  μωσαϊκού. Περιστατικό  ιατρείου.









Αγαπητή  Φίλη!
Εξαρτάται  και  ποσο ετών εισαι... Αν εισαι  ανω των 30,   θα συνιστουσα   τον ελεγχο  σε  διαστηματα  6μηνου και  ανα  2ετία  επανελεγχο ταυτοιποιησης στελεχών,  μια  και  τα  περισσότερα  ΄΄καταπολεμουνται  από τον οργανισμό'',  οπότε  το  HPV- test αρνητικοποιείται..Τοτε  δεν χρειάζεται  τοσο  στενο μαρκαρισμα..
Αν εισαι  νεότερη, εν ταξει,  θα μπορουσε  να  πει κανείς, ότι μπορει  να γίνει  καθε  χρονο  κολποσκοπιση  και  Pap-test..   Σε  ότι με αφορά, παραμενω στον... ημερολογιακό ετησιο έλεγχο,  καλώντας   ωστοσο  τις γυναίκες   3-4  μηνες  νωριτερα...  Π.χ. κλεινω  δηλ   ενα ραντεβου  από τωρα  για   τον  ιουλιο 2011.  Γινεται  καλλιτερα αποδεκτό κι   επι  πλέον  η ετήσια  οικονομικη επιβαρυνση  ειναι ιδια..
Με  τον  ελεγχο  τυχον  αρνητικοποίησης του  HPV-test,  παραμένω  περιπου στην 2ετία...
Θα  ήταν   π.χ.   μία  ιδέα   για την περιπτωση  σου..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile


Πλακώδη επιθηλιακά  κύτταρρα  της  επιφανειακής   στοιβαδας, με  διακριτική  κοιλοκυττάρωση.  Πιθανή  προσβολή από  HPV.  Δικό  μας κυτταρολογικό  παρασκεύασμα    από περιστατικό του  ιατρείου μας (γυναίκα 23 ετών).  Μεγέθυνση 10Χ10,    Χρώση  κατά Papanicolaou.


IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!