Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :εγκυμοσυνη και ίωση.. 05-10-2011 20:53:00 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εγκυμοσυνη και ίωση

Αγαπητή  Φίλη!

Πολυ καλά εκανες και πηρες Depon  ..Αν τυχόν ειχες  αυξηση  της  θερμοκρασιας  από 38,5 και  πανω  για λιγες   ωρες,   μπορει να ήταν για την καλη πορεια  της  εγκυμοσύνης  επικινυδνο..

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :τιμή β-χοριακής.. 05-10-2011 20:48:07 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τιμή β-χοριακής

Καλα  τα πας  λοιπον...

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Πιθανές παρενέργειες χρήσης.. 05-10-2011 20:45:01 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Πιθανές παρενέργειες χρήσης κολλυρίων με κινιλόνες/κορτιζόνη στην κύηση;

Απάντηση :Πιθανές παρενέργειες χρήσης κολλυρίων με κινιλόνες/κορτιζόνη στην κύηση;

SmileSmileSmileΠ.Ζ

IP Logged
 Απάντηση :Πιθανότητες εγκυμοσύνης.. 05-10-2011 20:43:14 
anna89
Joined: 05-10-2011 21:08:55
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Απάντηση :Πιθανότητες εγκυμοσύνης

καλησπερα σασ γιατρε....ειχα 10 μερεσ καθηστερισει ενο εχω κυκλο κανονικη κατηε φορα 34 μερεσ...ομοσ μου κρατισε μονο 2 μερεσ κανονικα κραταει 4σ..........εχω 37 πιρετο και ακομα με ποναει η μεσι μου.....υπαρχει πηθανοτητα να ειμαι ενγυοσ ενο ειχα περιοδο.....σασ παρακαλω ισοσ να μου απαντισετε... εκανα κ τεστ πριν μου ερθη περιοδοσ καιβγεικε αρνιτικο.......σασ ευχαριστω
IP Logged
 Απάντηση :ΑΠΟΧΗ ΣΕΞ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Θ.. 05-10-2011 20:42:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΠΟΧΗ ΣΕΞ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑΤΟΣ?

Απάντηση :ΑΠΟΧΗ ΣΕΞ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑΤΟΣ?

Aγαπητή  Φίλη!

Δεκα  μερες ειναι  αυτές... Καλλιτερα  να κρατηθει μία  αποχή..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :HPV ΛΟΙΜΩΞΗ.. 05-10-2011 20:39:25 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : HPV ΛΟΙΜΩΞΗ

 

Αγαπητή Φίλη!
Το Cervarix σε προφυλασσει από τα επικινδυνα στελεχη HPV 16 και 18..
Κατα τα άλλα: Ναι ο ιος μεταδιδεται κατα κανονα με σεξουαλικη σχεση και οχι τοσο ευκολα σε σημεια εξω απο το ΄΄ επιφανειακο ΄΄ - ας το πω έτσι - γενννητικο συστημα.. Προτιμα το αιδοιο, την εισοδο του κολπου και τον τραχηλο της μητρας..Τελευταια  εχει ΄΄επρασει ΄΄ η   τακτική της αναμονης σε επιφανειακες αλλοιωσεις, επειδή αυτοίωντια..

Οι παλιοτεροι χρησιμοποιήσαμε τοπικες καταστροφικές μεθοδους (laser, θερμοπηξία, κρυοπηξία, επειδη οι ιστολογικες αλλοιωσεις αφορουν κυριως την ζωνη μεταπτωσης (εκει που το πολυστοιβο πλακωδες επιθήλιο του εκτοτραχήλου, συναντά το μονοστοιβο κυλινδρικο επιθηλιο του ενδοτραχηλου) κι αυτό με στοχο, τοσο την καταστροφη αρχομενων δυσπλασιων (παλαιοτερα, αλλα και τωρα, μιλαμε για CIN 1) και παραλληλα,  προφανως   με την μειωση του  τοπικου  ιίκου δυναμικού ειδαμε άριστα και μονιμα αποτελεσματα..

Και τωρα, τελικά κατι παρομοιο γινεται, αν στην πορεια τα κολποσκοπικα και κυτταρολογικά ευρηματα δεν υποχωρουν.. Τωρα δηλαδή, περιμενουμε καπως με κατι τετοιο.
Περιληπτικά: δεν βλεπω να εχεις μειζον πρόβλημα και εισαι - απ΄   ότι συμπεραίνω - σε καλη γυναικολογική παρακολούθηση.
Φιλικά
Π.Ζ

 

IP Logged
 Απάντηση :Χαπι της επομενης ημερας.... 05-10-2011 20:31:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χαπι της επομενης ημερας..

Αγαπητή  Φίλη!

Εκτιμώ  ότι δεν  θα  μεινεις  εγκυος... Εγγύηση   ωστοσο  δεν  υπάρχει επ΄αυτού. !!

Θα  περιμενεις  μεχρι την  ημερα   της πιθανής επομενης  περιοδου  κι αν δεν ελθει, θα  κανεις  ενα τεστ  κυήσεως...

Φιλικά

Π.Ζ.Smile

IP Logged
 Απάντηση :τιμες προγεστερονης.. 05-10-2011 20:26:28 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τιμες προγεστερονης

Η τιμή   της προγστερονης  με  9,4   κατα   την μετρηση  της 21ης ημερα του  κυκλου, ειναι  φυσιολογικη   και σημαινει  ότι η   ωοθυλακιορρηξία  εχει γινει..

Φιλικά

Π.Ζ.Smile

IP Logged
 Απάντηση :Ουρολοίμωξη και αντιβίωση..... 05-10-2011 20:20:54 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,268
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ουρολοίμωξη και αντιβίωση...

Οχι  καλη  μου, δεν  σε  εβλαψε  λιγων ημερων θεραπεια,  που ήταν προφανώς και  αποτελεσματική..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 καφε υγρα και περιοδος.. 05-10-2011 19:31:41 
ΣΤΑΣΑ
Joined: 23-06-2011 15:20:58
Μηνύματα: 15
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : καφε υγρα και περιοδος

καλησπερα γιατρε....τους τελευταιους 4 μηνες ,μιαμιση περιπου εβδομαδα πριν αδιαθετησω, σχεδον καθε μερα βγαζω λιγο αιμα και ολη την υπολοιπη μερα αρκετη ποσοτητα απο καφε υγρα.δεν μπορω να καταλαβω γιατι βγαζω αιμα αυτο το διαστημα αφου δεν μου ερχετε περιοδος!!!!!!να σημιωσω οτι εχω κυκλο 35-42 μερες περιπου..ειναι κατι σοβαρο να ανησυχησω?

και μια αλλη ερωτηση γιατρε....με τον αντρα μου προσπαθουμε για παιδακι εδω και 2 μηνες και 2 φορες ετυχε να βγαλω ελαχιστο αιμα μαζι με τα υγρα του οταν πηγα να ξεπλυθω μετα ομως που πλυθηκα δεν εβγαλα καθολου..απο που μπορει να προερχετε αυτο το αιμα?

σας ευχαριστω εκ των προτερων...

IP Logged
 Απάντηση :Ακτινοβολία και εγκυμοσυνη.. 05-10-2011 17:41:36 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,105
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ακτινοβολία και εγκυμοσυνη

Αγαπητή φίλη.

Δεν είμαι ειδικός για να σου απαντήσω αν η ακτινοβολία που αναφέρεις μπορεί να επηρεάσει.

Να επαναλάβω την συμβουλή μου, να ρωτήσεις τον υπεύθυνο του προγράμματος για να είσαι σίγουρη.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Πρώτη περίοδος.. 05-10-2011 17:39:03 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,105
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Πρώτη περίοδος

Αγαπητή φίλη.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, δε μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη, εξ αποστάσεως και να σε συμβουλέψουμε κάτι διαφορετικό από μια γυναικολογική εκτίμηση, από κοντά, είτε σε ιδιώτη γιατρό είτε σε δημόσιο νοσοκομείο.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Low grade SIL (HPV-CIN1.. 05-10-2011 17:36:21 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,105
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Low grade SIL (HPV-CIN1

SmileSmileSmile

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :αρχη εγκυμοσυνης και καφε υγ.. 05-10-2011 17:33:58 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,105
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αρχη εγκυμοσυνης και καφε υγρα

Απάντηση :αρχη εγκυμοσυνης και καφε υγρα

Αγαπητή φίλη.

Και ο γιατρός σου επανέλαβε αυτά που συζητήσαμε σε προηγούμενο μήνυμα.

Είναι νωρίς για υπερηχογράφημα.

Θα ξεκουράζεσαι, θα επαναλάβεις μια μέτρηση χοριακής και θα πάρεις τα Utrogestan.

Αν υπάρξει κάποιο σύμπτωμα που σε ανησυχεί, να επικοινωνήσεις μαζί του για να τον ενημερώσεις.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ. 

IP Logged
 ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.. 05-10-2011 15:48:32 
mariaar
Joined: 27-09-2010 15:40:29
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Καλησπέρα σας!

Είμαι 27 χρονών με σταθερό κύκλο 25-27 ημερών. Αυτό που μου συμβαίνει πολύ συχνά είναι το εξής: Τις δύο πρώτες μέρες έχω πολύ αίμα.Την 3η μέρα ψιλοσταμάτει.Δεν έχω πολύ αίμα,παρά μόνο λίγο όπως τις τελευταίες μέρες και κυρίως ροζ-καφέ.Την 4η μέρα έχω πάλι πολύ και μετά από την 5η μερα λιγοστεύει μέχρι να τελειώσει τελείως την 6η-7η μέρα.Αυτό που φυσικά θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι φυσιολογικό το "διάλειμμα" που γίνεται την 3η μέρα.Έχω πάει στο γιατρό μου, ο οποίος τα είδε όλα πολύ καλά και δεν τον ενοχλεί το γεγονός αυτό.Εγώ όμως ανησυχώ λιγάκι!Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

IP Logged
 Απάντηση :σπερματοδιαγραμμα.. 05-10-2011 15:05:23 
MANTALENA
Joined: 20-08-2010 14:13:23
Μηνύματα: 35
Τοποθεσία
Forum : Ουρολογία
Ερώτηση : σπερματοδιαγραμμα

Γιατρέ τελικά αποφασίσαμε να ξαναδούμε το θεμα του μικροβίου, καθώς ειμαστε από επαρχία δεν εχουμε και πολλες επιλογές, από το αρθρο σας καταλαβα οτι πρεπει να ζητήσουμε καλιεργεια προστατικού υγρού και μια εξέταση με διορθικό. Αυτα αρκούνε για να βρουμε εαν υπάρχει μικρόβιο καθώς η καλιέργια σπέρματος βγηκε καθαρή??? Το οτι εγω παθαινω συνχα κολπίτιδα με candida μπορεί να υπάρχει καποια σχεση??

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας, μακαρι να βρουμε τι φταιει και όλα να πάνε καλαSurprised

IP Logged
 Αντισυληπτικά.. 05-10-2011 15:03:24 
konstdl
Joined: 02-07-2011 09:24:36
Μηνύματα: 9
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αντισυληπτικά

Καλησπέρα, ξεκίνησα yasminelle για  ρύθμιση της περιόδου μου και για αντισυλληπτική χρήση, είμαι 28 ετών. Είναι ο πρώτος κύκλος αγωγής, ξεκίνησα την πρώτη μερα κι ενώ περίοδος μου κρατάει συνήθως πέντε μέρες, αυτή τη στιγμή μετά το πέρας 8 ημερών με yasminelle εξακολουθώ να έχω κάποιες φορές στάγδην ελαφρά αιμοραγία, ειδικά στην τουαλέτα. Είναι κάτι ανησυχητικό? Να συνεχίσω κανονικά μέχρι το τέλος του blister? Έχω ανησυχήσει λίγο.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IP Logged
 Hπια Τραχηλιτιδα (Προς Παρμενίων Ζησόπ.. 05-10-2011 14:15:41 
anti_goni
Joined: 05-10-2011 14:54:22
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Hπια Τραχηλιτιδα (Προς Παρμενίων Ζησόπουλο)

Hπια Τραχηλιτιδα (Προς Παρμενίων Ζησόπουλο)

Καλησπέρα.

 

Ο δερματολόγος μου διέγνωσε εξωτερικά κονδυλώματα  τα οποία καυτηριάστηκαν. (Ο φίλος μου δεν είχε τον έστειλα για εξετάσεις). Ο δερματολόγος μου είπε να κάνω τεστ Παπ, όπως και έγινε, μήπως και υπάρχουν εσωτερικές αλλοιώσεις (αν είχα κάποιο άλλον τύπο από τον ιό των κονδυλωμάτων) και διεγνώσθη ήπια τραχηλίτιδα.  Η γυναικολόγος μου έδωσε αντιβίωση 3 ημερών και χρήση κολπικής κρέμας 7 ημερών.

Μετά από τρεις μήνες ξαναέκανα τεστ Παπ (τώρα τον Σεπτέμβρη) η γυναικολόγος εξωτερικά είδε έναν ελεφρύ ερεθισμό στον τράχηλο και τελικά το συμπέρασμα του τεστ παπ ήταν επιχρίσματα αρνητικά για κακοήθεια, κυτταρολογική εικόνα ήπιας τραχηλίτιδας. Η γυναικολόγος μου ξαναέδωσε την ίδια θεραπευτική αγωγή. Σχετίζεται η τραχηλίτιδα αυτή με τον ιό των κονδυλωμάτων; Δηλαδή υπάρχει να περίπτωση να έχω αλλοίωση λόγω κάποιου τύπου κονδυλωμάτων ή απλά είναι λόγω ενός μικροβίου η φλεγμονή?

Το επόμενο τεστ Παπ μου είπε να το κάνω σε 6 μήνες. Μήπως πρέπει να γίνει νωρίτερα και μαζί και εξέταση κολποσκόπησης; 

Μήπως γνωρίζετε αν τα ταμεία καλύπτουν την κολποσκόπηση ή μέρος αυτής?

Με έχει ανχώσει το όλο θέμα και δεν ξέρω τι να κάνω και ήθελα και μια δεύτερη γνώμη!!!

Ευχαριστώ, Αντιγόνη

IP Logged
 Απάντηση :τραχηλίτιδα.. 05-10-2011 12:56:21 
katevolos87
Joined: 03-10-2011 14:42:27
Μηνύματα: 11
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τραχηλίτιδα

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συνεχίστε να προσφέρετε τις πολύτιμες συμβουλές σας!!Smile

IP Logged
 Αποβολή ή όχι.. 05-10-2011 12:39:56 
zenia79
Joined: 23-09-2011 13:36:19
Μηνύματα: 17
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αποβολή ή όχι

Καλησπέρα!

Διάβασα σε ένα άρθρο στο φόρουμ πως ένα ποσοστό των αποβολών δεν γίνονται αντιληπτές καθώς συμπίπτουν χρονικά με την αναμενόμενη περίοδο. Το ερωτημά μου είναι το εξής: Πως μπορώ να ξέρω αν τους τελευταίους 6 μήνες που προσπαθώ για εγκυμοσύνη , η κάθε φορά καθυστερημένη κατά  2 έως 5 μέρες έμμηνος ρύση μου δεν ήταν το αποτέλεσμα κάποιας αποβολής που απλά δεν αντιλήφθηκα και όχι μια δικαιολογημένη καθυστέρηση που δεν οφείλεται σε εγκυμοσύνη αλλά στο αγχος μου για το αν έμεινα έγκυος ή όχι. Και αν αυτό μπορεί να στέκει σαν υπόθεση , μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτές οι υποτιθέμενες αποβολές είναι αποτέλεσμα κάποιου γυναικολογικού προβλήματος που πρέπει να ιαθεί; Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο αυτού του τύπου αποβολών; Προβληματίζομαι καθώς κάθε φορά που προσπαθούμε για μωράκι , προς το τέλος του κύκλου κάποια συμπτώματα μας κάνουν να πιστεύουμε πως ίσως και να είμαι έγκυος, αλλά φυσικά Β χοριακή χωρις καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ημερών το βρίσκω ανώφελο να κάνω... Σκεφτείτε τώρα να έχω στο μυαλό μου πως μπορεί και να μένω έγκυος και το έμβρυο να αποβάλεται πριν προλάβει η καθυστέρηση να με κάνει να το ψάξω. Με φαντάζομαι με ένα τεστ εγκυμοσύνης στο χέρι συνέχεια!!! Δεν μπορεί , θέλω να πιστεύω πως άλλη εικόνα παρουσιάζει η περίοδος λόγω αποβολής και άλλη η απλή περίοδος λόγω έλλειψης εγκυμοσύνης!!!

Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί !!!

 

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!