Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Test Pap-Κολποσκόπηση-Βιοψια.. 15-04-2011 18:09:33 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Test Pap-Κολποσκόπηση-Βιοψια

Αγαπητή  Φίλη!
Ας περιμένουμε το αποτέλεσμα  της ταυτοποίησης στελεχών..Μετα  μιλάμε ..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile

IP Logged
 Απάντηση :ενδομυικη ενεση articlox και εγκ.. 15-04-2011 18:05:28 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ενδομυικη ενεση articlox και εγκυμοσυνη

Απάντηση :ενδομυικη ενεση articlox και εγκυμοσυνη

Aγαπητή  Φίλη!
Δεν θα εχεις κανενα  προβλημα...Η αντενδειξη  αφορά την συνεχιση της  θεραπειας  κατα  την διαρκεια της εγκυμοσύνης  και μαλιστα για  πολυ καιρό..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :LevoTuss πριν μαθω για εγκυμοσυν.. 15-04-2011 16:08:32 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,976
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : LevoTuss πριν μαθω για εγκυμοσυνη

Απάντηση :LevoTuss πριν μαθω για εγκυμοσυνη

Αγαπητή φίλη.
Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα από το σιρόπι.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :πιθανότητα εγκυμοσύνης μετα.. 15-04-2011 16:04:33 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,976
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : πιθανότητα εγκυμοσύνης μετα από διακοπή αντισυλληπτικών

Απάντηση :πιθανότητα εγκυμοσύνης μετα από διακοπή αντισυλληπτικών

Αγαπητή φίλη.
Από το συγκεκριμένο γεγονός δε θα μείνεις έγκυος, μην ανησυχείς.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :kolposkophsh.. 15-04-2011 16:02:34 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,976
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : kolposkophsh

Αγαπητή φίλη.
Παράκληση να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Θα προγραμματίσεις μια κολποσκόπηση, μέσα στους επόμενους μήνες.
Η συγκεκριμένη εξέταση δεν έχει επιπτώσεις, θα ξεκαθαρίσει όμως την κατάσταση και προφανώς θα επιβεβαιώσει τη χαμηλού βαθμού δυσπλασία που έχεις, λόγω πιθανής μόλυνσης από τον ιό HPV.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :Μείωση thyrohormone.. 15-04-2011 15:58:57 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,976
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Μείωση thyrohormone

Αγαπητή φίλη.
Το συγκεκριμένο χάπι, διακόπτεται ή τροποποιείται ως προς τη δοσολογία, μόνο μετά από ειδικές εξετάσεις και με τις οδηγίες του ενδοκρινολόγου σου.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ!.. 15-04-2011 15:55:50 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 5,976
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ!

Αγαπητή φίλη.
Εγκυμοσύνη από την συγκεκριμένη επαφή δεν υπάρχει.
Μην ανησυχείς.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :HPV και Τεστ Παπ.. 15-04-2011 13:56:36 
Βασιλική35
Joined: 02-04-2011 18:28:13
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : HPV και Τεστ Παπ

Καταλαβα γιατρε, θα το αφησω και θα χαλαρωσω επιτελους! :)
Σας εθυχαριστω πολυ για τον κοπο σας.
Καλο Πασχα σας ευχομαι.
Βασιλικη
IP Logged
 Απάντηση :Test Pap-Κολποσκόπηση-Βιοψια.. 15-04-2011 11:44:02 
olga_c
Joined: 14-04-2011 15:35:38
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Test Pap-Κολποσκόπηση-Βιοψια

Γιατρέ να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που μπήκατε στον κόπο στον περιορισμένο χρόνο σας να μου γράψετε την εκτίμηση σας άμεσα και με σαφήνεια Smile

Εχω το αποτέλεσμα της ιστολογικής το οποίο αναφέρει: Παρελήφθησαν δύο ιστοτεμάχια λευκωπής χροιάς με διάμετρο 0.2 και 0.3 εκατοστά. Το αποτασταλέν υλικό αφορά σε τμήματα τραχήλου τα οποία εμφανίζουν κοιλοκυττωτικές αλλοιώσεις ως επι HPV Λοιμώξεως. Στοιχεία κακοήθους νεοπλασματικής εξεργασίας δεν ανευρέθησαν στο αποσταλέν υλικό.

Την Τρίτη περιμένω και το αποτέλεσμα της HPV τυποποίησης, το ποίο απεφάσισα εγώ να πραγματοποιήσω παρότι ο γιατρός μου δεν το θεώρησε απαραίτητο.

Να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο και ένα άλλο δεδομένο που ίσως έχει ενδιαφέρον και για τις υπόλοιπες αναγνώστριες: Ο σύντροφος μου (από το Μάιο του 2010 χρονολογείται η σχέση μας) έχει μια βλάβη που μοιάζει με μυρμυγκια στο καρπό, αυτή ήταν η διάγνωση του δερματολογου.
Δεδομένου ότι μέχρι το 2010 δεν είχα ενδείξεις για hpv λοίμωξη σε κανένα τεστ παπ και η πρώτη φορά που εμφανίστηκε ειναι στο τεστ παπ του Μαρτίου 2011(περίπου 10 μήνες μετά την έναρξη των σχεσεων μας) κάνω την ίσως αυθαίρετη υπόθεση ότι πρόκειται για κάποιο τέτοιο στέλεχος.
  • Διάβασα ότι τα στελέχη που κάνουν βλάβες στο δέρμα  ειναι τα 1,2,3,4,10. Αναρωτιέμαι τα ίδια μπορούν να προκαλέσουν κοιλοκυτάρρωση που περιγράφεται στην ιστολογική στο επιθήλιο του τραχήλου;
  • Το γέγονός οτι βρέθηκαν κοιλοκύτταρα σημαίνει ότι η λοιμωξη ειναι ενεργή αυτή τη στιγμή; Λογικά ένας άνθρωπος με ισχυρή ανοσολογική αντίδραση σε πόσο καιρό περιμένουμε να αποκτήσει αντισώματα και να αδρανοποιήσει τη λοίμωξη, ωστε να μην φαίνεται σε κολποσκόπηση, βιοψία;
  • Προσπαθώντας να σχηματίσω άποψη διάβασα στο διαδίκτυο ότι το εμβόλιο ενδείκνειται και σε περίπτώσεις που έχει έρθει κανείς σε επαφή με το επίμαχο στέλεχος το οποίο το εμβόλιο καταπολεμα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να ακούσω την αποψή σας σχετικά με το αν είμαι μια καλή υποψήφια για το εμβόλιο. Υπενθυμίζω πως είμαι 28 ετών :-)

Και πάλι πολλά ευχαριστώ από καρδιάς και πολλές ευχές για  καλό Πάσχα Smile

IP Logged
 LevoTuss πριν μαθω για εγκυμοσυνη.. 15-04-2011 07:26:18 
reniaki
Joined: 03-02-2011 10:35:57
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : LevoTuss πριν μαθω για εγκυμοσυνη

Καλημερα σας αγαπητε γιατρε!Τελικα ειμαι εγκυος με χοριακη 412!Ηταν ενας μηνας που δεν το περιμενα καθως δεν ειχαμε συχνοτητα επαφων!Πριν απο δυο εβδομαδες ειχα τρομερο βηχα και ηπια για 5 μερες levotuss πρωι βραδυ!Πιστευετε οτι θα δημιουργηθει καποιο προβλημα;;;;Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
IP Logged
 Απάντηση :Λεμφοκύτταρα στο παπ- hpv.. 14-04-2011 21:19:38 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Λεμφοκύτταρα στο παπ- hpv

Αγαπητή  φίλη!
Ναι, δεν ειναι   τιποτε ανησυχητικό..
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :HPV και Τεστ Παπ.. 14-04-2011 21:15:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : HPV και Τεστ Παπ

Αγαπητή  Φίλη!
Ξεχασε το επι  τελους!
Οπως εξήγησα  και στην πρωτη απαντηση,  αν το πάμε στην μεγάλη ακρίβεια, τοτε πρέπει να πουμε ότι   μονον με την ταυτοποιηση  στελεχων  HPV μπορούμε να  εχουμε την μεγιστη βεβαιότητα.. (HPV-test)
Μην το  κανεις  όμως... Μ΄αυτά ολα  χανιες τον  υπνο  σου ασκοπα.. Ετσι κι   αλλοιώς, αν  δεν υπάρχουν ορατες αλλοιωσεις   που να συνηγορουν για  δυσπλασια και το Pap-test  ειναι  αρνητικο,  δεν  θα γινει  καμια θερπαεια ..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :Θερμοδιάγραμμα-ινομυώματα.. 14-04-2011 21:03:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Θερμοδιάγραμμα-ινομυώματα

Αγαπητπη  φίλη!
Επειδή  υπάρχει ενα  plateu  2 ημερων  πριν την τεική θεμομετρική  άνοδο ,  η   ωοθυλακιορρηξία  ειναι  πιθανότερο να εγινε  στο 24ωρο από 12  προς  13η  ημερα.. Αν ήταν την 11η, θα περιμενα μια καθημερινη  ανοδο, (περιπου εν ειδη  κλιμακος)
Οπως όμως και  να εχει:  Δεν  ειναι  τόοοοσο σημαντικό..Σημαντικό ειναι  ότι εγινε   και  ότι  η  υπερθερμική φαση  ειναι   κανονικής διαρκειας ..
Π.ΖSmile
IP Logged
 Απάντηση :Χαμηλή προγεστερόνη.. 14-04-2011 20:56:06 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χαμηλή προγεστερόνη

Αγαπητή  Φίλη!
Οπως σε  ολες  τις  νεες γυναικες  που εχουν  μικροτερες ή μεγαλυτερες  καθυστερησεις,  κυριως η   σχεση  FSH   - LH   συνηγορεί  για αμηνόρροιες   που εντασσονται στον κυκλο  διαταραχών  του λεγομένου συνδρόμου   PCOS (Συνδρομο  Πολυκυστικων  Ωοθηκών)..
Θα  σου πει  και ο γιατρός  σου  σχετικά..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :kusth.. 14-04-2011 20:48:07 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : kusth

Αγαπητή  Φίλη!
Η απάντηση   θα  δοθεί  τελικά στην επανεξέταση... Η  άποψη  μου είναι,  ότι η κυστούλα  θα  εχει  υποστραφεί..
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :Rhesus (-) στην εγκυμοσύνη και αν.. 14-04-2011 20:44:04 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Rhesus (-) στην εγκυμοσύνη και ανοσοποίηση Anti-D

Απάντηση :Rhesus (-) στην εγκυμοσύνη και ανοσοποίηση Anti-D

SmileSmileSmileSmile
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :Αντισυλλιπτικά και αντιβίωσ.. 14-04-2011 20:40:55 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αντισυλλιπτικά και αντιβίωση

Απάντηση :Αντισυλλιπτικά και αντιβίωση

Αγαπητή  Φίλη !
Λεγεται,  ότι  η αντιβιωση  μπορει να επηρεάσει την αντισυλλητική  ικανότητα του  χαπιού , κατά την διαρκεια της θεραπείας ...
Ειμαι  για δεκαετιες στην ειδικότητα ... Κατι τέτοιο, πάντως  δεν  ειδα  ποτέ... Δεκάδες τηλεφωνέματα που  αφορούσαν παρόμοια συμβάματα, παρέμειναν  πάντα   χωρίς δυσάρεστε εκπλήξεις ... Μην φοβάστε ..
Π.Ζ.Smile
IP Logged
 Απάντηση :Test Pap-Κολποσκόπηση-Βιοψια.. 14-04-2011 20:20:57 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,179
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Test Pap-Κολποσκόπηση-Βιοψια

Κολποσκοπική  εικόνα τραχήλου  μητρας  μετά  από  δοκιμασία οξικού  οξέως (μην νομίσετε  ότι είναι  κατι σπουδαίο... Γία  ξύδι  3%  πρόκειται !).  Στο κάτω χείλος του τραχήλου,. στην  ζωνη μετάπτωσης  λευκάζουσα  περιοχή με εικόνα   μωσαικού, τυπική για προσβολή  από  HPV. Περιστατικό  ιατρείου μας .

Αγαπητή  Φίλη!
Εχω την άποψη, ότι το εύρημα του συναδελφου  μου - μια ΄΄νησιδα΄΄ αρνητική  στην  δοκιμασία οξικου  οξέως , μακρυά   από  το τραχηλικο στομιο -  είναι ετσι  κι αλλιως  ασήμαντη  ιστοριία,  όπως και ο  ίδιος ορθά  επισήμανε.. 
Δυσπλασέες  προκύπτουν ,  όταν  η  ιογενης προσβολή αφορά το σύνορο  μεταξύ  πλακώδους  επιθηλίου του εκτοτραχήλου   και  του   αδενικού επιθηλιου του ενδοτραχήλου,  την  περιοχή   δηλ  που ονομάζεται   ζώνη μετάπτωσης..
Η  κολποσκόπιση  και  το κυτταρολογικό επίχρισμα  ανιχνεύουν  τις περισσότερες φορές σωστά την   ιογενή προσβολή,  ωστοσο  μπορεί να κανουν  καμία φορά και  λάθος.. Η ιστολογική εξεταση,. δίνει φυσικά την ακριβέστερη εικόνα...
Διαβλέπω  μεγάλο αγχος με το θεμα της διάγνωσης μίας  ιογενιούς προσβολής,  που αντικειμενικά  δεν δικαιολογεται... Υπολογίζουμε  οτι περιπου 70%  των  σεξουαλικά  ενεργών  γυναικων ηλικίας  20-30 ετων εχουν έλθει  σε επαφή  με καποιο στελεχος από τους  ιούς  HPV, εχουν σχηματισει αντισώματα  και στην συντριπτική τους πλειοψηφία   αυτοϊώνται.. Το  πολυ-πολυ  πολυ αυτό  θα συμβει και   σε σένα.. Ετσι κι αλλιώς,. σοβαροί γυναικολόγοι συνιστούν σ΄ αυτά  την αναμονή..
Η  παρα-  και  η  υπερπληροφόρηση ,  τελευταιως  εντεινόμενη  κι  από το διαδικτυιο,  δημιούργησε  μια  χρυσή αγορά  απασχόλησης  των ήδη  υπεράριθμων γυναικολόγων...
Για την  ωρα  θα  περιμενεις  την ιστολογική εξεταση,  που κατα την πρόβλεψη  μου  θα δειξει  σιως ενα CIN 1  -  ΄΄τρίχες ΄΄ δηλαδή..
Αν θελεις, τοτε   τα  ξαναλέμε..
Φιλικά
Π.Ζ.Smile

IP Logged
 Προλακτίνη: μια πάνω - μία κάτω!.. 14-04-2011 18:10:10 
mags
Joined: 14-04-2011 18:45:17
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προλακτίνη: μια πάνω - μία κάτω!

Καταρχήν να σας συγχαίρω για το τόσο σπουδαίο έργο σας. Το site μας εχει διαφωτίσει όλες πολύ!

Θα ηθελα και γω με την σειρά μου να σας παραθέσω το δικό μου πρόβλημα, να μου πείτε μια γνώμη.

Στον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο, τέλη Φλεβάρη, ο γιατρός μου εντόπισε ένα κυστικό ωοθυλάκιο. Του είπα ότι εκείνον τον μήνα ήταν ιδιαιτέρως πρησμένο το στήθος μου και πως ειχα παρουσιάσει έντονη ακμη.
Μου έγραψε εξετάσεις, τις οποίες όμως δεν μου είπε να τις κανω κάποια συγκεκριμένη ημέρα(τις έκανα 23/2 και πρώτη ημέρα περιόδου στις 2/3). Ετσι λοιπον τα αποτελέσματα ηταν τα εξής:
προλακτινη 61,5
Οιστραδιόλη 180
Θυρεοτρόπος Ορμόνη  5,2

με παρέπεμψε σε ενδοκρινολόγο, ο οποίος μου έγραψε εξετάσεις για να κάνω τον επόμενο μηνα(3η-5η μέρα περιόδου). Τις έκανα την 5η ημέρα και τα αποτελέσματα είναι τα κάτωθι:
Προλακτίνη: 15,3
Θυλακιοτρόπος Ορμόνη: 8,5
Ωχινοτρωπος ορμόνη:3,3
Οιστραδιόλη: 54,9
Θυρεοτρόπος Ορμόνη 2,58

Επειδή σκέφτομαι σιγά σιγά να ξεκινήσω οικογένεια (είμαι 30 ετών) με έχουν μπερδέψει οι εξετάσεις. Καταλαβαίνω ότι η προλακτίνη ανεβάζει την TSH (ή το αναποδο) και αυτό λειτουργεί σαν φυσικός τρόπος αντισύλληψης και πιθανα παραγει τα κυστικα θυλάκια, αλλά η τελευταίες  εξετάσεις ήταν καλές. Θα χρειαστώ αγωγή;Μέχρι τώρα δεν είχα προβλημα με θυρεοειδή και ανησυχώ.
IP Logged
 Απάντηση :kusth.. 14-04-2011 17:56:09 
Athinaamoir
Joined: 10-04-2011 18:44:50
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : kusth

ή μήπως κάνω ωορηξία?δεν έχω κάθολου σταθερό κύκλο Frown

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!