Quantcast

 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by Αθανάσιος Ζησόπουλος on 20-07-2010 15:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :αντισυλληπτικά.. 08-02-2012 18:54:04 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,091
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αντισυλληπτικά

Ναι,  η προστασια   ισχύει  σε καθε περιπτωση...

Για το θεμα  της  αιμορροιας  εκ  διαφυγής  (ετσι την λεμε εμίς οι γυναικολογοι!):   Αν  συμβαινει συχνά  κι ενοχλει  - αυτό  μπορει να οφειλειται  στο οτι το συγκεκριμενο  χάπι  είναι  για σένα  ΄΄μικρό΄΄ - τοτε  ρωτησε  τον   γιατρό  σου,  μηπως  ειναι σκοπμο να μπεις  στο αμεσως  ΄΄μεγαλυτερο΄΄. (π.χ.  Yasmin).

Να τονισω:  και σε περιπτωση εμφaνισης  μικροαιμορροιας  με  το τρεχον χαπι,  η αντιοσυλληπτική  δραση  παραμενει..

Φιλικα

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :πολύποδας μετά από τον τοκετ.. 08-02-2012 18:46:24 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,091
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : πολύποδας μετά από τον τοκετό (προς κ. Ζησόπουλο)

Απάντηση :πολύποδας μετά από τον τοκετό (προς κ. Ζησόπουλο)

Αγαπητή  Φίλη!

Επειδη  δεν  μπορω να  σχηματισω άποψη  για το τι συμβαίνει,  μια  και το φαινομενο  ειναι  σπανιο,   θα συνταχθώ  με  γνωμη του γιατρού  που σε ειδε..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :εγκυμοσυνη.. 08-02-2012 18:39:57 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,091
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εγκυμοσυνη

Αγαπητή  Φίλη!

Εν ταξει,  η μητρα  δεν μεγαλωνει  μονον την  νυχτα  -  μαλλον ο γαιτρός  σου  ειναι χωρατατζης -   κι αυτό  φυσικά δεν θα συνεχιστεί  εσαεί...   

Αφού προκειται σιγουρα   για ενδομητρια εγκυμοσύνη,  το συμπτωμα  δεν θα το αξιολογησουμε  τόσο  κι εμεις  οι  γυναικολογι   δινουμε   μια  ...΄΄ευλυπτη΄΄ εκαλαϊκευμενη  εξήγηση για αυτά.. ...

Για το παυσιπονο:  Ελπιζω  να μιλας  για καποιο σπασμολυτικο, ή  εν πασει περιπτωσει, για  ότι σου συνεστησε ο γιατρός  σου.. 

Κατά τα άλλα:  Εισαι και λιγο εγκυος...Αλλες   ανησυχουν επειδή δεν νοιωθουν τιποτε...

Φιλικά

Π.Ζ,Smile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Τεστ Παπ (υπόνοια ΗPV λοίμωξης).. 08-02-2012 18:35:00 
Elena_K
Joined: 08-02-2012 20:27:28
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Τεστ Παπ (υπόνοια ΗPV λοίμωξης)

Καλησπέρα, είμαι 24 ετών και  σήμερα έλαβα τα αποτελέσματα από το τεστ παπ που έκανα και έχουν ως εξής:

 

"Η κυτταρολογική εξέταση κολποτραχηλικών επιχρισμάτων έδειξε άφθονα φλεγμονώδη στοιχεία, δυσκερατωσικές αλλοιώσεις, πιθανή κοιλοκυττάρωση και αδενικά κύτταρα εκ του ενδοτραχήλου, χωρίς ουσιώδεις αλλοιώσεις."

 

Πρέπει να κάνω κάποια περεταίρω εξέταση να διαπιστωθεί αν έχω μολυνθεί απο hpv ,ή να κάνω ξανά το παπ όπως συνίσταται;

IP Logged
 Απάντηση :TOXOPLASMA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ.. 08-02-2012 18:29:01 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,091
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : TOXOPLASMA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Αγαπητή  Φίλη!

Απάντησα  ήδη στην ερωτηση  αυτή ...Κανε μία  εξεταση  και πάλι...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :TOXOPLASMA.. 08-02-2012 18:25:51 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,091
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : TOXOPLASMA

Αγαπητή Φίλη!

Η ερωτηση , για  καποιους λογους παραπεσε..Απολογουμαστε γι αυτό...  Καμια  φορά μας  ξεφεύγει  και κατι,,

Το  πρωτο  που θα  εκαμνα,  θα ήταν  μία  νεα εξέταση  αιματος  για τοξοπλασμα...

Λογικά,  ειναι  έτσι  οπως   λες... Ισως εγινε σωτοσο  καποιο  λαθος τοτε, ή τωρα.... Υπαρχει  κι  άλλη εκδοχή, αλλά  ας  μην  προτρεχουμε άλλο,  ας δουμε το  πιο πιθανο.  Επι πλέον:  Αν εισαι αρνητικη σε τοξοπλασμα,  δεν θα κολησεις  δα  τωρα...  

Φιλικά

Π.Ζ

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Κλειστή Σάλπιγγα.. 08-02-2012 17:35:50 
m.alex
Joined: 07-02-2012 21:11:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Κλειστή Σάλπιγγα

Έχετε δίκιο, συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Σας ευχαριστώ για την απαντηση.

IP Logged
 συμπληρώματα και φαγητό στην εγκυμοσύ.. 08-02-2012 17:13:45 
μαρίαδ
Joined: 26-01-2011 12:04:24
Μηνύματα: 60
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : συμπληρώματα και φαγητό στην εγκυμοσύνη

συμπληρώματα και φαγητό στην εγκυμοσύνη

Αγαπητοί γιατροί,

 

είμαι 5 και μισό μηνών και συνειδητοποοίησα ότι μ΄΄αλλον λάμβανα με λάθος τρόπο τα συμπληρώματα. Συγκεκριμμένα λαμβάνω centrum materna, maltofer και  folicil. όλα τα λάμβανα ανεξάρτητα με το φαγητό ενώ είδα χτες στα σχετικά φυλλάδια που τυχαία διάβασα ότι λαμβάνονται με το φαγητό. Είναι σαν να μην τα έπαιρνα? Έχει να κάνει με την απορρόφηση τους ή είναι για αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων?

 

Σας ευχαριστώ και πάλι

 

 

 

 

 

 

IP Logged
lllll
 Προγεστερονη σερπαφαρ.. 08-02-2012 16:46:34 
ελενη παπαδοπ
Joined: 08-02-2012 18:34:31
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προγεστερονη σερπαφαρ

Καλησπέρα, θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τις απορίες μου με απλά ελληνικά.. το λέω αυτό γιατί απ' ότι είδα στο forum οι κυρίες γράφουν συνήθως με εκπληκτικές ιατρικές γνώσεις. Η απορία μου έχει ως εξής: η χρήση σερπαφαρ πόσο μπορεί να επηρεάζει τις τιμές της προγεστερόνης;

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: προ τη λήψη σερπαφάρ, οι τιμές προγεστερόνης ήταν 13.25. Μετά τη λήψη, οι τιμές ήταν 8,25. Συνδέονται αυτά τα δύο ή είναι τυχαία η σχέση τους;

Επίσης, πότε συνίσταται ο συνδυασμός σερπαφάρ και φαρμάκου προγεστερόνης; Είναι ένας συνδυασμός που "δουλεύει" και για πόσο χρόνο μπορεί να γίνεται η παράλληλη θεραπεία;

 

Σας ευχαριστώ πραγματικά.  

IP Logged
 Απάντηση :ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ.. 08-02-2012 16:08:05 
Muriam
Joined: 19-12-2011 23:09:11
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ

Ευχαριστώ πολύ.

IP Logged
 Απάντηση :ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ.. 08-02-2012 15:53:03 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,389
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ

Αγαπητή φίλη.

Αν έχεις κάποια συμπτώματα ή υπόνοια μόλυνσης, κάνε μια καλλιέργεια κολπικού, ζητώντας και μικροσκοπική εξέταση νωπού κολπικού παρασκευάσματος.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.. 08-02-2012 15:49:54 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,389
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

SmileSmileSmile

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Κλειστή Σάλπιγγα.. 08-02-2012 15:48:46 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,389
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Κλειστή Σάλπιγγα

Αγαπητή φίλη.

Πάρα πολλές οι ερωτήσεις σου και δεν είναι αυτός ο ρόλος του φόρουμ.

Σε γενικές γραμμές, αν είναι κλειστή η σάλπιγγα και δεν υπάρχει υδροσάλπιγγα, η άλλη σάλπιγγα κάνει καλά τη δουλειά της απλά έχεις λιγότερες πιθανότητες σύλληψης γιατί δε γίνεται κάθε μήνα ωορρηξία.

Αν υπάρχει υπόνοια υδροσάλπιγγας όμως, προτιμότερο να αφαιρεθεί λαπαροσκοπικά.

Σαν πρώτη ενέργεια, θα έλεγχα υπερηχογραφικά την ανάπτυξη των ωοθυλακίων σου.

Επίσης, θα συζήταγα με το γυναικολόγο την περίπτωση διαγνωστικής λαπαροσκόπησης.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Herpes kata ti diarkia tis egumosinis.. 08-02-2012 12:50:33 
Marishka
Joined: 07-02-2012 15:21:01
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Herpes kata ti diarkia tis egumosinis

Evxaristo para polu!!!

IP Logged
 προς κυριο Ζησοπουλο.. 08-02-2012 11:50:38 
dial2012
Joined: 07-02-2012 17:13:11
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προς κυριο Ζησοπουλο

γεια σας,εχω ενα προβλημα με την περιοδο μου...το τελευται διαστημα εχω κυκλους 30,34,36,46,39 ημερων....τελευταια μου περιοδος ηταν 20/12/11....εχω σχεση αλλα οχι ολοκληρωμενη....βρεθηκα με το αγορι μου και καναμε τα προκαταρκτικα...δεν υπηρξε καμια διεισδυση....απλα φοβαμαι μηπως με το τριψιμο εγινε καποια σταβη....δεν υπηρξε εκσπερματωση...υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης ενω δεν εχω ολοκληρωσει?σε τι οφειλεται η τοση καθυστερηση?εχω αγχωθει πολυ....

IP Logged
 Απάντηση :αιμοσφαιρινη ιχνη.. 08-02-2012 11:15:17 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αιμοσφαιρινη ιχνη

Το πιθανότερο είναι να μην είναι κάτι σοβαρό. Πιες λίγα παραπάνω υγρά για 2-3 ημέρες (ώστε να φτάσεις στο σημείο, τα ούρα σου να βγαίνουν σχεδόν διαυγή). Αν στη συνέχεια το ενόχλημα επιμένει, να μιλήσεις με το γιατρό σου.

 

Φιλικά,

 

Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
 Απάντηση :χαρα.. 08-02-2012 11:11:42 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαρα

Αγαπητή φίλη,

αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ και ο σύντροφός σου. Δεν μπορεί κανένας γιατρός να σε συμβουλεύσει τι να κάνεις. Η πιθανότητα για σοβαρή χρωμοσωματική ανωμαλία είναι 1/300 και ίδια είναι η πιθανότητα να οδηγηθεί η κύηση σε αποβολή μετά από αμνιοπαρακέντηση ή βιοψία τροφοβλάστης.Είναι δύσκολη απόφαση, όμως δεν έχει να κάνει με περαιτέρω οδηγίες, αλλά εξαρτάται από τα πιστεύω σου, τη στάση σου απέναντι στην έκτρωση (εάν πχ κάνεις τελικά αμνιοπαρακέντηση και το αποτέλεσμα δείξει πως το έμβρυο όντως έχει πρόβλημα) κλπ.

 

Φιλικά,

Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
 Απάντηση :Hpv/Lsil.. 08-02-2012 11:03:11 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Hpv/Lsil

Καταρχήν μη βγάζεις δικά σου (αυθαίρετα) συμπεράσματα. Ο ιός από τη στιγμή που δείχνει κάποιες αλλοιώσεις στα κύτταρα και υπάρχει και κολποσκοπικό εύρημα, έχει "εκδηλωθεί".Σαφώς και μπορείς να τον μεταδώσεις.

Από την άλλη, τα ήπια ευρήματα στο τεστ παπ και το ήπιο εύρημα στην κολποσκόπηση (που είναι πολύ πιο αξιόπιστη από το τεστ Παπ εάν γίνεται από γυναικολόγο που ξέρει να κάνει κολποσκόπηση) - σε συνάρτηση με την ηλικία σου, με οδηγούν στο να σε συμβουλεύσω να ακούσεις το γιατρό σου. Φαίνεται πως ξέρει τι κάνει. Προς το παρόν, μόνο παρακολούθηση. Οι πιθανότητες είναι πάνω από 70% πως και ο ιός και οι αλλοιώσεις θα φύγουν από μόνες τους μέσα σε 1,5 έως 2,5 χρόνια από τη στιγμή που κόλλησες τον HPV.

 

Φιλικά,

Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
 Απάντηση :τριχομοναδες.. 08-02-2012 10:56:07 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τριχομοναδες

 

Αγαπητή φίλη, η τριχομονάδα είναι ένα, όπως το λέμε, πρωτόζωο. Η τριχομοναδική κολπίτιδα μπορεί να είναι από τυχαίο εύρημα έως και πολύ ενοχλητική, με ευαισθησία στον κόλπο. Σημαντικό είναι να ακολουθήσουν και οι δύο σύντροφοι την αγωγή, που καλό είναι να είναι ριζική, και διαρκεί συνήθως μία εβδομάδα έως 10 ημέρες. Μερικές φαρμακευτικές εταιρείες προτείνουν μεν και βραχύτερα σχήματα, αλλά υπάρχει κίνδυνος να επανεμφανιστεί το πρόβλημα. Ορισμένες φορές αρκούν και μόνο τα κολπικά υπόθετα. Εάν όμως επανεμφανιστεί σε εσένα το πρόβλημα, θα πρέπει να πάρεις θεραπεία από του στόματος. Για την αγωγή όμως, δεν επιτρέπεται να σου δώσω συμβουλές μέσω Διαδικτύου.

Η τριχομονάδα στους ανθρώπους μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά με σεξουαλική επαφή και σπάνια έμμεσα με μολυσμένα αντικείμενα. Να ρωτήσεις σχετικά το κτηνίατρο της γάτας σου.

 

Φιλικά,

Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
 Απάντηση :Λιπομέτρηση και εγκυμοσυνη.. 08-02-2012 10:50:14 
Δρ Κωσταντίνος Ν. Χατζηγεωργίου
Joined: 21-06-2010 13:16:02
Μηνύματα: 105
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Λιπομέτρηση και εγκυμοσυνη

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας!!

 

Κ.Χ.

IP Logged
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email chatzkon@hotmail.com
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!