Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :εγκυμοσύνη και τεστ παπ.. 18-06-2011 15:45:02 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εγκυμοσύνη και τεστ παπ

Αγαπητή  Φίλη!

Kατ.  αρχήν :  Από την ληψη του  Pap-test,  δεν μπορει  να προκύψει προβλημα για την εγκυμοσύνη..Το Βetadine  δεν απορροφάται...

Γνωριζω ακομη  πανεπιστημαικες κλινικες   που επιδεικνυουν στο διαδικτυο  κολποσκοπικες εικονες  με δυσπλασιες  του  τραχηλου της μητρας.. (Prof. Schneider,  στο παρελθον καθ.  στην  Πανεπιστημιακη  κλινικη της  Jenna  και  τωρα  σε μια  πανεπιστημιακή   κλινικη  του  Βερολινου.. ) 

Η  ληψη δικαιολογειται , ειτε αν  κανείς εχει μία  ασυνηθιστη  οπτική  (ή  κολποσκοπική) εικονα, είτε αν  η γυναικα  - κι εδώ δεν εννοώ την 20-χρονη !-  εχει  πολυ μεγαλυτερο διαστημα  απο ενα  ετος , από την τελευταία φορά που εγινε κυτταρολογικη  εξέταση,,

Προσωπικά ειχα παρομοιο περιστατικό πρωτοτόκου εγκυου  2ου - 3ου μηνός  με παθολογικο  Pap-test και  CIN 2  στην μικριοβιοψία κι αρχισε  ΄΄να τρέχει  απ΄εδω  κι απ΄ εκεί΄΄, για να  επιστρεψει άπρακτη και παλι  σε μας.. Διενηργησα  τοτε (1999) μια επιφανειακη θερμποπηξια της  πολυ  συγκεκριμένης και μικρης  περιοχης,  Η  γυναικα γεννησε  φυσιολογικα και   κολποσκοπισεις  και Pap  ειναι  12 χρονια  μετά,  άψογα..

Η άποψη  μου λοιπον ειναι,  ότι κατά κάποιον τρόπο, ορθως πρέπει  να  έγινε η εξεταση .

Φιλικά

Π.Ζ.

 

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Υπάρχει λόγος για να εντείνω.. 18-06-2011 15:30:18 
titina
Joined: 06-05-2011 14:39:35
Μηνύματα: 8
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Υπάρχει λόγος για να εντείνω τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη;

Απάντηση :Υπάρχει λόγος για να εντείνω τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη;

Για άλλη μια φορά χίλια ευχαριστώ. Κατάλαβα τι εννοείται. Με το "εντείνω" εννοούσα αν με βάση το ιστορικό μου θα πρέπει να βιαστώ ή αν δεν υπάρχει τέτοιος λόγος. Να είστε καλά για τον χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε.

IP Logged
 Απάντηση :Υπάρχει λόγος για να εντείνω.. 18-06-2011 15:20:18 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Υπάρχει λόγος για να εντείνω τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη;

Απάντηση :Υπάρχει λόγος για να εντείνω τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη;

Aγαπητή  Φίλη!

Δεν αντιλαμβάνομαι,  τι εννοείς   με εντατικοποίηση  προσπαθειών..

Αντικειμενικά, προκειμένου να γίνουν  παιδιά  χρειάζεται 

μόνον μια  σχεση καθε μηνα σε πολυ συγκεκριμένη μερα ( σε  αυτή  που  ονομαζουμε γόνιμη μέρα. ή  αλλοιώς και μερα  ωοθυλακιορρηξίας ),

ανοιχτές σάλπιγγες 

και

επιβίωση σπερματοζωαρίων στην μεσοκύκλεια  τραχηλική βλεννα  της γυναίκας,  πανω από   8 ωρες  (το καλό σπερμοδιάγραμμα πρέπει αυτό να το εγγυάται) .

Η πιθανοτητα  συλληψης καθε μηνα  κυμαίνεται  περιπου στο 20%... Παιδιά επομένως θα γίνουν σύντομα, αν  αυτές οι προϋποθεσεις  υπάρχουν..

Στην  περίπτωση σου δεν  βλεπω κανενα πρόβλημα,  να  το ξεκινήσεις  από αμεσως..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 γονιμες μερες-μικρος κυκλος περιοδου.. 18-06-2011 14:51:10 
ΝΑΣΤΑ
Joined: 20-04-2011 12:25:42
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : γονιμες μερες-μικρος κυκλος περιοδου

γεια σας και παλι!επειδη αποφασισαμε να ξεκινησουμε προσπαθειες για εγκυμοσυνη θα ηθελα να ξερω ποιες ειναι οι γονιμες μερες μου.

εχω κυκλο 22-26 ημερες,τις περισσοτερες φορες αδιαθετω στις 24 μερες,και η περιοδος διαρκει 3 μερες περιπου.σχεδον αμεσως μετα την περιοδο νοιωθω τα συμπτωματα της ωορηξιας.ειναι φυσιολογικο?(μικροςκυκλος,μικρη διαρκεια περιοδου,και συμπτωματα τοσο γρηγορα)  η πρεπει να ανησυχησω για κατι?

θα ηθελα την γνωμη σας και τις πολυτιμες συμβουλες σας!

 

IP Logged
 Απάντηση :ουρεόπλασμα, υποθυροειδισμό.. 18-06-2011 13:44:09 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ουρεόπλασμα, υποθυροειδισμός και εγκυμοσύνη

Απάντηση :ουρεόπλασμα, υποθυροειδισμός και εγκυμοσύνη

Αγαπητή  φίλη!

Eχεις καιρό για  θεραπεια, που δινουμε κατά κανονα αργοτερα,  όταν  τελειωσει η οργανογέννεση.. Το  ουρεαπλασμα ενοχοποιηθηκε  - δεν  αποδείχτηκε ομως,  ότι πραγματια αυτό   φταίει! -   για αποβολές  σε  πιο  προχωρημενη εγκυμοσύνη..Πληροφοριακα  μονον:  απανταται   μαζι με  άλλους δυνητικά  παθογονους   μικροοργανισμούς  και οχι μονος  του... Στην πραξη δηλαδή  η  διαταραχή ειναι  μικτης βακτηριδιακης αιτιολογιας  και δεν απανταται  μονο  του  σε απολυτα φυσιολογικο περιβαλλον  κολπου  (pH  3.5-4,5)..

Για τον υπερθυρεοειδισμό:  θα  το ρυθμισει ενας ενδοκρινολογος..

Ολα  θα  πανε καλα...

Φιλικά

Π.Ζ. 

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.. 18-06-2011 13:38:59 
katerinavolll
Joined: 19-04-2011 21:11:15
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατρέ!!!

Τελαυταίες ερωτήσεις:

Εσείς τι θα συστήνατε?Να κάνω laser ή κρυοπηξία ή να μείνω προς το παρόν στην απλή παρακολούθηση.

Και τέλος με επαφές με το αγορί μου(που το έχει προφανώς και εκείνος)με προφυλάξεις υπάρχει περίπτωση να χειροτερεύσει το πρόβλημα που έχω στον τράχηλο?Η' το προφυλακτικό προστατεύει??

IP Logged
 Απάντηση :ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.. 18-06-2011 13:19:17 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Αγαπητή  Φίλη!

Ο  ΗPV  6  δεν  προξενει κανενα μονιμο προβλημα και  οι αλλοιωσεις  που προκαλεί αυτοιώνται..

Κανε απλα  ακομη μια φορά τον  κολποσκοπικό έλεγχο..Μονον  τον  ελεγχο ειπε, οχι κε νενου βιοψία..  θα  εχεις τοτε  το πρισμα αυτό μαζι σου, καθως  και το πόρισμα για τον HPV 6 .

Εχω την άποψη,  ότι υπερβαλουμε.. Μια τραχηλιτιδα  απο HPV  6 ειναι  που  καποτε θα ξεπεραστει μονη  της... Με  laser ,   ή   ακομη   με  μία  κρυοπηξία,  το προβλημα λυνεται  επισης..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :2η αποτυχημένη εγκυμοσύνη.... .. 18-06-2011 13:07:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : 2η αποτυχημένη εγκυμοσύνη.... και τώρα;;;;;

Απάντηση :2η αποτυχημένη εγκυμοσύνη.... και τώρα;;;;;

Αγαπητή Φίλη!
΄΄Το 1ο τρίμηνο αν είναι η εγκυμοσύνη να παέι καλά θα πάει. εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.΄΄    ειναι και ηδική μου φιλοσοφία και απ΄σοταγαμ  κοντα 4000 τοκετών.. Τωρα βεβαια ο κυβος ερρίφθη και θα αρχισουν εξετασεις επι παντος επιστητού..

Εζησα την περιοδο της ορμονικής υποκαταστασης, εζησα την ανοσοβιολογικη περιοδο (με τα πασιγνωστα εμβολια) κια τωρα περασαμε στην θρομβοφιλια.. Οτι ειναι να κανεις -  αυτά που θα υποδειξει ιο γυναικολόγος σου - θα γινουν, ακομη και για ψυχολογικους λογους..
Δες τι ομαδα αιματος εχεις κι αν εισαι Rh- αρνητικη (και ο συζυγος Rh - θετικό), κανε τωρα την σχετική προφυλαξη..Μιλησε με τον γιατρό σου τώρα-τωρα -τωρα γι αυτό..
Ασχετα αν θ΄αποφασιστουν οι οποιες προλητπικές  αντιμετωπισεις, και χωρίς τίποτε, η επομενη εγκυμοσύνη θα παει  στατιστικα  σε πσοστό πανω από 70%  καλα.. Το ποσοστό αυτό δεν μπορουμε στατιστικά να το βελτιωσουμε με οτιδηποτε..
Θα τα πας την αλλη φορά καλα..
Δες μας σαν παραδιεγμα... 1 εγκυμοσύνη αποβολή, δευτερη και τριτη εγκυμοσύνη με ζωντανα παιδιά, 4η εγκυμοσυνη με αποβολή , 5η εγκυμοσύνη (λιγο πριν κλεισει το '' μαγαζι'') με αποτελεσμα τον τριτο μας,, Οσο σκεφτομαι, θα ειχαμε παρ΄ ολιγον 5 παιδιά...Ούτε ψυλλος στο κορφο μας
Πολυ φιλικά
Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Εγκυμοσυνη και κιλα και διαι.. 18-06-2011 12:31:56 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εγκυμοσυνη και κιλα και διαιτα??

Απάντηση :Εγκυμοσυνη και κιλα και διαιτα??

Μια  χαρά εισαι...Θα βαλεις 1,5  κιλό το μηνα   ακομη, θα γεννήσεις

Με την διαιτα:  Οχι.., Κοψε τα γλυκα (ακομη και  την ζαχαρη στον καφέ)  κια  θα τα πας καλα. .

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Πονος στην επαφη και αντιμετ.. 18-06-2011 12:25:40 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Πονος στην επαφη και αντιμετωπιση

Απάντηση :Πονος στην επαφη και αντιμετωπιση

Αγαπητή  Φίλη!

Κανείς  δεν μπορει  να προτείνει  μετρα, αν δεν σ΄εξετασει..

Πρέπει ρρωτα  να  κανείς κανει κανείς συλογισμους  για την ατιολογια..   4 χρόνια  με  πονο στην  σχεση, ΄΄ που συνεχιζει  και  προς τα  μεσα΄΄,  βλεπουμε  συχνά  σε εμμηνοπαυσιακες γυναικες  που ετυχε ν΄αρχισουν  μετο  σεξ τοσο αργά... Εκεί  η αντιμετωπσιη ειναι  ορμονική   και άμεσα  αποτελεσματική...Ως προς αυτό το σκελος, λοιπον δεν μπορω να  εχω άποψη..

Για  το θεμα της  ξυλοκαινης:  Ειναι  ενα  συμπτωματικό  μετρο,  που ακουγεται  λογικο κι ελπιδοφορο.. Χρειαζεται  ωστοσο  καποιο χρονο για να δρασει  και  προφανώς  θα  ΄΄μουδιάσει  ΄΄ και τον συντροφο, εκτος αν χρησιμοποιεί προφυλακτικό...

Εμπειρία  με καλες  εντυπώσεις  της εφαρμογής  ξυλοκαϊνης  εχω  π.χ. σε  επώδυνες  αιμορροιδες και  τοπικες μικροεπεμβάσεις στην περιοχη του αδοιου.  Οχι  ομως  σε  περιπτωση σαν την δική σου.. Σκεπτομαι, ότι  θα ήταν ενδιαφερον  να  γνωριζει κανείς, αν  αυτή  η διαχυτη  αναισθητοποιηση της περιοχης  επιδρά  τυχον  στην γενικότερη  ευχαριστηση και βεβαια στον οργασμό..Αν μαλιστα χρησιμοποιηθει  και σαν  λιπαντικο (απαιτειται  ομως μεγαλυτερη   ποσσοτητα γι αυτό ) η αναισθησά  θα  επεκταθει  σε όλο το  κολπικο τοιχωμα, με  ακομη μεγαλυτερη  πιθανοτητα να  επηρεάσει την  ποιότητα..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ΘΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.. 18-06-2011 11:55:31 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΘΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητή  Φίλη!

Απ΄ ότι  βλέπω, η ωοθυλακιορρηξία  εντοπίζεται   στο 24ωρο  απο 13η προς  14η  ημέρα  κυκλου  και  το θερμοδιάγραμμα συνηγορεί για   καλη διαρκεια  2ης  φασης  κυκλου. Μιλαμε  για  πολυ  φυσιολογικό διαγραμμα.  .

Για  το σπερμοδιάγραμμα  κτλ.   Εν ταξει, δεν σας πηραν  τα χρονια..Οπως  μπορειτε ..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Προσπαθω να μεινω εγκυος ενω.. 18-06-2011 11:43:02 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προσπαθω να μεινω εγκυος ενω θηλαζω

Απάντηση :Προσπαθω να μεινω εγκυος ενω θηλαζω

Aγαπητή  Φίλη!

Το πλέον πιθανο  ειναι,  ότι  ο θηλασμός  επηρεάζει  την  ποιοτητα   της  ωοθυλακιορρηξιας.. Γόνιμη μερα  η 16η  και περιοδος την 23η,  σημαινει    πολυ βραψεια  β΄φαη  κυκλου,  δηλ. επι το ιατρικότερον  ΄΄ωχρινικη ανεπαρεκια΄΄  και  η συνεπεια της   ειναι,  να  μην μενεις  εγκυος..

Για τον  θηλασμο και την συλληψη:  Γιατί  νομζεις, μεταξυ άλλων  λογων ,  παλαιοτερα - ιδιαίτερα οι φτωχες μητερες - θάλαζαν τα παιδιά μεχρι το 3ο ετος;   Για  να μη  συλλάβουν φυσικά..

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 καθυστερημένη ωορρηξία μετά από αποβο.. 18-06-2011 10:51:10 
καππα
Joined: 18-06-2011 10:58:19
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : καθυστερημένη ωορρηξία μετά από αποβολή

καθυστερημένη ωορρηξία μετά από αποβολή

Καλησπέρα σας. Απευθύνομαι σε σας διότι στο παρελθόν με είχατε βοηθήσει πολύ, ενώ κατακλυζόμουν από πανικόβλητες αποψεις...

Σε συντομο διάστημα αφότου άρχισα με τον σύζύγό μου να προσπαθώ, έμεινα έγκυος, αλλά απέβαλα εντός του ίδιου μήνα (τελη Μαρτιου 11). Δε χρειάστηκε απόξεση, οι εξετάσεις που έκανα μετά κατ εντολή της γιατρού μου ( χοριακές,υπέρηχο μήτρας-ωοθηκών) έδειξαν πλήρη αποβολή. Από τότε μέχρι σήμερα, αν εξαιρεσω τον πρωτο μηνα που ευλογα δεν ειναι μετρησιμος, οι ωορρηξια μου συμβαίνει καθυστερημένα (σε κύκλο 23-24 ημερών) και συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα την 17η ημέρα, αυτόν τον μήνα την 15η. Και τις δυο φορές είχα έντονες ενοχλήσεις-κράμπες πίσω στη μέση και μπροστά αριστερά. Την δεύτερη φορά επικοινώνησα με τη γιατρό μου για να μ ενημερώσει-καθησυχάσει, .ομως εκείνη αφου μου εξέφρασε την...ανησυχία της και τους φόβους της, μου είπε να κάνω υπερηχο ωοθηκών. Ο υπέρηχος έδειξε ωοθήκες φυσιολογικές, χωρίς κάποια ένδειξη ανωμαλίας, άτρητο ωοθυλάκιο διαμέτρου 20mm με διαυγές περιεχόμενο και μικρή ποσότητα υγρού στον δουγλάσειο χώρο. Ενώ αρχικά είχα τρομάξει πολύ, και η επικοινωνία με τη γιατρό μου απλά δε με βοήθησε, σκέφτηκα ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, είχα στρεσαριστεί πολύ εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας στην οικογένειά μου, καθώς επίσης κι ότι ποτέ πριν δεν είχα πρόβλημα ωορρηξίας ή κλινική ένδειξη προβλήματος στη μήτρα ή τις ωοθήκες. Τέλος, σκέφτηκα ότι ίσως μετά από μια αποβολή, ακόμη και μετά από σύντομη κύηση, να χρειάζεται λίγος χρόνος να συνέλθω ορμονικά... Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι παρακολουθώ σχολαστικά την ωορρηξία μου και είχα θετική ένδειξη για τις μέρες που σας ανέφερα. Τη δεύερη φορά, όταν είχα γόνιμη ημέρα την 15η, την αμέσως επόμενη είχα αρνητική ένδειξη..Προσπαθώ να μην ανησυχώ αλλά δεν είναι πάντα εύκολο... ...

Προσπαθώ να κάνω παιδί στην ηλικία των 43 με ιστορικό κωνοειδούς εκτομής λογω HPV. Εχω ταλαιπωρηθεί πολύ στο παρελθόν, όμως έμαθα να βάζω προτεραιότητες, ν αποφεύγω τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους και να παλεύω για την ζωή μου και για την καλή της ποιότητα. Για αρκετά χρόνια τώρα οι εξετάσεις μου είναι απολύτως φυσιολογικές και δε χρειάζεται πια να κάνω βιοψίες ανα εξάμηνο. Το πιο τρομερό που μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι το ότι αισθάνομαι ότι εγώ μόνη μου πρεπει να με καθησυχάζω, όταν ανησυχώ για κάτι ή όταν μου συμβαίνει κάτι έκτακτο και κατόπιν να...καθησυχάζω και τη γιατρό μου, με την οποία, κατα τ άλλα ουδέποτε είχα πρόβλημα.

Θα το εκτιμούσα πολύ αν, όσο γίνεται δι αλληλογραφίας, μου λέγατε τη γνώμη σας για την κατάσταση που σας εξέθεσα. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Ε.Κ.

IP Logged
 Αζωοσπερμια???.. 18-06-2011 09:49:51 
moritsa
Joined: 26-02-2011 20:08:03
Μηνύματα: 22
Τοποθεσία
Forum : Ουρολογία
Ερώτηση : Αζωοσπερμια???

Γιατρε έκανε ο σύζυγος σπερματοδιαγραμμα και η ποσότητα σπερματοζωοαριων ήταν 0-1κοπ, κινητικότητα - και βρέθηκαν πυοαισφαιρια πολλά και αρκετά ερυθρα. Η μικροβιολογος ήταν απόλυτη και του είπε πως αυτο το σπερμα δεν υπάρχει περίπτωση να τεκνοποιησει. Σίγουρα θα επαναλάβει την εξέταση αλλού και θα επισκεφτούμε και το γιατρό, αλλά μπορεί να οφείλεται αυτή η κακή κατάσταση στα πυοαισφαιρια ή είναι καθαρά αζωοσπερμια; Ευχαριστώ πολύ
IP Logged
 καθηστέρηση περιόδου.. 18-06-2011 09:44:06 
...
Joined: 22-04-2011 13:43:03
Μηνύματα: 5
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : καθηστέρηση περιόδου

υπαρχουν καποιες τροφες η καποια βοτανα που βοηθουν για να ερθει μια καθυστερημενη περιοδος;

IP Logged
 Απάντηση :θερμοίάγραμμα.. 18-06-2011 09:23:39 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : θερμοίάγραμμα

Αγαπητή  Φίλη!

Δεν θα συνιστουσα μία  ΄΄τυφλη΄΄ θεραπεια με  κλομιφαινη... Ρυθμιση  κυκλου  με σκετο    Dufaston  δεν  θα βλαψει.. Δεν ωφελει βεβαια  και  πολυ στο  θέμα συλληψης,, .

Διακοπες  οι  γιατροί, διακοπες εσεις,  ειναι  πιθανό  ο συντονισμός ιατρικών ενεργειων  να επηρεστει... Αφηστε  το για  λιγο

Τα  laser  δεν επηρεάζουν  αρνητικά...

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Ερμηνεία Αποτελεσμάτων ΤΕΣΤ.. 18-06-2011 09:13:39 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ερμηνεία Αποτελεσμάτων ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Απάντηση :Ερμηνεία Αποτελεσμάτων ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Αγαπητή Φίλη!

Ο  κυτταρολογος διαπιστωσε  μία φλεγμονή  που ο  ίδος  την αποδιδει σε μυκητιαση  και  η γυναικολγος  σου, εδωσε την πρεπουσα αγωγή,  που κατα  πασα πιθανότητα  θα εχει  το επιθυμητο  καλο αποτελεσμα.

Σχετικά  με  τα ΄΄Κυτταρα'΄΄:  Δεν αντιλαμβανομαι τι εννοείς..

Εν πασει περιπτωσει,  για  ενα -   ας πουμε  -  καθημερινό ευρημα γυναικολογικού ιατρειου πρόκειται, που δεν πρέπει να  σε ανησυχει.. Υποθέτω  ότι  η γυναικολγος σου,  υπεδειξε να σε ξαναδεί  για  να  εκτιμησει το  αποτέλεσμα.

Φιλικά

Π.Ζ

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Μετά από πόσο καιρό συνιστάτ.. 18-06-2011 08:34:09 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Μετά από πόσο καιρό συνιστάται ο έλεγχος υπογονιμότητας

Απάντηση :Μετά από πόσο καιρό συνιστάται ο έλεγχος υπογονιμότητας

Αγαπητή  Φίλη!

Σε ενα ζευγαρι  όπως εσεις,  δεχόμαστε,  ότι  μετα από παρέλευση  2ετίας,  πρέπει να  υποθέσουμε  ότι  υπάρχει  καποιο   προβλημα  γονιμότητας.  η  πιαθνοτητα  συλληψης  - αν  ολα  ειναι  εν ταξει -  κυμαίνεται  στι 20%  σε  καθε  κυκλο.. Μαλλον  λοιπον δεν  έτυχε ακομη,,  

.Οσο  μεγαλυτερο βεβαια ειναι  το ζευγάρι,  εξυπακουεται ότι  το χρονικο  αυτό  διαστημα της διετίας  συμπτύσσεται...

Στην περιπτωση  σου τωρα :  Γυναικα με  πολυ σταθερο  κυκλο σπαναι  μπορει  πασχει  από  προβλημα καλης  ωοθυλκιορρηξίας..Αν  μαλιστα   τα θερμοδιάγραμμα  τριμηνου δειχνουν  μια καλη  υπερθεμρική φαση, δεν θα προσφερουν  πολυπλοκες  ορμονικές   εξετάσεις τιποτε, μια  και   οπωσδήποτε  θα βρεθουν  φυσιολογικές..

Απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι,  στην περιπτωση  σου εγινε  προσδιορισμός  FSH,LH,  Oιστραδιολης (Ε2),  κατά την  3η  ημέρα του  κυκλου  και  προγεστερονη  την 21η  ημερα, που βρεθηκαν εν  ταξει... Από το θεμα  λοιπον  ωοθυλκιορρηξία,  το  όποιο  προβλημα  αποκλειστηκε..

Η περιστασιακή μετατόπιση της  ωοθυλακιορρηξάις την 29η  ημερα,  δεν ειναι κατι  που  θα  αξιολογούσα,  εκτός κι  αν στο μέλλον ,  επαναλαμβάνεται συχνά.. Δεν  νομιζω να προκυψει κατι τετοιο με  τον σωματοπτυπο  που περιγραφεις,,

Το σπερμοδιαγραμμα  ειναι επίσης καλο... Βεβαια δεν εχουμε κανενα στοιχειο,  τι εξεταστηκε  και τι θεωρείται ...'' καλό΄΄.. Το σπεμοδιάγραμμα ειναι   ένα   στοιχειο  που   μπορει να υπερεκτιμηθεί....

Εναπομενουν  λοιπον  ουσιαστικά δυο στοιχεια  που  θα χρειαστουν έλεγχο  και αυτά ειναι :

1ον  η  βατότητα των  σαλπίγγων (αν  δεν εχει γινει στο  παρελθον  καποια διακοπη εγκυμοσύνης, ειναι  ακρως απιθανο  να ειναι  κλειστές )  και δευτερον η σπάνια ασυμβατοτητα  τραχηλικής βλεννας - σπερματοζωαρίων,  που ελεγχεται  με το  λεγομενο  postcoital - test (γνωστό   και  ως Sims-Huhner -test ),  που  διενεργειται  κατα δύναμιν  κοντά στις γονιμες μερες (κατά προτιμηση  αμεσως μετα την  θετικοποίηση  του  σχετικου test, καποιες  ωρες μετά  από σχεσεις .(κατά την αποψη  μου μετα  απο  8  εως το  πολυ 20  ωρες - κατ΄ αλλους  και  σε μικροτερο διαστημα.. ( http://www.youtube.com/watch?v=OdpEYhujKM0&NR=1  )

Σε  ότι με  αφορά,  ελέγχω  πρωτα  το 2ο  και  τελευταία την βατότητα των σαλπίγγων..

Υπάρχουν διαφοροι τρόποι ελεγχου, αλλά  ο  πλεον συνήθης,  με  μεγαλη   διαγνωστική δυνατοτητα,  ειναι  η σαλπιγγογραφια (ακτινολογικη  μεθοδος  που  επιτπρέπει την εκτίμηση της  κοιλότητας της  μητρας, την βατότητα  των σαλπίγγων  και σε μεγαλο βαθμό  την διαπίστωση ενδοπυελικών συμφύσεων... Διενεργείται   κατα την 9-11η ημερα του  κυκλου  κι   εχει  κι ενα  ΄΄θεραπετυικο  εφε΄΄,  που συνίσταται στο  οτι  πολλες  φορές επέρχεται  εγκυμοσύνη στον ιδιο  κυκλο,  ή στους επομενους 2-3   κυκλους..,Υπαρχει  εξηγηση γι αυτό,,, Δεν ειναι  ομως  της  ωρας ..

Λιγο-πολυ, αυτά ειναι  τα βασικα  για τον έλεγχο γονιμοτητας.. Αν η  ωοθυλακιορρηξία ειναι εν  ταξει, αν το  σπέρμα επιβιώνει  8  ωρες τουλάχιστον  στα  υγρα της  μητρας και οι σάλπιγγες ειναι  ανοιχτές, παιδιά  θα γίνουν ...

Υπάρχουν φυσικά  και οι ψυχολογικοι  λόγοι  που δυσχεραινουν  παροδικά  την συλληψη..Αν θες  κατι και γι αυτους, δες στο Σχετικά με τα ψυχογενή αίτια της γυναικείας στειρότητας.

Εισαι μακρυά από  την πατριδα και γι  αυτό  ήμουν και διεξοδικός

Φιλικά

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ?.. 18-06-2011 07:08:40 
Σάκης Ζ.
Joined: 17-06-2011 20:32:55
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ?

Καλησπέρα σε όλους σας! θα ήθελα καταρχάς να σας συγχαρώ για την εξαίρετη δουλειά που κάνετε! η βοήθεια σας στον κόσμο έιναι πολύ μεγάλη και χρήσιμη! έιμαι ο Σάκης , 23 ετών απο Κομοτηνή! έχω σχέση με μια κοπέλα 19 ετων την Σοφια! Πρόσφατα (μέσα μαρτίου) είχε αποβάλει,τον ακριβή λόγο δεν τον γνωρίζω αν και πιστέυω ήταν λόγο εξαντλιτικού προγράματος και σωματικής άσκησης (σπουδάζει γυμνάστρια) !! έχω λοιπόν να κάνω 2 σοβαρές ερωτήσεις , που πραγματικά χρειάζομαι απάντηση σε αυτές!

1η) Υπάρχει περίπτωση λόγω της σχετικά πρόσφατης αποβολής της (3 μήνες πριν) , και έστω για ενα μικρό χρονικό διάστημα να ειναι πιο γόνιμη η και το αντίθετο; Με λίγα λόγια μπορεί η αποβολή να επηρεάσει την γονιμότητα της , είτε θετικά είτε αρνητικά , για κάποιο χρονικό διάστημα; Και αν ναι , πόσο μεγάλο είναι αυτο  το χρονικό διάστημα;
2η) Λόγω της αποβολής πριν 3 περίπου μήνες , οι 2 περίοδοι που της έχουν έρθει ως τώρα , έχουν έρθει η πρώτη με 3 μέρες καθυστέρηση και η δεύτερη με 4 μέρες (λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύκλος κρατάει 28 ημέρες, άρα 28+3 και 28+4) ! Σήμερα που σας γράφω είναι η 28η μέρα του κύκλου της , οπου λογικά θα έπρεπε να της έχει ερθει περίοδος αλλά δεν της έχει ερθει ακομη! Φαντάζομαι πως δεν μπορεί απο τον έναν κύκλο στον άλλον να στρώσει με τι μια ο κύκλος της! οπότε ρωτάω 
i) Μπορεί και αυτη η περίοδος της (3η μετα την αποβολή) να αργήσει κάποιες μέρες να έρθει ; Είναι φυσιολογικό;
και ii) Πριν απο μια βδομάδα και για 4 συνεχόμενες μέρες (21-24 μέρα του κύκλου της λαμβάνοντας υπόψιν πως σήμερα είναι η 28η μέρα της)  κάναμε έρωτα , χωρίς προφύλαξη , αλλα βέβαια δεν εκσπερμάτισα ούτε 1 φορά μέσα της! Παραπροχθές μου ανέφερε πόνο στην κοιλία, προχθές πρήξιμο στο ίδιο μέρος και σήμερα πόνο στη μέση (συμπτώματα που ξέρω πως συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την περίοδο) ! Αν λάβετε υπόψιν ολα αυτά που προανέφερα στο mail , και οτι της άργησε 3-4 μέρες και τις 2 φορές που είχε περίοδο μετα την αποβολή , πιστέυετε οτι αγχώνομαι πολύ και χωρίς λόγο για μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη ; υπάρχει πιθανότητα να είναι εγκυος? (28η μερα του κύκλου της σήμερα)
Υ.Γ: Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό , υπάρχει περίπτωση να άλλαξε ο κύκλος της μετά την αποβολή και να υπολογίζουμε λάθος τις μέρες; δηλαδή μπορει για παράδειγμα να μην ειναι σήμερα η μέρα που πρέπει να της ερθει περίοδος;


Σασ ευχαριστώ ειλικρινα βαθύτατα που με ακούσατε και περιμένω εναγωνίως την απάντηση σας! 
IP Logged
 Απάντηση :ερωτηση για ωορρηξια.. 18-06-2011 06:45:33 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,469
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ερωτηση για ωορρηξια

Αγαπητή  Φίλη!

Οχι,  μονον μια  ωοθυλακιορρηξία γινεται  και τα άλλα  ωοθυλακια ΄΄αχρηστευονται΄΄... 

Σε εξαιρεση γινονται ισως - παντα για  ΄΄φυσιολογικούς΄΄  κυκλους μιλάμε - σε συντομο διαστημα 2  ή τρεις το  πολυ  ωοθυλακιορρηξιες  και  παρα-  παρα-  παρα-  πολυ σπανια  περισσότερες (, τριδυμα, πεντάδυμα, επτάδυμα! )

Π.Ζ.

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!

Συνδεδεμένοι χρήστες

1 Μέλος και 317 Επισκέπτες online

log