Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Εγκυμοσύνη 7η εβδομάδα.. 10-01-2011 15:50:22 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εγκυμοσύνη 7η εβδομάδα

Αγαπητή φίλη.
Για τους μύκητες, εφόσον δεν έχεις κάποιο σύμπτωμα, θα το ξαναέβλεπα αργότερα.
Για το ουρεόπλασμα, θα ξεκινήσεις την κατάλληλη αντιβίωση περίπου στις 16 - 17 εβδομάδες.
Τις ενδοκολπικές πλύσεις, θα τις απέφευγα.
Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου, δεν έχω αρνητική απάντηση.
Όλα τα παραπάνω, εφαρμόζω σε γυναίκες που παρακολουθώ, εσύ θα συζητήσεις με το γιατρό σου και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :Ουρεόπλασμα-Χλαμύδια.. 10-01-2011 12:12:11 
pap1985
Joined: 07-12-2010 10:05:21
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ουρεόπλασμα-Χλαμύδια

Γιατρέ καλησπέρα,

20 ημέρες περίπου μετά την θεραπεία που έκανα τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου, έκανα επανεξέταση και τελικά όλα είναι αρνητικά τώρα. Και το ουρεόπλασμα και τα χλαμύδια και οι μύκητες.

Το ερώτημα μου είναι αν θα πρέπει και ο σύντροφός μου να κάνει μία εξέταση να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει αυτός πλέον τίποτα από αυτά ούτως ώστε να αποφύγουμε πιθανή επαναμόλυνση.
Και κάτι ακόμα, θα πρέπει κάποια στιγμή αργότερα να την επαναλάβω την συγκεκριμένη καλλιέργεια ή δεν υπάρχει περίπτωση επανεμφάνισης?

Ευχαριστώ πολύ.

IP Logged
 spermoδιαγραμματα.. 10-01-2011 12:03:33 
svetas
Joined: 10-01-2011 13:49:32
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Ουρολογία
Ερώτηση : spermoδιαγραμματα

καλημερα σας και χρονια πολλα
συγνωμη για την ενοχληση αλλα μου συμβαινει κατι πολυ περιεργο
εδω και 8 μηνες αρχισα να ψαχνω γιατι δεν μπορουμε νατεκνοποιησουμε για 2η φορα με την γυναικα μου
και μετα απο ενα σπερμοδιαγραμμα βρηκαμε οτι υπαρχουν λιγα σπερματοζωαρια με χαμηλη κινιτικοτητα δηλ 16000000 σπερματοζωαρια με 8% κινιτικοτητα πρωτη ωρα
μετα απο καποια θεραπεια φτανουμε τον  7ο μηνα 54600000 σπερματοζωαρια ,3,9 ογκος και 25% την πρωτη ωρα αυτο τις 2-7-2010 εν το μεταξυ κοβω και το τσιγαρο μαχαιρι και  τις 22-11 κανω σπερμοδιαγραμμα  20000000 σπερματοζωαρια 4 ογκος και 10% κινιτικοτητα βρηκαμε και klebsiella sp στην καλιεργια σπερματος λεει ο γιατρος να κανω μια θεραπεια με κατι φαρμακα για 15 μερες και να ξανακανω σπερμοδιαγραμμα και καλιεργεια και οντως γινεται και ενω καθαριζω απο το μικροβιο βγαινει οτι δεν υπαρχουν καθολου σπερματοζωαρια αυτο εγινε στις 17-12 ειπαμε να ξανακανουμε γιατι ηταν τρελο ξαναεκανα στις 5-1 παλι τιποτα και εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα ολοι μπορειται να μου πειτε τι μπορει να εχει γινει?
σιγνωμη για τον χρονο σας
θανασης χαλκιδα
IP Logged
 τεστ παπ,καλλιεργια ειναι αρκετα;.. 10-01-2011 11:14:56 
fg2011
Joined: 10-01-2011 12:38:33
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : τεστ παπ,καλλιεργια ειναι αρκετα;

Καλημέρα


Χρειάζομαι μία γνώμη επιπλέον για το πρόβλημά μου(έχω απευθυνθεί σε ιατρό εννοείται..)

Σχεδόν  μήνα τωρα νιώθω ένα βάρος κάτω χαμηλά στην κοιλιά,ηπια συχνοουρία,πονους
στη μέση και εντονα στον αριστερο γοφό-μεση.Καποια βράδυα ειχα πολυ εντονο
πόνο στη μέση και "σουβλιες"τύπου περιόδου.δεν έχω υγρά ή περίεργες οσμές.
Αυτό που με ανησύχησε πιο πολύ ήταν οτι στην αρχή είχα βγάλει και δυο "γρομπαλακια" στο αριστερο εξωτερικο χειλος τα οποια πέρασαν μετα απο κανα 2 μερες.Μαλιστα εδω και τωρα τελευταια ενιωθα καλυτερα και τα συμπτωματα σχεδον εφυγαν,αλλα χτες βραδυ εντώπΙσα οτι
εχω βγάλει πάλι ένα γρομπαλάκι αριστερα  και ειχα παλι πονους στον αριστερο γοφό +αυτη τη φορα
ελαφρα τσουξιμο-φαγουρα που τα νιωθω ακόμα.αυριο θα επισκεφτω ξανα ιατρο
Στο μεταξυ εκανα και  τεστ Παπ οπου μου βρηκαν εξωτραχηλιτη κατα τ αλλα ολα οκ,ενω καλλιεργια κολπικου υγρου και ουρων αρνητικά δε βρηκαν τιποτα.

"τετοιου ειδους γρομπουλακια ειχα βγαλει αλλη μια φορα πριν 10χρονια απο στρεπτόκοκκο(ο οποιος πηγε στις αμυγδαλες δεν ξερω αν υπαρχει σχεση.Επισης οι πονοι και βαρος στη κοιλια υποψιαζομαι και τη σπαστικη κολλιτιδα.Και ο γοφος μπορει να ειναι και ορθοπεδικο δε ξερω...
Η τραχηλιτιδα μπορει να εχει τετοια συμπτωματα;

Τωρα εσεις βέβαια δεν μπορείται να κανετε διαγνωση χωρις εξέταση εκτώς και αν βγάζεται καποιο συμπερασμα απ ολα αυτα.
αλλα μπορειτε τουλαχιστον να μου πειτε τι περεταιρω εξετάσεις θα πρεπει να γινουν ;
καλλιεργια κολπικου υγρου και ουρων +Παπ.δε θα επρεπε να δειξουν κατι ;
αν υπηρχε μικροβιο δε θα φαινοταν;


ευχαριστώ

IP Logged
fg2011
 Απάντηση :εγκυμοσύνη τεστ φάρμακα.. 10-01-2011 11:06:54 
sira
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εγκυμοσύνη τεστ φάρμακα

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Το πρωί έκανα το τεστ, αλλά βγήκε αρνητικό. Κατόπιν προχώρησα και σε αιματοληψία για τη β΄ χοριακή, αλλά τα αποτελέσματα θα βγούνε μεθαύριο. Έχω μπερδευτεί βέβαια με το αρνητικό τεστ.

Υποθέτω πως η χοριακή θα δώσει μια πιο βέβαιη απάντηση. Ωστόσο μου καλύψατε την ανησυχία για τα φάρμακα που με άγχωσαν πάρα πολύ. Θα επανέλθω και με τα επόμενα αποτελέσματα.
Με εκτίμηση.
Σ.Β.
IP Logged
 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.. 10-01-2011 10:47:33 
parker
Joined: 27-07-2010 11:46:47
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 10 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Κ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑ ΤΩΡΑ.

ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ- WBC   14,88Κ/μl

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΙΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΦΙΛΑ -NEUT   82,8%
ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ -LYM                                 11,6%
ΜΕΓΑΛΑ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΑ  - ΜΟΝΟ                    3,8%
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΑ ΗΩΣΙΝΟΦΙΛΑ -ΕΟS       1.7%
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΑ ΒΑΣΕΟΦΙΛΑ -BASO        .....%

ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ  -RBC                         4,48  Μ/μl
ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ  HGB                                    13.6 gr/dL
ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ  HCT                                    39.8 %
ΜΕΣΟΣ ΟΓΚΟΣ ΕΡΥΘΡΩΝ MCV                        88.8 fl
ΜΕΣΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ Hb -MCH                   30.4 pg
ΜΕΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Hb  - MCHC                    34.2  gr/dL
ΕΥΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΡΥΘΡΩΝ  RDW-CV          12.7 %
ΕΥΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΡΥΘΡΩΝ  RDW-SD          40.5 %

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ  PLT                                        280 K/μl
P-LCR                                                            31.00 %
ΜΕΣΟΣ ΟΓΚΟΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ - MPV                10,9 fl   
ΕΥΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ - PDW       12.3 fl 

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΦΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΝΩ ΤΑ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΙΑΝΙ ΧΑΜΗΛΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΧΑ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΡΑΧΗΛΟΥ CIN 1 ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΜΟΥΝ ΚΡΥΩΜΕΝΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ?

ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..!!!!!!!!!!!!!!!
IP Logged
 προεκλαμψία.. 10-01-2011 09:11:16 
titinan
Joined: 30-08-2010 09:38:29
Μηνύματα: 37
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προεκλαμψία

Καλημερα σας.
Ειμαι στην 15η εβδομάδα κύησης. Πριν 3 εβδομάδες έκανα αυχενική διαφανεια και PAPP A όπου τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλα οσον αφορά τυχον χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Ο γιατρός που μου έκανε την αυχενική μου είπε ότι όλα είναι πολύ καλά. Ωστόσο, είδα αργότερα στο χαρτί που μας έδωσε για τα στατιστικά ότι έχω πιθανότητα να εμφανίσω προεκλαμψία προωρη 1/1800 και προεκλαμψία καθόλη τη διάρκεια της κυησης 1/185. Το ποσοστό αυτό (ειδικά το δεύτερο) ενας συγγενής γιατρός που το είδε μου ειπε ότι ειναι ανησυχητικό και όπως καταλαβαίνετε έχω φοβηθεί πολύ. Να σημειώσω ότι έχω ύψος 170 και ζυγίζω 49 κιλά. Επίσης ανέκαθεν είχα χαμηλή πίεση, όπως και τώρα. Εσείς τι πιστεύετε? Κινδυνεύω εγώ και το μωρό? Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μην εμφανίσω προεκλαμψία στην κύηση?
Σας ευχαριστώ
IP Logged
 Απάντηση :εγκυμοσύνη τεστ φάρμακα.. 10-01-2011 09:01:17 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εγκυμοσύνη τεστ φάρμακα

Αγαπητή φίλη.
Μπορείς ήδη να κάνεις ένα τεστ κυήσεως, είτε από το φαρμακείο είτε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, για μέτρηση χοριακής με εξέταση αίματος.
Όσο για τα φάρμακα που πήρες, όχι, δε θα επηρεάσουν τυχόν σύλληψη και εγκυμοσύνη.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :Αντισυλληπτικά χάπια.. 10-01-2011 08:57:16 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αντισυλληπτικά χάπια

Αγαπητή φίλη.
Το σημαντικό είναι να μην παραλείπεις κάποιο από τα 21 χάπια της συσκευασίας.
Οπότε, για το ατύχημα που αναφέρεις, δε χρειάζεται να ανησυχείς, δεν υπάρχει θέμα σύλληψης.
Όσο για την ώρα λήψης, εκείνο που ενδιαφέρει είναι να τα παίρνεις την ίδια περίπου ώρα καθημερινά, ανεξάρτητα αν είναι πρωί μεσημέρι ή βράδυ.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :αλλεργικη αντιδραση και φαγ.. 10-01-2011 08:53:08 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αλλεργικη αντιδραση και φαγουρα απο κολπικα υποθετα

Απάντηση :αλλεργικη αντιδραση και φαγουρα απο κολπικα υποθετα

Αγαπητή φίλη.
Πολύ σωστά διέκοψες την αγωγή, αφού η αντίδραση που αναφέρεις είναι μέσα στις σπάνιες παρενέργειες που έχουν τα έκδοχα του σκευάσματος.
Από την άλλη, αν δεν έχεις κάποια συμπτώματα (υγρά, τσούξιμο, φαγούρα...), μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις κάποια αγωγή, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό στις επαφές σου, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη περίοδο.
Σημαντικό είναι να ενημερώσεις το γιατρό σου.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :ΤΕΣΤ ΠΑΠ-ΤΡΑΧΗΛΙΤΙΔΑ.. 10-01-2011 08:49:08 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΤΕΣΤ ΠΑΠ-ΤΡΑΧΗΛΙΤΙΔΑ

Αγαπητή φίλη.
Από την περιγραφή σου και σε απουσία συμπτωμάτων που γίνονται αντιληπτά από τη γυναίκα, μπορείς και να μην κάνεις κάποια αγωγή.
Από την άλλη, επειδή δε μπορώ, εξ αποστάσεως, να διαφωνήσω με τις οδηγίες του γιατρού σου, θα επικοινωνήσεις μαζί του και μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τις ενδοκολπικές πλύσεις, με την κατάλληλη συσκευή και το αντίστοιχο υγρό.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :Πόνος στην κοιλιά... 10-01-2011 08:45:33 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Πόνος στην κοιλιά.

Αγαπητή φίλη.
Μια γυναικολογική εξέταση, θα διευκρινίσει περισσότερο την εικόνα και θα πάρεις και τις ανάλογες οδηγίες.
Οπότε, αν τα συμπτώματα είναι έντονα και συνεχή, να μιλήσεις πρώτα με το γυναικολόγο σου.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 Απάντηση :κυστη στη δεξια ωοθηκη.. 10-01-2011 08:42:51 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,310
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : κυστη στη δεξια ωοθηκη

Αγαπητή φίλη.
Θα περιμένεις το τέλος της περιόδου και θα προγραμματίσεις ένα υπερηχογράφημα.
Οι διαφορές στη θερμοκρασία, αυτήν την στιγμή, δεν αξιολογούνται.
Φιλικά
Π.Κ.
IP Logged
 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΩΡΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ.. 10-01-2011 08:09:41 
STAVMAMA
Joined: 16-08-2010 15:18:34
Μηνύματα: 24
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΩΡΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΡΟΩΡΑ ΣΤΙΣ 32+3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.

ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑ  ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ, ΚΑΘΩΣ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ.  ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΥΗΣΗΣ (2,5ΚΙΛΑ)

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ 2ο ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΩΡΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΕΡΙ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΕΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !
IP Logged
 Απάντηση :Απάντηση :θερμοδιάγραμμα.. 10-01-2011 07:34:53 
Didask
Joined: 11-12-2010 09:11:59
Μηνύματα: 17
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : θερμοδιάγραμμα

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχετε!
Οι θερμομετρήσεις που είχα αυτό το μήνα είναι:
1η     36,7
2η     36,5
3η     36,5
4η     36,6
5η     36,5
6η     36,3
7η     36,5
8η     36,4
9η     36,5
10η     36,3
11η     36,3
12η     36,3
13η     36,4
14η     36,4    Ε
15η     36,3        (τεστ ωορρηξίας: θετικό;; )
16η     36,5    Ε    (τεστ ωορρηξίας: θετικό;; )
17η     36,6
18η     37,1        αρχή ίωσης
19η     36,7        προ 4h της θερμομέτρησης λήψη ντεπόν
20η     36,7    Ε
21η     36,5        λήξη ίωσης
22η     36,7    Ε    (ελάχιστες καφέ σταγόνες)
23η     36,7        (καφέ)
24η     36,7        (καφέ)
25η     36,6        ταξίδι κ μέτρηση 2h πριν: 5.30 πρωί (καφέ)
26η     36,9        (καφέ,αλλά μόνο κατά τις ώρες που περπατούσα περίπου 7h)
27η     36,9        ( ----- // ------------ )
28η     36,7        (---------//---------)
29η     36,7        (καφέ, κανα 2ωρο περπάτημα, και ταξίδι)
30η     36,7        (καφέ)

Βέβαια ακόμη δεν έχω ροή, απλά κάτι περισσότερο από σταγόνες κ όχι συνεχόμενα,αλλά περισσότερο καφέ-ίσως σκούρο κόκκινο (συγνώμη για την περιγραφή). Εντωμεταξύ είναι η 1η φορά από ότι θυμάμαι, που έχω καφέ υγρά τόσες μέρες πριν- συνήθως ήταν 1/2 ή 1 μέρα και μετά είχα κανονική ροή. Επίσης, σήμερα έκανα ενα τεστ εγκυμοσύνης το οποίο ήταν αρνητικό,άρα δεν υπάρχει πιθανότητα.

Θα ήθελα να μου ξαναεκτιμησετε την ημέρα ωορρηξίας και να μου πείτε πλέον ποια ημέρα είναι η 1η του νέου κύκλου μου κ που μπορεί να οφείλονται τα καφέ υγρά των τόσο ημερών.

Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά!




IP Logged
 Απάντηση :κυστη στη δεξια ωοθηκη.. 10-01-2011 07:20:03 
labrini
Joined: 30-12-2010 09:17:16
Μηνύματα: 60
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : κυστη στη δεξια ωοθηκη

Καλημέρα σας!! Επανέρχομαι στο θέμα της θερμοκρασίας. Είμαι στην πέμπτη μέρα περιόδου και το θερμόμετρο έδειξε το πρωί 36,9.Τις 2 πρώτες μέρες περιόδου είχα 36,9 , την 3η και 4η είχα 36,6-36,5. Γιατί σήμερα παρατηρείται αυτή η αύξηση; Σας ευχαριστώ!
IP Logged
 ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ.. 09-01-2011 22:33:47 
natalia 24
Joined: 12-11-2010 05:08:09
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ

Έχω μυκητίαση εδω και 6 μήνες.Έκανα και 4μηνη θεραπεια με sporanox αλλα χωρίς αποτέλεσμα-τα συμπτώματα επιμένουν(έντονο τσουξιμο, επώδυνη ούρηση και υγρά).Ο γιατρός λοιπόν μου έδωσε τα stabilanol για 10 μέρες και μου είπε πως με αυτά οι μύκητες θα φύγουν σίγουρα.Δεν έφυγαν όμως και αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι μήπως φταίει που ήρθα σε επαφή μετά το τέλος της θεραπείας χωρίς προφυλακτικό?Μήπως δηλαδή θα έπρεπε να κάνει και ο σύντροφος θεραπέια για να μη μου τους ξανακολλήσει (είχε και αυτός κατα καιρούς συμπτώματα από μύκητες) ή δεν παίζει ρόλο?Είμαι 24 χρονών το test pap είναι αρνητικό όπως και η κολποσκόπηση για έλεγχο hpv.
Eυχαριστώ εκ των προτέων για την απάντηση σας.

IP Logged
 Εμβόλιο HPV.. 09-01-2011 22:11:36 
Rose
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Εμβόλιο HPV

Καλησπέρα!

Είμαι 35 ετών, δεν έχω παιδιά. Έκανα loop laser για HPV CIN I πριν 3 χρόνια για τον τύπο 56 του ιού.

Θέλω να σας ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνω το εμβόλιο για HPV. Θα μου προσφέρει την προφύλαξη για τους τύπους του ιού που καλύπτει και γιατί το εμβόλιο αυτό τα ταμεία το δίνουν μέχρι την ηλικία των 26?

Ευχαριστώ!
IP Logged
 εγκυμοσύνη τεστ φάρμακα.. 09-01-2011 19:49:32 
sira
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εγκυμοσύνη τεστ φάρμακα

Καλησπέρα σας,

μετά από 8 χρονια χρήσης αντισυλληπτικών (για καθαρά λόγους αντισύλληψης, δεν έχω κανένα άλλο ζήτημα να ρυθμίσω και γενικότερα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα γυναικολογικό ούτε έχω κάποιο ιστορικό), τα σταμάτησα. Στις 08.10 ήρθε η περίοδος μετά τη διακοπή αυτών. Η πρώτη άνευ χαπιών περίοδος ήρθε στις 09.11(33 ημέρες). Η δεύτερη περίοδος ήρθε στις 07.12(29 ημέρες). Σήμερα, 09.01(34 ημέρες) δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος. Ωστόσο έχω από τις αρχές τις εβδομάδες τα κλασικά μου συμπτώματα αναμονής της περιόδου, δηλαδή έντονους πόνους στην κοιλιά, πονοκέφαλο και πρήξιμο.
Πριν τη χρήση των χαπιών δεν είχα ακριβή κύκλο και μάλιστα ήτανε μεγάλος(των 30 ημερών και άνω) που η φύση του μοιάζει να επανήλθε μετά τη διακοπή των χαπιών. Ωστόσο, στις 26.12 και στις 02.01 είχα επαφή με τον συζυγό μου. Συνεπώς αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης και εάν ένα τεστ θα δείξει με εγκυρότητα σε αυτό το χρονικό σημείο την εγκυμοσύνη. Διαφορετικά πότε πρέπει να γίνει;
Το δεύτερο ζήτημα, το οποίο πραγματικά με έχει αγχώσει εξαιρετικά τις τελευταίες ημέρες είναι πως στις 27.12 αρρώστησα και μέχρι σήμερα έπαιρνα κάποια χάπια. Ξεκίνησα με contrex για την αποσυμφορρηση της μύτης, τα οποία δεν απέδωσαν και πήρα μετά 3 claritine-d. Επίσης έχω πάρει 3 κουταλιές mucosolvan. Όλα αυτά με εναλλαγές, καθώς το κρυολόγημα υποχωρούσε και επανερχόταν. Τέλος, για λίγες μέρες πήρα και ibutin λόγω εντερικών προβλημάτων που είναι χρόνια. Εάν υπάρχει εγκυμοσύνη, έχουνε δημιουργηθεί προβλήματα;
Θα αναμένω την απάντησή σας
Με εκτίμηση
IP Logged
 Θετική Coombs σε 2η κυηση 8ης εβδομάδας.. 09-01-2011 19:37:54 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,579
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Θετική Coombs σε 2η κυηση 8ης εβδομάδας

Μια   επισκέπτρια, μας  ρωτησε: 

Γιατρέ,
συγχαρητηρια για την δουλειά σας!
> Σας παρακαλώ επειδή δεν μπόρεσα να συνδεθώ με το gyn.gr και σέβομαι τη γνώμη σας θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξης.
> Ειμαι 8 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου. Εχω ομάδα αίματος 0 αρνητική και ο άντρας μου Β+. Μετα την πρώτη γέννα έκανα τη απαραίτητη ένεση αλλά τώρα η coombs μου βγήκε θετική.
> Τί ελπίδες έχω να κάνω ένα υγιές παιδάκι? Τί εξετάσεις πρέπει να κάνω και τί να προσέξω στην πορεία?
> Ευχαριστώ.
Δ.

Η απάντηση  μας 
 
Aγαπητή  Φίλη!
Η  θετική  Coombs προερχεται  από τον  προηγουμενο  τοκετό  ( κατα την εκτιμηση   μου  είναι    ακρως  απίθανο  η ευαισθητοποίηση  να  συνέβη  σε  αδιατάρακτη   κυηση 7-8ης εβδομαδος! -  μαλλον  για την περιπτωση  σου  η  προφύλαξη  που εγινε,  δεν ΄΄εφτασε΄΄) 
Ειναι σημαντικο  να δει κανείς  σε ποιο τιτλο αναφερεται  η  ευαισθητοποιηση  και  ο  όλος χειρισμός   του περιστατικού θα  εξαρτηθει  απο την εξέλιξη  του  τίτλου αυτού  κατα την  κυηση..
Αν το  εμβρυο  ειναι  Rhesus  Άρνητικο  (δεν  μπορουμε   να το  μαθουμε  αυτό,   θα ήταν  εφικτό μονον  με παρακεντηση οφαλιου  λωρου να γινει - δεν θα  το συνιστουσα   βεβαια  με τιποτε! ) ,  τοτε   ετσι κι αλλιως  δεν  εχει  προβληματα...
Υπαρχει εδώ  και  μία εξαίρεση:  Ο  τιτλος  της  Coombs  μπορει  ν΄ανεβει  και  σε  μητερες    rh - αρνητικων έμβρυων,  για...΄΄συμπαθητικούς  ΄΄  λόγους... Ετσι  αποκαλουσαμε  αυτες  τις   ανοδους  που  εμφανιζονταν  χωρις να  ταιριαζουν  στο πλανο  μας...   Η άνοδος αυτή,  δεν ειναι  ομως μεγαλη  κι ετσι κ ι αλλοιοως  καθόλου σημαντικη   για  το  παιδί..  (ειδα τετοια  2-3  φορές πριν  πολλά  χρονια,  όταν ειχα την αιμοδοσια  στην  Γερμναική  Πανεπ. κλινικη  που πηρα ειδικότητα)
Αν το έμβρυο ειναι Rh  θετικό ,  τοτε  ειναι  βεβαια ότι  οι τιτλοι  της  Coombs  θα  ανεβουν  κι αναλογα μ΄ αυτους  θα κρινει κανείς ποσο ενωριτερα  θα  πρέπει  να γεννηθει  το μωρό... 
Εκτιμω,  ότι  στην τρεχουσα   εγκυμοσύνη  -  παντα ,  αν  υπάρχει προβλημα!-  η προκληση τοκετου  θα γινει  κατα  την εναρξη της  38ης εβδομαδος  και το  μωρό θα ειναι  καλα... Ειμια βεβαιος,  οτι δεν θα  εχει κανενα  προβλημα..
Σε μία 3η εγκυμοσύνη,  αν το  εμβρυο ειναι   και  παλι  θετικό, τοτε  τα  προβληματα  μπορει   ειναι  για το  παιδί  σοβαρά, επιδή  ο  τοκετός επισπευδεται  πολυ ενωριτερα..Ως τοτε  ομως ,,εχουμε  καιρό...  
Αυτά  σε γενικές γραμμες..   Θα  σου τα πουν  και  οι γιατροι  σου.. 
Φιλικά
Π.ΖSmile
IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!