Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>
 Θα ήθελα τη βοήθειά σας.. 29-11-2010 13:13:22 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Θα ήθελα τη βοήθειά σας

Γιατρέ καλησπέρα σας!

Μετά από 20 σχεδόν μήνες προσπαθειών (μπορείτε να δείτε την περίπτωση αν ανατρέξετε στα προηγούμενα μηνύματά μου) έμεινα επιτέλους έγκυος!


Θα ήθελα τη βοήθειά σας.


Στις 4 εβδομάδες και 4 ημέρες έκανα τον πρώτο υπέρηχο που έδειξε σάκο 3mm.  Κατόπιν στις 6 εβδομάδες ακριβώς είδαμε έμβρυο 3mm και ακούσαμε καρδιακή λειτουργία με 101 χτύπους.  Σήμερα 6 εβδομάδες και 4 ημέρες ξαναείδαμε το έμβρυο που τώρα είναι 5mm και παλμούς 115.


Βλέπετε κάποιο πρόβλημα στα στοιχεία αυτά;  Είναι το έμβρυο μικρό για την ηλικία του;  Υφίσταται βραδυκαρδία;  Ο γιατρός μου είπε να το ξαναδούμε σε 2 εβδομάδες για να δούμε την πρόοδο που θα σημειώσει.


Ανησυχώ και θα εκτιμούσα τις διευκρινήσεις σας.  Ευχαριστώ
IP Logged
 Απάντηση :βιταμίνες Avegon.. 29-11-2010 13:11:47 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : βιταμίνες Avegon

Αγαπητή   Χριστινα,  ειδα τις προηγουμενες συζητησεις  μας.  Ειχα  απο την αρχή   συστησει να γινει  ενα  Sims-Huhner-test.  Θα το  έκαμνα   στην θεση σας  οπωσδήποτε. 

Αν  αυτό ειναι  αρνητικό, τοτε  το προβλημα της  ασθενοσπερμίας  δεν ξεπεράστηκε.


Από τη   εξεταση αυτή ,  θα εξαρτηθεί το τι θα  πρέπει να γινει.  Με  άλλα  λογια :   αν  δεν ειναι  ικονοποιητική,  θα πρέπει  κανεις ν΄ αρχισει να σκεφεται  την  εξωσωματική.


Π.Ζ.
IP Logged
 Απάντηση :Νέο σπερμοδιάγραμμα..... 29-11-2010 13:11:05 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Νέο σπερμοδιάγραμμα...

Νovaldex!

 


Μην  ξεχνάς!   δεν είμαι   ο θεραπων  ιατρός.  να τον ακούτε.


Π.Ζ.

IP Logged
 βιταμίνες Avegon.. 29-11-2010 13:10:04 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : βιταμίνες Avegon

Γιατρέ καλησπέρα σας,

Σας είχα ξαναγράψει παλιότερα για το πρόβλημα σύλληψης που αντιμετωπίζουμε με τον σύζυγο.


Δεδομένου ότι πήρε τις βιταμίνες Avegon για το τρίμηνο 10/΄05-12/΄05, όμως οι συνολικοί μήνες προσπαθειών έχουν φτάσει τους 18 χωρίς αποτέλεσμα (από Σεπτέμβριο 2003).


Άν έχετε τα παλαιότερα μηνύματα στη διάθεσή σας, θα σας παρακαλούσα να μας προτείνετε ένα σχέδιο δράσης από εδώ και στο εξής.


Ευχαριστώ προκαταβολικά.

IP Logged
 Απάντηση :Νέο σπερμοδιάγραμμα..... 29-11-2010 13:08:53 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Νέο σπερμοδιάγραμμα...

Γιατρέ σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.  Ξέχασα να αναφέρω πως εναλλακτικά (σε περίπτωση που αποφύγουμε τα Nolvadex), μας πρότεινε 3μηνη αγωγή με βιταμίνες avegon σε συνδυασμό με άσκηση και επανέλεγχο.

Τι να κάνουμε τελικά;

IP Logged
 Απάντηση :Νέο σπερμοδιάγραμμα..... 29-11-2010 13:07:39 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Νέο σπερμοδιάγραμμα...

Αγαπητή   Φίλη,  το  Νovaldex  είναι  σκεύασμα  που  μπορεί  αν βοηθήσει  την υποθεσή σας  περισσότερο  από τις  αλλες αγωγές. Ο  γιατρος  που   το έδωσε θα εκτίμησε την  κατάσταση σωστά.  Θα έλεγα μαλλον  ότι  το δίμηνο ειναι  μικρο διάστημα.

Για τις πιαθανότητες  σύλληψης:  Είναι  δύσκολο  να δοθούν ποσοστά  επ΄ αυτού.


Με  φιλικούς  χιαρετισμούς


Π.Ζ.

IP Logged
 Απάντηση :ανωορρηκτικοί κύκλοι.. 29-11-2010 13:07:04 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ανωορρηκτικοί κύκλοι

Βλεποντας το ένα απο τα 2 θερμοδιαγράμματα  στην διέθυνση που μου έδωσες,  έχει κανείς σαφώς την εικονα  διφασικού  κυκλου,  με μεγάλες ατυπες διακυμανσεις  στην β΄φαση  κυκλου. Η  δέν μετρησες  κάποιες  μερες  σωστά,  ή δεν ήσουν καλά,  ή κατι  δεν πηγε καλά  στην  ωοθυλακιορρηξία και  κατά συνέπεια  και στην  β΄φαση  κυκλου. Αυτό  αφορα λοιπόν τον τρέχοντα κυκλο και  σε μια  γυναικα  με σχετικα κανονική  περιοδο, δεν είναι τόσο συχνό, ώστε να  εμποδίσει στην σύλληψη. Οπως  και σε άλλη μας επικοινωνία σου είπα, στάματησε για λίγο να ''φαγώνεσαι'' με το πρόβλημα. Πίστεψέ  με,  βοηθάει  αποτελεσματικά.! Θερμομέτρηση ναί, αλλά  όχι σε διαρκή βαση,  ώστε  ν΄' αρχίσει  κανείς να  ΄΄υπνωτίζεται΄΄ από την  διαδικασία.

Με  φιλικούς  χαιρετισμούς


Π.Ζ.

IP Logged
 Νέο σπερμοδιάγραμμα..... 29-11-2010 13:06:08 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Νέο σπερμοδιάγραμμα...

Γιατρέ καλησπέρα,

Το καλοκαίρι ακολουθήσαμε τη συμβουλή σας και αφήσαμε για λίγο το πρόβλημα κινητικότητας του συζύγου.


Πριν από λίγες μέρες επισκεφθήκαμε άλλο ουρολόγο, ο οποίος διέγνωσε προστατίτιδα στον άντρα μου και συνέστησε 2 κουτιά TOPISTIN χάπια και 1 κουτί MOVATEC.  Μια εβδομάδα μετά τη λήξη της θεραπείας συνέστησε επανέλεγχο σπέρματος, από τον οποίο προέκυψαν τα εξής:


όγκος 2ml


ταχεία πρόσθια κίνηση 17% (σε 60)


αργή πρόσθια κίνηση 27% (σε 60)


Κατόπιν συνέστησε για 2 μήνες λήψη του φαρμάκου Nolvadex 20mg και επανέλεγχο.  Επειδή όμως μάθαμε πως πρόκειται για δυνατό ορμονικό φάρμακο που δίδεται για τον καρκίνο του στήθους της γυναίκας, προτίμησε ο σύζυγός μου να μην το πάρει.


Εσείς τι προτείνετε από εδώ και στο εξής;  Τι πιθανότητες έχουμε να κάνουμε παιδί φυσιολογικά;


Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IP Logged
 ανωορρηκτικοί κύκλοι.. 29-11-2010 13:05:37 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : ανωορρηκτικοί κύκλοι

Δηλαδή εννοείτε πως έχει ήδη γίνει ωορρηξία;  Και αν ναι, πότε;

Σε ανωορρηκτικούς κύκλους ποιά είναι η συνηθέστερη μορφή των θερμοδιαγραμμάτων;


Επιπλέον με προβληματίζει το εξής:


Μια καθόλα υγιής γυναίκα έχει ανωορρηκτικούς κύκλους και αν ναι, πόσους περίπου το χρόνο;  Αυτό αν συμβαίνει, που μπορεί να οφείλεται, από τη στιγμή που όλα είναι φυσιολογικά;


Ευχαριστώ πολύ, Τίνα
IP Logged
 Απάντηση :Προσπάθεια..... 29-11-2010 13:03:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Προσπάθεια...

Αγαπητή  Τινα!

Η αστάθεια   ωοθυλακιορρηξίας  από  μονη της, δεν αποτετελεί βέβαια  πρόβλημα. Ο συνδυασμός  ωστόσο  με καποιες  αδυναμίες  στο χρονο επιβίωσης  των σπερματοζωαρίων,  μπορεί  να προξενήσει δυσχέρειες.  Επειδή συχνα  συμβαίνει, παρα το  παθολογικό  σπερμοδιάγραμμα, τα σπερματοζωρια στα  υγρα του τραχηλου της  μήτρας να επιβιώνουν περισσότερο,  απ΄ ότι σε  συνθηκες εργαστηρίου, τότε υπαρχει η καλή προοπτική να επέλθει σύλληψη  με σωστό συντονισμό. Αν   όμως  και  με  αυτόν  τον συντονισμό το Sims-test είναι  αρνητικό,  τότε  η βλαβη του σπέρματος είναι ακόμη σημαντική  και θα  προσπαθούσα πρώτα  να την αποκατασταστήσω,  με τα οποια μέσα  είναι διαθέσιμα και ενδεδειγμένα.  Η  συνεχόμενη  προσπαθεια  καθήλωσης   ωοθυλακιορρηξίας,  χωρίς  σοβαρή  προοπτική σύλληψης, δεν είναι  ότι το καλλίτερο, επειδή διενεργείται με εκλυτικά της   ωοθυλακιορρηξίας.


Αν  το Sims  test βγεί  ικανοποιητικό,  τοτε θα  δοκίμαζα  την τύχη  μου για περισσότερους  από 3  κυκλους, ( που σαν αριθμός  ίσως δεν  επαρκούν  να  καλυψουν  στατιστικά  τις πιθανοτητες. ),  οπωσδήποτε   για τουάχιστον 6.


Τελος  παντων, αυτά είναι διαδικαστικά  καί  από περίπτωση σε περίπτωση διαφοροποιούνται..   Για την ώρα σταματήστε τα όλα και ξαναδεστε το πρόβλημα  μετα από  καποια αναπαυλα. Πιστεψέ με,  βοηθάει.


Με  φλικούς  χαιρετισμούς


Π.Ζ.


IP Logged
 Απάντηση :Προσπάθεια..... 29-11-2010 13:02:28 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Προσπάθεια...

Γιατρέ καλησπέρα σας,

Συγχωρέστε με που επανέρχομαι όμως θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν αποτελεί πρόβλημα ή ένδειξη προβλήματος η αστάθεια της ωορρηξίας, ή αν προτείνετε την καθήλωσή της για να συμπέσει χρονικά με την επαφή.


Και κάτι ακόμα: αν υποθέσουμε πως σε ένα τρίμηνο περίπου έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, τότε η κατάσταση θεραπεύεται φαρμακευτικά ή μετά σαν μόνη λύση είναι οι τεχνητές μέθοδοι;


Σημ: Ο σύζυγός μου δεν καπνίζει και κάνει υγιεινή ζωή.


Σας ευχαριστώ!
IP Logged
 Απάντηση :Προσπάθεια..... 29-11-2010 13:01:15 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Προσπάθεια...

Αγαπητή  Τίνα,  η βασική θερμοκρασία  στους  2  κυκλους είναι  απολυτως  φυσιολογική. Επομένως  από εδώ  δεν  βλέπω  καποιο εμπόδιο.  Βέβαια,  υπάρχει το πρόβλημα της ασταθούς   ωοθυλακιορρηξίας, αλλά  δεν μου φαίνεται  σημαντικό. Είναι κάτι  που  θα λύσει  ο  γιατρός σου ''καθηλώνοντας ''   φαρμακευτικά συγκεκριμένους κυκλους. 

Μία  ιδέα  για την πρόγνωση της περίπτωσης σας , θα ήταν  ένα Sims- Huhner -test   8-20  ώρες μετά απο σχέσεις,  κοντά  στην  ωοθυλακιορρηξία, σ΄ έναν κύκλο με  ''καθήλωση'' της   ωοθυλακιορηξίας. Αν  η δοκιμασία είναι  θετική,  τοτε  η σύλληψη  είναι θέμα λίγου  χρόνου και  ο σύντροφος - παρά το πόρισμα -  δεν χρειάζεται  αγωγή.  Αν  όχι, δεν θα επιχειρούσα για την ώρα  καθήλωση της   ωοθυλακιορρηξίας και σε άλλους κυκλους, επειδή   η διαταραχή της κινητικότητας του σπέρματος θα πρέπει  να βελτιωθεί και αυτό  μπορεί   να  πάρει  κάποιο χρόνο.


Για την   αντιμετώπιση της διαταραχής της κινητικότητας  των σπερματοζωαρίων,  απ'  αυτή την θέση  μονον  μία  γνώμη  μπορώ να σας δώσω.


Κατά'  αρχήν , αν ο σύντροφος  καπνίζει, να κόψει  το τσιγάρο. Είναι αποτελεσματικότερο μέτρο, από κάθε άλλη θεραπεία.


Κατα τα άλλα, παρατήστε τα   για την ώρα όλα και πηγαίνετε να κάνετε  πρώτα ένα καλό καλοκαιράκι. Παρόμοιες  διαταραχές  ξεπερνιούνται  αρκετές  φορές μονες τους.  Εξ  άλλου  κάθε  παθολογικό  σπερμοδιάγραμμα, πρέπει να επιβεβαιωθεί με ένα  δεύτερο, μετά  παρέλευση  τουλάχιστον 3 μηνών.


Αν και  τότε  η διαταραχή επιμένει, τότε  θα δεί  κανείς  τι δυνατότηες υπάρχουν. Μην ξεχνάτε, είστε πολυ νέοι  κι έχετε  την δυνατότητα ν΄ αποφύγετε  τις  όποιες  βεβιασμένες ενέργειες.


Με  φιλικούς  χαιρετισμούς [lo]


Π.Ζ.

IP Logged
 Προσπάθεια..... 29-11-2010 13:00:15 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Προσπάθεια...

Κ. Ζησόπουλε καλησπέρα σας! [lo]

Προσπαθούμε με τον άντρα μου από τον Σεπτέμβριο 2003 για παιδί (είμαι 25 ετών κι εκείνος 27).  Στους τρείς τελευταίους κύκλους μου (ο τρίτος είναι σε εξέλιξη) έπαιρνα καθημερινά τη βασική θερμοκρασία.  Μπορείτε να δείτε τους δύο πρώτους στη σελίδα http://www.fertilityfriend.com/home/4aa59.  (Αλήθεια 1-2 προωρρηκτικές θερμοκρασίες πάνω από το "όριο", μπορεί να αποτελούν πρόβλημα;)


Ο άντρας μου έκανε πρόσφατα σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε: αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml: 91.000.000 (συνολικός αριθμός: 182.000.000), ταχέως πρόσθια κινούμενα (σε 60'): 19%, αργά πρόσθια κινούμενα (σε 60'): 25%, σπερματοζωάρια με πρόσθια κίνηση σε καλλιεργητικό υλικό: βιωσιμότητα 85% αρχικά και 2% στις 17 ώρες.


Παράλληλα έκανε υπέρηχο doppler για κιρσοκήλη και δεν έχει πρόβλημα.  Αυτή η διαταραχή της κινητικότητας που μπορεί να οφείλεται;


Να σημειώσω επίσης πως από την πλευρά μου έχω "ταλαιπωρηθεί" με δύο θέματα: τις πολυκυστικές ωοθήκες και τις διαταραχές του θυρεοειδούς.  Με το θέμα των πολυκυστικών είχα επισκεφθεί πριν χρόνια μια γιατρό, η οποία με τρομοκράτησε και μου είχε συστήσει τότε, συν τοις άλλοις, μαγνητική τομογραφία για πιθανό αδένωμα στην υπόφυση - και ειδικά σε κλινική στην οποία τυγχάνει μέτοχος.  Ξεκίνησα τότε με δική της προτροπή αντισυλληπτικά (Gynofen).


Κατόπιν με τρεις επόμενες διαγνώσεις διαφορετικών γυναικολόγων και μια σειρά από εξετάσεις (ορμονικές και υπερήχους) ηρέμησα πως δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα και πως όλα είναι εντάξει.  Παρόλα αυτά συνέχισα τα χάπια για λόγους αντισύλληψης (Harmonette και όχι Gynofen, τα οποία μου είπαν να αποφεύγω οι τελευταίοι γιατροί) έως τον Σεπτέμβριο 2003.  Το αναφέρω διότι μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών είχα κάποιες αποκλίσεις στους κύκλους μου σε σύγκριση με το διάστημα προ αντισυλληπτικών (διάρκειες κύκλων από 23/9: 38, 32, 43, 33, 40, 35, 37).


Τώρα όσον αφορά στο θέμα του θυρεοειδή, έχω φυσιολογικές τιμές Τ3, Τ4, TSH, υπάρχουν όμως αυξημένα αντιθυρεοσφαιρινικά αυτοαντισώματα και αντιμικροσωμιακά αυτοαντισώματα θυρεοειδούς (αντι-τρο).  Επίσης έχω δύο όζους στον αδένα μεγέθους 1 εκ. περίπου ο καθένας.  Το θέμα αυτό με προτροπή του ενδοκρινολόγου το έχουμε αφήσει έτσι, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, ώστε να δούμε την εξέλιξη στο χρόνο.


Συγνώμη που σας κουράζω, όμως θέλω να σας δώσω ολοκληρωμένη εικόνα (όσο γίνεται με αυτού του είδους την επικοινωνία).


Αυτό που θα σας παρακαλούσα, είναι να μου πείτε τη γνώμη σας και αν θεωρείτε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα καθυστερήσει κι άλλο τη σύλληψη.  Το θέμα του συζύγου υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί;  Θα καταφέρουμε εύκολα σύλληψη ή θα πρέπει να είμαστε "με το ρολόι" για να επιτύχουμε συγχρονισμό ωορρηξίας και επαφής;  Δηλ. με τα δεδομένα αυτά επιτυγχάνεται σύλληψη με επαφή πχ 2 ημέρες πριν την ωορρηξία;


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :),


Τίνα


ΥΣ: Το θέμα των πολυκυστικών ωοθηκών πότε θα ελεγχθεί επιτέλους και θα σταματήσει ο εκφοβισμός των γυναικών που δεν έχουν τελικά πρόβλημα;  Ποιά είναι η γνώμη σας;

IP Logged
 Απάντηση :Ακτινοβολία και Σύλληψη.. 29-11-2010 12:58:47 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Ακτινοβολία και Σύλληψη

Αγαπητή Χριστίνα! 

Δεν  υπάρχει καμία  πληροφορία  για τυχόν   βλάβες της αξονικής  τομογραφίας  στην  σπερμιογέννεση.  Ως  εκ τούτου άδικα  ανησυχείς


Με  φιλικούς  χαιρετισμούς


Π.Ζ
IP Logged
 Απάντηση :Επιβεβαίωση Ωορρηξίας.. 29-11-2010 12:58:09 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Επιβεβαίωση Ωορρηξίας

Αγαπητή φίλη!  Ισως  καμία φορά  ένας  κύκλος  να εμφανίζεται στο θερμοδιάγραμμα κανονικός  και  η   ωοθυλακιορρηξία να έχει  όντως διαταραχτεί (ωχρινοποιηση  του   ωοθυλακιου). Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει  πάντα! 

Επομένως,  έστω και αν  ο  κυκλος που θελουμε να παρακολουθήσουμε, βγει  με κανονικά  υπερηχογραφικά ευρηματα, είναι δυνατόν  καποιος άλλος  κυκλος, σποραδικά να  είναι ελλιπής..

Αν η βασική θερμοκρασία είναι  όπως λες, σε συνάρτηση   με την   τιμή της  προγεστερόνης,  εχω την εντύπωση,  ότι το πρόβλημα  σου  δεν εντοπίζεται  σε  μια σπανια λεπτομέρεια  της  ωοθυλακιορρηξίας,  που όπως είπα,  αφορά συγκεκριμένο  κύκλο  και  δεν είναι διαδικασία  που επαναλαμβανεται κάθε  μήνα! Αν κάτι φταίει,  μόνον  αυτό δεν έιναι.

Ο  έλεγχος δεν  θα σε βλαψει,   νομίζω   όμως,  ότι  δεν θα προωθήσει  την λύση.


Π.Ζ.
IP Logged
 Ακτινοβολία και Σύλληψη.. 29-11-2010 12:57:10 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Ακτινοβολία και Σύλληψη

Κ. Ζησόπουλε καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο επηρεάζει η ακτινοβολία του αξονικού τομογράφου στον άνδρα και στο ενδεχόμενο σύλληψης.  Πόσες ημέρες πρέπει να προηγηθούν ανάμεσα στην εξέταση και τη σύλληψη, έτσι ώστε η τελευταία να είναι ασφαλής;


Σας ευχαριστώ
IP Logged
 Επιβεβαίωση Ωορρηξίας.. 29-11-2010 12:56:31 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Επιβεβαίωση Ωορρηξίας

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:


Με θερμομέτρηση 2 κύκλων που δείχνουν καθαρά διφασικό διάγραμμα και υπερθερμική φάση 13 ημερών και με την προγεστερόνη 7 μέρες μετά την ωορρηξία να είναι στα φυσιολογικά για υπερθερμική φάση επίπεδα, δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι πως επήλθε ωορρηξία?  Υπάρχει περίπτωση να μην έγινε?  Θεωρείται σκόπιμος ο υπερηχογραφικός έλεγχος για επιβεβαίωση της ωορρηξίας και μάλιστα κάθε 2 μέρες, αρχής γενομένης από τη 10η μέρα του κύκλου μου όπως μου συστήθηκε, όταν στους 2 τελευταίους (35 και 37 ημερών) είχα ωορρηξία την 22η και 24η μέρα αντίστοιχα?


Σας ευχαριστώ
IP Logged
 Απάντηση :Ευρήματα τεστ ΠΑΠ.. 29-11-2010 12:54:22 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Ευρήματα τεστ ΠΑΠ

Αγαπητή Τίνα,  το κυτταρολογικό  πόρισμα δεν ειναι  ανησυχητικό.  Δεν αντιλαμβάνομαι  τον πανικό.  Το εύρημα οφείλεται  μάλλον  σε καποιο  μικροερεθισμό,  ίσως  απο διαταραχή  της κολπικής χλωριδας,   που θα περάσει  με την θεραπεία που δόθηκε.  Θα περνούσε  πιθανώτατα και χωρίς αυτήν!

Πολύ μου άρεσε  η επιβεβαίωση του... ''ορθού της θεραπείας''!



Με  φιλικούς χαιρετισμούς
IP Logged
 Ευρήματα τεστ ΠΑΠ.. 29-11-2010 12:53:15 
tinaki
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 12
Τοποθεσία
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : Ευρήματα τεστ ΠΑΠ

αλησπέρα σας!

Γράφω εκ μέρους της αδερφής μου (22 ετών - πρώτη επαφή 8 μήνες πριν) η οποία μετά την πρώτη της επίσκεψη στο γυναικολόγο και το πρώτο τεστ ΠΑΠ είχε τα εξής αποτελέσματα: "πλακώδη κύτταρα με πυρηνική ατυπία", χωρίς ένδειξη ιού hpv.


Ο γιατρός άθελά του και ενώ προσπαθούσε να μας καθησυχάσει μας φόβιζε επειδή δεν ήταν δεκτικός στις ερωτήσεις της έντρομης αδελφής μου και δεν μας έδωσε τελικά κάποια σαφή απάντηση.  Είναι της άποψης πως πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του και να μην ρωτάμε πράγματα.


Πρότεινε τελικά θεραπεία για 8 ημέρες με vibramycin και κολπικά υπόθετα betadine και μια κρέμα που δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία.  Κατόπιν για 5 ημέρες μετά το τέλος κάθε περιόδου και για 5 μήνες πάλι υπόθετα betadine και την κρέμα.  Τέλος, επανέλεγχο μετά έξι μήνες.


Με τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικό μου γιατρό που δυστυχώς βρίσκεται σε άλλη πόλη, επιβεβαίωσα το ορθό της θεραπείας, καθώς ο γιατρός μου συμφώνησε απόλυτα με τον γιατρό της αδελφής μου.


Το πρόβλημα είναι πως η αδελφή μου αναρωτιέται ποιά είναι η αιτία του προβλήματος, καθώς και εκείνη αλλά και ο σύντροφός της ήταν παρθένοι πριν τη μεταξύ τους επαφή.  Πρόκειται για κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (πράγμα το οποίο υποστήριξε ο γιατρός της) ή κάποια μόλυνση από εξωτερικό παράγοντα;


Επιπλέον, θα πρέπει να ακολουθήσει αγωγή ο σύντροφος;  Η άποψη του γιατρού της αδελφής μου είναι πως αν δεν έχει ενοχλήσεις δεν απαιτείται θεραπεία.  Δεν υπάρχει όμως πιθανότητα να επιμολύνει την αδερφή μου στην πορεία;


Θα εκτιμούσα αφάνταστα να μου λέγατε την άποψή σας και το άν κρίνετε απαραίτητο να γίνει κολποσκόπηση ή κάτι άλλο στην περίπτωση αυτή.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

IP Logged
 Απάντηση :χρήση καλλυντικών για την τ.. 29-11-2010 12:50:45 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,360
Τοποθεσία: 12312
Forum : Ερωτήσεις πρίν το 2010
Ερώτηση : χρήση καλλυντικών για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος - αντικυτταριτιδικά κατα την εγκυμοσύ

Απάντηση :χρήση καλλυντικών για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος - αντικυτταριτιδικά κατα την εγκυμοσύ

Αγαπητή Γιαννα!

Δεν  μπορώ να σου απαντήσω, επειδή  δεν γνωρίζω  για ποιο σκεύασμα  προκειται  και προ παντος  τι πραγματικά  περιέχει. Αν  δρα  πραγματικά στο κυκλοφορικό  σου  διαδερμικά,  θα πει  ότι  απορροφαται και  λογικα επιδρά  καπως  και στο  υπόλοιπο   κυκλοφορικό, δηλ. απτεται και της εμβρυοιπλακουντιακης  μονάδας. Αν τώρα  κατι απ΄ αυτό   περνά το φράγμα του πλακουντα, είναι προφανώς  άγνωστο.


Με  φιλικούς  χαιρετισμούς


Π.Ζ
IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!

Συνδεδεμένοι χρήστες

0 Μέλη και 84 Επισκέπτες online

log