Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 :Επόμενο > Τέλος >>
 Απάντηση :Λεπτό ενδομήτριο και κύστη.. 20-12-2014 22:22:45 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Λεπτό ενδομήτριο και κύστη

Η  προλακτινη ειναι  τσιτωμενη  και  ειναι  σκοπιμο  να μιλήσεις με   τον γυναικολογο σου..

Π.Ζ

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Ινομυωματώδη μήτρα και υστερεκτομη.. 20-12-2014 18:48:39 
mpartsak
Joined: 20-12-2014 19:53:46
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ινομυωματώδη μήτρα και υστερεκτομη

Καλησπέρα
Είμαι 46 ετών σήμερα και πριν από περίπου 4 χρόνια σε ένα τακτικό γυναικολογικό έλεγχο ο γιατρός μου βρήκε ένα ινομύωμα στο τοίχωμα της μήτρας διαμέτρου περίπου 2 εκατοστών. Στα επόμενα χρόνια το ινομύωμα αυτό μεγάλωνε περίπου ένα εκατοστό κάθε έτος ενώ σε επόμενους ελέγχους διαπίστωσα ότι είχα άλλα δύο ινομυώματα μικρότερα τα οποία και αυτά μεγάλωναν με αντίστοιχους ρυθμούς. Ο γυναικολόγος τότε μου είχε αναφέρει ότι δεν εμπνέουν ανησυχία απλά τα παρακολουθούμε καθώς αυτά στην εμμηνόπαυση συρρικνώνονται. Στον τελευταίο γυναικολογικό έλεγχο πριν από περίπου μία εβδομάδα ο γυναικολόγος εντόπισε και άλλα δύο ινομυώματα διαμέτρου περίπου 4 εκατοστών μου είπε ότι έχω ινομυωματώδη μήτρα και ότι θα πρέπει να κάνω άμεσα υστερεκτομή καθώς έχω αποκτήσει δύο παιδιά ηλικίας σήμερα περίπου 20 ετών.  Είναι αναγκαίο να κάνω άμεσα αυτή την επέμβαση καθώς δεν έχω κανένα σύμπτωμα ούτε καμία ενόχληση από τα ινομυώματα.?
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και περιμένω με αγωνία την απάντησή σας  καθώς η κόρη μου δίνει πανελλήνιες και υπάρχει απίστευτη πίεση και άγχος

IP Logged
 Απάντηση :hpv.. 20-12-2014 17:35:53 
apdp
Joined: 24-02-2014 14:38:04
Μηνύματα: 15
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : hpv

Θα ηθελα επιπλεον να ρωτησω αν οιμυρμηγκιες στο δαχτυλο που εχει ο συντροφος μ θα μπορουσαν να μεταδωθουν σ αυτο το σημειο που το χει....επισης εμενα η γυναικολογος μου εξωτερικα με κοιταξε κ μου ειπε οτι ειμαι πεντακαθαρη...αλλα δεν χρησιμοποιησε κπ φακο...εχω αγχωθει πολυ.ποτε πρεπει να ξανακοιταχτω...αν και μονη μ κοιταχω καθε μερα:(

IP Logged
 Αιμορραγια καισαρικής τομής.. 19-12-2014 22:01:15 
Emma Ar.
Joined: 19-12-2014 23:17:51
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αιμορραγια καισαρικής τομής

 

Καλησπέρα σας, 

γέννησα το Σάββατο με καισαρική τομή.

Την Δευτέρα το πρωί ένιωσα έναν έντονο πόνο δεξιά στον κομπο της τομής οπότε και άρχισα να πονάω. Την Τρίτη βγήκα απ' το μαιευτήριο και το βράδυ η τομή μου αιμορράγησε τόσο πολύ που χρειάστηκε να επιστρέψω στο μαιευτήριο τη νύχτα και να την αδειάσουν από το αίμα που είχε συγκεντρωθεί υποδόρια. Την έκλεισαν "πιεστικά" και επέστρεψα σπίτι. 

Την επομενη πήγα στον γιατρο μου, μου εκανε υπέρηχο στην μήτρα την οποια ειδε πολυ καλή & μου ειπε οτι μαλλον ο πονος που ένιωσα ηταν απο ραμμα που κόπηκε & προκάλεσε την αιμορραγία και ειδε πως το σημειο που αιμορράγησε ειχε κλείσει.

Την Πεμπτη πήγα ξανά στο μαιευτηριο γιατι ενιωθα ένας βάρος 3 δάχτυλα πανω απο την τομή και φοβήθηκα μηπως μαζεύει παλι αίμα. Με είδαν 3 γιατροί και ειπαν οτι δεν εχει τιποτα και εκλεισε το σημειο που εκανε την αιμορραγία. Το βάρος δε που νιώθω προέρχεται από την εσωτερική τομή οιυ ειναι λιγο πιο ψηλά και τραβάει τους μύες. Συνέστησαν περπατημα. 

Γυρνώντας όμως σπίτι η τομή είχε ανοίξει σε αλλο σημείο ( μια μικρη τρυπούλα στο κέντρο της) και έτρεχαν σταγονίτσες αιμα. Επικοινώνησα παλι με τον γιατρο μου, συνέστησε ξεκουραση, μπενταντιν και γάζα, οπως και εκανα. Σήμερα εκανα αλλαγη και είναι ακομα ανοιχτή. Η δε ξεκουραση δεν βοηθά στο να μειωθούν οι πόνοι της εσωτερικής τομής που προέρχονται απο τους μύες. 

Τι μου συστήνετε να κάνω διότι ειμαι πια σε απόγνωση.

Η όλη ταραχή μου μείωσε το γάλα και αναγκάστηκα να δωσω ξένο γάλα στο μωρό, ενώ η ξάπλα αναστατώνει το μεγάλο  μου παιδί. 

Εχουν σπάσει τα νευρα μου...

IP Logged
 Απάντηση :3 φορές περίοδος σε ένα μήνα... 19-12-2014 21:30:12 
bubu13
Joined: 18-12-2014 22:26:27
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : 3 φορές περίοδος σε ένα μήνα.

ευχαριστώ πολύ γιατρέ.Μπράβο σας που παρόλο το κουραστικό προγραμμά σας βοηθάτε και κόσμο μέσω του Forum.

IP Logged
 Απάντηση :3 φορές περίοδος σε ένα μήνα... 19-12-2014 19:21:43 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,419
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : 3 φορές περίοδος σε ένα μήνα.

Αγαπητή φίλη.

Το πιθανότερο, η διαταραχή στον κύκλο σου να οφείλεται στη λήψη του χαπιού.

Θα περιμένεις και τον επόμενο κύκλο και αν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα ενημερώσεις το γιατρό σου για εξέταση και ενδοκολπικό υπερηχογράφημα.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 Απάντηση :ΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜ.. 19-12-2014 18:00:53 
mara-k
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 4
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΛΑ

Απάντηση :ΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΛΑ

καλησπέρα. εδώ και 2 χρονια παιδεύομαι με ουρεοπλασμα.ειχα παρει περσι 10 μερες αντιβιωση κ πριν λιγο καιρο που ξαναεκανα εξεταση, ειδα ότι δεν καθαρισα. ο γιατρος μου ειπε να παρω 3  χαπια zithromax (καπως ετσι), αλλα παλι τιποτα δεν εγινε. υπαρχει περιπτωση να παλλινδρομησε το μωρο μου λογω του ουρεοπλασματος? κατι σημαντικοτερο εχετε να μου προτείνεται καποια αποτελεσματικη αντιβιωση γιατι ο γιατρος μου ειπε ότι δεν μπορει να κανει κατι άλλο.

IP Logged
 Απάντηση :προσπάθεια σύλληψης.. 19-12-2014 08:42:07 
KATERINA21
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 17
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : προσπάθεια σύλληψης

Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την απάντησή σας,

 

Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ να αξιολογήσετε τις ακόλουθες εξετάσεις μου ?

Τις έκανα την τρίτη μέρα του κύκλου μου.

E2   30,0 pg/ml             ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ  30-150 pg/ml

FSH  6.2 iu/l                   ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ  2,5 - 10,2  iu/l

LH  3.6  iu/l                     ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ  1,9 - 12,5  iu/l

 

Έκανα επίσης εξέταση προγεστερόνης την 21 μέρα του κύκλου και ήταν τιμή 15 ng/ml (διέκοψα αυτόν τον μήνα τη λήψη outrogestan για να κάνω τη μέτρηση)

 

Ωορηξία έκανα την 14 μέρα (θετικό τεστ ωορηξίας το πρωί και απαλήθευση με θερμοδιάγραμμα) αλλά δυστυχώς πάλι υπερθερμική φάση μικρή (9 μέρες)

 

Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ και σας εύχομαι καλές γιορτές να έχετε.

IP Logged
 Απάντηση :ΧΑΜΗΛΗ ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ.. 19-12-2014 07:13:37 
ΑΝΝΑ-ΣΤ
Joined: 05-03-2014 07:49:02
Μηνύματα: 9
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΧΑΜΗΛΗ ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ

Γεια σας και πάλι. Από 15 χρονών που διαγνώστηκα με συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων (late ouset), έχω επισκεφτεί ενδοκρινολόγους και μου έχουνε δώσει από τότε μια σειρά φαρμάκων κυρίως αντισυλληπτικών σε συνδυασμό με το medrol παλιότερα, μέχρι την υδροκορτιζόνη τα τελευταία χρόνια χωρίς αντισυλληπτικά πλέον και προσφάτως αλλαγή σε πρεζολόν. Ο κύκλος μου είναι σταθερός όπως σας είπα τα τελευταία χρόνια και αφού έχω κόψει βέβαια τα αντισυλληπτικά καθότι έχουν εξαφανιστεί οι πολυκυστικές ωοθήκες και παίρνω σταθερά την δόση κορτιζόνης που μου συστήνει ενίοτε ο ενδοκρινολόγος. Μόνο μια φορά απορρυθμίστηκαν οι ορμόνες μου όπως και η περίοδος και αυτό ήταν όταν ένας ενδοκρινολόγος ήθελε να πειραματιστεί και να μου διακόψει για ένα μήνα τελείως την υδροκορτιζόνη. Βέβαια η νέα ενδοκρινολόγος την οποία καταλαβαίνω θα πρέπει να ξαναεπισκεφτώ μου είπε σχετικά με το θέμα της σύλληψης ότι δεν είναι απίθανο και θα τα καταφέρω. Τι να πω? Ευχαριστώ όπως και να έχει για τον χρόνο σας και για τις απαντήσεις.

IP Logged
 Απάντηση :Χάπι της επόμενης ημέρας.. 19-12-2014 06:15:54 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,419
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χάπι της επόμενης ημέρας

Αγαπητή φίλη.

Από την συγκεκριμένη επαφή δε θα μείνεις έγκυος, μην ανησυχείς.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 Απάντηση :test pap.. 19-12-2014 06:13:25 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 6,419
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : test pap

Αγαπητή φίλη.

Έχοντας σαν στοιχείο από το ιστορικό σου μόνο το αποτέλεσμα του τεστ παπ, θα συμβουλέψω να κάνεις μία θεραπεία με ενδοκολπική αλοιφή και να επαναλάβεις το τεστ σε 3 μήνες, τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχει κάποια ανησυχία ούτε κάτι επείγον.

Περισσότερα, από το γιατρό σου.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 Απάντηση :εξωσωματικη πρωτη φορα.. 18-12-2014 22:35:39 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : εξωσωματικη πρωτη φορα

Αγαπητή Φίλη!

θα μου επιτρεψεις, στον κυκεωνα των ερωτησεων, να  μην απαντήσω  με  κυκεωνες  υποθεσεων..Δεν οδηγουν  πουθενά   αυτά..

Η νεαρή σου  ηλικια,  επιιτρεπει  τα πάντα, αρχιζοντας  από την αναμονή..

Θα  τα  δεις  με  τους γιατρους σας από κοντά όλα  ακομη μαι φορά  και  θα δει  κανείς  τι  θ΄αποφασισουν.

Εχε υπ΄ οψη σου,,,  Ειμαστε σε λιγες  μερες   στο 2015..

Παιδιά θα γινουν  οπωσδήποτε..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :ΧΑΜΗΛΗ ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ.. 18-12-2014 22:19:38 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΧΑΜΗΛΗ ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ

Αγαπητή   Φίλη!

Συγγενής υπερπλασία επινεφριδιων με κανονικους  κυκλους  28  ημερων;   Τέλος   παντων..

 Η όληπαρουσίαση  είναι καπως   νεφελωδης  για να σχηματισουμε άποψη περιτου  για   το  ..τί και πως ΄΄σχε τικά  με  το ειδος της θεραπειας.

Στο  ερωτηματα  που θετεις, δεν  ειναι  δυνατόν να δοθουν διαδικτυακα  απαντησεις. Η  κλινικη  και υπερηχογραφικη εικονα  και βεβαι το   λεπτομερες  ιστορικο, ειναι  απαραιτητες  προϋποθεσεις.. 

θα τα δεις αυτά  με τον γυναικολογο σου..  

Μια  συνεργασία με εναν ενδοκιρνολογο θα ήταν  ισως σκόπιμη.

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :μπορεί να συνυπάρξει περίοδ.. 18-12-2014 21:59:45 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : μπορεί να συνυπάρξει περίοδος με εγκυμοσύνη;

Απάντηση :μπορεί να συνυπάρξει περίοδος με εγκυμοσύνη;

Η  κηυριως  ερωτηση εχει απαντηθει  και το  θεμα  των αποριων  εξαντληθηκε. 

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυν.. 18-12-2014 21:55:12 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης ?

Απάντηση :υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης ?

SmileΠ.Ζ

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :πιθανοτητα εγκυμοσυνης ???.. 18-12-2014 21:51:39 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : πιθανοτητα εγκυμοσυνης ???

SmileΠ.Ζ

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :Χαμηλή ΑΜΗ και κανοινκή fsh γι.. 18-12-2014 21:46:46 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 8,707
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χαμηλή ΑΜΗ και κανοινκή fsh γινεται?

Απάντηση :Χαμηλή ΑΜΗ και κανοινκή fsh γινεται?

Αγαπητη   Φίλη!

Αυτο το  χρονικο  διάστημα  ειναι  και  ο πυρηνας  του προβληματος,  που απασχολεί  κατα  καιρους  καθε γυναικολογικο  ιατρειο....  

Δεν  μπορει να  προδιοριστεί....

Η συλληψη εμ βαση τις προαναφερθεισες  τιμέος   ειναι προς  το παρόν εφικτή, αρκει βεβαια  όλα ''τα  άλλα΄΄, να   ειναι εν ταξει.. (Ανοιχτές  σάλπιγγες , γονιμος συντροφος)  

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ Παρμενίων Ζησόπουλος Μαιευτήρας- Χειρούργος Γυναικολόγος Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (231) 279-272 Fax : (231) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 3 φορές περίοδος σε ένα μήνα... 18-12-2014 20:51:33 
bubu13
Joined: 18-12-2014 22:26:27
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : 3 φορές περίοδος σε ένα μήνα.

Καλησπέρα σας.Η περίοδος μου ήρθε 24-30 νοεμβρη.στις 2 Δεκεμβρίου πήρα το χάπι της επόμενης μέρας και μου ξαναήρθε περίοδος στις 5-11 Δεκεμβρίου και σήμερα 18 Δεκεμβρίου ξαναήρθε.Οι δύο φορές ήταν κανονική ροή και η τελευταία έλαχιστη ροή.Συνολικά ήρθε 3 φορές σε ένα μήνα.Ενώ πάντα είχα σταθερή περίοδο κάθε 28 μέρες.Μπορεί το χάπι να προκαλέσει τόσο μεγάλη ανωμαλία στον κύκλο?Μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο?

IP Logged
 χαμηλη οιστραδιολη και ενεσεις.. 18-12-2014 18:37:29 
ritageorgiou
Joined: 17-09-2011 18:42:49
Μηνύματα: 20
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαμηλη οιστραδιολη και ενεσεις

 

καλησπέρα σας ακόμη μια φορα.

 είμαι 37 ετων και κανω προσπάθειες για μωρο εδώ και τρεις μήνες αλλά τίποτα μέχρι στιγμής. τον προηγούμενο μήνα μετά από εξετάσεις που έκανα την 4 μέρα της περιόδου μου, βγήκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα 

                                                       φυσιολογικές τιμες

estradiol       30 pg/ml

FT3              4.51 pmol/L                    (2.63-5.70)

TSH             1.090 mIU/L.                   (0.350-4.940)

FT4.              13.88 pmol/L.                 (9.00-19.05)

FSH.              4.81  IU/L.                     (3.03-8.08)

LH               3.63 IU/L                         (1.80-11.78)

Prolactine.   160.4 miU/L.                     (108.7-557.1)

Ο γιατρός μου είπε συνέστησε εν τω μεταξύ και εκανα τον προηγουμενο μήνα ενέσεις diclair και bravelle από την πέμπτη μέρα της περιόδου οπόταν ειχα αρχισε και τα χάπια ovamit. Έβαλα 7 φορες ενέσεις και όταν πηγα στο γιατρο μου είπε ότι ειχα τέσσερα ωοθυλάκια. Τέλος έβαλα δυο ενέσεις μαζί pregnyl. Τελικά μου ήρθε και πάλι περιοδος. Σημειώνω ότι εχω πολυ σταθερο κύκλο κ από τις εξετάσεις του γιατρου συνήθως σταθερή ωορρηξία.

Το ερώτημα μου είναι από τις πιο πάνω αναλύσεις πως βλέπετε εσείς τα πράγματα. Θα μπορουσα χωρίς θεραπεία να κάνω μωρο ? Οι ενέσεις προκαλούν καρκίνο του μαστού ?

Επίσης θα καν σαλπιγγογραφια της οποιας αποτελέσματα θα σας στείλω για να αποκλείω και αυτο το ενδεχόμενο. Γιατρέ είμαι πολυ αγχωμένη......... τι μου προτείνετε???

Σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

IP Logged
 Προς κύριο Ζησόπουλο .Αυχενική διαφάν.. 18-12-2014 16:45:36 
natassaki
Joined: 13-12-2014 15:11:56
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προς κύριο Ζησόπουλο .Αυχενική διαφάνεια και ηλικία

Προς κύριο Ζησόπουλο .Αυχενική διαφάνεια και ηλικία

Καλησπέρα. Είμαι 37 χρονών και διανύω την 13 εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης. Μόλις πήρα τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας και σε συνδυασμό με τις βιοχημικές εξετάσεις οι πιθανότητες είναι οι εξής:

Τρισωμία 21   1:9435

Τρισωμία 18+13  1:20000

αυχενική διαφάνεια 1.9

Ρινικό οστό ορατό

ελευθ. β-hCG: 28.8 IU/L   (0.710ΜοΜ)       

 

PAPP-A : 1.870IU/L    ( 1.523ΜοΜ)

Έχω διαβάσει αρκέτες απο τις ερωτήσεις πάνω στην συγκεκριμένη εξέταση και σε σχέση με την αμνιοπαρακέντηση.Σε μια απο αυτές ,το 2010 ,είχατε απαντήσει, μεταξύ άλλων , το εξής:         

"στις  συγκεκριμένες  εξετασεις  εχουμε λιγότερη στατιστική... εμπιστοσυνη,  όσο  η  ηλικία προχωρεί".                                                                                                             

Άρα γιατρέ στην ηλίκια των 37 η αμνιοπαρακέτηση είναι καλό να γίνεται, ανεξάρτητα απο τα αποτελεσματα;                                                                                                            

Διάβασα οτι η πιθανότητα αποβολής μετά την αμνιοπαρακέντηση ειναι 1:200. Αλλά οτι αυτή μεγαλώνει εαν                                                                                                                  

α) υπάρχουν ινομυώματα (έχω 3)                                                                                         

  β) υπάρχει αιμορραγία στην αρχή της εγκυμόσυνης (είχα για 15 σχεδόν μέρες και ακόμα έχω ίχνη αίματος)       

γ) υπάρχει ιστορικό αποξέσεων,αποβολών, εκτρώσεων (έχω κάνει μια έκτρωση το 2004)             

Πόσο αλλάζει η πιθανότητα για αποβολή με αυτο το ιστορικό;                                                      

Ζω στην Σουηδία τους τελευταίους 7 μήνες και η αλήθεια είναι οτι εδώ δεν συζήτησαν καν για          αμνιοπαρακέντηση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.                                                                       

 

 

 

 

 


 

                                                                                                            

 

 

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Μετά την εγγραφή σας αν πιστεύετε ότι η σελίδα μας σας είναι χρήσιμη και εφόσον το επιθυμείτε ενσωματώστε την Μπάρα άμεσης πρόσβασης στο Gyn.gr στον περιηγητή σας
Με το πάτημα ενός κουμπιού, Συνδεθείτε και δείτε τις ερωτήσεις σας ή αναζητήστε θέματα από το πεδίο αναζήτησης ανά πάσα στιγμή.
Με την ενσωμάτωση της μπάρας βοηθάτε στην κατάταξη μας στο Alexa.com η οποία είναι πολύ σημαντική για την προώθηση του διαδικτυακού μας τόπου στην έυρεση χορηγών για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.
Untitled-2
Κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο για να κατεβάσετε την εφαρμογή.
Get our toolbar!