Loading
 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   by admin on 20-07-2010 16:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 :Επόμενο > Τέλος >>
 χαπι της επομενης ημερας.. 10-03-2014 19:14:21 
ευη24
Joined: 10-03-2014 20:40:05
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : χαπι της επομενης ημερας

πριν 6 μερες πηρα το χαπι της επομενης ημερας σημερα ειδα καφε ακαθαρσιες κι ειχα καποιους πονους σαν περιοδου η οποια θα επρεπε να ερθει σε μια εβδομαδα κανονικα ειναι φυσιολογικο αυτο ??
IP Logged
 Περιοδος 3 μήνες μετά τον τοκετο.. 10-03-2014 17:34:01 
Σουλιτσα
Joined: 10-03-2014 19:19:29
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Περιοδος 3 μήνες μετά τον τοκετο

Καλησπερα σας. Γέννησα τ αγοράκι μου 20 Δεκ. 2013. Στης 9 Μαρτίου αδιαθετησα. Ποσο φυσιολογικό ειναι αυτό απ την στιγμή που θηλαζω συνέχεια κ δίνω ξενο γαλα μονο αν λειψω  απ το σπιτι,δηλαδή μια ή δύο φορές; Επηρεάζει αυτο τον θηλασμο; Δεν ήρθε κάπως νωρίς; Σε τι λειτουργία μπαίνει  το σώμα μου; Αλλάζει κάτι; Στο χάσιμο βάρους;( που πολυ θα το ήθελα!!)

Ευχαριστω προκαταβολικά

IP Logged
 Ερυθροτητα στα εξωτερικα χειλη του αι.. 10-03-2014 16:42:02 
Joanne
Joined: 10-03-2014 18:31:42
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ερυθροτητα στα εξωτερικα χειλη του αιδοιου

Ερυθροτητα στα εξωτερικα χειλη του αιδοιου

Καλησπερα!

Πριν απο 1μιση εβδομαδα περιπου ειχα μηκυτες στον κολπο (που προκληθηκαν κατα πασα πιθανοτητα απο την περιοδο-δεν υπηρξε σεξουαλικη επαφη τους τελευταιους 2 μηνες) στα αρχικα σταδια και με συχνες πλυσεις με ειδικο σαπουνι για την περιοχη επαψα να εχω συμπτωματα(υγρα,κνησμο κλπ).Παιρνω αντισυλληπτικα κ μου ειπαν οτι μπορει αυτα να προκαλεσαν επισης την καντιτιαση..(Τα ειχα καναπαρει πριν 8 μηνες περιπου και δεν ειχε εμφανιστει κατι τετοιο).Σημερα παρατηρησα οτι τα εξωτερικα χειλη ηταν κοκκινα-οχι πρησμενα ομως- και πολυ ξηρα σε σημειο να εχω ελαφρως τσουξιμο..μηπως απλα εχει προκληθει απο τη χρηση του σαπουνιου η υπαρχει πιθανοτητα να ερεθιστηκαν απο καποια αλλεργικη αντιδραση στις σερβιετες?δεν εχω καποιο αλλο συμπτωμα της μηκυτιασης που προανεφερα..και δεν ξερω αν αυτο ειναι συμπτωμα η απλα ειναι κατι απο τα παραπανω..Ευχαριστω εκ των προτερων!

IP Logged
 ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ.. 10-03-2014 11:38:36 
altheliel
Joined: 21-09-2011 15:15:36
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ

Aγαπητέ γιατρέ κε Ζησόπουλε

Διανύω την 12η εβδομάδα της κύησής μου και την 4η μέρα από τη λήψη χοριακών λάχνων (τροφοβλάστη), συνέπεια μιας... επιλήψιμης αυχενικής (2,6 mm), της οποίας ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα για τα κυριότερα σύνδρομα βγήκαν μια χαρά. 

Παρόλο που δεν πραγματοποίησα καμιά βαριά δουλειά και ακολούθησα τις οδηγίες που μου δόθησαν για ξεκούραση, εχθές το μεσημέρι εμφάνισα αίμα χωρίς πόνους, το οποίο σταμάτησε σχεδόν αμεσως με την κατάκλιση που μου υπεδείχθη από το γιατρο μου. Μέχρι σήμερα, όμως, συνεχίζω και έχω κάμποσες κηλίδες όταν πάω να σηκωθώ από το κρεβάτι και έχω αρχίσει να στενοχωριέμαι. Ο γιατρός μου λέει ότι πρέπει να ουρώ συχνά για να φύγει το αίμα που έχει μείνει μέσα στον κόλπο, αλλά εγώ φοβάμαι μήπως η αιμορραγία δεν έχει σταματήσει εξαρχής. Αύριο, εφόσον είμαι λίγο καλύτερα, θα πάω στο ιατρείο του να με δει. Προς το παρόν δεν μου συνέστησε τίποτα άλλο πέρα από απόλυτη ανάπαυση.

Αυτά που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι τα εξής:

1) Κρίνετε "ενοχη" της διαδικασία της τροφοβλάστης για το αίμα;

2) Είναι το 2.6mm της αυχενικής μη φυσιολογικό και αν ναι, υπάρχει το ενδεχόμενο το έμβρυο να αναπτύξει άλλα προβλήματα (καρδιολογικά) που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην αποβολή του;

3) Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι αυτή η αιμορραγία από την πείρα και τις γνώσεις σας;

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

IP Logged
 μικρες αιμμοραγιες μετα την επαφη.. 10-03-2014 10:45:30 
silver32
Joined: 10-03-2014 12:28:09
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : μικρες αιμμοραγιες μετα την επαφη

Γιατρέ καλημέρα. Σας παραθέτω εν συντομεία το ιστορικό μου. είμαι 32 ετών και έχω διαγνωστεί με ενδομητρίωση πριν από 5 χρόνια, όπου αφαίρεσα λαπαροσκοπικά κύστη 6 εκατ. από την αριστερή μου ωοθήκη και ακολούθησα 6μηνη αγωγή με arvercap. Τον Ιούλιο του 2013 εμφανίστηκε νέα κύστη στη δεξιά ωοθήκη μεγέθους 2,8 εκατ. και ο γιατρός συνέστησε τρίμηνη θεραπεία με arvercap, καθώς δεν έχω κάνει ακόμη παιδιά. Η θεραπεία ξεκίνησε 20 Ιουλίου 2013 και αδιαθέτησα ξανά στις 4 Ιανουαρίου 2014. έκανα εξετάσεις στη συνέχεια, όπου αποδείχτηκε ότι η κύστη μίκρυνε στα 1,2 εκατ. Από τότε έχω αδιαθετήσει άλλες 2 φορές τη μία στις 20 μέρες και την άλλη στις 35. Στις τελευταίες επαφές μου όμως, παρατηρείται αιμοραγία του κόλπου μικρής έκτασης η οποία διαρκεί από λίγα λεπτά μέχρι και 1 μέρα. Να πω εδώ, ότι το 2011 διαγνωστηκα με HPV cin1 προς 2 (τύπος 16) και έκανα Loop. έκτοτε τα τεστ ΠΑΠ μου είναι καθαρά, με τελευταίο αυτό που έκανα τον Ιανουάριο του 2014.  Επιπλέον, τον τελευταίο καιρό έχω κνησμό στην περιοχή και νομίζω ότι τα υγρά μου κάποιες φορές είναι λίγο δύσοσμα. Σε τι μπορεί να οφείλεται η αιμμοραγία μετά την επαφή; είναι ακόμη ορμονική διαταραχή, κάποια κολπίτιδα, ή κάποια κακοήθεια στον τράχηλο;; Το τελευταίο δε θα φαινόταν στο τεστ ΠΑΠ;; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μεγάλο post αλλά είμαι τόσο αγχωμένη με το ζήτημα και φοβισμένη ότι δε θα καταφέρω να συλλάβω φυσιολογικά. 

Με εκτίμηση και πολλές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια σας. 

 

IP Logged
 Αντισώματα στο σπέρμα.. 10-03-2014 08:54:27 
Konstantinaki
Joined: 26-10-2013 17:22:33
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αντισώματα στο σπέρμα

Καλησπέρα γιατρέ..πρόσφατα έπεσα σε ενα site που έλεγε οτι η κατάποση σπέρματος απο την γυναίκα δημιουργεί αντισώματα διοτι ειναι ξενη ουσια για τον πεπτικο σωληνα και κατα συνεπεια οταν εισερχεται σπερμα στον κολπο ο οργανισμος αναγνωριζει το σπερμα στο οποιο εχει αναπτυξει αντισωματα και καταστρεφει το σπερμα με αποτελεσμα η γυναικα να μην μπορει να συλλαβει..ισχυει κατι τετοιο;τι μπορει να προκαλεσει αντισωματα σε μια γυναικα κατα του σπέρματος;

Ευχαριστω εκ των προτερων...

IP Logged
 Καφέ υγρά και περίοδος.. 09-03-2014 22:43:58 
καρα
Joined: 10-03-2014 00:36:24
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Καφέ υγρά και περίοδος

Καλησπέρα, στις 2 Μαρτίου μου ήρθε περίοδος κανονικά στις 28 μέρες αλλά είχα ροή με καφέ χρώμα και κράτησε κανονικά 6 ημέρες. Με τηλεφώνημα στη γυναικολόγο είπε ότι υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Την τελευταίο μέρα της περιόδου έκανα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν αρνητικό. Να κάνω και χοριακή ή δεν υπάρχει λόγος να δώσω έκταση στο θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IP Logged
 Απάντηση :Διακοπή αντισυλληπτικών στη.. 09-03-2014 22:28:16 
AFRODITI78
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Διακοπή αντισυλληπτικών στη μέση του κύκλου

Απάντηση :Διακοπή αντισυλληπτικών στη μέση του κύκλου

Ευχαριστώ!

Μια τελευταία διευκρίνηση: Δεν ήξερα τι να κάνω οπότε τα διέκοψα και θα ξεκινήσω πάλι με τον καινούριο κύκλο, σε αυτό το διάστημα θα έχω ωορρηξία; εννοώ μετά το τέλος της "περιόδου" από την απότομη διακοπή των αντισυλληπτικών; να πάρω έξτρα προφυλακτικά μέτρα μέχρι την επόμενη κανονική περίοδο;

IP Logged
 Χολολιθίαση και εγκυμοσύνη.. 09-03-2014 16:58:37 
Nonen
Joined: 24-09-2010 20:23:45
Μηνύματα: 6
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Χολολιθίαση και εγκυμοσύνη

Γεια σας! Θα ήθελα κάποιες συμβουλές όσον αφορά τη διατροφή μου στην εγκυμοσύνη λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζω. Είμαι στην 24η εβδομάδα και πριν 1 εβδομαδα ύστερα από πόνους και υπέρηχο άνω κοιλίας ανακάλυψαμε 2 πέτρες μεγεθους 1 εκατοστου στη χολή. Συμβουλευτηκα γαστρεντερολόγο και γυναικολόγο και μου είπαν ότι με διατροφή (χαμηλά λιπαρα)να κάνω υπομονή μέχρι να γεννήσω. Θέλω να ρωτήσω εκτός από τα λιπαρά φαγητά  δεν κάνει να τρωω ξηρους καρπους, ακτινιδια σύκα , σπανακι και παρασινες σαλατες; Επειδή αποκλειώ πολλές τροφες και καθημερινά δεν παίρνω πολλες θερμίδες υπαρχει προβλημα για το μωρο; Για τη δυσκοιλιοτητα μπορω να παιρνω προβιοτικα γιαουρτια ή κατι αλλό;

Σας ευχαριστώ πολύ!

IP Logged
 Απάντηση :ΤΕΣΤ ΠΑΠ.. 09-03-2014 16:31:49 
katerina24
Joined: 30-03-2011 13:00:59
Μηνύματα: 30
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΓΙΑΤΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (HPV ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ Κ.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ ).ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΙΟΥ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΞΥΤΕΝΗ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΠ ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΕΓΩ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ   ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ???

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

IP Logged
 Απάντηση :Αποτελέσματα καλλιέργειας..... 09-03-2014 06:16:57 
lenaf
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 13
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αποτελέσματα καλλιέργειας...αντίφαση? (Προς κ. Ζησόπουλο)

Απάντηση :Αποτελέσματα καλλιέργειας...αντίφαση? (Προς κ. Ζησόπουλο)

Γιατρέ μου ευχαριστώ πάρα πολύ, ήδη νιώθω καλύτερα, καλή σας ημέρα! :)

IP Logged
 Απάντηση :Διακοπή αντισυλληπτικών στη.. 09-03-2014 00:09:20 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Διακοπή αντισυλληπτικών στη μέση του κύκλου

Απάντηση :Διακοπή αντισυλληπτικών στη μέση του κύκλου

Η  ΄΄περιοδος ΄΄ ήταν  αποοτελεσμα της  διακοπης  της αγωγης... Δεν διατρεχεις  κινδύνους.. 

Για  την  ληψη του αντισυλληπτικου:  

Οπως θέλεις... Μπορεις   να τα  συνεχισεις  και  απο τωρα...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :ΠΡΟΣ DR κ. Ζησόπουλο: Κύστη ωο.. 09-03-2014 00:03:13 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΠΡΟΣ DR κ. Ζησόπουλο: Κύστη ωοθηκης και κολπικές ενοχλησεις

Απάντηση :ΠΡΟΣ DR κ. Ζησόπουλο: Κύστη ωοθηκης και κολπικές ενοχλησεις

Αγαπητή Φίλη!

Το ευρημα  στην  ωοθηκη δεν  μπορει  να   εχει σχεση  με το  ενοχλημα στον  κολπο...  Ειδικά, σε   γυναικες που εχουν ακομη περιοδο, το   συμπτωμα οφειλειται  στην  συμ- παρουσια  μυκητων.. Η εργαστηριακή τους  ανιχνευση δεν  ειναι παντα ευκολ   εφικτή..

Ειδα  και το  τελευταιο  μυνημα σου.. Οπως ειπα , κανε  τωρα την θεραπεια  που σου  εδωσαν και μετά, αν το  ενοχλημα  συνεχιζει,   μιλαμε παλι..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Ωοθήκες που γερνούν μαμά;.. 08-03-2014 23:47:08 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ωοθήκες που γερνούν μαμά;

Αγαπητη  Φίλη! (Νανά)

Ερριξα  μία μαστια στην ''μακρουλή΄΄   αλληλογραφια  μας,  όπου  λιγο-πολυ τα  ειπαμε  ολα...

Δεν ξερω  αν  μπορει  ο  γιατρός σου   να  κρινει  από το υπερηχογραφημα  σε γυναίκα -  πως  το ειπες;-  με εκνευριστικά σταθερό  κυκλο,  ότι  ΄΄στενεύουν τα περιθώρια''.. 

Αυτό  που μπορω να  βεβαιωσω ειναι,  ότι εγω  δεν το μπορώ.

Κατέληξα,  ότι  ειναι  ώρα  να '' ξεκουνηθειτε'' και  να   κανετε  κατι...

Πέσατε  σε  καλους  επιστημονες, αλλά  σε επικοινωνιακά αδεξιους συναδελφους  μου,  που  χρησιμοποιουν χαρακτηρισμούς  οπως  ΄΄στενεύουν τα περιθώρια΄΄, ΄΄μην αγχώνεσαι ΄΄, ΄΄ωοθηκες  που  γερνουν ΄΄, τέτοια!  Κι αυτά σε  μία δραστηρια γυναικα 37 ετών..

Επιλεξτε λοιπον  έναν ΄΄εξωσωματικό΄΄ - αυτοι λειτουργουν  σαν ομάδα, μαζι  με   συνεργατες τους -  και ξεκινηστε..Αν  μη τι  άλλο,  θα  βρούν  ποιά  και πόσα  ειναι  τα εμποδια.

Μιλησαμε για   τεστ ασυμβατοτητας..Δεν ειναι ισως τοσο σημαντικό,  καλο  θα ήταν να το   σκεφτει κανείς, μεσα στα  άλλα..  Λείπει  η σαλπιγγογραφια  (δεν  θα  εχει  μαλλον τιποτε,  αλλά  να την  κανεις),  καθως  και  η  προσπάθεια της  ομολογης  τεχνητης  σπερματεγχυσης  για   2-3   κυκλους  και  αν ΄΄δεν σας κατσει΄΄,  μετά θα   δει κανείς.. 

Τι στην ευχη .. Στο 2014  ζουμε..Οταν  πηγαινω βόλτα στην παραλία  της Θεσσαλονικης,  όλο καροτσάκια  με  διδυμα βλεπω,,, Εσεις   θα   μεινετε χωρίς   παιδά;   Οχι βεβαια..

Φιλικά

Π.ΖSmile

 

IP Logged
 Απάντηση :Σπερμοδιάγραμμα.. 08-03-2014 23:01:20 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Σπερμοδιάγραμμα

Sims-Huhner-test :  Άμεσο παρασκεύασμα  τραχηλικής βλεννας  μεσοκυκλείου,  14  ώρες μετά  τις  τελευταίες σχέσεις,  Αφθονα ελεύθερα   κινητά σπερματοζωάρια , μερικά  με μορφολογικές ανωμαλίες. Δικό μας  video,  από  περισταιτκό  του ιατρειου μας. Μεγέθυνση  10Χ10.

Αγαπητή  Φίλη!

Το  πόρισμα συνηγορεί  για ασθενοσπερία μικρου  βαθμου και  σχετικά  μικρό  ογκο σπερματος (αυτό  τι τελευταιο  μπορει να ΄΄ετυχε΄΄ ).  Η  ολη εικονα , δνε αποκλειει την πιαθνοτητα   να  υπαρχει δυνατ΄τοητα  γονιμοποιησης,,

Θα προτιενα  αρχικά  εναν  ελεγχο της γυναικας, κατά την  περιοδο  της  ωοθυλκιορρηξίας, καπου  8-16  ωρες  μετα  παό σχεσεις , προκειμένου  να ελεγξουμε  μιρκοσκοπικώς, αν υπαρχουν  ακομη  κινητα σπερματοζωαρια στην τραχηλική  βλεννα,  που ειναι  και το  φυσιολογικό περιβαλλον  των  σπερματοζωαρίων, μετά την εκσπερματιση,  παρ΄ ολο  που σττην εξέταση του εργαστηριου   η κινητικότητα βρεθηκε  ελλατωμένη.  Ειναι δυνατόν στην εξεταση   αυτή  να υπαρχουν σπερματοζωαρια  κινητα,  οποτε  το σπερμα  θα  θεωρηθεί κατα  βασιν - ως  ενα βαθμό  τουλάχιστον -  γονιμο, (Postcoital-test  ή  αλλιως  Sims.Huhner-test)  H εξεταση διενεργεται  από  καποιους  γυναικολογους με μικροσκοπική δυνατότητα ,  ή  σε ενα  μικροβιολογικό εργαστήριο, με σχετική εμπειρία  Θα  ρωτησετε.. θα  σας  πει  ομως και  ΄΄ ο δικός  σας  ΄΄..

Για την θεραπεια:  Δεν ειναι  δυνατόν  να  την συστησουμε  απ΄εδώ.,... Αυτή παντως δεν ειναι σε καμια περιπτωση  χειρουργική,

Επειδή ειστε νεο  ζυγαρι, αρχικά  θα  περιμενα  και θα επανελαμβανα την εξεταση  σε 3 μηνες... Μπορει  το ευρημα να ήταν  τυχαιο  και προσωρινό.. Στο μεταξυ  θα ήλεγχα την  ωοθυλακιορρηξια με ενα πρωινό θερμοδιάγραμμα  τουλαχιστον   ενός   μηνός.  κατοπιν  θα έβλεπα...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :ΤΕΣΤ ΠΑΠ.. 08-03-2014 22:09:40 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Κολποσκοπική εικόνα  τραχήλου μητρας, μετα από  δοκιμασία  οξικού  οξεως, Λευκάζουσα  περιοχή  πέριξ του τραχηλικου στομίου, με διακριτικό  μωσαικο. Τυπική εικονα προσβολής  από  HPV , από  περιστατικό  του  ιαρείου μας.

 

 

 

 

Αγαπητή Φίλη!

Συμφωνα  με  τα   κυτταρολογικά   ευρηματα,  υπαρχει   προσβολή  από καποιο (  ή από  κάποια! ) στελεχος HPV.

Ο  γιατρός  χησιμοποίησε προφανως  διαλυμα  οξικου οξεως (ξύδι!) και δεν είδε καποια χαρακτηριστική αλλοιωση.  Εν πασει περιπτωσει,  η  τακτική  που προτεινε  ειναι σωστή,  μια  και παρομοιες αλλοιώσεις  παρ΄περχονται  με τον  καιρό  από  μόνες τους...

Φιλικά

Π.ΖSmile

Εικονα  διακριτικής  κοιλοκυττάρωσης σε βασεόφιλο (γαλάζιο!)   κύτταρο της διαμέσου κυτταρικής στοιβάδος, που υπαρχει σε αρκετά  οπτικά πεδία. Υπόνοια  για προσβολή από HPV. Χρώση κατά Papanicolaou, μεγεθυνση 10χ40, Δικό μας  παρασκεύασμα  από περιστατικό του ιατρείου μας,

IP Logged
 Απάντηση :θερμοδιάγραμμα / παλλίνδρομ.. 08-03-2014 21:57:20 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : θερμοδιάγραμμα / παλλίνδρομη/ουρεόπλασμα

Απάντηση :θερμοδιάγραμμα / παλλίνδρομη/ουρεόπλασμα

SmileSmileΠ.Ζ

IP Logged
 Απάντηση :Προς κ. Ζησοπουλο αιμοφιλος .. 08-03-2014 21:53:52 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προς κ. Ζησοπουλο αιμοφιλος κολπου και γαλακτοβακιλλοι

Απάντηση :Προς κ. Ζησοπουλο αιμοφιλος κολπου και γαλακτοβακιλλοι

Αν ευσταθει   αυτό  με τον κατερυθρο  τραχηλο , που  ευκολα ματωνει,  ναι,  καλλιτερα  να  το ξαναδει κανέις..

Π.ΖSmile

IP Logged
 Απάντηση :Αποτελέσματα καλλιέργειας..... 08-03-2014 21:46:37 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 9,095
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αποτελέσματα καλλιέργειας...αντίφαση? (Προς κ. Ζησόπουλο)

Απάντηση :Αποτελέσματα καλλιέργειας...αντίφαση? (Προς κ. Ζησόπουλο)

Αγαπητπη  Φίλη!

Σε καποιο βαθμό, μπορει βεβαια  να συνυπαρχει μαζι  με την παθολογικη χλωριδα  και μικρος αριθμός γαλακτοβακιλλων...

Θα  συνιστουσα  να  συνεχισεις την αγωγή,  όπως σου την έδωσαν  και  μαλλον τα   ενοχληματα   σου  θα   φυγουν ..

Σε  αυτή την περιπτωση - αν   δηλ. εισαι  χωρις  συμπτωματα,  δεν χρειάζεται να  επαναλαβεις την εξεταση..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
 HPV ΣΥΓΧΥΣΗ(ΠΡΟΣ Κ.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ).. 08-03-2014 20:28:09 
katerina24
Joined: 30-03-2011 13:00:59
Μηνύματα: 30
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : HPV ΣΥΓΧΥΣΗ(ΠΡΟΣ Κ.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟ)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΥΠΟ HPV KAI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ????ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΠ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ HPV ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ Ή Ο ΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ???ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΟΞΥΤΕΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΠ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΣΥΛΛΟΙΜΩΞΗ.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ Η ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ?

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!