Quantcast

 Gyn.gr Forum
Καλώς ήλθατε Επισκέπτη   
Προς τα μέλη του Forum.   από Αθανάσιος Ζησόπουλος στις 20-07-2010 15:41:44
<< Έναρξη < Προηγούμενο: 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 :Επόμενο > Τέλος >>
 Προς Κ.Ζησοπουλο.. 08-05-2014 19:15:11 
katerina1984
Joined: 27-06-2010 12:37:30
Μηνύματα: 38
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προς Κ.Ζησοπουλο

Καλησπερα σας για μια ακομα φορα γιατρε.Σας επισυναπτω το τεστ παπ που εκανα πριν 10 μερες...

 

Θα δειτε απο τα προηγουμενα μνμ μας τα 3 καθαρα τεστ παπ μου και τις 2 καλλιεργειες επισης καθαρες.

Συζητησα με το γιατρο μου(πριν το παπ) το θεμα μου με το καψιμο και τα πολλα κιτρινωπα υγρα και μου ειπε οτι μετα απο την περιοδο μου (*3 περιοδους) θα βαζω κολπικα υποθετα ecovag γιατι θεωρει οτι προκειται για καποια διαταραχη της χλωριδας.Εφαρμοσα στην προηγουμενη περιοδο τη θεραπεια με ecovag και το καψιμο περασε μειωθηκαν και τα υγρα αλλα οχι εντελως.

Για το συγκεκριμενο παπ ο γιατρος μου ειπε οτι δειχνει πραγματι οτι εχω πολλα υγρα και απο τη στιγμη που η καλλιεργεια ηταν καθαρη δε θα κανω απολυτως τπτ..

εγω ομως εχω μπερδευτει και εχω φοβηθει με αυτα τα  χ  που υπαρχουν και την σημειωση διπλα στην κολποσκοπηση.

Θα μπορουσα να εχω και τη δικη σας αποψη?

Να ειστε καλα!Και συγγνωμη για τα κουραστικα μνμ μου!

IP Logged
 απορία-προγεστερονη.. 08-05-2014 18:37:12 
Minta
Joined: 06-10-2013 12:24:08
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : απορία-προγεστερονη

Γεια σας.

Είμαι 34 και προσπαθώ για εγκυμοσύνη. Έχω κάνει αρκετές ορμονολογικές εξετάσεις (και άλλα) κ όλα φαίνονται καλά.

Το μόνο πρόβλημα (ε κάτι θα υπήρχε!) είναι η οριακά χαμηλή προγεστερόνη μου (γύρω στο 10), κάτι που ο γιατρός μου όμως δε θεώρησε ως πρόβλημα. Μιας και έχω όμως συνήθως καφέ εκκρίσεις πριν την περίοδο μου, μου είπε άμα θέλω να παίρνω μετά την ωορρηξία utrogestan 2 την ημέρα. Αυτό και έκανα σε αυτό τον κύκλο. Το θέμα μου είναι ότι από την 11η μέρα μετά την ωορρηξία παρόλο που παίρνω utrogestan έχω πάλι καφέ εκκρίσεις. Είναι δυνατόν; Σημαίνει ίσως ότι ακόμα και με τα utrοgestan η προγεστερόνη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα;

Και κάτι τελευταίο, μετά την ωορρηξία μου η θερμικρασία μου ανεβαίνει στους 37 (με 37,2 το πολύ). Αυτή τη φορά με τα utrogestan βρίσκεται πιο ψηλά στους 37,5-37,6. Θεωρώ ότι λόγω αυξημένης προγεστερόνης αυξάνεται και η θερμοκρασια, σωστα; Δεν είναι όμως λίγο υπερβολική;

Αυτα τα ... πολλά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!

IP Logged
 Απάντηση :Ερωτηση προς το κυριο κοφινα.. 08-05-2014 14:05:57 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,589
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ερωτηση προς το κυριο κοφινακο

Απάντηση :Ερωτηση προς το κυριο κοφινακο

Αγαπητή φίλη.

Όχι, από την συγκεκριμένη επαφή.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :αιμοδοσία κατά τη διάρκεια π.. 08-05-2014 14:04:12 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,589
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αιμοδοσία κατά τη διάρκεια προσπαθειών για εγκυμοσύνη

Απάντηση :αιμοδοσία κατά τη διάρκεια προσπαθειών για εγκυμοσύνη

Αγαπητή φίλη.

Μπορείς να δώσεις κανονικά αίμα, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα ή συνέπεια.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 αν κανει να μεινω εγκυος?.. 08-05-2014 13:02:37 
maria2010
Joined: 08-05-2014 14:50:14
Μηνύματα: 1
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αν κανει να μεινω εγκυος?

Διαγνωσθηκε στον αντρα μου οτι εχει σαρκοειδωση.εκανε μια θεραπεια για 3 μηνες με placuenil{200mg} και prezolon{5mg} και πριν 20 μερες την σταματησε.τωρα του ειπαν να ξεκινησει παλι plaquenil και arcoxia.Η ερωτηση μου ειναι κατα το διαστημα αυτο κανει να μεινω εγκυος?
IP Logged
 Απάντηση :Προς κ.Ζησόπουλο.. 08-05-2014 12:15:53 
Silvie
Joined: 05-05-2014 20:56:46
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προς κ.Ζησόπουλο







[Silvie 07-05-2014 21:13:30]:

 

Καλησπέρα, είμαι 25 ετών και πριν ένα μήνα περίπου έκανα το πρώτο μου τεστ pap. Τα αποτελέσματα έδειξαν οτι έχω τον ιό hpv καθώς και ήπια κολπίτιδα
και η γιατρός, μου συνέστησε κολποσκόπηση στην οποία όταν με εξέτασε μου επιβεβαίωσε όπως είπε οτι έχω τον ιό σε στάδιο cin-1. Μου συνέστησε απλά παρακολούθηση μετά 6 μήνου πράγμα που δεν με καθησύχασε καθόλου! σκεφτόμουν να πάω και σε άλλο γυναικολόγο. Είναι σίγουρο ότι έχω τον ιό? για την κολπίτιδα δεν χρειάζεται να κάνω κάτι? ευχαριστω!!!

Τα αποτελέσματα του test pap
ενδοτραχηλικά : αρκετά
μεταπλαστικά κύτταρα : αραιά
πολθμορφοπύρηνα : αραιά
ερυθρά αιμοσφαίρια : αρκετά
κυτταρόλυση/γυμνοί πυρήνες : αραιά
τύποθ SIL/ ASCUS/ ASC-H / AGC-FN : αρκετά
Κοιλοκυτταρικού τύπου : αραιά
Πλακώδη με περιπυρηνική διαύγαση : αρκετά
Και έχει επιλογή (Χ) στα κουτάκια, φλεγμονή/αντίδραση ΚΑΙ LSIL(&HPV)
Και επίσης στα Μικρόβια-Ιοί έχει επιλογή (X) στο : γαλακτοβάκιλλοι DRL, Μικτή χλωρίδα και στο HPV
Και ως συμπέρασμα :εικόνα μορφολογικά συμβατή με κολπίτιδα με συνοδά στοιχεία ενδεικτικά LGSIL (&HPV)
Και στην κολποσκόπηση
Πλακώδες επιθήλιο : Λευκ.Επιθήλιο : ΝΑΙ
Ζωνη Μεταπτωσης: Ορατή: ΝΑι
Ευρήματα κόλπου : Φυσιολογικό επιθήλιο : ΝΑΙ
Ευρήματα αιδίου : Φυσιολογικό επιθήλιο : ΝΑΙ
Διάγνωση συμπέρασμα : SCJ ορατη. ΑΔΡΟ ΛΕΥΚΑΖΩΝ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΣΤΗ 12ωρα ( LGSIL)
IP Logged
 Απάντηση :hpv.. 08-05-2014 12:07:08 
basiksiro
Joined: 22-03-2012 23:43:25
Μηνύματα: 57
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : hpv

Γιατρε μου εκανα πριν 10 μερες κωνοειδη εκτομη τελικα. Βγηκε και η βιοψια και ολα καλα.ποσο καιρο διαρκουν τα κοκκινα ροζ υγρα; ακομη θα ηθελα την αποψη σας για το εξης. Μετα τις 2 αποβολες μου σκεφτηκα μηπως να εκανα μια εξεταση καμπυλης σακχαρου. Εσεις μου το προτεινετε ή οχι;;;διαβαζα οτι παθολογικες τιμες μπορουν να προκαλεσουν αποβολες.

IP Logged
 Ερωτηση προς το κυριο κοφινακο.. 08-05-2014 11:29:42 
stella198600
Joined: 10-04-2013 09:22:56
Μηνύματα: 29
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Ερωτηση προς το κυριο κοφινακο

καλησπερα τελευταια περιοδο 2 μαιου με 5 μαιου ο κυκλος μου ειναι συνηθως απο 28 μεχρι 32 σπανια να παει και 36 ημερες επαφη ειχα στης 6 μαιου υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης;ειναι γονιμη μερα;ευχαριστω

IP Logged
 Απάντηση :θερμοδιαγραμμα.. 08-05-2014 10:37:54 
αναστασια κ
Joined: 12-03-2014 11:33:12
Μηνύματα: 32
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : θερμοδιαγραμμα

γιατρε μια τιμη tsh 5.2 μπορει να θεωρηθει αιτια υπογονιμοτητας?

IP Logged
 αιμοδοσία κατά τη διάρκεια προσπαθειώ.. 08-05-2014 08:46:03 
maria__
Joined: 19-02-2014 15:18:16
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : αιμοδοσία κατά τη διάρκεια προσπαθειών για εγκυμοσύνη

αιμοδοσία κατά τη διάρκεια προσπαθειών για εγκυμοσύνη

καλημέρα σας, αγαπητοί γιατροί

με κάλεσαν για αιμοδοσία την 28η μέρα του κύκλου (από μεσογειακή). Επειδή έχουμε ελεύθερα επαφές με τον άντρα μου αυτόν τον καιρό (αν και το  συγκεκριμένο κύκλο όχι κατά τις ημέρες ωορηξίας) κάνω το πρωί τεστ, βγαίνει αρνητικό και καθώς αισθάνομαι υγιής και ξέρω ότι 1-3 μέρες παίζει ο κύκλος μου, πάω να δώσω. O αιματοκρίτης μου ήταν πάντα 42-43 και η εμμηνορρυσία λόγω σχετικά μικρής έντασης και διάρκειας τον κατεβάζει προσωρινά λίγο.

Τους λέω την κατάσταση, με ρωτούν αιματοκρίτη, τους απαντώ πάντα λίγο πάνω από 42, μου ζητούν οπωσδήποτε γενική για να το επιβεβαιώσουν. Η γενική βγάζει 42,3. Μου λένε θα μπορούσα να δώσω, αλλά καλύτερα όσο καιρό προσπαθώ να το αποφύγω, μήπως έχω ξαφνική πτώση αιματοκρίτη.

Επίσης, μου βρίσκουν λευκά 11,7 (LYMPH% 33,6 MXD% 11,7 NEUT% 54,7) και δε μ αφήνουν να δώσω. 

Η γνώμη σας ποια είναι όσο αφορά τα παρακάτω:

1, Να κάνω περαιτέρω εξετάσεις για τα λευκά το επόμενο διάστημα; να δίνω γενική κάθε φορά προτού πάω για αιμοδοσία μήπως ούσα ασυμπτωματική έχω κάτι ανεβασμένο;

2, Να αποκλείσω κάθε περίπτωση αιμοδοσίας για όσο διάστημα προσπαθώ; Κανείς γιατρός δε μου είχει πει ως τώρα ότι είναι απαγορευτική η αιμοδοσία όσο έχω ελεύθερες, ούτε ακόμα και σε περίπτωση αρχόμενης-λίγων ημερών εγκυμοσύνης. Τείνω να αλλάξω...νοσοκομείο αιμοδοσίας

 

IP Logged
 Απάντηση :Θέλα να σταματήσω την περίοδ.. 08-05-2014 06:23:35 
rememberu
Joined: 07-05-2014 09:37:34
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Θέλα να σταματήσω την περίοδό μου μόνιμα

Απάντηση :Θέλα να σταματήσω την περίοδό μου μόνιμα

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Η διάγνωση είναι εδώ και χρόνια: Δεν έχεις τίποτε είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει κάτι εκτός απο παυσίπονο για να πάρεις. Πάρε ντεπόν. Το συζήτησα με το γιατρό μου για αντισυληπτικά ελπίζοντας για το καλύτερο. Άντεξα τρείς μήνες ελπίζωντας οτι θα φύγουν οι παρενέργειες και θα επανέλθω στα φυσιολογικά μου, εκτος του οτι εξακολουθούσα να πονάω, είχα ναυτίες ακόμη και όταν δεν είχα περίοδο, και ξυπνούσα κάθε μέρα με πονοκέφαλο. Είναι δυνατόν αυτό να μην με ρίξει ψυχολογικά? να και μια άλλη παρενέργεια.... Δηλαδή τα ίδια παντελάκη μου. Και ο γιατρός μου έμεινε έκπληκτος οταν του είπα για τα χάπια και θέλησε να μου προτείνει άλλα το οποίο δεν δέχτηκα. Θεωρείτε εσείς οτι απορρίπτω τις προτάσεις θεραπείας λόγω παρενεργειών, φυσικά και ΝΑΙ γιατί το θέμα είναι να γίνω καλύτερα και όχι χειρότερα.. δεν είμαι πειραματόζωο. Υπάρχει λύση ? ναι η όχι? Και παρακαλώ να με συγχωρήσετε αλλά κουράστηκα με τα λόγια.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

IP Logged
 Απάντηση :πρωτη μερα περιοδου και σεξ.. 08-05-2014 05:13:36 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,589
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : πρωτη μερα περιοδου και σεξ

Αγαπητή φίλη.

Καμία ανησυχία, δεν ήσουν σε γόνιμη ημέρα.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Καθυστερηση Περιοδου.. 08-05-2014 05:11:38 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,589
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Καθυστερηση Περιοδου

SmileSmileSmile

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Αμμηνορια μετα απο αποξεση.. 08-05-2014 05:09:09 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Joined: 21-06-2010 13:18:39
Μηνύματα: 7,589
Τοποθεσία: Αθήνα
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αμμηνορια μετα απο αποξεση

Θα ενημερώσεις το γιατρό σου, για οδηγίες.

Προσωπικά, συστήνω ένα υπερηχογράφημα, πριν από κάποια ενέργεια.

Φιλικά

Π.Κ.

IP Logged
 Απάντηση :Θέλα να σταματήσω την περίοδ.. 07-05-2014 21:24:18 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,433
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Θέλα να σταματήσω την περίοδό μου μόνιμα

Απάντηση :Θέλα να σταματήσω την περίοδό μου μόνιμα

Αγαπητη   Φίλη!

Αυτό  που  προτεινεις , μπορει φυσικά να γινει,

είτε φαρμακευτικά -  το κανουμε π.χ. σε περιπτώσεις  καρκινου του μαστου,  οπου διακοπτουμε   την περιοδο  για μία 5ετία,

είτε  χειρουργικά,  με λαπαροσκοπικη αφαιρεση   ωοθηκων,  που ωστοσο  ειναι πολυ  πιο  ακραιο και παρεμβατικό  και  βεβαια  μονιμο.., 

Κατά   ποσο αυτού του  ειδους  οι  παρεμβασεις ενδείκνυνται στην  συγκεκριμενη περίπτωση, ειναι   άλλο θεμα...Ειναι  βεβαιο,  ότι  κανείς δεν μπορει  να   ισχυριστει  ότι ειναι χωρίς πιθανες  συνεπειες, αλλά  σε περιπτωσεις  καρκινου,  οπου  σωζουν σε  μεγαλο πσοσοστό την ζωή, δεν μπορεί παρα  να ειναι  αποδεκτες..

Παντως, αυτό  που εντυπωσιαζει  σε όλη την  παρουσίαση  -  που δεν εχω  συναντησει ο ιδιος παρομοιο   περιστατικό  ποτέ - ειναι  ότι λειπει  

1ον  η   η διάγνωση των συναδελφων  μου 

2ον,  η  απορριψη  σοβαρων  και κατα κανονα  αποτελεσματικων  προτασεων θεραπειας  από την ασθενή, λογω παρενεργειων..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 απορια.. 07-05-2014 21:15:41 
πβ34
Joined: 25-10-2013 17:16:54
Μηνύματα: 16
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : απορια

 

καλημερα.κατευθυνομαι προς τη διαδικασια της εξωσωματικης.δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα καθως και εγω και η συζυγος με θεραπεια βελτιωσαμε τα θεματα που αντιμετωπιζαμε.αυτο που θελουμε να ρωτησουμε ειναι το εξης..η γυναικα μου ειναι αλλεργικη σε μεγαλο βαθμο τοσο σε τροφες οσο και σε γυρεις,φυτα και δεντρα.αυτη η κατασταση μπορει να συνδεθει με καποιο τροπο με την εξωσωματικη και την επιτυχια της?αν την επηρεαζει αρνητικα,οπως για παραδειγμα στο να αποβαλλει,υπαρχει καποια θεραπεια?

IP Logged
 Απάντηση :Αμνιοκέντηση ή εξέταση αίμα.. 07-05-2014 20:38:47 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,433
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Αμνιοκέντηση ή εξέταση αίματος?

Απάντηση :Αμνιοκέντηση ή εξέταση αίματος?

Αγαπητη  Φίλη!

Οπως ειπες, η αποφαση  παραμενει δική σου.. 

Παλαιοτερα, και χωρις   αιματολογικη εξεταση,  αν  τα  αλλα ευρηματα ήταν  εν ταξει,  δεν ΄΄σπρωχναμε΄΄ την γυναικα  των 38 στην αμνιοκέντηση,,

Σημερα   αυτή  ειναι πλεον  ο κανονας.. 

Λογικά  η  αιματολογικη μεθοδος,  που δεν βαρυνεται   με ΄΄απώλειες ΄΄ υγιων εμβρυων   (1 στα  200 ειναι  ο  κίνδυνος αποβολης), θα  ήταν η  καλλιτερη επιλογη,,,

Στην λογική αυτή  αντιπαρατιθεται το οτι εμείς, αποποιουμενοι την ευθυνη (;) απειροελαχιστου κενού της  μεθοδου,  πετάμε την μπαλλα της  αποφασης στην γυναικα  και  η  Ελληνίς μητηρ  επιθυμεί  το  1000/100 στην προβλεψη,  οπότε παει   στην  αμνιοκέντηση, έστω  και με το ρισκο απωλειας 1 προς 200..  

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Απάντηση :hpv.. 07-05-2014 20:17:54 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Joined: 13-06-2010 13:25:03
Μηνύματα: 10,433
Τοποθεσία: 12312
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : hpv

Οι αλλοιώσεις στις οποιες αναφερεσαι, ειναι χωρις σημασια  και οφειλονται   στον μικροτραυματισμό  των βιοψιων και ισως   καποιου μικροκαυθηριαμού  της   περιοχης.

Οι αλλοιώσεις  που διαπιττωθηκαν  ειναι χαμηλού  κινδυνου  και ισως  ξεπεραστουν  και  μ΄ αυτό   που εγινε. Μην ανησυχείς  ..

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parmenio@otenet.gr
 Προς κ.Ζησόπουλο.. 07-05-2014 18:13:30 
Silvie
Joined: 05-05-2014 20:56:46
Μηνύματα: 3
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : Προς κ.Ζησόπουλο

 

Καλησπέρα, είμαι 25 ετών και πριν ένα μήνα περίπου έκανα το πρώτο μου τεστ pap. Τα αποτελέσματα έδειξαν οτι έχω τον ιό hpv καθώς και ήπια κολπίτιδα
και η γιατρός, μου συνέστησε κολποσκόπηση στην οποία όταν με εξέτασε μου επιβεβαίωσε όπως είπε οτι έχω τον ιό σε στάδιο cin-1. Μου συνέστησε απλά παρακολούθηση μετά 6 μήνου πράγμα που δεν με καθησύχασε καθόλου! σκεφτόμουν να πάω και σε άλλο γυναικολόγο. Είναι σίγουρο ότι έχω τον ιό? για την κολπίτιδα δεν χρειάζεται να κάνω κάτι? ευχαριστω!!!

IP Logged
 Απάντηση :Απάντηση :hpv.. 07-05-2014 16:52:21 
elenath
Joined: 01-05-2014 13:48:44
Μηνύματα: 2
Τοποθεσία
Forum : Γυναικολογικά θέματα
Ερώτηση : hpv

καλησπερα.πριν λιγο πηρα τα αποτελεσματα της ιστολογικης. λενε 

" τα αποσταλεντα τεμαχιδια τραχηλου μητρας παρουσιαζουν μετριου βαθμου αλλοιωσεις χρονιας τραχηλιτιδος μετ' εκτεταμενης ανωριμου και εστιακης ωριμου πλακωδους μεταπλασεως τοσο του καλυπτικου ενδοτραχηλικου επιθηλιου οσο και των καταδυσεων αυτου καθως και κατα τοπουσ κοιλοκυτταρικης ατυπιας των επιθηλιακων κυτταρων συμβατης με ΗPV- LSIL ( κατα Bethesda) , ενω εστιακα παρατηρουνται εκφυλιστικου ( θερμικου/ συνθλιπτικου) τυπου αλλοιωσεις."

 τι σημαινουν ολα αυτα και ειδικα το τελευταιο με τισ εκφυλιστικου τυπου αλλοιωσεις?? ειναι σοβαρη η βλαβη τελικα?? τι θα ηταν καλυτερο να κανω?? ευχαριστω....





[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 05-05-2014 22:47:46]:

 MINTZAP copy copyΤυπική εικόνα   κοιλοκυττάρωσης  στο επίχρισμα του τραχήλου μήτρας,  που συνηγορεί για  προσβολή  από  HPV

Mεγέθυνση  10χ40 , χρώση Papanicolaou. Δικό μας  παρασκεύασμα  από  περιστικό του ιατρείου  μας

Πουθενα   η  περιγραφή των στοιχειων της  κυτταρολογικής  εικονας ,  δεν αναφερει αλλοιωσεις  συμβατές με προσβολή  από HPV.  Μαλλον  από λαθος τους παρέβλεψες εσύ - η παραβλεφθηκε ν' αναφερθουν  απο το εργαστηριο.

Μια πολυ σωστη  και  πολυ   χρησιμη ιδέα ειναι, να παρεις το πόρισμα  της  ιστολογικης εξετασης  και μιλάμε παλι...

Φιλικά

Π.ΖSmile

IP Logged
Page #  << Έναρξη < Προηγούμενο: 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 :Επόμενο > Τέλος >>


Powered by ccBoard


Untitled-2
Get our toolbar!