user_mobilelogo
  1. markelaki
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015
 
Καλησπέρα,
Βρίσκομαι στην 15η εβδομάδα της κύησης του πρώτου παιδιού μου. Την 12η εβδομάδα έκανα τις προγραμματισμένες εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας και ενώ ο συνδιασμός των βιοχημικών εξετάσεων και των υπερηχογραφικών παραμέτρων έδωσε καλά αποτελέσματα με χαμήλη πιθανότητα για τρισωμια 21 (1:12000), 18 (<1:20000), 13 (<1:20000) ο γιατρός μας συνέστισε την χρήση του clexane 0.4 για το υπόλοιπο της κύησης λόγω της χαμηλής τιμής της PAPP-A που όπως ανέφερε, έρευνες την συσχετίζουν με την ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξη. Αναλυτικά οι τιμές:
Μέσο PI Μητριάιας αρτηρίας: 1,540 ισοδύναμο με 0.910 ΜοΜ
Ελέυθερη β-hCG: 28,20 IU/I ισοδύναμο με 0.596 ΜοΜ
PAPP-A: 1,660 IU/I ισοδύναμο με 0,660 ΜοΜ
Λόγω του ότι αυτές οι ερεύνες είναι νέες θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν σύμφωνα με την εμπειρία σας είναι απαραίτητη η χρήση των Clexane με αυτές τις βιοχημικές τιμές και εάν δημιουργούν κινδύνους
ή επιπλοκες στην κύηση. Επίσης κάθε αναφορά σε επιστημονικές πηγές είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Μερκέλα
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητη  Φίλη! Αφησα  την  δυσκολη  ερωτηση  επιτηδες  αναπάντητη   μερικές  μερες,  μηπως  καποιος  άλλος  από  μας   την απαντησει..... Επειδή  ειμαι παλαιος  με  μερικες χιλιαδες  τοκετών, εχω  δει  να δινονται  (και  να..... γινονται )  τα χιλια  δυο  (επειδή  μπορεί να  κάνουν  καλό),  που ευτυχώς δεν γινονται  και  δεν  δινονται πια... Το  να  υπάρχουν  έρευνες  που  να  αφορουν ικανό αριθμο επιτοκων,  με  τις δικες  σου  τιμές, στην ιδια ηλικια, με  ίδιο βαρος σωματος  και  ιδιας ηλικίας  κυησης ,  που δεν  πηραν την συγκεκριμενη  αγωγή,  σε συγκριση  με  μια ισάριθμη  ομάδα συγκριση,  που πήραν την  αγωγή  αυτή,  με αποτελεσμα  να εχουν στατιστικά  σημαντικά  οφέλη στο   ζων έμβρυο  τους, ειναι κατι που θα  πρεπει  να  δει κανείς , αν  υπαρχει...Ας  μου επιτραπει  να το αμφισβητησω, Με  βαση  καποια  παρατηρηση,  ότι  σε γυναικες με  τις  δικες σου τιμές. εχει παρατηρηθεί  σε   καποιο ποσοστο  (πόσο ειναι αυτό: ) προφανώς   καπως μειωμενο βαρος  στα εμβρυα κι ενδεχομένως  η χορηγηση  του σκευασματος   θα βοηθησει  στην δική σου περίπτωση, ειναι  μια  προταση. με το  ερωτηματικό,  πόσο αυτό  βοηθά πραγματικά.  με ρισκο φυσικά τυχόν  καποιων  παρενεργειων από την αγωγή Φιλικά Π.Ζ Υ.Γ.:  Μια  προταση  μου  ειναι  να  ερωτηθεί   ε[ ' αυτού  πχ   και ο  συνεργατης  της σελιδας  σε αιματολογικά θεματα  Δρ.Βασίλειος Χατζηαντωνίου

  1. Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 
Υπάρχουν κάποιες μελέτες που ορίζουν ως χαμηλή PAPP-A κάτω από 0.45 MoM και αρκετά χαμηλή κάτω από 0.29 MoM i.e.
http://kemh.health.wa.gov.au/development/manuals/O&;G_guidelines/sectionb/1/b1.12.pdf
Υποθέτω ότι με αυτές τις τιμές θα χτύπαγε κάπως η εξέταση του 1ου τριμήνου και θα έδινε μια ένδειξη οτι κάτι δεν πάει καλά. Γενικά μου φαίνεται υπερβολικό να απομονώνονεται μια από τις τιμές σε μια πολυπαραγοντική εξέταση, ενώ τα αποτελέσματα είναι καλά, και να χορηγείται τέτοια προληπτική αγωγή.
 
  1. Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Αγαπητή  Φίλη! Θα  συζητήσεις  τελικά  μαζί με τον ΄΄δικό   σου΄΄, τι  θ' αποφασίσεις..  Οι  αποψεις  για  το τι  ειναι  ΄΄χαμηλό΄΄ και  τι ΄΄υψηλό΄΄ και τα περί ΄΄αποσπασματικής΄΄  εκτίμησης  και  συναφή,  ειναι  γνωστά.. Απλούατατα - παντα  κατα   την άποψη  μου  -   δεν επαρκουν  οι αριθμοί  την περιστατικών για  απόλυτες   εκτιμησεις,  .κυρίως για  το κατά  πόσον  η   επι θεωρητικής βασεως  αυτή  θεραπεια, αλλαζει   τα δεδομενα.. Αν  προσεξες,  πουθενα  δεν  αναφερεται, κατά  ποσον η συγκεκριμέμη  αγωγή  βελτιωνει  τελικά  τ΄ αποτελεσματα, σε  σχεση με  την ομαδα γυναικων (ιδιας  ηλικιας, ιδιας  ηλικιας  κυησεως   κτλ , κτλ ),  που  δεν  θα   παρουν την αγωγή.. Αυτή την στιγμή  λοιπον και  με  τα  τυχόν  υπάρχοντα  θετικά τελευταια  δεδομένα της αντιπηκτικής αγωγης,    ο..΄΄καπετανιος΄΄ ειναι   ο   δικός σου ...Οχι εμείς.. Το  να ρωτησεις  επ΄αυτού  προηγουμενως   και  εναν  ειδικό   σε  αιμοτολογικά  θεματα, δεν   ειναι  λαθος. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.