user_mobilelogo
  1. vickyk
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
Καλημέρα σας, 

Είμαι 38 χρονών, καπνίστρια με ιστορικό πολυκυστικών ωοθηκών, αφαίρεσης ορώδους κυσταδενώματος αριστερής ωοθήκης και τριών ινοαδενωμάτων στήθους. 
Τον Δεκέμβριο 2016 μετά από ενδοκολπικό υπέρηχο βρέθηκαν στην δεξιά ωοθήκη δυο μορφώματα κυστικά όπως τα αποκάλεσε η MRI 3,5 εκ/το καθένα , τότε ο CEA ήταν 20,23ng/ml και η Ca125=26 και στην γενική αίματος είχα λευκά=14.500, ΤΚΕ=30, CRP=12,6, κάνω ενδοκολπικό υπέρηχο μετά την περίοδο μου και τα κυστικά μορφώματα ήταν 1,16 περίπου το καθένα, οπότε και δεν χειρουργήθηκα, ο γιατρός μου πρότεινε να πάρω αντιβίωση για 10 μέρες και να επαναλάβω τις εξετάσεις, όπως και έγινε, πήρα augmentin 1GR, flagyl και biofenac, κάνω εξετάσεις μετά την φαρμακευτική αγωγή και τα λευκά έπεσαν στα 10.800, η ΤΚΕ εντός ορίων η CRP 0.3 ο CEA 19.6, και ξανακάνω πάλι εξετάσεις 20 μέρες μετά την αντιβίωση και τώρα τα λευκά είναι 14.240, TKE εντός ορίων, CRP 0.3 αλλά ο CEA πήγε 27,23 και η Ca125 34,28 οριακή και ξανακάνω υπέρηχο πιστεύοντας πως εχουν μεγαλώσει εκείνες οι κύστες και τελικά οι κύστες έχουν εξαφανιστεί, να σημειώσω πως το τεστ ΠΑΠ έδειξε πως έχω μια μικρή τραχιλίτιδα όπως μου είπε ο γιατρός μου, ωστόσο το δίμηνο από Δεκέμβριο μέχρι τώρα έχω κάνει αξονική ανω κοιλίας, θώρακος, υπέρηχο θυρεοειδους, κολονοσκόπηση, τα ευρήματα είναι μια κωλοειδής κύστη στον θυρεοειδή, ένα μικρό οζίδιο στον πνέυμονα, ωστόσο και η μαστογραφία που έκανα είναι καθαρή. Πλεόν αισθάνομαι ότι αρχίζω πάλι από μηδενική βάση, ο γιατρός μου πρότεινε ενδοκολπικό υπέρηχο σε ένα μήνα, ακριβώς μετά την περίοδο μου και ξανά αιματολογικές για τα λευκά αιμοσφαίρια και τους καρικινικούς δείκτες. Θεωρείτε πως κάτι υποβόσκει και δε μπορεί να ανιχνευθεί με τις εξετάσεις (υπέρηχο, MRI κλπ);
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη!
Να ΄΄υποβοσκει΄΄  που;  
Οι δεικτες  που μετρηθηκαν  δεν εναι ΄΄απόλυτοι΄΄
  Μονον με  σαφη  ανατομικά ευρηματα  σε ωοθηκες,  μπορει να τους παρουμε στα σοβαρά,  πολύ  λιγοτερο  όταν  η  ποκλιση τους  από το φυσιολγικο ειναι  ελαχιστη, . Στην περιπτωση  σου,  καποια  μικροευρηματα  κυστεων   ωοθηκς δεν  υφιστανται  πλεον.. Αν αυ΄τα  που  υπερηχογραφικπά  βρέθηκα  ήταν  σοβαρά,  θα μεγαλωναν,  ή  για ενα διαστημα  θα μεναν  ισως αμεταβλημτα. Εδω εχουν  υποχωρησει, 
Εχω την  υπονοια,,  ότι τιποτε δεν συμβαινει...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.