user_mobilelogo
  1. FEH
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με τα αποτελεσματα του τεστ παπ και  της κολποσκοπησης που εκανα, και  ειναι τα εξης.


ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ
ορατη ζωνη μεταπτωσης (ΖΜ)
ιΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ελεγχος αγγειων ΚΦ
Μετα την επιθηκη οξικου οξεος 5% σημειωνεται λευκαζον επιθηλιο στο ανω χιλος του τραχηλου.
αδρο μωσαικο στην 10η και 1η ωρα και στιξη στην 11η ωρα
shiller test: (+)   κολπος - αιδοιο: ΚΦ

Aποτελεσματα
τεστ παπ

α. Ορμονολογικη εικονα           Μετρια οιστρογονικη Δραση

β. κολπικο επιχρισμα

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΑ              Λιγα
Κολποβακτηριδια                       αρκετα

γ. Εξωτραχηλικο επιχρισμα 
  
Μη φυσιολογικα κυταρρα           λιγα κοιλοκυταρρα αρκετα με υπερκερατωση
Πλακωδη κυταρρα τραχηλου      Αρκετα
Πολυμορφοπύρηνα                    Λιγα

δ. Ενδοτραχηλικο Επιχρισμα

Αδενικα κυττ  ενδοτραχηλου       αρκετΑ
Πολυμορφοπυρηνα                   ΑΡΚΕΤΑ


Συμπερασμα
Αρνητικο για κακοηθεια, κυττταρολογικη εικονα συμβατη με χαμηλου βαθμου
πλακωδη ενδοεπιθηλιακη αλλοιωση HPV LGSIL Σκοπιμος κρινεται ο κολποσκοπικος ελεγχος.

H ηλικια μου ειναι 40 ετων, εχω 1 παιδι 2 χρονων και ο μοναδικος  σεξουαλικα συντροφος μου  ειναι ο αντρας μου.

Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας πανω σε αυτα τα αποτελεσμα και εαν κρινετε σκοπιμο να κανω καποιες εξετασεις επιπλεον.  Ο  γιατρος μου συνεστησε ενδυναμωση του ανοσοποιητικου με tbl Eviol
Αρκει;

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, με χαμηλού βαθμού δυσπλασία τραχήλου, συστήνουμε παρακολούθηση, ανά 4μηνο, με τεστ παπ, για τους επόμενους 12 μήνες.
Η βιταμίνη που σου πρότεινε, βοηθάει τον οργανισμό.
Οπότε, θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο.
Δε χρειάζεται να ανησυχείς, απλά θα το παρακολουθείς και μπορείς να κάνεις μια επαναληπτική κολποσκόπηση προς το τέλος του χρόνου, για δική σου ηρεμία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Σάββατο, 28 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα
 
 Πριν 2 μηνες περιπου εκανα  τεστ-παπ και δειχνει τα ιδια αποτελεσματα  με τα προηγουμενα.
 Ξανα εικονα αλλοιωσης απο hpvlg sill .
Eκανα κολποσκοπηση και βιοψια τα οποια  επιβεβαιωσαν το παπ τεστ
Η βιοψια συγκεκριμενα γραφει:  αλοιωση  hpv λοιμωξεως τραχηλου μητρας lg sil.
Αυτο σημαινει δυσπλασια CIN1 ;;;
 
O γιατρος μου ειπε οτι δεν χρεαιζεται να  κανουμε καποια θεραπεια και μετα απο 1/2  χρονο επαναλληπτικο paptest .
Θα ηθελα να σας ρωτησω  επειδη θελω να μεινω εγκυος σε περιπτωση εγκυμοσυνης λογω ορμονων ;ή  εξασθενησης του ανοσοποιητικου μηπως επηρεαζεται η αλλοιωση και μπορει να εξελιχθει σε cin2 , cin3, επομενως πρειπει να κανω θεραπεια
 
Ευχαριστω
 
 
  1. Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Αυτό σημαίνει CIN 1 με άλλα λόγια, το οποίο χρειάζεται παρακολούθηση με τεστ παπ, τίποτε άλλο.
Ασφαλώς και μπορείς να μείνεις έγκυος, δε θα επηρεαστεί η βλάβη στον τράχηλό σου και δε θα έχει καμία επίπτωση στο μωρό.
Φιλικά
Π.Κ. 
  1. Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα
 
Εχθες το απογευμα  στις 29 Ιανουαριου
εμφανισα  ξαφνικα πολυ εντονα συμπτωματα ουρολοιμωξης .
Πολυ Εντονο τσουξημο κατα την ουρηση, συχνοουρια και αιμα  στο τελειωμα της ουρησης.
Τρομαξα πολυ με το αιμα , αλλα και ολη η κατασταση ηταν πολυ επωδυνη που τηλεφωνησα στην γιατρο μου και μου ειπε οτι ειναι οντως συμπτωματα ουρολοιμωξης . Μου ειπε οτι θα επρεπε να προηγηθει εξεταση ουρων αλλα επειδη ηταν Κυριακη και  υπεφερα αρκετα μου εδωσε αντιβιωση ceclor για 4 ημερες και μετα τις 4 ημερες να παω να κανω εξεταση ουρων .
 
Ολο το απογευμα προσπαθουσα να το καταπολεμησω με πολλα υγρα και αφεψηματα καταλληλα για κυστιτιδα , ωστε τουλαχιστον  να αποφυγω να παρω καποιο παυσιπονο και να ηρεμησω.
 
Τη νυχτα ηρεμησα , σταματησε το αιμα που ειχα στο τελειωμα της ουρησης  και  ο πονος μειωθηκε κατα πολυ και αυτο εγινε κυριως μετα τα αφεψηματα.
 Το ερωτημα μου ειναι το  εξης. Επειδη προσπαθουμε να μεινω εγκυος (χρησιμοποιωντας και τεστ ωορηξιας ) , αυτα δεν ειναι επικινδυνα; Μπορω να τα σταματησω σημερα που ηρεμησα;
και να συνεχισω να πινω πολλα νερα, χυμους, βιταμινη C και αφεψηματα. Θα το καταπολεμησω το μικροβιο (εαν εχω)  με αυτο το τροπο;
   Σημ.  Και ο αντρας μου ειχε κατι πολυ μικρες ενοχλησεις κατα την ουρηση που δεν ειχε δωσει καθολου σημασια πριν παθω εγω αυτο 
 Δεν ξερω τι να κανω ..
 
 Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας
  
 
  1. Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα συνεχίσεις την αντιβίωση, μέχρι να τελειώσει το κουτί και μετά από 2-3 ημέρες θα κάνεις γενική ούρων και καλλιέργεια ούρων, με πρωινά ούρα, σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο.
Την ίδια εξέταση θα πρέπει να κάνει και ό σύζυγός σου.
Τις προσπάθειές σας για εγκυμοσύνη τις συνεχίζετε κανονικά αλλά θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το ουρολογικό πρόβλημα παράλληλα.
Συνεχίζεις τα πολλά υγρά και με τα αποτελέσματα της εξέτασης θα απευθυνθείτε σε ουρολόγο.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.