user_mobilelogo
  1. ile92
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
Καλημέρα σας γιατρέ.Είμαι 19 χρονών.Έκανα τεστ παπ πριν 2 βδομάδες κ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει χαμηλού βαθμού βλάβη στον τράχηλο(low grade sil).Ο γιατρός μου μού συνέστησε θεραπεία με λέιζερ.Πιστεύετε ότι είναι αναγκαίο να γίνει αυτό?Η θεραπεία αυτή μπορεί να έχει κάποια επίπτωση στη γονιμότητά μου?
Ευχαριστώ.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η αντιμετώπιση με Laser εξάχνωση της βλάβης, δε θα σου προκαλέσει κάποιο μελλοντικό πρόβλημα στη γονιμότητα ή στην εγκυμοσύνη σου.
Μόνο οικονομικές συνέπειες θα έχει.
Σε κάθε περίπτωση, σε χαμηλού βαθμού δυσπλασίες, η διεθνής βιβλιογραφία, συστήνει παρακολούθηση με τεστ παπ, ανά 4μηνο, για τους επόμενους 12 μήνες και ίσως και μια κολποσκόπηση στη μέση αυτής της παρακολούθησης, σε ένα 6μηνο δηλαδή.
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι χρήζει άμεσα επεμβατικής αντιμετώπισης.
Θα το συζητήσεις βέβαια και με το γιατρό σου, ο οποίος και είδε από κοντά το πρόβλημα.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα:η διαδικασία αυτή είναι απλή?θα νοιώσω κάποια ενόχληση?
  1. Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Πρόκειται για ολιγόλεπτη διαδικασία, γίνεται σε μαιευτήριο, συνήθως με τοπική αναισθησία.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ. 
  1. Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.