user_mobilelogo
  1. ΤΖΙΝΑ1
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011
Γεια σας.Να σας ρωτήσω την γνώμη σας για τις εξετάσεις μου;Τις έκανα καθαρά προληπτικά και απο οτι μου είπανε είναι κακές.3η μέρα του κύκλου fsh=14,91 lh=3,98 και Ε2=133.Προλακτίνη τεστοστερόνη και ορμόνες θυρεοειδή φυσιολογικές.Η προγεστερόνη την 21η μέρα 6,59. τον επόμενο κύκλο 3η μέρα fsh=11,35 lh 4,26 και Ε2=108.Έχω ραντεβού με τον γυναικολόγο σε 2 μέρες.Ανυσηχώ γιατι πριν 2 χρόνια η fsh ήταν 5,02 3η μέρα του κύκλου πάλι (η lh=4,84 και η Ε2 78)με απανάληψη και τότε για 2 κύκλους.Μπορεί να σημαίνει οτι είμαι κοντά στην εμμηνόπαυση;Είμαι σχεδόν 31 χρονών...Να κάνω και ΑΜΗ ή δεν είναι αξιόπιστη εξέταση;Το σκέφτομαι γιατί δεν έχω ακόμα παιδιά και δεν είχα σκοπό να κάνω στα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον.Σας ευχαριστώ.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Πράγματι, η τιμή της FSH για την ηλικία σου είναι στα ανώτερα φυσιολογικά όρια.
Επειδή δε γνωρίζουμε πολλά για το ιστορικό σου, θα συστήσω μια επαναληπτική μέτρηση FSH στον επόμενο κύκλο και  γυναικολογική εξέταση με υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων και τεστ παπ.
Η μέτρηση ΑMH, είναι ένας αξιόπιστος δείκτης.
Ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα.
Φιλικά
Π.Κ. 
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας.Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας.Σήμερα με είδε ο γυναικολόγος και μου είπε οτι θεωρεί τις εξετάσεις μου καλές και πως οι ανεβασμένες τιμές οφείλονται σε μικρό κύκλο.Και όντως έτυχε στην πρώτη εξέταση να έχω κύκλο 25 ημερών ενώ συνήθως είναι 28.Δεν μου ζήτησε ΑΜΗ και στην σημερινή εξέταση και υπέρηχο όλα ήταν καλά Για το τεστ παπ θα γνωρίζω απο βδομάδα.Μπορεί και να αγχώνομαι άδικα αλλά θα κάνω μάλλον την ΑΜΗ για να μου φύγει η ιδέα τουλάχιστον.Αν ο κύκλος μου παραμείνει 25 ημερών ποια είναι η σωστή μέρα για να επαναλάβω την fsh;
  1. Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
2η μέχρι 4η ημέρα του κύκλου σου, ένα πρωινό, νηστική.
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Τελικά οι εξετάσεις που επανέλαβα δεν ήταν καλές.Να επισημάνω οτι τις έκανα σε άλλο αιματολογικό.Οι 3η μέρα του κύκλου τιμές είναι: FSH 34,4(φυσιολογικες (3,5-12,5 στην ουσία είμαι μέσα στις τιμές εμμηνόπαυσης 26-135), LH 12,4(φυσ.τιμές 2,4-13,6), Ε2 24 (φυσ.τιμές 13-166) και ΑΜΗ 1,98 (χαμηλή γονιμότητα 0,30-2,19).Απο το τηλέφωνο που μίλησα με τον γυναικολόγο μου είπε οτι τελικά οι ωοθήκες μου δεν δουλεύουν καλά.Οτι δεν μπορώ να κάνω τίποτα και να ξαναπάω απο Σεπτέμβριο...Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλα θεωρητικά ήταν τόσο καλά πριν ένα μήνα και τώρα είναι τόσο χάλια σε σημείο να μου μιλάει για ξένα ωάρια κλπ...Εχω κλείσει ραντεβού με γιατρό που ειδικεύεται σε εξωσωματικές.Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ίσως;;Χρειάζεται σ αυτο τον κύκλο να κάνω εξέταση προγεστερόνης ή δεν θα δείξει κάτι αξιοσημείωτο;Μία ακόμα ερώτηση η ΑΜΗ μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο;Γιατί νομιζα οτι απλά με τα χρόνια μικραίνει η τιμή της ή έχει σχέση με τις τιμές της FSH;;
  1. Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Πράγματι, οι ορμονικές τιμές που μας γράφεις δεν συμβαδίζουν με την ηλικία σου.
Καλό θα είναι να κινηθείς άμεσα για τεκνοποίηση.
Οπωσδήποτε, θα πρέπει να μιλήσεις με κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και θα σε κατευθύνουν.
Με το τέλος του καλοκαιριού, ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη.
Καλή επιτχία.
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα.Έκανα ήδη ένα κύκλο με διέγερση με menopur 300 μονάδες και cetrotide.Πήραν 6 ωάρια στην ωοληψία και γονιμοποιήθηκαν όλα.Έχουν μπει σε κρυοσυντήρηση για αργότερα.Έχω αποφασίσει να κάνω ακόμα έναν κύκλο μάλλον με διέγερση ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον γιατρό μετά την ωοληψία.Να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γνωρίζουμε αν τα γονιμοποιημένα ωάρια είναι καλά ή αυτό φαίνεται στην πορεία;Αυτά καταψύχτηκαν την επόμενη μέρα μετά την ωοληψία.Εσείς θεωρείται καλό τον αριθμό ωαρίων σε σχέση με το φάρμακο που πήρα;Μου είπαν πως περίμεναν να κάνω λίγο περισσότερα.Ίσως λόγω ηλικίας δεν ξέρω αν και μου είχαν ξεκαθαρίσει απο την αρχή πως δεν θα είναι και πάνω απο 10.
  1. Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Δεν έχει σημασία τί περίμεναν μετά τη διέγερση αλλά το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ικανοποιητικό.
Τώρα, προβλέψεις δε μπορούν να γίνουν για την ποιότητα των ωαρίων, μόνο ο εμβρυολόγος του εργαστηρίου έχει πιο λεπτομερή εικόνα.
Σε κάθε περίπτωση, όλα θα πάνε καλά, να είσαι αισιόδοξη.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.