user_mobilelogo
  1. elinakr
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011
Γειας σας, ειμαι 23 ετων και πριν 3 χρονια εκανα το εμβολιο κατα του καρκινου της μητρας (δεν θυμαμαι πιο ακριβως εμβολιο και δεν ειχα ερωτικες επαφες μεχρι τοτε). Τωρα μετα απο 3χρονια περιπου σταθερης σχεσης εκανα τεστ παπ (σε εξωτερικο ιαρτιο) το οποιο ειναι θετικο: ASCUS (Ατυπα πλακωδη κυτταρα απροσδιοριστης σημασιας. Μετα εκανα κολποσκοπηση με βιοψια και καλλιεργια κολπικου. Η καλλιεργια εδιξε ουρεοπλασμα και η βιοψια εδιξε: Κατω την ιστολογικη εξέταση το αποσταλέν υλικο αντιστοιχει σε εξωτραχηλο, ζωνη μεταπτωσης του τραχήλου και ενδοτράχηλο, με παρουσία κοιλοκυττάρων, ενδεικτικών ιογενούς (HPV)μόλυνσης και αλλοιώσεων χρόνιας τραχηλίτιδας σε φάση παρόξυνσης. στοιχεια κακοηθειας δεν αναγνωριζουνται. Η γυναικολογος εδωσε εμενα και στον συντροφο μου αντιβιοση vidramycin 8ημερων
και για το hpv μου ειπε απλα να επαναλαβω το τεστ παπ μετα απο 3μηνες. Ετυχε και μιλησα με τον διευθυντη (γυναικολογο) του νοσοκομειου της πολης μου και μου ειπε οτι αυτο που δειχνει η εξεταση μου μπορει να ειναι καποια κυτταρα του ιου απο το εμβολιο και τιποτα παραπανο (ενω η γυναικολογος που εκανα ολες τις εξετασεις μου το αποκλισε) ακομα μου ειπε σε 3μηνες να κανω το thin prep pap test.
Ποια ειναι η γνωμη σας για τις εξετασεις μου? και αν ισχυει οτι μπορει να ειναι κυταρα απο το εμβολιο?
η θεραπια τελειωσε, χρειαζετε να επαναλαβω την εξεταση για να σιγουρευτουμε οτι το ουρεοπλασμα εφυγε?
το ουρεοπλασμα μπορει να κολληθει και με προφυλαξεις?
λιγες φορες δεν εχουμε χρησιμοποιηση προφυλακτικο με τον συντροφο μου.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  φίλη!
Τα  εμβολια   που  κυκλοφορούν ειναι  δυο... Το Cervarix ,   που καλυπτει  από  τα επικινδυναστελεχη  HPV  16  και  18  και το  Gardasil,  που καλυπτει  κιδνυνο επιμολυνσης  από τα στελεχη επισης 16  και 18  και επι πλεον   καλυπτει και  από τα  ενοχλητικά  στελεχη  6  και  11,  που   δεν   ενοχοποιουνται  για  κακοηθεις  εξαλλαγές.. )
Υπάρχουν ωστοσο πάνω από  140  (αν θυμαμαι καλα ) στελεχη,  εκ των  οποιων  καποια, σπανια στην  Ευρώπη, ειναι  δυνητικά επικινδυνα..
Ειναι  λοιπον παρα πολυ  πιθανό  να εχεις προσβληθει  από ενα  άλλο στελεχος..!  Μπορεις να το ταυτοποιησεις  με  ενα  DNA - test..(λαμβανεται  όπως το  Pap - test.. Aν  προκειται  για ενα  ή περισσοτερα χαμηλου  κινδυνου  στελεχη,  δεν  χρειάζεται να  το παρεις στα σοβαρά.
Για το  ότι  το ευρημα σου εχει σχεση με ΄΄ κυτταρα  από το εμβολιο΄΄  (:)!   Κατι  λαθος κατάλαβες , δεν μπορει να  το ισχυριστηκε γιατρός γυναικολόγος αυτό..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.