user_mobilelogo
  1. korinapap
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012
 
Καλησπέρα.Είμαι 32 χρονών άγαμη.Το 2003 παρουσίασα τον ιό hpv στο στάδιο cin1.Έκανa loοp  και μετά το 2009 εμφανίστηκε πάλι ο ιός σε στάδιο CIN2.Ξαναέκανα loop.Κ από τότε κάνω κάθε 6μηνο τεστ για να είμαι σίγουρη.Ήθελα φέτος να κάνω ταυτοποίηση του ιού,αλλά ενώ έδωσα τραχηλικό επίχρισμα και ελέγχθηκε με την τεχνική RFLP PCR μου είπαν ότι βρέθηκε αρνητικό στους ιούς HPV.Ερωτήσεις:Πάντα δε θα τον έχω τον ιό?Είναι δυνατόν να έφυγε?Μήπως δε μου πήραν σωστά το δείγμα?Σε αυτήν την ηλικία το εμβόλιο ενδείκνυται?Αν ξαναπαρουσιάσω τον ιό θα μπορώ να μείνω έγκυος? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη,
αν και ακόμη δεν υπάρχει ΤΟ αλάθητο HPV test, είναι πράγματι πιθανό ο ιός να έφυγε. Αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μέσα σε 1,5 - 3 χρόνια το πολύ. Αυτό όμως  που έχει τελικά σημασία δεν είναι η παρουσία του ιού μετά την επέμβαση. Εάν το τεστ παπ και η κολποσκόπηση είναι αρνητικά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Το εμβόλιο μπορεί να γίνει, αλλά δεν το θεωρώ πλέον απαραίτητο (είναι και το μεγάλο σχετικά κόστος που έχει - μόνο μέχρι τα 26 καλύπτεται ακόμη από τα ταμεία).
Σε περίπτωση εγκυμοσύνης δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα από την HPV λοίμωξη. Απλώς θα πρέπει να ελέγχεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο τράχηλος της μήτρας για την περίπτωση ανεπάρκειας λόγω των επεμβάσεων.
Φιλικά,
Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310- 227981 (ώρες λειτουργίας του ιατρείου) email [email protected]
  1. Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.