user_mobilelogo
  1. OLSTR79
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012
Καλησπερα σας,
Πριν απο 4 μηνες διαγνωστικα μεσω pap με τον high risk hpv 56.
Ακολουθησε κολποσκοπηση σε κεντρικο μαιευτηριο που όμως δεν εδειξε καποια αλλοιωση, ο τραχηλος ηταν απολυτως φυσιολογικος, και μονο απο τη βιοψια επιβεβαιωθηκε ο hpv lsil
Τωρα μετα απο 4 μηνες,συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου, θα πρεπει να επαναλαβω το τεστ.
Αναρωτιεμαι.
Ειναι πιθανο να εχει εξαφανιστει τελειως (κανω το δυνατον υγιεινη ζωη και δεν καπνιζω) ή ειναι συντομο το χρονικο διαστημα των 4 μηνων?
Υπαρχει περιπτωση αυτος ο hpv τυπος δηλ ο 56 να εξελιχθει σε high grade?
Να σημειωσω οτι ειμαι 33 ετων και εχω 1 παιδι
 
Ευχαριστω
 
 
 
 
admin
Moderator
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ενημέρωσα θα σας απαντήσουμε σήμερα.
Ναι αυτός! Ο ένας και μοναδικός!Ο Admin! Πρόθυμος να σας βοηθήσει σε ότι απορία έχετε εκτός από Ιατρικά θέματα!
  1. Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Η άποψη  μου  ειναι   - εφ΄οσον δεν  υπαρχουν ορατές ακλοιωσεις στην κολποσκοπιση  -   ότι  η   οποια μικροαλλοιωση  θα  υποχωρησει  (40%  μεσα στο πρωτο ετος ..) με τον καιρό..
Κατά   τα άλλα: Δεν  νομίζω  ότι  θα προκυψει προβλημα.. Περιπου  70%  του   σεξουαλικα΄ ενεργου  πληθυσμού εχει   ελεθει σε επαφή  με καποια  στέλεχη  HPV  και βεβαια  δεν θα νοσησει  κανείς...  Στατιστικά - για  Γερμανικεςστατιστικές μιλω -  η πιθανοτητα   να  νοησει μία γυναικα  κατά την διαρκεια της  ζωής της   από  διηθητικό καρκινο,  κυμαινειται  περιπου στη  1  γυναικα  από..7000.... Αυτές  που ωστόσο ελεγχονται  τακτικά,   9  στα  10  θ΄ανακαλυψουν την  εξέλιξη  πολυ πιο  έγκαιρα ,,
Φιλικά
Π.Ζ
[hr]
[OLSTR79 12-02-2012 21:06:49]:

Καλησπερα σας,
Πριν απο 4 μηνες διαγνωστικα μεσω pap με τον high risk hpv 56.
Ακολουθησε κολποσκοπηση σε κεντρικο μαιευτηριο που όμως δεν εδειξε καποια αλλοιωση, ο τραχηλος ηταν απολυτως φυσιολογικος, και μονο απο τη βιοψια επιβεβαιωθηκε ο hpv lsil
Τωρα μετα απο 4 μηνες,συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου, θα πρεπει να επαναλαβω το τεστ.
Αναρωτιεμαι.
Ειναι πιθανο να εχει εξαφανιστει τελειως (κανω το δυνατον υγιεινη ζωη και δεν καπνιζω) ή ειναι συντομο το χρονικο διαστημα των 4 μηνων?
Υπαρχει περιπτωση αυτος ο hpv τυπος δηλ ο 56 να εξελιχθει σε high grade?
Να σημειωσω οτι ειμαι 33 ετων και εχω 1 παιδι
 
Ευχαριστω
 
 
 
 
  1. Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καληπσερα γιατρε,
 
Σε συνεχεια της προηγουμενης ερωτησης ηθελα να σας πω οτι το τεστ PAP παλι εδειξε LSIL (το εκανα 4 μηνες μετα την ανιχνευση του HPV 56 ). Σας θυμισω οτι η κολποσκοπηση εδειξε εντελως φυσιολογικο τραχηλο.
Ο γιατρος μου επιμενει να συνεχισουμε να το παρακολουθουμε και να ξανακανω τεστ σε 6 μηνες. Γιατι πιστευετε εσεις οτι ο ιος επιμενει?
Μηπως πρεπει να παρω καποιες πολυβιταμινες? (να σημειωσω οτι οι εξετασεις αιματος που εκανα ειναι απολυτα φυσιολογικες)
 
ευχαριστω
  1. Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φ'ιλη!
Ο χρονος ειναι  μικρός.. Θα περιμενεις..  Το  τεστ αρνητικοποιειται   κατά  κανόνα   πολύ  αργότερα..
Οι επανέλεγχοι του  Pap  και    της κολποσκόπισης,   είναι  για  να προσδιοριστεί τυχόν  ιστολογική  αλλοίωση στην περιοχή ..
Για τις  πολυβιταμίνες   και τα συναφή...: Δεν βλαπτουν   ,  αλλά δεν  νομιζω  ότι ειναι  αοβαρές εναλλακτικές  θεραεπείες..Δνε υπάρχει  καμια  μελέυη   γι  αυτό..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.