user_mobilelogo
  1. μαρια90
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013
Καλησπερα γιατρε,
 
Ειμαι 22 ετων και πριν 2 χρονια στη κολποσκοπηση φανηκε μια λευκαζουσα περιοχη στο τραχηλο και η γιατρος μου μου ειπε οτι ειναι hpv.Τα τεστ παπ εβγαιναν καθαρα μεχρι και το Νοεμβριο του 2012 (πριν 2 μηνες δηλαδη) που εδειξε hpv , χωρις δυσπλασια. Η γιατρος μου τα τελευταια 2 χρονια μου λεει να το παρακολουθιυμε καθε 6 μηνες, οπως και πραττω. Μετα το τελευταιο τεστ παπ μου ειπε οτι δεν εχω δυσπλασια αφου και η κολποσκοπικη εικονα ειναι σταθερη (απλα λευκαζουσα περιοχη) και οτι δεν εχω κανενα cin (1,2 η 3) οποτε συνεχιζω παρακολουθηση στο 6μηνο. Να προσθεσω οτι εκανα το εμβολιο gardasil μετα απο παροτρυνση της γιατρου μου πριν δυο χρονια, αφου ειδε οτι εχω hpv.
1)Γιατι ενω τα τεστ παπ εβγαιναν καθαρα ξαφνικα εδειξαν hpv; τι πιστευετε, πρεπει να ανησυχω , σημαινει κατι αυτο;
2)Το αγορι μου, που ειμαστε μαζι αρκετα χρονια, εμφανισε τρια μικρα σπυρακια και πηγε στο δερματολογο σημερα και του ειπε οτι ειναι κονδυλωματα και θα παει να του τα ψεκασει για να μην τα μεταδιδει. Τα κονδυλωματα ειναι στην ηβικη περιοχη, οχι δηλαδη πανω στο πεος του, καθως χρησιμοποιουμε παντα προφυλακτικο. Διαβασα οτι μονο ενα 2%-5% των ανθρωπων εμφανιζει κονδυλωματα εξωτερικα, οι πιο πολλοι ειναι ασυμπτωματικοι φορεις. Ισχυει αυτο; χρειαζεται το αγορι μου να κανει καποιες επιπλεον εξετασεις; και επισης μπορουμε να εχουμε σεξουαλικη επαφη; 
3) απο τη στιγμη που ειχαμε σεξουαλικη επαφη (με προφυλακτικο) κινδυνευω τωρα και γω να εμφανισω εξωτερικα κονδυλωματα , καθως τα δικα του ειναι σε περιοχη που δεν καλυπτει το προφυλακτικο. Πρεπει να τα εχει βγαλει εδω και ενα χρονο αλλα δεν εδινε σημασια γιατι δεν τον ενοχλουσαν και ειναι πολυ μικρα. γενικα πρεπει να ανησυχουμε και να προβουμε και σε επιπλεον εξετασεις;
 
ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φλιλη!
Επι πλεον εξετασεις δεν υπαρχουν  και   δεν χρειαζονται κι  όλας...
Εξωτερικά  κονδυλωματα, εκτος του  εξω γεν. συστηματος μπορει  να καυτηριαστουν  με διαφορους  τροπους.. (δερματολογος ή  γυναικολογος )...
Περα από το προφυλακτικο, δεν  χρειάζετια  για  την ωρα τιποτε περισσότερο...
Για τις αλλοιωσεις στον τραχηλο της   μητρας, θα  δει ο γιατρός σας  κατα την πορεία..
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.
να σας πω επιπλεον οτι στο τεστ παπ ( το πηρα στα χερια μου πριν λιγες μερες, γιατι ηξερα μονο τηλεφωνικα το αποτελεσμα) δεν ελεγε καθαρα hpv , ανεφερε φλεγμονη και υπερκερατωση, ολα τα αλλα φυσιολογικα. επισης στη χλωριδα εγραφε κολποβακτηριδια. η γιατρος μου μου ειπε οτι η υπερκερατωση αυτη ειναι απο τον hpv. εσεις απο την εμπειρια σας συμφωνειτε, μηπως ειναι "υπερβολικο" το αποτελεσμα;
οσον αφορα το αγορι μου, μετα τη θεραπεια εχει πολλες πιθανοτητες να ξαναβγαλει κονδυλωματα;
 
ευχαριστω πολυ!
  1. Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ας το πουμε λιγο   πιο  ήπια...Αυτή  η κυτταρική αλλοιωση είναι  δυνατόν   να  οφειλεται  σε προσβολή από  HPV...Δεν ειναι  απόδειξη παρουσιας  HPV. 
Για το αγόρι:  Ναι , ειναι δυνατόν  να εμφανιστουν  και παλι..Υποτροπες υπαρχουν... Δεν προκειται   όμως  για  ατελειωτη  ιστορία.. θα  περασουν..
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.