user_mobilelogo
  1. vga
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 20 Απριλίου 2013
 
Καλησπερα. Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Τα τελευταια 4 χρονια εχω 5 εγκυμοσυνες με φυσιολογικη συλληψη. Κσταρχην να σημειωσω οτι εχω καρδιοσχημη μητρα, χωρις να εχω κανει υστεροσκοπηση την οποια δε μου συνεστησαν οι γιατροι.
Στην 1η μου εγκυνοσυνη (01/2009)απεβαλλα στην 10η βδομαδα μετα απο αιμμοραγια και πονους γεννας, την οποια ακολουθησε αποξεση.
Τον 10/2009 εμεινα και παλι εγκυος και τον Ιουλιο του 2010 γεννησα με καισαρικη λογω ιχιακης προβολης  ενα υγιεστατο αγορακι, μετα απο μια εγκυμοσυνη στο κρεββατι(προληπτικα και χωρις περαιτερω προβληματα) και utrogestan το 1ο τριμηνο.Επισης να σημειωσω οτι ο γιατρος που εκανε το χειρουργειο δε διαπιστωσε διαφραγμα στη μητρα.
Τον Οκρωβριο του 2011 ειχα μια παλλινδρομη κυηση στην 8η βδομαδα, ειχαμε ακουσει την καρδια και ακολουθησε ξανα αποξεση.
 
Τον Φεβρουαριο 2013 ειχα μια βιοχημικη που η χοριακη απο 411 την 1η φορα ανεβηκε στο 523 μετα απο 7μερες. Αδιαθετησα-απεβαλλα την επομενη βδομαδα χωρις να κανω αποξεση. Μετα από 15 μερες(15/03/203) επισκευθηκα τον γυναικολογο  που διαπιστωσε ότι η μητρα μου ηταν αδεια και ημουνα σε φαση ωορρηξιας. Όταν τον ρωτησα αν πρεπει να το ψαξω περισσοτερο μου εδωσε μονο να κανω εξετασεις για το θυροειδη,οι οποιες βγηκαν καθαρες, και μου προτεινε να προσπαθησω ξανα να μεινω εγκυος.
Στις 15/04/2013 η χοριακη μου ηταν 4602. Στον υπερηχο φανηκε ο σακος-οποιος ειχε περιεργο σχημα(όχι στρογγυλο) και το εβρυο φαινοταν κανονικα. Σημερα στον υπερηχο ο σακος ειχε μια βελτιωση η καρδια ακουγοταν αμυδρα-χαμηλοι παλμοι- και υπηρχαν και καποιες μικρες κυστες –πιθανες αποκολησεις κατά τον γυναικολογο, ο οποιος πιστευει ότι θα καταληξει σε παλλινδρομη και αυτή.
Μετα από 3  συνεχομενες παλλινδρομες και ένα υγιες παιδι, τι με συμβουλευτε να κανω? Να ψαξω τον καρυοτυπο και τη θρομβοφιλια? Υπαρχει περιπτωση να εχω κατι από τα 2 και να εχω γεννησει ηδη? Σε τι ποσοστο μπορει να επηρρεαζει το σχημα της μητρας μου? Επισης μετα από 3 αποξεσεις υπαρχει περιπτωση να εππηρεαστει η μητρα μου?
 
Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα και σας ευχαριστω εκ των προτερων
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Θ΄ακουστούν  κάπως ανορθόδοξα  τα λιγα  που  εχω να  πω... Ειμαι πεπεισμένος ομως,  οτι ετσι έχουν   τα πράγματα ..
Οι γνωστές αιτίες  αποβολής ειναι τόσο  πολλές  (και  οι άγωστες  ισως ακόμη περισσότερες!) , ώστε ειναι δυνατόν,  καθε  φορά να  φταιει και  κάτι άλλο..
Εινα βεβαιο,  ότι  μέχρι σημερα, με καμια εξεταση και καμία θεραπεια , δεν κατορθώσμε, οχι να   εξαφνισουμε, αλλά  ούτε   να μειώσουμε στατιστικά  το  ποσοστό  αποβολών... 
Ακομη:  Ειναι δυνατόν, διαφορες  αιτίες  αποβολής  να υπάρχουν, αλλά  να  μην προξενούν σε  κάθε εγκυμοσύνη αποβολές... Ενα κλασικό παράδειγμα ειναι  η εργαστηριακή  διαγνωση της θρομβοφιλιας,  που  βεβαια  μπορεί να προξενησει  αποβολές  (δεν τις προξενεί δηλαδή  παντα!)  και   εμβρυικους θανατους,  σε σχετικά  προχωρημενες εγκυμοσύνες..
Το θεμα  της ''καθ έξιν αποβολης ''  ειναι  εν τελει  ατέλείωτο και ουσιαστικά στις περισσότερες  περιπτώσεις διαγνωστικά  και θεραπευτικά  άλυτο... Το  ότι μία  εγκυμοσύνη  πηγε  καλά  μ΄αυτα  που καναμε διαγνωστικά  και θεραπευετικά, ατυχως δεν  σημαινει κατ΄αναγκη  ότι το  οφειλουμε  εκεί...
Η προταση  μου ειναι  απλή  : Κανε   όποιες εξετασεις  σου   ζητηθουν από τον μαιευτήρα της επιλογης σου, αναλογα με  το που παει η   σκεψη του  περισσότερο  για  την  περιπτωση σου (λεπτομερες ιστορικό, λεπτομερής  εξεταση )  και  προσπαθησε να ξαναμείνεις εγκυος.. 
Μετά και   πάλι,    ΄΄ο Θεός  βοηθός΄΄..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 06 Μαΐου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Καλησπερα επανερχομαι μετα απο καιρο και με τα αποτελεσματα του ελεγχου για θρομβοφιλια. οι εξετασεις ειναι φυσιολογικες εκτος απο τη μεταλλαξη 4G/4G του γονιδιου PAI-1 στην οποιο ειμαι ομοζυγωτης. Το ινωδογονο ειναι 308 και το Ddimmers 114. με αυτα τα αποτελεσματα και μετο δεδομενο οτι εχω δικερη μητρα θεωρειτε οτι πρεπει να ακολουθησω αγωγη σε επικειμενη εγκυμοσυνη? τι γνωμη εχετε για τη χορηγηση ασπιρινης 100mg καθημερινως? επισης ποσο απαραιτητη θεωρειτε τη χορηγηση utrogestan -που πηρα στην προηγουμενη εγκυμοσυνη μου για 3 μηνες- αλλα και το να καθισω ξαπλα στο κρεβατι? ευχαριστω πολυ
  1. Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Μεινε εσύ εγκυος  και θα   το δει ο  μαιευτηρας  που σε   θα  σε  αναλάβει,  ποια  θεραπεια  κρινει αναγκαια... Ειναι προφανές ,με το ιστορικό  που εχεις,  ότι ΄΄κατι  θα  δωσουν΄΄....
Επειδή ρωτας  για  την άποψη  οιυ  εχω σχετικά με την ασπιρινη:  Ακούγεται  λογική  και  ακινδυνη  σαν θεραπεια..  Ατυχώς  δεν ειναι αποδεδειγμενο  ότι  βοηθαει....
Το  ίδιο  ισχυει  για την  θεραπεια  με  το  προγεσταγονο... 
Βεβαια,  και οι  δυο  αγωγές,  δεν φαινεται  να εχουν βλαψει και  ειναι προς το παρον διαδεδομενες...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.