user_mobilelogo
  1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
Αγαπητέ κε Ζησόπουλε,παίρνω το θάρρος να ενοχλήσω και πάλι..
Ο γιατρός μου απάντησε έμμεσα αρνητικά για την εν λόγω εξέταση.Παρ'όλ'αυτά,βρήκα εργαστήριο για να την κάνω.Το παράδοξο είναι ότι μου είπαν να πάω 1 με 1 1/2 ώρα μετά την επαφή.Ανέφερα τη δική σας σύσταση για 8-20 ώρες μετά και το μισοδέχτηκαν νομίζοντας ότι συμβουλεύτηκα τον προσωπικό μου ιατρό(δεν ανέφερα το όνομά σας).Δεν ξέρω μήπως τίθεται θέμα υλικών εργαστηρίου και μου είπαν για τόσο νωρίς.
Διανύω την 6η ημέρα του κύκλου μου.Βάσει της σταθερότητάς του (26-28ημ),ποια ημέρα είναι η πιο κατάλληλη;Ενοχλήσεις ωορρηξίας έχω συνήθως την 11η με 12η ημέρα.Και,επιπλέον,πόσες ώρες μετά να την κάνω τελικά;
Απ'ό,τι καταλάβατε,σ' αυτή τη φάση κινούμαι μόνη,ιατρικώς εννοώ..Ζητώ την καθοδήγησή σας,αρκεί να μη σας φέρνω σε δύσκολη θέση και σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
Η  τοποθέτηση  αυτής της εξετασης  1,5-2 ωρες   μετά  από τις σχεσεις. δεν  κατάλαβα  που αποσκοπεί.  περα από το  να αγχώσει΄ το ζευγάρι, να δυσχεραίνει εν τέλει  την διαδικασία  (αντε να τρεξεις σε 1,5  στο  εργαστηριο!  Ελεος!), για  να δει τι δηλαδή  σε 1,5  ωρα;
Μονον  αν δε   βρεθουν καθολου κινητά σπερματοζωαρια, τότε   θα εχει το αποτέλεσμα  καποια σημασια, έστω αρνητικη.. Η   οποια επιβιωση εντος  1,5  ωρας, εχει μονον σχετική αξία... Δεν μας  λέει, αν το σπεμρα ζει αρκετά! 
Τουναντιον , αν  η  δοκιμασια  αποβεί  στο διαστημα  των  8  ωρών και  πλεον  θετική, τοτε  το σπέρμα  ειναι  με μεγαλή πιθανότητα  γόνιμο, έστω  κι  αν  καποιοι  παράμετροι στο σπερμοδιαγραμμα  δειχνουν  αποκλίσεις.
Ειναι  σημαντικό  να γνωρζει  κανείς, αν  επιβιώνουν σπερματοζωάρια  μετά παρελευση τουλάχιστον 8ώρου.   Ειναι γνωστό,  ότι το  ωοθυλάκιο  ειναι  γονιμοποιήσιμο  περιπου για ενα 12ωρο...  
Αν το Sims-Huhmer-test  δεν  καλύπτει  κατ΄ελαχιστο ενα 8ωρό,  η  πιθανότητα συλληψης  πεφτει κατακόρυφα! Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτωσεων  αυτών, κρυβεται  μία σοβαρού βαθμού διαταραχή τοπυ σπερματος,  που  μερικές φορές  δεν εχει  διαγνωστεί.  
Με τον ρυθμό  κυκλου  που περιγραφεις,  θα τοποθετουσα την δοκιμασία   καιτά την 12-13η  ημερα  κυκλου... Ειναι  σημαντικό, στον τρεχοντα κυκλο  να  κρατησεις  απ΄εδω  και περα  ενα  θερμοδιάγραμμα...Ετσι θα τεκμηριωσει κανείς,  ότι η δοκιμασία εγινε έγκαιρα  ή...ακαιρα...  Καμία φορά,  σε εξεταση του ειδους, μετατοπιζεται  η  ωοθυλακιορρηξία  προς τα...πισω (ψυχολογικοι  λογοι!)...
Η μετρηση  λοιπον ειναι σημαντική,  για  την σωστή  αξολογηση  ενος τυχόν  αρνητικου τεστ,  που μπορεί να  προκυψει, αν  η   μετατόπιση της  ωοθυλακιορρηξίας  επέλεθι αρκετές μερες αργότερα...
Φιλικά
Π.Ζ 
  1. Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κε Ζησόπουλε,
είναι πολύ εύκολο για ένα ζευγάρι να χάσει τη γη κάτω απ'τα πόδια του με όλ'αυτά που υφίσταται κάτω από τέτοιες συνθήκες,άμα λείπει η ψυχραιμία και η συνειδητοποίηση και δεν έρχονται με τον καιρό.Φυσικά είναι κι άλλα "υλικά" που χρειάζεται να προϋπάρχουν και προηγούνται των παραπάνω..
Εν πάσει περιπτώσει,θα πάω στις 4/10 (12η ημ) ή στις 5/10 (13η ημ) και βλέπουμε.."Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει"..
Καλό βράδυ κι ευχαριστώ για τις οδηγίες σας.Θα τις τηρήσω το κατά δύναμιν.
  1. Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ
  1. Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κε Ζησόπουλε,καλησπέρα σας. Έκανα την εξέταση σήμερα,12η ημέρα του κύκλου και 10 ώρες μετά την επαφή.Σας παραθέτω τα αποτελέσματα: ΤΡΑΧΗΛΙΚΗ ΒΛΕΝΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 6m/l            ΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ: 7 cm ΟΨΗ: Διαυγής                 ΓΛΟΙΟΤΗΤΑ: Αυξημένη ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΘΟΛΟΥ-ΤΡΑΧΗΛΙΚΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜ/ΡΙΩΝ: 0-1 ακ.ο.πα/ο.π.       4-5/ο.κ.ο.π. ΖΩΗΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ: (-)                      2-3/ο.π. ΤΡΟΜΩΔΗ ΚΙΝΗΣΗ: (-)                                1-2/ο.π. Αν είναι απαραίτητο το μέχρι στιγμής θερμοδιάγραμμα,μπορώ να σας το στείλω.. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.Καλό σας βράδυ. 
  1. Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
Η  δοκιμασία ειναι κατά την  άποψη  μου ικανοποιητική  και  υπάρχει  κατ΄ αρχην  η  δυνατότητα  σύλληψης, ανεξαρτητα   από το  όποιο  πόρισμα του σπερμοδιαγράμματος.  
Για το θερμοδιάγραμμα:  θα εχει ενδιαφερον  να μας το στειλεις στο τέλος του  κυκλου.. Οσο  περισσότερες  μερες  αργησει   η  ωοθυλακιορρηξία  στον τρέχοντα  κυκλο, τοσο...καλλιτερο  το αποτέλεσμα..  Σχεσεις  πάνω  στην γονιμη μερα, θα  εχουν τοτε  πολυ καλλιτερο  αποτέλεσμα.
Η εκτασιμόττηα  της  τραχηλικής βλεννας (7 εκ) συνηγορεί στο  ότι  ειναι  πιθανή  μια  μικρη μετατόπιση της   ωοθυλακιορρηξίας  για λιγες μερες,  όπως καμια  φορά  την βλεπουμε  σε εξετασεις  του ειδους...Η  ψυχολογία βλεπεις.... Θα δουμε  όμως !  
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ξέχασα να αναφέρω ότι ο σύζυγος λαμβάνει ακόμα Nolvadex 10mg x 1.Αν θέλετε και μπορείτε εξηγήστε μου εν τάχει τα αποτελέσματα,τι βρέθηκε τελικά; Και τι κάνουμε δηλαδή 5 χρόνια τώρα;Ρητορικό το ερώτημα,ξέρω,δεν υπάρχει απάντηση.. Αναρωτιέμαι πια στ'αλήθεια μήπως τρέχει και με μένα κάτι.. Μη σας κουράζω άλλο όμως..Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου..
  1. Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
Εξυπακουεται,  ότι  ενα  θετικό  Sims-Huhner-test, δεν   αποτελει  εγγύηση  σύλληψης... Κι  αυτό , επειδή για την σύλληψη, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες , εκτός από αριθμούς, κινητικότητα και  χρόνους επιβίωσης σπερματοζωαρίων...
Αν ειναι αρνητικό.   τοτε το  περιστατικό  πάει  γρηγορότερα στην  εξωσωματική..
Οπως ειπα  και παραπάνω,  θετική  δοκιμασία  σημαάνει   ότι  υπάρχει  η δυνατότητα  φυσιολογικής σύλληψης,   ακόμη  και  σε  καποιον  που εχει  προβληματικό σπερμοδιάγραμμα.. 
Από την  άλλη πλευρά :   5 χρόνια   συνηγορούν  για σοβαρό προβλημα.   Στην προκειμένη περιπτωση:  Ισως  και  από την γυναίκα..

Αυτό   που πάντα  εφάρμοσα εδω και δεκαετίες:  
Σε καθε  ζευγάρι
  που   ήλθε σε  μενα  με πρόβλημα συλληψης, διενεργώ  πρώτα  ενα  Sims - Huhner test..
Σε  περιπτώσεις με παθολογικο σπερμοδιάγραμμα και  θετικό Sims-Huhner -test,   ελέγχω στην γυναικα  ολες  τις παραμετρους (μεταξυ αυτών  σύντομα  και  μια σαλπιγγογραφία)..

Αν  στην περιπτωση  σου  αυτα  δεν εγιναν  - συμβαινει  συχνα να επιδιωκεται πρώτα η αποκατασταση του σπερμοδιαγράμματος και να περνά   ο χρόνος -  ειναι ώρα  να γινουν...
Ιδιαίτερα,  η σαλπιγγογραφια..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κε Ζησόπουλε, σε παλαιότερη επικοινωνία μας ανέφερα ότι έχω κάνει σαλπιγ/φία η οποία βγήκε απολύτως καθαρή και ότι έχω ελεύθερο ιστορικό.Μοναδική εξαίρεση η αφαίρεση μιας κύστης κόκκυγος μικρού βάθους. Γι' αυτό αναρωτιέμαι,αλλά θα βρεθεί η άκρη,πού θα πάει... Η βοήθειά σας είναι υπερπολύτιμη.Σας ευχαριστώ για πολλοστή φορά.Καλό βράδυ.
  1. Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!  ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
Με τις αλλαγές  που εγιναν στην σελιδα,  καθως ισως   και  οι  χρηστες της  παλαιοτερης άλλαξαν  κωδικούς,  εχουμε  ακομη   προβλημα στην  στην ανευρεση  παλαιοτερων   μυνηματων.
Αυτό  ειναι σημαντικό μειονεκτημα,  που στην προκειμένη περιπτωση φανηκε...Υπαρχει άγνοια  σε ότι τυχον ειπώθηκε..   Με τον  τωρινό  κωδικό σου δεν βρηκα στο παλαιο  gyn.gr τιποτε...  θα  δούμε  πως θα το βελτιωσουμε  αυτό..
Για την  ωρα  περνώ τους  κωδικους  των  μελών, στις απαντησεις  μου, ώστε  να μπορω  να βρω  τα  προηγουμενα  με μιας,  από την   μηχανή αναζητησης της παρούσας σελιδας..

Επί του τωρινου θεματος,  που μας  απησχόλησε:  Αν με το περας  της  θεραπειας με Novaldex , δεν υπάρξει  σε ευλογο διαστημα (αυτό ειναι  υποκειμενικό!)  σύλληψη,   θα σκεφτειτε  βεβαια  την εξωσωματική.. 
Φιλικά
Π.Ζ 
  1. Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κε Ζησόποουλε, για του λόγου (του διαδικτυακού) το αληθές, ρίξτε μια ματιά εδω: http://www.gyn.gr/ver02/index.php?option=com_ccboard&view=postlist&forum=2&topic=385&Itemid=140 Η θεραπεία με Nolvadex θεωρείται παρελθόν,αφού πέρασε και ο 6ος μήνας εφαρμογής της.Εφόσον τίποτα δεν άλλαξε,ξέρουμε ότι πρέπει να κινηθούμε αλλιώς.. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την καθοδήγηση.
  1. Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Οχι  μονον με   Nοvaldex!  Ολες οι μεχρι τωρα θεραπείες   ολιγοασθενοσπερμιών  ειναι παρελθον και μαλιστα   από δεκαετίες  ... Αποκαλουνται  ΄΄ εμπειρικές΄΄  , επειδή δεν υπάρχουν  απτές  αποδειξεις   ότι πράγματι βοηθούν...
Εχουμε δει  εδώ  κι εκει συλλήψεις,  τις εχω δει  όμως και χωρίς αυτές ...
Εχω δει  και  βελτιωσεις  σπερμοδιαγραμματων  χωρις θεραπεια ..  
Εν πασει περιπτώσει... Στο 2010  ειμαστε .. Παιδιά  θα γινουν  οπωσδήποτε ... 
Φιλικά
Π.Ζ  
  1. Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.