user_mobilelogo
  1. isdn64
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010
Γιατρε γεια σας! Ειμαι 28 χρονων,εχω ενα παιδι ηλικιας 8 χρονων.Το προβλημα μου ειναι το εξης.Στις 23/01/03 εκανα test pap και το συμπερασμα ηταν:"Χαμηλου βαθμου ενδοεπιθηλιακη αλλοιωση [LGSIL] της περιοχης της μεταπτωσης του τραχηλου επι εδαφους HPV".Εκανα κολποσκοπηση και ιστολογικη εξεταση η οποια ηταν αρνητικη.Ο γιατρος μου ειπε να κανω κρυοπηξια, την οποια και εκανα.Στις 05/11/03 εκανα ξανα test pap και το συμπερασμα ηταν: "Ιογενης επιδρασης HPV".Τωρα μου προτεινει να κανω laser!!!!Aυτη τη στιγμη που σας γραφω, επρεπε να ειχα αδιαθετησει απο τις 19/02/04. Εδω και 15 ημερες εχει πρηστει το στηθος μου πολυ και ειναι αρκετα ευαισθητο.Εκανα test στις 26/03 και ηταν αρνητικο.Ειχα παντα αστατη περιοδο 50-60 μερες.Εχω κοιταξει τα ορμονικα και το θυροειδη και ειναι φυσιολογικα!Προσπαθω απο το Δεκεμβριο να μεινω εγκυος.Υπαρχει κινδυνος αν μεινω εγκυος και εχω και τον ιο;Πως μπορω να ξερω τις γονιμες μερες μου με τοσο αστατο κυκλο:Μπορει το πρηξιμο του στηθους να ειναι σημαδι κυησης που δεν φανηκε στο test; Συγνωμη αν σας κουρασα!! Ευχαριστω πολυ!!! Βάλια.Ζ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Βάλια,  κάνεις  πολλές ερωτήσεις μαζί!  Να  δώ τι μπορώ  να σου  απαντήσω..
Είναι  εξαιρετικά  σπάνιο,  στο Pap-Test να  βρισκεται  υπόνοια για  HPV  και  στην κολποσκοπιση  να έχουμε αρνητική εικόνα. Σε 35 χρόνια  κολποσκοπικης εμπειρίας,  δεν  μου έτυχε να το δώ. Το  αντίθετο είναι  τουναντίον  πολύ συχνότερο.! (αρνητικο Pap,  θετική  εικονα  HPV στην κολποσκοπιση!)
Στην περίπτωση  σου θα  διενεργούσα εκ νεου  κολποσκόπιση  (με   δοκιμασίες  οξικού οξέως και Lugol,  ιδε  σχετικά στο Κολποσκόπιση)
και  ενδεχομένως επιλεγμένη μικροβιοψία. Αν βεβαια  κολποσκοπικώς είσαι εν  ταξει και το επίχρισμα συνεχίσει και σε αλλους 3 μηνες να είναι παθολογικό,  θα κατέφευγα στην κωνοειδή εκτομη,  που θα  ξεκαθαρίσει  την περιοχή  και θα δώσει μια  σωστή ιστολογική εικονα. Αυτό το τελευταίο  είναι  σημαντικό.  Με  το laser γίνεται  βέβαια θεραπεία, αλλά εν τέλει  δεν γνωρίζεις ακριβώς, τι εθεράπευσες και ίσως ''κουκουλώσεις'' κάτι.
Αν  μείνεις  εγκυος και το Παπανικολοαυ  είναι θετικό,  ισχύει  πάλι  η   κολποσκοπιση  και ενδεχόμενα  η  τοπικη θεραπεία  της προσβεβλημενης περιοχης με παγο, θερμοκαυτήρα,  ή laser. Γινεται ακόμη και  μικρή κωνοειδής εκτομή, χωρίς  να παθει  η εγκυμοσύνη σου τιποτε.  Αυτά βέβαια  θα κριθούν από  περίπτωση  σε πρίπτωση από τον γιατρό  που σε παρακολουθεί.
Για το ζήτημα της καθυστέρησης:  Θα  ζητούσα  μία κλινικη και  υπερηχογραφική  επανεξέταση ,  έστω και αν το τεστ  κυήσεως είναι  αρνητικο.  Το  προβλημα  σου είναι προφανώς πολλών ετών. Δεν  μπορεί  να λυθεί  στα πλαίσια ενός ηλεκτρονικού μυνήματος. Ο  γιατρός σου,  που γνωρίζει την οπτική (μηπως είσαι  κάπως  υπερβαρη;) και κλινικη  σου εικόνα, θα σου υποδείξει  τις εξετασεις  που πρέπει  να  γίνουν,  προκειμένου  να δοθεί  η πιο κατάλληλη αγωγη.
Πάντως  προέχει να  ξεδιαλύνεις πρωτιστως  το  ζήτημα   με το HPV .
Με    φιλικούς  χαιρετισμούς
Παρμενίων  Ζησόπουλος 
  1. Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.