user_mobilelogo
  1. Madalina
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014
Καλημέρα κ Ζησόπουλε!
Ο λόγος που σας γραφω είναι η 3η στη σειρά βιοχημική μου αποβολή. Ειμαι συντετριμένη και βρισκομαι σε απογνωση!!

1η ημέρα τελευταιας περιοδου ηταν 17.07.14 και εν αναμονη τον 15Αυγουστο να αδιαθετησω (σταθερός κυκλος 29-33 ημέρες), είχα καθυστερηση και πονο πολύ στο στηθος. Δεν εκανα τεστ απλά περίμενα, δυστυχως την 37η ημερα ειδα αιμα και υγρα καφε τα οποία συνεχιζαν μεχρι και εχθες 42η ημερα. Εχθες μολις επεστραψα απο τισ διακοπς εκανα χοριακη η οποια εδειξε 47 δηλ,. εγκυμοσυνη.
Δεν εχω σταματησει να κλαιω γιατι ηταν η 3η φορά που μου συμβαινει να μεινω εγκυος και ΠΑΝΤΑ την 37η ημέρα να το χανω.

Το περιεργο ειναι οτι ειχα σχετικά λίγο αιμα ολες αυτες τις ημερες και σημερα σχεδον καθολου, ο πονος στο στηθος συνεχιζεται και ο γιατρος μου αρνειτε να μου δωσει utrogestan γιατι δεν το θεωρει απαραιτητο και οτι δεν βοηθαει. Ισως μονο για ψυχολογικους λογους. Πιστευει οτι μονο στην εξωσωματικη συνισταται. Υπαρχει πεπριπτωση να εχω ελλειψη προγεστερονης και να μην μπορει να κρατηθει το κυημα και να αποβαλλετει τοσο νωρίς? Η δικη σας γνωμη για το utrogestan?

Η πρώτη βιοχημική με χοριακή 500 ηταν πριν ενα χρονο με αιμα (αποβολη) την 35η ημερα.
Η δεύτερη φέτος τον Μάρτη με χοριακή 12 και αιμα παλι την 37η ημερα ( την εξέταση την έκανα αφού είδα αίμα προκειμένου να βεβαιωθώ αν η καθευστερηση οφειλοταν σε εγκυμοσύνη, ενδεχομενως να ειχε μειωθει)
Και τώρα για τρίτη φορά, αυτον τον μήνα Αυγουστο 2014 ειδα αιμα ξανα την 37 ημέρα και χοριακή 47 την 42η ημερα.

Η απορια μου ειναι γιατι παντα την 37η ημερα να βλεπω αιμα? Γιατιι παντα αυτο το σημειο να μην μπορει να το προσπερασει και να συνεχισει να αναπτυσεται? Ανησυχω μηπως ειναι θεμα καρυοτυπου και για αυτο φευγει τοσο νωρις. Εσεις ειχατε περιπτωσεις με θετικο καρυοτυπο ζευγους? Ειναι υπευθυνο γαι τις πολυ προωρες αποβολες?Λενε οτι ειναι πολυ σπανιο. Ο γιατρος μου ειπε οτι πρεπει να κανω εξετασεις για καθεξιν αποβολες
Δεν νομιζω να ειναι ολα αυτα ενα τυχαιο γεγονος, κατι μου συμβαινει!!! Μονιμως θα μου συμβαινει το ιδιο? Εχω στενοχωρηθει παρα παρα πολυ!

Σας ευχαρσιτω πολυ εκ των περοτερων και περιμενω αγωνιωδως να ακουσω την αποψη σας.
Με εκτιμηση
 
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! Κατ΄ αρχήν, πρέπει  να  πω,  ότι  αυτου του τυπου  οι  ΄΄βιοχημικες   αποβολές  ΄΄ υπηρχαν παντα...Απλα  σημερα  με  τα  ευαισθητα  τεστ  τις διαπιστωνουμε, καμια φορά  και  πριν την..περιοδο..Λιγα χρονια  πριν,   οι   καθυστερησεις  αυτές ΄΄περνουσαν στο  .. ντούκου΄΄ και  κατά την άποψη  μου ήταν για  το ζευγάρι  πολυ..καλλίτερα..Συνελαμβανε  η γυναικα κατά κανονα μόνη της  και η εγκυμοσύνη πηγαινε  καλά, χωρις τον βραχνά   της  ΄΄καθ΄εξιν΄΄αποβολής.. Για το θεμα της  αντιμετωπισης:  Δεν ξερουμε βεβαια την  ηλικια  του  ζευγαριου  (όσο  πιο  μεγαλο το ζευγαρι , τόσο πιο  πιθανή  μία  αποβολή, είτε  για χρωμοσωμικους, ειτε για άλλους λογους)..   Σε  μία τετοια  περιπτωση, προκεται  -  ετσι  θα το ελεγα - για  μια αμυνα του οργανισμου της γυναικας, προκειμενου  να  μην  οδηγηθεί σέ μία προβληματική εγκυμοσύνη... Οι  μηχανισμοι  αυτής  της  άμυνας,  ατονούν,  όταν η γυναικα  περασει  αρκετά   την 3η  δεκαετία  και  για  τον λογο αυτό βεβαια  στις υπέρηλικες πρωτοτόκους, γινεται   μία  μεγαλη διαγνωστική διαδικασία, μεχρι την  αμνιοκέντηση,  προκειμένου   να μην ΄΄ξεφυγει΄΄ ενα   κυημα  με πρόβλημα.. Κατά  τα άλλα:  θα  κοίταζα στην γυναικα  τα  ΄΄γενικά΄΄!  Να μην εχει  εναν λανθανοντα διαβητη,  μία αναιμια,   να είναι  η  ωοθυλακιορρηξία εν ταξει  και βεβαια  να ειναι  και  το σπερμοδιάγραμμα, οσο γινεται  πιο εν ταξει.. Το  τελικό αποτέλεσμα :  θα  ξανασυλλαβεις (χωρίς ...εμας )   και ολα  θα  πανε  καλα΄..  Στα   περι '' εδικών εξετάσεων΄΄  ( προφανώς ανασολογικών): Οποιος από  μας θέλει, τα πιστευει.. Για το θεμα της προγεστερινης  στην β΄  φαση  κυκλου:  Ειναι ΄΄αρχαία΄  ιστορία  και δεν εχει αποδειχτεί  οτι βοηθά..  Οταν  η τιμή της προγεστερονης  στην β΄φαση  κυκλου ειναι χαμηλή,  ή οταν   η φαση αυτή ειναι    περιορισμένης διάρκειας,  αυτό οφείλεται σε προβλημα της  συγκεκριμένης  ωοθυλακιορρηξίας ...Ειναι  λοιπον  φυσικό, η ΄΄κατοπιν εορτής ΄΄  χορηγηση προγεσταγονων να  μην ωφελεί...Αν γυναικα εμεινε  εγκυος, εχει  καλως. Σε   άλλη περιπτωση,  ο  κυκλος θα εμφανιστεί στην αναμενόμενη  εμμηνορρυσία.  Λεγόταν ακόμη,  ότι σε  καποιες περιπτώσεις  παρατηρηθηκεν  εγκυμοσύνες  στον αμεσως  επόμενο,  χωρις  θεραπεία,   κυκλο.  Η  άποψη μου :  Αποτελεί  μία  ΄΄εμπειρική΄΄ αντιμετώπιση   πολλών δεκαετειών,  που πάντως  δεν βλαπτει.. Κανετε  λοιπον   πρώτα  ΄΄τα απλά΄΄  με τον γυναικολογο σας  και  αν  θες  ξαναμιλάμε πάλι  απ΄. εδω,.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
  κ.Ζησόπουλε, σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Μου δίνετε δύναμη! Η ηλικια μου ειναι 37 και του συζύγου μου 40-41. Η γνώμη του γυναικολόγου μου ειναι οτι απο τη στιγμη που το ωαριο γονιμοποιείται (3 φορες) δυσκολα το σπερμα να εχει προβλημα...Θα κανω εξετασεις καρυοτυπου ζευγους και θρομβοφιλιας, θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα. Όσον αφορά την αναιμία που αναφέρατε, η αληθεια ειναι οτι γενικά έχω χαμηλο αιματοκριτη περιπου 33 χωρις να εχω στιγμα η έλλειψη Σιδήρου. Εχω ομως έλλειψη ενζυμου G6PD. Απογευγω τις ασπιρίνες κλπ. Ενδεχεται να ειναι η αιτία του χαληλού αιματοκρίτη μου και ενδεχομένως των αποβολλώ? Γνωρίζεται αν ευθυνεται για τυχόν μεταλλάξεις στον καρυοτυπο? Σας ευχαριστώ και πάλι απο καρδιάς!
 
  1. Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Σχετικά  με το  ΄΄δύσκολα να φταιει κατι΄΄   στο σπέρμα :  Δεν  λεω, ίσως ετσι  ειναι,,  Ομως! Στατιστική  συσχέτηση μεταξυ σοβαρών διαταραχών του  σπερμοδιαγραμματος  και  αποβολών,  ειναι  μία  από  πολύ  παλαιά  γνωστή  ιστορία... Ποιον θα βλαψει  ενα σπερμοδιάγραμμα μετά  απο  αποχή  3-5  ημέρων;  Κατά  τα άλλα:  Η  βελτιωση του  αιματοκριτη  ειναι  πρωτη-πρωτη στην agenda,  όπως βεβαια και καθε άλλη παθολογική παραμετρος εργαστηριακων αιματολογικών ευρηματων.. Φιλικα Π.Ζ

  1. Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Κύριε Ζησόπουλε καλημέρα!
Επανέρχομαι επι του θέματος βιοχήμική αποβολή μιας και σήμερα έλαβα ένα μέρος των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που έκανα και θα με βοηθούσε πολύ και η δική σας γνώμη.
Σχετικά με τη γενική αίματος, σύμφωνα με το εργαστήριο ήτανε καλή: Κάποιες απο αυτές είναι: Αιματοκρίτης 36.8 (συνήθως 33), Αιμοσφαιρίνη 12.38, Φεριτίνη 43, Fe 43, B12:456, Φιλ.οξύ 6.6.
Κολπικά (καλλιεργεια κοπλικου υγρου, χλαμυδια, ουρεοπλασμα, μυκοπλασμα κλπ) όλα καλά.
Όμως αυτό που βρέθηκε είναι ΘΕΤΙΚΑ αντισωματα ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ, Στο παρελθον ειχα κανει εξετάσεις των επιμέρους ορμονών και είχαν βρεθεί φυσιολογικ'ες οι τιμες τους. Ενδεχεται να υπάρχει κατι υποκλινικο. Θα ξανακανω τις επιμερους ορμονες και εναναν υπερηχο θυροειδούς για περαιτερω διερευνηση.
Ωστόσο ποια είναι η γνώμη σας? Ενδέχεται να ειναι ο λογος των αποβολών? Αν ναι. αντιμετωπίζονται τετοιες περιπτωσεις?
Αναμενω τις καρδιολιπίνες και αυριο θα κανω τον καρυοτυπο και τις εξετασεις θρομβοφιλίας.
Περιμένω αγωνιωδως την απάντησά σας και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Μ
  1. Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κ Ζησόπουλε, θα ήθελα να προσθέσω και τα αποτελεσματα των καρδιολιπίνων και του ΕΣΛ (Λυκου) τα οποία μόλις έλαβα και ηταν αρνητικά.
Ασθενως ΘΕΤΙΚΑ ομως (1/80) βρεθηκαν και τα αντιπυρηνικα αντισωματα. Η γνώμη σας και για αυτό? Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με το ανοσοπιητικό μου και για αυτο αποβάλλω??
 
Σας ευχαριστώ και πάλι
Μ
  1. Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Κ. Ζησόπουλε καλησπέρα.
Σας γράφω σε συνέχεια των 3 βιοχημικών αποβολών που είχα στο παρελθόν (τη 2η αποβολή με χοριακή 12 δεν την αξιολογήσατε καν ως αποβολή)
Τον 15Αύγουστο όπως σας ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα, είχα την εμπειρία της 3η μου αποβολής. Νομίζοντας ότι πρόκειται για βιοχημική περιμένω την περίοδο (έχοντας συγχρόνως και ελεύθερες επαφές) η οποία έρχεται 27/9 και διαρκεί 5 ημέρες με κανονική ροη αίματος. Μέσα λοιπόν Οκτώβρη και μετά από τεστ ωορρηξίας που έδειξε θετικό( λογω της εγκυμοσύνης όμως και όχι ωορρηξίας) νοσηλεύομαι εξαιτίας ισχυρών πόνων στη κοιλιά και χειρουργούμαι εκτάκτως λαπαροσκοπικά για εξωμήτριο. Το περίεργο είναι ότι 26/9, μια ημέρα πριν αδιαθετήσω έκανα υπέρηχο να δούμε ότι όλα είναι καλά μετά την αποβολή και δεν φάνηκε τίποτα στη σάλπιγγα. Συμφώνα με τη γνώμη σας δεν θα έπρεπε να είχε φανεί το εξωμήτριο?
Αφού αναρρώνω από το χειρουργείο στις 11/11 έρχεται η πρώτη περίοδος. Λίγες μέρες μετά εξετάζομαι υπερηχογραφικά και φαίνονται όλα εντάξει. Μετά τη διαβεβαίωση του γιατρού ότι δεν υπάρχει ιατρικός λόγος αναμονής ξεκινώ αμέσως τις προσπάθειες και ξανά μένω έγκυος μετά το χειρουργείο. Είδαμε σάκο, έκανα προληπτικά clexan 0,4 και έπαιρνα και utrogestan /βραδυ. Δυστυχώς όμως την 5w+5d όμως εβδομάδα με χοριακη 30000 το έμβρυο παλινδρόμησε, δεν ακούσαμε καρδιά. Στον υπέρηχο φάνηκε και χοριοαιματωμα. Το χοριοαιματωμα ήταν ο λόγος της αποβολής? Η χοριακή ανέβαινε σιγά σιγά και περιμέναμε μέχρι και την 8η εβδομάδα για την αναρρόφηση. Θεωρείτε ότι το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο να δεχτεί τόσο γρήγορα μια νέα εγκυμοσύνη? Ή μήπως επειδή δεν έμεινα στο κρεβάτι το έχασα?
Επισκέπτομαι δεύτερο γιατρό ο οποίος θεωρεί ότι ο λόγος των αποβολών μου είναι τα μη ποιοτικά μου ωάρια και θέλει να κάνω την ΑΜΗ. Είμαι 37 με fsh 5 και οιστραδιολη 38 -οι εξετάσεις έγιναν τον Απρίλιο 2014- όμως αυτές δεν τον ενδιαφέρουν. Η ΑΜΗ έχει σημασία και θα μας καθοδηγήσει μου είπε. Αν δεν είναι καλή η ορμόνη αυτή η λύση είναι η εξωσωματική.
Όπως καταλαβαίνετε έχω γίνει ένα ράκος! Υποφέρω πραγματικά και η εξωσωματική με τρομάζει! Δεν θα ήθελα ούτε να το σκεφθώ. Το γεγονός ότι συλλαμβάνω δεν έχει καμία σημασία? Ποια είναι η δική σας γνώμη και πως θα με κατευθύνατε?
Περιμένω νέα σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Μ
  1. Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Πολλά τα ερωτηματικά.. Σε  ότι αφορά   την εξωμητριο:  Ναι.  μπορει να  διαφυγει  την υπερηχογραφικη διάγνωση  τοσο ενωρίς,,... Η  υπολειτουργία   του  θυρεοειδους,  ενοχοποιείται επισης   για αποβολές και παλινδρομησεις,, Απ΄αυτά  που ξερω  ομως,   υπάρχει  διαταραχή   στις  βασικες ορμορνικες  μετρησεις  (Τ3, Τ4,   ΤSΗ) Κατά τα άλλα, σχετικά με  AΜH  και  την εξωσωματική... Το να γινει η  εξεταση  ΑΜΗ, ειναι κατι απλο...   Η παραμετρος αυτή εχει  ωστοσο να κανει  κυριως  με την αδρη εκτιμηση , αν  είναι η γυνακα  κοντά  στην   κλιμακτήριο... Τώρα ο κύβος  ερρίφθη,,,Nα την  κάνειίς  ,, Πριν  φτάσω στο θεμα της εξωσωματικής, θα ήταν ενδιαφέρον  να εχει  κοιτάξει κανείς  το σπερμοδιάγραμμα,  όπως  και  στην αρχή της  επικοινωνίας  μας ήδη ειπα..Ενδιαφερει  κυριως η μορφολογια των σπερματοζωαρίων...Η 'άποψη  ότι ΄΄σπερμα  που οδηγεί  σε συλληψη  δεν εχει  προβλημα  ΄΄  δεν ευσταθεί ..  Ειχα  μολις προ  ολιγων  ημερων  σε μία ημεριδα της εδώ εταιρείας  μία  κουβέντα  με τον  καθηγητή  κ. Πράπα  εδώ   στην Θεσσαλονικη, σχετικά με  το θέμα, μια  και εκανε  μια ενδιαφέρουσα  παρουσίαση των δυνατοτητων της εξωσωματικής... Μεταξύ άλλων έδωσε  μεγαλη έμφαση  στο θεμα  μορφολογια σπερματοζωαρίων  και δυσχερεια συλληψης , καθως  και  παλινδρομισεις  και αποβολές στην αρχη  της  εγκυμοσύνης, σε  περιστατικά  με  διαταραχές μορφολογιας  των σπερματοζωαρίων . Αν κατι παρόμοιο συμβαίνει,  η  μόνη οδός  ειναι  τότε   η εξωσωματική και  η μικρογονιμοποίηση, επειδή  επιλεγεται  - ας  πουμε  - το ..σπερματοζωαριο..Δεν θα υπεισέλθω  περισσότερο  στο θεμα, επειδή το επιπεδο του ξεφευγει σε  εκεινο  των   ειδικών,,,  Εν πάσει  περιπτωσει, ο γιατρός σας  βλεπει  το θεμα  από  μία άλλη σκοπιά αλλά κατά καποιο τροπο  θ΄ αντιμετωπίσει  μάαυτό τον τρο[πο  και  μία τετοια  πιθανότητα.. Δες   πρωτα  το θεμα   της  ΑΜΗ  και  μετά βλεπετε... Φιλικά Π.Ζ

  1. Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
κ. Ζησόπουλε καλησπέρα.
Δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται η ταλαιπωρία μου. Αφου έκανα την απόξεση μετα την τελευταια παλινδρομη αποβολή στις 5/1, πέρασαν 75 ημέρες για να έρθει πάλι η περίοδος μου. Ειναι φυσιολογικο να αργησει τοσο? Σημαινει κατι αυτο για τον οργανισμο? Υπήρχε μικρό υπολειμμα (μικροτερο του 1cm) το οποιο συμφωνα με το γιατρο μου αν δεν εχει φυγει σε 2-3 κυκλους θα πρεπει να κανω υστεροσκοπηση - αποξεση. Τωρα διανυω τον 3ο κυκλο περιοδου (2ο κυκλος μετα την πρωτη περιοδο). Και οι 2 ομως κυκλοι αυτοι ειναι μικροτεροι. Ενω ειχα κυκλο 30-32 ημερες τωρα ο κυκλος και τις 2 φορες διηρκησε μονο 23-24 ημερες. Συμβαινει μηπως κατι με τις ορμονες μου? Πιστευετε θα επανελθει?
Επίσης, στην περιπτωση που αφησω το υπολειμματακι να υπαρχει και συνεχισω κανονικα τις προσπαθειες εγκυμοσυνης, θα υπαρξει προβλημα? Θα με αποτρεπατε απο κατι τετοιο? Το ρωτω αυτο  γιατι σε λιγες ημερες τελειωνει η περιοδος μου και θα μπω για υστεροσκοπηση αν ο υπερηχος δειξει οτι παραμενει αγγιστρωμενο το κομματι του πλακουντα στη μητρα. Ωστοσο, εγω θα προτιμουσα να το αφησω να ξεκολλησει απο μονο του με την περιοδο μιας και ειναι μικρο και να μη παρεμβουμε παλι. Δεν θα ηθελα να ρισκαρω καποιον τραυματισμο αλλα ουτε και να χανω χρονο.
Θα εκτιμουσα πολυ τη συμβουλη σας!
Με εκτιμιση,
Μ
  1. Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Από την πειρα  μου  εκτιμώ  ότι  το  '''υπόλειμα΄΄ δεν θα υπάρχει... Κατά  τα άλλα:  Αυτό  με το σπερμοδιάγραμμα  μιλήστε το  ακομη μία φορά  νε τιον  δικό σας..... Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 10 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
κ. Ζησόπουλε ευχαριστω για το μηνυμα σας.
Το υπολειμμα δεν εφυγε. Είστε υπερ της 2ης αποξεσης με το συμβατικο τροπο, υστεροσκοπηση και αποξεσης μαζι τοπικά ή να το αφησω και να μην κανω τιποτα? Φοβαμαι πολυ για το τι αποφαση να παρω. Την πρωτη φορα εκανα απλως αναροφηση για να αποφυγουμε τραυματοσμούς, τωρα γιατι να κανω αποξεση κανονικα?
 
Οσο για το σπερμοδιαγραμμα θα το κανουμε, απλως ο αντρας μου επειδη οι γιατροι του λενε οτι ποτε η μορφολογια δεν στεκεται απο μονη της, ολο και καποιο αλλο προβλημα υπαρχει που δεν επιτρεπει τη γονιμοποιηση το εχει αμελησει. Θα το κανουμε ομως και θα σας ενημερωσω.
 
Σας ευχαρστω και παλι
  1. Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Αν γινοταν παλι με  αναρρόφηση - ειναι μία ιδέα -  θα  ήλεγχα επι τοπου  με ενα  υπερηχοφημα  το ενδομητριο.. (για  κατι απλό προκειται) Μπορει φυσικά, ν΄αφαιρεθει   υστεροκοπκώς  και να  γινει και  αναρροφηση  και μετα  επι τόπου  υπερηχογραφικος έλεγχος, ή μπορει  φυσικά  να γινει αφαίρεση  με μια   προσεκτική απόξεση (και  αμεσως  μετα  ενας  υπερηχογραφικός έλεγχος  ΄΄   επι τόπου΄΄ ..) Αν το  αφησεις:  Δεν  μπορει  να  εκφερω άποψη  υπερ   αυτής  της   εκδοχης, δεν    εχω προσωπικη τοπικη εικονα  καθως  και γενικοτερη προσωπική εντυπωση  από το ζευγάρι Θα τα μιλησετε  αυτά  με  τον  ΄΄δικό σου ΄΄,,, Θα  επαναλάβω:  Πριν γινει κατι   απ ΄΄  όλ΄αυτα΄(ή, έστω  κι  αν  δεν  γίνει!) - για προσωπική  μου  άποψη προκειται  - ειναι σκοπιμο  να γνωρίζει κανείς  ανυαπρχει προβλημα   στο σπερμοδιάγραμμα.. Ο  λόγος:   Αν διαπιστωθει  επ΄αυτού προβλημα,  η  ανάταξη του  παιρνει  χρονο  και στην δυνητικα΄μεταβατική  ηλικια ζευγαριων  των  37 και  40   ετών  , ειναι  σκοπιμο  να   το γνωριζουν έγκαιρα. Επ΄αυτού υπάρχει προφανώς μια λανθανουσα  εμμονή στην άρνηση, προφανώς εδω  και  από τους  γιατρούς...Αυτό   ξερεις,   δεν  ειναι  καν τοσο σπάνιο..  Μια  περιπτωση  ''μακρόσυρτων''  μυνηματων, περιπου  επί παντός  επιστητού, αλλα  οχι επ΄αυτού   -  ο  προβληματισμός ειναι  εκει εβαια   καπως  διαφορετικός  -  στην  οποια το  θεμα παρακάμπτεται,   ειναι  και η παρακάτω. http://www.gyn.gr/index.php?option=com_ccboard&;view=postlist&forum=2&topic=1166
Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα κ Ζησόπουλε. Σε συνέχεια των μηνυμάτων μας και της πολύτιμης βοήθειας σας, ήθελα τη γνώμη σας για ακόμη ένα θέμα. Μετά τη βιοχημική, το εξωμητριο και την παλίνδομη που είχα πριν απο ένα έτος και αφού εφυγαν εντελει τα υπολειμματα, συνεστισε ο γιατρος αν δεν εχει γινει συλληψη μεχρι τα Χριστουγεννα να προβουμε στη σπερματέγχυση οποτε θα δουμε εκει κ το σπερμα. Η σαλπιγγογραφία που έκανα πριν ένα μήνα ηταν καλή. Ωστόσο, οι ορμονικές εξετάσεις την 3η η μέρα του κύκλου έιχαν ως εξής: FSH 10 LH:4,7 E2:11 (πολύ χαμηλή) Μου ζήτησε να επαναλάβω την FSH και Ε2 γιατί ειδικά η Ε2 ήταν πολύ χαμηλή και πίστευε οτι δεν δικαιολογείται απο τιμή 38 που είχα 1,5 χρόνο πριν (36 ετών) να κατέβει σε τιμή 11 (ετων 38). Και τα αποτελέσματα την 5η ημέρα του κύκλου είχαν ως εξής FSH:8 Ε2:63 Εχω λοιπόν μπερδευτεί! Ειίχε γίνει λάθος τελικα? Ειναι καλες οι ορμονικές εξετάσεις ή οχι? Ενδυκνειται η σπερματεγχυση? Η ποιοτητα ωαριων? Να προσθεσω οτι η ΑΜΗ που ειχα κανει τότε που σας ειχα πει ήταν 10,5. Επίσης να σας πω οτι στον υπέρηχο φαινεται οτι υπαρχουν καταβολές. Αυτες τις ημέρες παιρνω τα serpafαr, η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη! Με εκτίμηση, M
  1. Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Δεν  ειναι  σημαντικές οι  διαφορες  αυτές της Ε2  και  απο μετρηση σε μετρηση  μπορει να εχουν  μία     μικροδιακυμανση.  Να μην  πλατιωσουμε τωρα   με το θεμα αυτό,  δεν ειναι  σημαντικό πάντως.  κατά τα άλλα,  εκανα  καποιεοςυποδειξεις κι αναογα  θα σκεφτείτε. Αφού  οι συναδελφοι  μου αποφασισαν την αγωγη  με  εκλυτικά  της  ωοθυλακιορρηξίας  και προφονώς  συνέχιση του προηγουμένου προγράμματος,  ευελπιστώ  ότι  θά  αντιδερασεις σωστά με μια  ωοθυλακιορρηξία κι  ευελπιστω σε  επιτυχία.. Φιλικά Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ! Κ για το χρονο σας και για την απάντησή σας!  Μ εκτίμηση, Μ
  1. Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.