By Marita.L on Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012
Replies 2
Likes 0
Views 3K
Votes 0
Γιατρέ καλημέρα σας.
Μετά από ένα πρόβλημα αναπνευστικό που αντιμετώπισα ο γιατρός συνέστησε να πάρω αντιβίωση βαριά μορφής (tavanik). Μαζί με αυτήν παίρνω medrol, mesulid, zantac.
Φοβάμαι πολύ, καθώς έχω χρονιο πρόβλημα μυκητιάσεων, μήπως υποτροπιάσει καμία μυκητίαση. Μετά από κάθε λήψη φαρμάκων παίρνω ultra levure και τρώω ένα γιαουρτάκι. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να ενισχύσω την αμυνά μου κατά των μυκήτων;
Επίσης θα ηθελα να ρωτήσω το εξής: κάθε μηνα πριν την ένερξη της περιόδου ( κανά 2-3 μέρες νωρίτερα) ξεκινάει ένα τσούξιμο-ενόχληση  στον πωπό που συνεχίζει καθ'όλη την διάρκεια της περιοδου και λίγες μέρες μετά, Πού να οφείλεται λέτε αυτο;
Ευχαριστώ!
Αγαπητή φίλη,
δεν μπορούμε διαδικτυακά να σου συστήσουμε αγωγή, αλλά αφού έχεις συχνά επεισόδια μυκητιάσεων - και πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σου - θα μπορούσες ίσως, λίγο προτού τελειώσεις την αντιβίωση, να πάρεις προληπτικά κάποιο αντιμυκητιασικό υπόθετο. Για το άλλο ενόχλημα, θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου. Μέχρι τότε, ισχύουν οι γενικές οδηγίες που λένε α) πολύ καλό στέγνωμα της περιοχής μετά το μπάνιο / ντουζ και  β) συχνές αλλαγές σερβιέτας κατά την περίοδο ή χρήση tampon.
 
Φιλικά,
·
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σας.
Θα βάλω λίγο πριν τελειώσει η αντιβίωση το lomexin που με έχει βοηθήαει και παλιότερα. Τώρα για το άλλο θέμα έχω πάει σε γιατρούς (από δερματολόγο σε γυναικολόγο και στη συνέχεια και σε χειρούργο) αλλά τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι πολύ παροδικά, Να φανταστείτε γιατρέ, καταλαβαίνω ότι πρόκειται να αδιαθετήσω από την ενόχληση αυτή!
·
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post