user_mobilelogo
  1. Mail-user
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Aπό Μάρκο. Πήγα σε ουρολόγο στην Κύπρο και ανακάλυψε οτι εχώ κιρσοκύλη. Εγινε αιμοδυναμική εξέταση των σπερματικών φλεβών με την μέθοδο Doppler κι ελήφθησαν εικόνε για την αριστερά και δεξιά σπερματική φλέβα. Δεξία σπερματική Φλέβα. -Δεν σημειούται φλεβική παλινδρόμηση μετά από δοκιμασία Valsava στην δεξιά έσω σπερματική φλέβα. Αριστερά σπερματική Φλέβα. -Σημειούται φλεβική παλινδρόμηση μετά από δοκιμασία Valsalva στην αριστερά έσω σπερματική φλέβα 2ους προς 3ους βαθμού. Οι όρχεις και οι επιδιδυμίδες ελέγχονται φυσιολογικά. Θα ηθελα να γνωρίζω αν η κιρσοκύλη μου με εγχειριση θα βελτιωσει σαφώς την γονιμότητα μου, συμπεριλαμβανομένης και πιθανής φαρμακευτικής θεραπείας, Ποια είναι τα φυσιολογικά όρια ενός σπερμοδιαγράμματος και μέχρι πόσο χαμηλά πρέπει να με δείξει το σπερμοδιάγραμμα για να μην έχει κανένα αποτέλεσμα οποιαδήποτε θεραπεία. Ευχαριστώ
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ Μάρκο… Η κιρσοκήλη είναι κατάσταση που χειρουργείται κατά κανόνα, όταν ο ασθενής παρουσιάζει παράλληλα σημαντικές διαταραχές στο σπερμοδιάγραμμα. Αν αυτό δεν συμβαίνει, αν δηλαδή υφίσταται καλό σπερμοδιάγραμμα, μια εγχείρηση δεν είναι απαραίτητη. Υποθέτω, ότι στην περίπτωσή σου υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπερμοδιάγραμμα Η εγχείρηση της κιρσοκήλης δεν αποτελεί δυστυχώς εγγύηση, ότι θα βελτιωθεί η γονιμότητά σου. Πάρα πολλές περιπτώσεις δεν βελτιώνονται, πιθανότατα επειδή υπάρχουν και άλλες αιτίες, που δεν μπορούμε να τις διαγνώσουμε και έτσι η μέθοδος δεν μπορεί ν΄ αποδώσει. Πάντως με τα ευρήματα στην περίπτωσή σου, η εγείρηση - αν υπάρχει παθολογικό σπερμοδιάγραμμα - επιβάλλεται. Ένα σπερμοδιάγραμμα θεωρείται γενικώς καλό, αν έχει ποσότητα 1,5 εκ και πάνω, αν η ρευστοποίηση επέρχεται σε 30 λεπτά, αν ο αριθμός σπερματοζωαρίων κατά κυβικό εκατοστό είναι περίπου 20 εκατομμύρια και αν η κινητικότητα μετά 2 ώρες είναι ικανοποιητική σε 60% των ζωντανών σπερματοζωαρίων. Επίσης πρέπει περίπου τα 60% των σπερματοζωαρίων να έχουν φυσιολογική μορφολογία. Βέβαια, σήμερα σε μερικά διαγνωστικά κέντρα χρησιμοποιούνται άλλα κριτήρια. Γενικώς όμως αυτά είναι τα κύρια κριτήρια της εκτίμησης. Πρέπει ακόμη να σου πω, ότι τα παραπάνω κριτήρια μπορεί να μην υπάρχουν και το σπέρμα να είναι γόνιμο παρ΄ ολ΄ αυτά. Ακόμη, το ένα σπερμοδιάγραμμα με το άλλο δεν είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο. Αν εν τέλει είσαι γόνιμος ή όχι, θα κριθεί από το αν θα επέλθει εγκυμοσύνη ή όχι. Πάντα βέβαια με την προ υπόθεση, ότι η σύντροφός σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Βελτίωση του σπερμοδιαγράμματος και προοπτική για εγκυμοσύνη θα αρχίσει να υπάρχει το ενωρίτερο 3 μήνες μετά την εγχείρηση. Με φιλικούς χαιρετισμούς Parm. Zissopoulos
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.