default_mobilelogo
    1. Mail-user
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΙ 30 ΧΡ. ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ 34. ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟ 1ο ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 24/10/2001 ΕΔΕΙΞΕ 18.000.000/ml ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ 1 ΩΡΑ 14. ΤΥΠΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 46, ΑΤΥΠΕΣ 54. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 6 ΜΗΝΩΝ , ΤΟ 2ο ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 11/04/2002 ΕΔΕΙΞΕ 26.000.000, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1 ΩΡΑ 25, ΤΥΠΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 58, ΑΤΥΠΕΣ 42. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 3 ΜΗΝΩΝ ΤΟ 3ο ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 10/06/2002 ΕΔΕΙΞΕ 34.000.000, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1 ΩΡΑ 30, ΤΥΠΙΚΕΣ 66, ΑΤΥΠΕΣ 34. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ SERPAFAR, ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΥΣΤΕΡΟΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΤΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 30/09/2002, ΕΔΕΙΞΕ 5.000.000 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1 ΩΡΑ 6, ΑΤΥΠΕΣ 29, ΤΥΠΙΚΕΣ 71. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ , ΟΠΟΥ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Ή ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Διαβασα με προσοχή το μύνημά σου. Προφανώς εάνς σοβαρός λόγος, που δεν επέρχεται σύλληψη, είναι η ποιότητα του σπέρματος. Ισως βέβαια υπαρχουν κι άλλοι (τι γίνεται με την ωοθυαλκιορρηξία;). Προκειμένου να επέλθει εγκυμοσύνη απαιτούνται κατ΄ελάχιστο τα παρακάτω: Ανοιχτές σάλπιγγες(αυτές προφανώς υπάρχουν), καλή ωοθυλακιορρηξία - που θά πει: Ωοθυλάκιο τουλάχιστον 16 χιλ και υπερθερμική φάση στο πρωινό θερμοδιάγραμμα, πάνω απο 11 ημέρες, καθώς και επιβίωση σπερματοζωαρίων στην τραχηλική βλεννη της γυναίκας 8-20 ωρες μετά από σχέσεις. Αυτό το τελευταίο, δεν συμβαδίζει πάντα με ένα καλό σπερμοδιάγραμμα. Υπάρχουν άνδρες με σπερμοδιαγράμματα παθολογικά, των οποίων τα σπερματοζωάρια επιβιώνουν στην τραχηλική βλεννη πολλές ώρες. Αυτοί οι άνδρες κάνουν παιδιά και η φαινομενική ολιγοασθενοσπερμία δεν είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος. Θα συνιστούσα να κάνετε ένα Sims-Huhner -test 8-20 ωρες μετά από σχέσεις, γύρω στην πιθανή γόνιμη μέρα. Αν στην τραχηλική βλένη βρεθούν έστω και σποραδικά κινητά σπερματοζωάρια, τότε παιδιά γίνονται. Αν η δοκιμασία αποβει αρνητική, τότε η διαταραχη του σπερματος δυσκολα μπορεί ν΄αποκατασταθεί και μιά ομόλογη τεχνητή σπερματέγχυση δεν έχει περισσότερες ελπίδες. Να καταφύγετε καλλίτερα στην εξωσωματική, που σε κάθε προσπάθεια, σας δίνει πιθανότητα επιτυχίας γύρω στα 20%. Μην ελπίζετε τόσα από μιά εγχείρηση κιρσοκήλης. Βέβαια η τεχνητή σπερματέγχυση είναι απλούστερη υπόθεση, αλλά και αυτή η δήθεν επεξεργασία του σπερματος πολλές φορές οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση των παραμέτρων. Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.