user_mobilelogo
  1. Mail-user
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Καλησπέρα σας, θέλω να ρωτήσω το εξής: είμαι 34 ετών και η αυχενική διαφάνεια έδειξε πιθανότητα τρισωμίας 21, 1 πρός 626. (για την ηλικία μου είναι 1 πρός 324). Στον υπέρηχο β' επιπέδου φάνηκαν 2 κύστες στο αριστερό και δεξί χοροειδές πλέγμα διαμέτρου 3mm και 4.2mm αντίστοιχα. (είπε ο γυναικολόγος μου ότι θα εξαφανιστούν). Ολα τα άλλα είναι φυσιολογικά, αλλά μειώθηκε η πιθανότητα τρισωμίας 21 σε 1 πρός 417. Γνωρίζω ότι εγώ πρέπει να πάρω την απόφαση για αμνιοκέντηση, απλώς θα ήθελα και μια τρίτη προσέγγιση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Β.! Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν βλεπω γιατί υπάρχει ένδειξη αμνιοκέντησης Μάλλον για παρεξήγηση δική σου πρόκειται, ή μου έστειλες λάθος αποτελέσματα. Η πιθανότητα τρισωμίας 1/626 είναι περίπου η μισή από εκείνη που θ’ αντιστοιχούσε στην ηλικία σου.(δηλαδή στο 1/324) Οι κύστεις στο χοριοειδες πλεγμα δεν είναι παθολογικό εύρημα,. Θα υποχωρήσουν, όπως είπε και ο γυναικολόγος σου. Ιατρική ένδειξη λοιπόν για αμνιοκέντηση δεν υπάρχει Εκτός αν η ίδια το επιθυμείς, οπότε βέβαια θα την κάνεις Εχε υπ΄ όψη σου ωστόσο: Η πιθανότητα της αποβολής σαν συνέπεια της αμνιοκέντησης μέχρι και 15 ημέρες μετά από αυτήν, είναι μεγαλύτερη από τους παραπάνω κινδύνους(νομίζω κάπου 0,5%, δηλαδή 1/200). Με φιλικούς χαιρετισμούς Παρμενίων Ζησόπουλος
  1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.