default_mobilelogo
    1. Mail-user
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2002 ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ , ΕΙΜΑΙ 33 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ 1 ΧΡΟΝΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΤΑ CLOMIPHENE KAI ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΟΘΥΛΑΚΙΟ ΗΤΑΝ 19,4.ΕΚΑΝΑ PREGNYL ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ.ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΣΗ (ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ 5 ΦΟΡΕς ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ 4 ΦΟΡΕς, ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΩΟΘΥΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ 22,4 11,5 20,4ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 22,7)ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 60%.ΕΧΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΥΤΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΜΑ ΑΓΧΟΥΣ Η ΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ?Η ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ , ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Γεωργία! Το λεγόμενο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, για να προκαλεί προβλήματα στην σύλληψη, πρέπει κατά κανόνα να συνοδεύεται από σημαντικές καθυστερήσεις στον κύκλο. Αν η διάγνωση τέθηκε με βάση μονον το υπερηχογράφημα, χωρίς να έχεις σηνατικές διαταραχές του ρυθμού της εμμηνορρυσίας, τότε ίσως κάτι άλλο συμβαίνει. Η αντιμετώπισή του συνδρόμου γίνεται κατά κανόνα με Clomifen citrat, και άν αυτό από μόνο του δεν οδηγεί σε ωοθυλακιορηξία, χρησιμοποιούμε την κατάλληλη ημέρα και Pregnyl. Δεν γνωρίζω από το ιστορικό σου τι ακριβώς συμβαίνει στην πράξη..(είχες κανονικους κύκλους; ήταν η πορεία του θερμοδιαγραμματος της βασικής θερμοκρασίας χωρις Pregnyl διφασική; ήταν με Pregnyl διφασική; , μετρήθηκε πριν την ΄χορήγηση της η Ε2; είχε το ενδομήτριο πάχος τουθλαχιστον 8 χιλ; , είχε η δεύτερη φάση κύκλου την σωστή διάρκεια; μήπως έγινε 3-4 ημέρες μετα την χορήγηση της Pregnyl μια μέτρηση προγεστερόνης; Ολ΄ αυτά, ή έστω κάτι απ' αυτά, θα μας έδινε μιά εκτίμηση της ποιότητας της ωοθυλακιορρηξίας. Ακόμη: Υπάρχει τυχόν ιστορικό αποβολής; Έίναι το Sims-Huhner - test (Post-coitaltest) 8-20 ωρες μετά από σχέσεις καλό; (κοντά στην πιθανή ωοθυλακιορρηξία). Αν υπαρχει ιστορικό αποβολής θα ζητούσα βέβαια και έλεγχο σαλπίγγων. Η θεραπεία που έγινε δεν έχει καμία επίπτωση στην υγεία σου. Θεραπείες αυτού του είδους μπορεί να έχουν σαν επιπλοκή την υπερδιέγερση των ωοθηκών, μόνον κατά την διάρκεια τους. Και βέβαια οι ψυχολογικοί λόγοι παρεμβαίνουν στην διαδικασία σύλληψης, με διάφορους τρόπους. Αυτοί ωστόσο ξεπερνιούνται με τον καιρό από μονοι τους. Δεν συνιστώ βέβαια ψυχολογική υποστήρηξη. Δεν πιστεύω, ότι κανείς μας γνωρίζει την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων (ούτε αυτοί που στην τηλεόραση αφήνουν να διαφανεί, ότι γνωρίζουν!) Πρέπει ακόμη να επισημάνω, ότι άν όλα ειναι εν τάξει (δηλαδή οι σχέσεις είναι ακριβώς στην ώρα της ωοθυλακιορρηξίας, η τραχηλική βλεννα καλή, το ενδομήτριο έχει πάχος 8 χιλ και άνω, το ωοθυλάκιο διάμετρο πάνω από 16 χιλ, οι σάλπιγγες είναι ανοιχτές και το σεξ με την σχετική καλή διάθεση), η πιθανότητα σύλληψης είναι 20% κάθε μήνα Τόσο δίνει ο Θεός.. Επομένως δεν είναι καθόλου περίεργο, σ' ένα ζευγάρι όλα να είναι μιά χαρά και για 1 χρόνο, ή και περισσότερο, να μην επέρχεται η σύλληψη.!! Η τεχνητή ομόλογη σπερματέγχυση - αν όλα είναι εν τάξει, όπως σου είπαν - δεν εχει καμία ένδειξη. Ισως μάλιστα δυσκολέψει ψυχολογικά την κατάσταση. Πριν δεχτώ το περιστατικό σαν unexplained sterility και συστήσω την εξωσωματική (εδώ μιλούν για πιθανότητες σύλληψης 25%, αλλά τελικά τα περιστατικά με παιδί είναι περίπου τα μισά), θα προχωρούσα σε επανέλεγχο. Αν ή ωοθυλακιορρηξία ειναι εφικτή μονον με αγωγή, θα συνιστούσα σε κυκλο αγωγής: 1. Sims-Huhner-test 8-20 ώρες μετά απο σχέσεις στην πιθανή γόνιμη περίοδο. 2. με την ευκαιρία θα ήλεγχα το πάχος του ενδομητρίου (τουλάχιστον 8 χιλ) και την διαμετρο του ωοθυλακίου (πανω από 16 χιλ). 3. θα μετρούσα 3-4 ημερες μετα την ωοθυλακιορρηξία την προγεστερόνη στον ορό αίματος 4. θα μετρούσα - τουλάχιστον στον συγκεκριμένο κύκλο - την πρωινή θερμοκρασία στο στόμα, κάθε πρωϊ για 1΄, πριν την εγερση. Αν όλα βρεθούν εν τάξει, θα συνιστούσα και μια σαλπιγγογραφια την 9-11η ημερα κύκλου. Η πιθανότητα να είναι οι σάλπιγγες κλειστες σε γυναικα χωρίς ιστορικό αποβολής, είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Ωστόσο το αργότερο τότε θα την ζητούσα. Αν όλ΄ αυτά γίνουν και δεν επέλθει σύλληψη, (εγώ νομίζω ότι στο μεταξύ θα συλλάβεις ) θα σκεφθεί κανείς και την εξωσωματική. Με φιλικούς χαιρετισμούς Παρμ. Ζησόπουλος Υ.Γ. Για το θέμα των ψυxολογικών αιτίων μπορείς συνοπτικά να ενημερωθείς και απο επιστολή μου στο περιοδικό ''Γυναικα'', πριν πολλά χρόνια. Θα το βρείς στην σελιδα μου http://www.zissopoulos.gr στα ''ιατρικά πεπραγμένα'', προς το τέλος , όπου έχω τις επιστολές προς τον τύπο. Αν και περασε μιά ζωή από τότε, η επιστολή παραμένει επικαιρη.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΖΗΣΟΠΟΥΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ Η ΑΜΒΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 30-32 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 28-29.ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΠΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΩΟΘΥΛΑΚΙΟ ΗΤΑΝ 22,7 ΗΤΑΝ 7,9 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕς ΑΠΟ 6,5 ΕΩΣ 7,9.ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 124,5 ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ 100-500 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ 228.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΩΟΘΥΛΑΚΙΟ ΗΤΑΝ 22,7 ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ PREGNYL ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΤΕΣΤ(ΤΟ SIMS- HUHNER TEST).ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΣ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
    1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aγαπητή Γεωργία, έλα τώρα που ο κόλπος σου είναι πολύ στενός! Αυτό συμβαίνει λίγο πολύ σε όλες τις άτοκες γυναίκες. Με κύκλο 30-32 ημερών μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα (αν υπάρχει πρόβλημα) και όχι στο Σ.Π.Ω. Στον κύκλο που περιγράφεις, ορθώς έγινε η μέτρηση οιστραδιόλης πριν την Pregnyl. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε, είναι, αν η ωοθυλακιορρηξία εν τέλει έγινε και άν ήταν καλή.. Για τον λόγο αυτό , σε τυχόν άλλη προσπάθεια, θα ήλεγχα την ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ 3-4 μέρες μετά την ωοθυλακιορρηξία. Πάντως, με κύκλους 30-32 ημερών, υποψιάζομαι ότι δεν έχεις πρόβλημα ωοθυλακιορρηξίας. Αν θέλεις μέτρησε τουλάχιστον μία προγεστερόνη κατά την22-25η ημερα κυκλου (25η είναι στην περίπτωση σου καλλίτερη), έστω και εκτός θεραπείας. Αν η προγεστερόνη βρεθεί σωστή, τότε δεν χρειάζεσαι και την κλομιφαίνη.! Δες όμως και ένα Sims-Huhner-test και βέβαια κάνε την σαλπιγγογραφία. Με φιλικούς χαιρετισμούς Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.