default_mobilelogo
    1. Mail-user
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    Γιατρέ, συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Οι συμβουλές σας είναι πραγματικά πολύ διαφωτιστικές. Ο σύζυγός μου έκανε ένα σπερμοδιάγραμμα στις 2/3/2004 σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο της επαρχίας όπου ζούμε. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:Όγκος σπέρματος:2,4,ρευστοποίηση:Κ.Φ,ΡΗ 7,5,αριθμός σπερματοζωαρίων:9εκατ./ml,συγκολλήσεις:όχι.Κινητικότητα σε 1 α:30/%,σε 2η ώρα:15/%, σε 3η ώρα:3/%.Πυοσφαίρια:άφθονα.Ο ουρολόγος του συνέστησε να επαναλάβει το σπερμοδιάγραμμα σε ένα πιο εξειδικευμένο εργαστήριο.Στις 7/4/2004 επανέλαβετην εξέταση στην Αθήνα,και συγκεκριμένα στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.Είχαν ως εξής: Όψη:θολή, Χροιά:κίτρινη, Γλοιότης: φυσιολογική, Συγκολλήσεις:αρνητική,ΡΗ:7,6,Όγκος:0.6, Πήξη: εκτός εργαστηρίου, Σύσταση: φυσιολογική,Αιμοσφαιρίνη:ίχνη.Ρευστοποίηση:πλήρης εκτός εργαστηρίου,Αριθμ.σπερματοζωαρίων:3.100.000/ml,συν ολικός αριθμός :1.860.000.Κινητικότητα:1η ώρα:Ζωηρή:0/%, Μέτρια:2/%, Νωθρή:11/%, Ολική:13/%,Νεκρά ή ακίνητα:87/%.2η ώρα:Ζωηρή:0/%,Μέτρια:1/%, Νωθρή:9/%,Ολική:13/%, Νεκρά'η ακίνητα:90/%.6η ώρα:0/% για τη ζωηρή και τη μέτρια, 6/% νωθρά,94/% νωθρά ή ακίνητα.24η ώρα:όλα νεκρά ή ακίνητα.Μέση προωθητική ικανότητα:27.6μ/sec.Ολικός αριθμός κινητών σπερματοζωαρίων 0.40εκατ.Πυοσφαίρια δε βρέθηκαν ούτε τίποτε άλλο παθολογικό όσον αφορά στη μικροσκοπική εξέταση.Ήταν όλα φυσιολογικά.Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων στο δείγμα η εκτίμηση της μορφολογίας δε στάθηκε εφικτή.Σημειωτέον ότι ο σύζυγός μου παρουσιάζει αριστερή κιρσοκήλη.Πραγματικά γιατρέ έχουμε μπερδευτεί πολύ.Δε θέλουμε να βρεθούμε σε ένα κυκεώνα και ο κάθε γιατρός να μας προτείνει και κάτι διαφορετικό.Είμαστε και οι δύο εκπαιδευτικοί αλλά στην περίπτωση αυτή πραγματικά είμαστε αδύναμοι να βρούμε τη λύση.θέλουμε πολύ ένα παιδί.Ο συζυγός μου είναι 35 κι εγώ 32 ετών.Θα ήθελα πολύ να μας συμβουλεύσετε για τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα.Ευχαριστώ πολύ.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη!
    Τα  της κιρσοκήλης  καλλιτερα ξεχάστε τα. Ολιγοασθενοσπεριμία  αυτού του βαθμού, δεν  οφείλεται   σε  κιρσοκήλη. Η  εγχείρηση  θα μείνει εγγυημένα  χωρίς αποτέλεσμα.  Υποθετω ότι  οι εργαστηριακές εξετάσεις  ήταν  όλες φυσιολογικές.  Αυτό συμβαίνει  συνήθως. Σπανια  ανακαλύπτεται  ειδκή αιτία   για παρόμοιοες καταστάσεις.
    Από την άλλη πλευρα,  είδα μερικές   φορές αυτόματες αποκαταστάσεις  σπερμοδιαγραμμάτων.
    Τι  θα συνιστούσα: Να δείτε πρώτα, που  θα  πατε αυτό  το καλοκαίρι.!  Οταν περάσουν 3 μηνες από την τελευταία εξέταση,  να επαναλάβετε  το  σπερμοδιάγραμμα.  Στο μεταξύ  -  αν  καπνίζει -  να  κόψει το τσιγάρο ''μαχαιρι''. (Αν  το καταφέρει αυτό ), συμφωνα με παλαιότερες  μελέτες 40%  περιπου των παθολογικών σπερμοδιαγραμμάτων   βελτιώνονται χωρίς  άλλη αγωγή,  το γνωρίζατε;)
    Η  επαναληπτική  εξεταση  παθολογικών  σπερμοδιαγραμμάτων είναι  καλλίτερο  γίνεται  στο 3μηνο,  επειδή   κάθε ''φουρνιά'' σπερματοζωαρίων  χρειαζεται   περιπου 90  ημέρες  για να  δημιουργηθεί. Αυτά που είδατε τώρα, με δύο απανωτά σπερμοδιαγραμματα δεν μπορούσαν να  αλλάξουν σημαντικά.
    Τι  θα γίνει μετά; Θα  δουμε τότε. Στην μεγάλη ανάγκη  θα  καταφύγετε στην εξωσωματική.
    Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.