user_mobilelogo
Mariannanik και 311 επισκέπτες
  1. sophia
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Κύριε Ζησσόπουλε συγχαρητήρια για την πολύτιμη στήριξή σας. Ειμαι 37 ετών με ένα γιο 8 χρονών από φυσιολογική σύλληψη και φυσιολογικό τοκετό. Έχω στο ιστορικό μου παλίνδρομη κύηση(πριν 3 έτη), αφαίρεση πολύποδα μήτρας (πριν 3 έτη) και λαπαροσκόπηση για αντιμετώπιση ενδομητρίωσης με σοκολατοειδείς κύστες (πριν 1,5 έτος). Μετά τη λαπαροσκόπηση έκανα θεραπεία με Αrvecap για 4 μήνες. Εδώ και ένα έτος προσπαθώ για δεύτερο παιδί. Έκανα 3 προσπάθειες με λήψη Altermon 75 στο διάστημα αυτό, όμως οι ωοθήκες δεν ανταποκρίνονταν καλά, αφού με 3 ενέσεις ημερησίως από την 3η μέρα, παραγόταν μόνο ένα ωάριο. Η προγεστερόνη στην 22η μέρα στην τελευταία προσπάθεια ήταν 6,48. Ο γιατρός που με παρακολουθεί με συμβουλεύει στον αμέσως επόμενο (δηλαδή αυτόν) τον κύκλο να προσπαθήσω με Clomiphene μαζί με Altermon για καλύτερη ανταπόκριση και εξωσωματική. Ο προβληματισμός μου είναι αν μπορώ έτσι άνετα να μπαίνω σε θεραπεία τόσο συχνά, μετά μάλιστα τα συμπτώματα που είχα στην τελευταία προσπάθεια, με έντονο πόνο στο στήθος και πονάκια χαμηλά στην πύελο κατά το διάστημα μετά την ωορρηξία μέχρι την έναρξη της περιόδου. (Τόσο μάλιστα, που είχα νομίσει ότι ήμουν έγκυος!). Επίσης, να πώ ότι όλα τα χρόνια μέχρι τη λαπαροσκόπηση η περίοδός μου ήταν άστατη με χρόνους καθυστέρησης έως και ένα μήνα, ενώ τώρα είναι σταθερή από 28 έως 25 μέρες διάρκειας. Σας ευχαριστώ
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Τι  να σου  πώ; Ακομη  και με  φυσιολογική σύλληψη η  υποθεση  ''παιδί ''  ενεχει κινδύνους...  Σημερα δεν το θεωρώ   πιθανό  ότι  κινδυνεύεις τόσο   από   υπερδιέγερση  ωοθηκών, με την προτεινομενη αγωγή!  Ολα  όμως  εξαρτώνται από το μεγεθος  επιθυμίας για  παιδί. Με το ιστορικό  που  εχεις  και την ηλικία των 37, είναι και  η εξωσωματική  λογική  λύση.  ¨Ομως:  Με ένα  παιδί  στο σχολειο - ενα το κρατουμενο,  όπως  θα ελγαμε -  τέτοιες   αποφασεις  δεν παιρνονται  εύκολα.
Σχετικα με την ανταποκριση στην θεραπεια:  Σε ότι με   αφορά, ενα  ωοθυλάκιο καλο , με σωστή υπερθερμική φαση, ειναι  το επιθυμητό.  Αυτό κανει  και η ...φύση!   Η  περιπτωση της πολυωοθυλακιορρηξίας  δεν  με ενθουσιάζει, επειδή  πολλαπλασιάζει (ίσως) τις  πιθανότητες σύλληψης, αλλά μία πολυδυμία κανει ενδεχομένως  πολυ σοβαρά προβληματα: Διπλες αμνιοκεντησεις,  προωρότητα (αυτό κι   αν το φοβαμαι!)
Αν  τακατοποιήθκε  ο  κυκλος  σου, ειναι  δυνατόν  να   τακτοποιήθηκαν  και  οι  ωοθυλακιορρηξίες!  (θερμοδιάγραμμα, μετρηση  προγεστερονης 21-23  ημέρα,  ενδεχομενως  υπερηχογραφικός  έλεγχος  στο μεσον  κυκλου  για μεγεθος  ωοθυλακιου! )  Ποιόςς  ξερει , ισως συλλαβεις κι έτσι, όσο  καιρό το σκεπτεσαι!!
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.