user_mobilelogo
Maria27 και 330 επισκέπτες
  1. an27
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Υπάρχει περίπτωση η ένδειξη της Β χοριακής να μην σημαίνει εγκυμοσύνη; (μέσα σε μια εβδομάδα απο 900 κατέβηκε σε 400 και τελευταία ένδειξη ήταν 97)κατα ποσο είναι φυσιολογική αυτή η μείωση σε τόσο μικρό διάστημα; Μετά απο πόσο καιρό μπορώ να ξανακάνω προσπάθειες για να μείνω έγκυος απο την ημέρα του καθαρισμού μήτρας, τι εξετάσεις περιλλαμβάνει ο προγγενετικός ελεγχός; Ευχαριστώ
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η πτώση της χοριακής γοναδοτροπίνης, δέιχνει ότι η εγκυμοσύνη σας δεν πάει καλά. Χοριακή γοναδοτροπίνη σ΄αυτά τα επίπεδα που γραφετε, βρίσκουμε σην ενδομήτριο ή εξωμήτριο κύηση. Αποκλειεται λοιπόν να μην είστε έγκυος. Προφανώς έδω πρόκειτια γι αυτό που ονομάζουμε παλίνδρομη εγκυμοσύνη και απαιτεί συνηθως - οχι παντα - θεραπευτική απόξεση. Ανάλογα με την ιστολογική εξέταση, θα δεί ο γιατρός σας. Αν δεν υπάρχουν ενδείξεις για καποια διαταραχή πηκτικων παραγόντων (πολύ σπανιο), δεν χρειάζεται καμία άλλη εξέταση. Αν βρεθούν ομως ενδείξεις, υπάρχει μια σειρά εξετάσεων. Ακόμη, αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν, αν έχουν προηγηθεί και άλλες (συνήθως συνολικά 3) αποβολές. Για το ποιές είναι αυτές σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, θα σας πεί ο γιατρός σας. Μετά μια αποβολή, συνήθως περιμένουμε ενα 3μηνο για το ξεκίνημα νέας εγκυμοσύνης. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Π. Ζησόπουλος
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.