user_mobilelogo
Κοφινάκος Παναγιώτης , Lilian και 530 επισκέπτες
  1. ARETI
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ 25 ΕΤΩΝ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΩΝΟΕΙΔΟΥΣ ΤΟΜΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΤΡΙΑΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ HPV. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΕΓΝΩΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΙΜΟΦΙΛΟΣ. Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΚΑΘΑΡΑ. ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ (ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ Σ@#$!ΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ). ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΛΕΣ Σ@#$!ΙΣ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΑ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΑ ΕΓΩ; ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΕΓΝΩΣΑ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΣΤ ΠΑΠ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΩ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ. ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΤΕΛΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΠΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΑΘΑ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΤΩΡΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΕ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΘΩ. ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΝΟΙΩΘΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΩ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΡΑΜΜΑ... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Αρετή! Πολλά ερωτήματα έχεις! Δεν είναι τόσο απλό να συμπεράνει κανείς ανάμεσα σε κάποιους δεσμούς, ποιός μετέδωσε μια επιμόλυση HPV. Ούτε και μπορεί χρονικά να προβλέψει κανείς, πότε μιά αλλοίωση από HPV θα περάσει από το ένα στάδιο στο άλλο. Γνωρίζουμε εδω και 10ετίες, ότι κάποιες δυσπλασίες παραμένουν για χρόνια σταθερές, άλλες προχωρούν και άλλες υποχωρούν από μόνες τους. Tα κονδυλώματα οφείλονται σε ιούς και μεταδίδονται και με την σεξουαλική σχέση, όπως πχ η ηπατίτιδα και το ΑIDS. Eναι συνχό το φαινόμενο, να νοσεί ο ένας σύνροφος από χρόνια και ο άλλος να μην κολήσει! Μην ασχολείσαι με αυτούς τους προβληματισμούς. Δεν θα κολήσεις τίποτε καινούργιο. Αν η κωνοειδής εκτομή αφήρεσε την αλλοίωση εντός του υγειούς, η πιθανότητα υποτροπής είναι μικρή. (γύρω στα 7 τοις χιλίοις!). Θα συνιστούσα, η επανεξέταση να συμπεριλαμβάνει - εκτός απο τον κυτταρολογικό - και τον κολποσκοπικό έλεγχο. Πολύ συχνά υφίστανται κολποσκοπικώς αλλοιώσεις HPV, χωρίς να υπάρχει εύρημα στον Papanicolaou - test.! Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να γίνει τοπική θεραπεία της υποτροπής. Για το πρόβλημα που προέκυψε με το αίμα μετά από τις σχέσεις: Να σε δεί ο γυναικολόγος σου. Μάλλον κάτι απλό συμβαίνει. Για το θέμα της συρραφής τραχήλου μήτρας: Εχω δεκάδες εγκυμοσύνες μετά από κωνοειδή εκτομή, χωρίς να κάνω συρραφή τραχήλου. Ποτέ δεν ήταν στην ρουτίνα να γίνεται κάτι τέτοιο. Ισως έχει σχέση, με το τι είδους εκτομή έχει γίνει, από περίπτωση σε περίπτωση. Γενικά στην κωνοειδή εκτομή δεν κόβουμε στο ύψος του έσω τραχηλικού στομίου. Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, είναι απλή υπόθεση λίγων λεπτών, που μπορεί να διενεργηθεί από την 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μετά. Ασφαλώς θα κάνεις παιδιά. Το πρόβλημα που ξεπέρασες και το είδος της θεραπείας, ουδόλως επηρεάζουν τα μωρά. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.