user_mobilelogo
πανωτα , Woman και 204 επισκέπτες
  1. titinan
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010
 
Καλημέρα σας
Τον τελευταιο χρόνο παρουσιάζω μειωμένη ροή περιοδου με αρκετά καφέ σκουρα υγρά. Υποψιάζομαι ότι αυτό οφείλεται σε συμφύσεις του ενδομητρίου, παρολο που δεν έχω κανει καποια επεμβαση. Συμφύσεις στο ενδομήτριο μπορεί να προκληθούν από ορμονικές διαταραχές? Τον άλλο μήνα θα κανω λαπαροσκόπηση για αφαίρεση κύστης ενδομητρίωσης. Με την λαπαροσκόπηση μπορεί να διορθωθεί και το άλλο προβλημα που σας προανέφερα ή αυτό γίνεται μονο με υστεροσκόπηση ή κάπως αλλοιώς?
Ευχαριστώ
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!   titinan
Οχι, λαπαροσκοπικά  δεν  λυνεται το   διαγνωστικό πρόβλημα  της  υπομηνόρροιας ..
Συμφύσεις,  χωρις   να προηγηθεί  ενδομήτρια  επέμβαση (αποξεση)   θα  δουμε  πολυ σπάνια...
Εκτός   από την υστεροσκοπιση, ένας,  άλλος,   πιο  απλός τρόπος διάγνωσης  ενδομητρικών συμφύσεων  θα  ήταν π.χ.  η σαλπιγγογραφία.
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
καλησπερα γιατρε,
Τελικά ύστερα από νεο έλεγχο η κύστη μεγάλωσε αρκετά και έφτασε τα 5 εκατοστά. Αυτή τη φορά ο γιατρός ειπε οτι μπορεί να ειναι δερμοειδής και οχι απαραιτητα ενδομητρίωσης, διότι παρουσιάζει ανομοιογένεια. Η μιση σχεδόν στον υπέρηχο φαίνεται μαύρη με διαυγές υγρό και η υπόλοιπη που φαινεται γκρι σε άλλα σημεια εχει πυκνα στιγματα και σε άλλα όχι. Επίσης, δεν έχω κλινική εικονα ενδομητρίωσης γιατι η μήτρα κινείται εύκολα και επειδή δεν πονάω στην περίοδο ή στην επαφή.
Η κύστη ενδομητρίωσης δηλαδή θα παρουσίαζε ομοιογενές περιεχόμενο στον υπέρηχο?
Εσεις με βάση τα ανωτέρω πιστεύετε ότι έχω ενδομητρίωση?
Θα μπορούσε να είναι κάτι χειρότερο? Παντως οι καρκινικοι δείκτες ήταν εντός φυσιολογικών ορίων και το doppler έδειξε φυσιολογική αγγέιωση.
Ξέρω ότι ειναι πολύ δύσκολο να κανετε διάγνωση με αυτά τα στοιχεία που σας μεταφέρω. Θα ήθελα όμως τη γνώμη σας γιατι στο παρελθον με είχατε βοηθήσει πολύ και σας ευχαριστώ θερμά γι`αυτό.
  1. Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! titinan
Κυστεις   από 5  εκ. και πανω ειναι μία  δυνητική ενδειξη για αφαίρεση τους..
Για το θεμα  της διαφορικής  διάγνωσης  ΄΄ κυστις ενδομητριώσεως , δερμοειδής  κυστις ,  ή οτιδήποτε άλλο:  Θα έπρεπε να το  δω  ο ίδιος..(αυτό βεβαια  δεν ειναι...προτροπή!-  Δεν  δεχομαι ετσι κι αλλιως πριστατικά  που  δεν εχω  ήδη  στον  υπολογιστη  μου  από το παρελθον..) 
Οπως  και να εχει:  Αν το μεγεθος της  κύστεως παραμένει, ή μεγαλώνει:  Πρέπει   να αφαιρεθεί..
Φιλική
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημερά σας,
Γιατρέ μου εχω δυο απορίες:
1) Το ενδεχόμενο κακοήθειας της κύστης δεν έχει αποκλειστεί παρολο που οι καρκινικοί δείκτες ειναι εντός ορίων και το doppler δείχνει φυσιολογική αγγείωση?
2) Η κύστη ενδομητρίωσης μπορεί στον υπέρηχο να φαίνεται και γκρι και μαύρη?

Ευχαριστώ και συγνώμη που σας έχω ζαλίσει αλλά από τοτε που ανακαλυψα την κύστη έχω χάσει την ηρεμία μου.
  1. Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! titinan
Για το ενδεχομενο  κακοήθειας  κύστεων  οριακού  μεγέθους: 
Αυτό  υπάρχει ...
Η διάγνωση έγκειται  εν  πολλοις  - εκτός  από τα   εργαστηριακά, ενδεχομένως μαγνητικη  τομογραφία  -   στην εκτιμηση  της  υπερηχογραφικης εικονας   από τον ίδιο τον  εξεταστή..
Το  ιδιο και για το θέμα  ΄΄ενδομητρίωση  κτλ΄΄ :  Να  μην  μεινουμε  τωρα στις αποχρώσεις της εικονας ..
Ανεξαρτητα   από το  αν η  κύστις είναι  καλοήθης, στα τελευταια  100 χρονια, σε νεες γυναικες   για κύστεις  μεγαλυτερες από  διαμετρο 5 εκ.  συνιστάται  - εκτος ελαχιστων εξαιρεσων  -  η αφαιρεση τους.
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
γιατρε μου σημερα έκανα χωριακή και ο γιατρός μου είπε ότι είμαι έγκυος. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ έχω κανονίσει λαπαροσκόπηση για μεθαύριο επειδή έχω μάλλον κύστη ενδομητρίωσης 4,5 εκατοστά. Τώρα σκέφτομαι να αναβάλω την επέμβαση. Τί να κάνω? τα έχω χαμένα....ήταν η πρώτη μου προσπάθεια. Εγώ ήξερα ότι ήταν 3 εκατοστά η κύστη όταν έκανα την προσπάθεια....
  1. Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αυτό κ ι  αν ειναι  καλο νέο...Κανενα  προβληαμ  λοιπον ...
Με διακοπη περιοδου  για  9 μηνες,  συν το διαστημα   του θηλασμού,  καθε  κυστις ενδομητριωσεως αυτου  του μεγεθους  θα  αυτοθεραπευτεί.

Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.