default_mobilelogo
    1. victoria.t
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ.. 23-10-2010 03:12:44
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΖΗΣΟΠΟΥΛΕ! ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ  ΤΗ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ. ΕΙΜΑΙ 36,5 ΕΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΑ 35 ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΕΚΤΟΠΗ ΚΥΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΕΘΟΤΡΕΞΑΤΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ. ( ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΧΗΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΗ, ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ Η ΔΕΞΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΒΑΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΩΔΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ, ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΚΑΛΟ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΗ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΜΗΝΕΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑ ΧΟΡΙΑΚΗ 12 ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ -ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΥ? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΩΤΑΩ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΤΕΣΤ ΤΡΑΧΗΛΙΚΗΣ ΒΛΕΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΙΝΑΝ 2 ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !

    Απάντηση :ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ.. 26-10-2010 00:10:54
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος Aγαπητή  victoria.t
    Εχεις δικηο, άλλες εξετάσεις  δεν ειναι  αναγκαιες.
    Απ΄ότι ακουω,  η σαλπιγγα  που προφανώς  ειχε  το προβλημα  με την εξωμητριο, ειναι  σχεοδν κλειστή... Επομενως  οι πιθανοτηες συλληψης  περιοριζονται λογικά   περιπου  κατα  50%,  αν  υποθεσουμε  ότι  ποι μισές  ωοθυλακιορρηξίες γινονται  από την  ΄΄ανοιχτή ΄΄ πλευερά΄΄ ... Ασφαλώς,  μπορει καμια  φορά  η ανοιχτη  σαλπιγγα να δεχτει και  καποιο  ωάριο  από την αλλη  ωοθηκη,  που  αντιστοιχει στην κλεισιτη  σάλπιγγα, αλλά  αυτά ειναι σπανια...
    Θα  πρεπει - επειδή  ο χρονος  πιέζει - να προσανατολιστειτε   σιγά - σιγά   στην εξωσωματική.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας , αλλά ίσως δεν διευυκρινησα και γω κάποια πράγματα σωστά. Συγνώμη αν σας κουράζω  γιατί  θα ξαναθέτω το ίδιο ερώτημα με τα εξής περαιτέρω διευκρινιστικά στοιχεία. Η έκτοπη κύηση μου παρουσιάστηκε στη δεξιά σάλπιγγα η οποία στη σαλπιγγογραφία ήταν βατή αμέσως με την έγχυση του σκαιγραφικού. Στην αριστερή σάλπιγγα όπου και κει έφτασε λίγη ποσότηα σκιαγραφικού απλά ύστερα από 2-3 εγχύσεις και αυτή θεωρήθηκε βατή αφου περασε το σκιαγραφικό απ όσο μου είπαν. Επίσης ο ακτινολόγος που μου έκανε την εξέταση μου είπε πως λογικά έκανε σπασμό η σάλπιγγα γιατί δεν ειμουνα και πολύ χαλαρή και πως αν πχ την  ξαναέκανα μετά από ένα μήνα θα ήταν εντάξυ. Επίσης θα θελα να ρωτήσω το πόρισμα δείχνει καποιο πρόβλημα εφόσον το σκιαγραφικό έφτασε στο κωδωνικό στόμιο? γινεται να κάνει σπασμό η σάλπιγγα και να δείξει κάτι τέτοιο?   θα ήταν υπερβολή αν ξαναέκανα άλλη μια σαλπιγγογραφία ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο? έχει περάσει 1.5 χρόνος απο την σαλπιγγογραφία που έκανα. Απλά αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να μην έμπαινα στη διαδικασία της εξωσωματικής, διαφορετικα θα κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και επειδή διαβάζω τακτικά τις απαντήσεις σας σε πολλά θέματα έχω εμπιστοσύνη στην άποψη σας.


    Κύριε Ζησόπουλε αποφάσισα να σας γράψω γιατί εκτιμώ πολύ τη δικήσας γνώμη και διότι προέκυψε ένα καινούριο στοιχείο στην αναζήτηση τυχόν προβλημάτων στη σύλληψη. Ο σύζυγος μου είχε κάνει πριν 2 χρόνια ένα σπερμοδιάγραμμα πριν καν αρχίσουμε προσπάθεις για παιδάκι και τότε ήταν πάρα πολύ καλό.
    Σήμερα σκέφτηκε να ξαναελέγξει το σπέρμα (ουσιαστικά 6 τους τελευταίους 6 μήνες προσπαθούμε) και τα αποτελέσματα είναι τα εξής
    όγκος 2,7(ml)
    συγκεντρωση 20 (ml/ml)
    κινητικότητα ταχέα προσ τα εμπρος 10%
    βραδέα 20%
    νωθρά 10%
    ακίνητα 60%
    μορφολογία - φυσιολογικές μορφές 20 (φτ >40%)
    και στο τέλος κάτι που δεν κατάλαβα
    density gradient result 35χ10 (στην έκτη) ml Mot =90%
    Ποια η γνώμη σας? κατάλαβαινω  πως υπάρχει χαμηλή κινητικότητα . Η μορφολογία σε τι επηρεάζει? ότι το 20 % που είναι φυσιολογικά αυτά είναι μόνο ικανά για γονιμοποίηση?
    Τι λύσεις θα προτείνατε ?
    Σας υπερευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή   Φίλη!
    Λυσεις  για το θεμα της   ασθενοσπερμάις,  δεν ειναι δυνατόν  να προταθουν  απ΄εδώ,  μια  και  προϋποθετουν   στοιχειωδη  ανδρολογική εξεταση.. 
    Ενα  μονον   μπορουμε  να πουμε:  Ανδρολογικά  προβλήματα απαιτουν  περισσότερο  χρόνο   για την αποτιμηση  του αποτελεσματος  της  όπιοιας  θεραπειας προταθεί..
    Ο  ελάχιστος  χρονος  βελτιωσης   ενος προβληαμτος   δεν  μπορεί να ειναι  λιγοτερο  από  3 μήνες..Συνηθως  ο χρονος  αυτός ειναι  ωστοσο  υπερδιπλασιος  ή και  περισσότυερος,  μια  και καποιες  θεραπειες  μπορει  να αλλξουν στην πορεια,   κι εγγυηση για  αποτελεσμα,  δεν υπαρχει...
    Αυτό συμβαινει,  επειδή   οι  διαφορες θεραπειες -  ακομη  κι  εκεινη   της  εγχειρησεως  μιας  κιρσοκηλης (αν  φυσικά  υπαρχει) -    ειναι...εμπειρικές....
    Αυτό  θα  πει:  Δεν  υπάρχουν  τεκμηριωμενα  αποτελεσματα,  που  να συνοψίζονται  έστω  σε ποσοστά  επιτυχίας ..!   Ακουγεται...απιθανο,  αλλά   ατυχώς ειναι  έτσι.  
    Βεβαια,  το συγκεριμένο  σπερμοδιάγραμμα,  δεν ειναι   ειναι  και  κατ΄αναγκη   άγονο.. Μια εξεταση   που θα  μπροουσε  να  το εκτιμησει -  έστω  με  καποια  καλη   προσέγγισση -   θα ήταν  ενα   Sims-Huhner-Test   στην  πιθανή  γονιμη μερα,  καπου 8-20  ωρες μετα απο σχεσεις...
    Πρόκειτια για πολυ απλη εξεταση,  που δεν κατάλαβα,  γιατί στην χωρα  αυτή  εχει δυσκολιες να γινει..

    Αν επιβιωνουν  αρκετα κινητά  σπερματοζωαρια  στην  τραχηλική βλεννα, τοτε ειναι πολυ πιθανό  ότι  το σπερμα  ειναι  και στην παρουσα κατάσταση   γόνιμο...Εξ  άλλου , το πιθανοτερο   είναι,  ότι  μαλλον,  με   αυτό το αποτελεσμα  επηλθε  και  πρωτη  συλληψη! 
    Εν πασει περιπτωσει,  θα  δειτε ακομη  τι  θα πει   κι ενας ανδρολογος  κι αναλογα  θα  πορευθειτε..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
     
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.