user_mobilelogo
Dimi2018 , Μαμα3 και 249 επισκέπτες
  1. Evgenidou
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
Καλησπέρα γιατρέ,
σας ξαναγράφω γιατί έχω κάποια ευχάριστα. Ο επιμένων νικά! Συνέχισα τις εξετάσεις όπως μου είπε ο γιατρός και όπως έχω μάθει από το site σας. Με το τεστ ωορρηξίας πέτυχα την ωορρηξία μου την 19η μέρα του κύκλου οπότε και πήγα στο γιατρό ο οποίος βρήκε ένα ωάριο 21Χ22 και ενδομήτριο 9! Μου συνέστησε να έρθω σε επαφή, απλά εγώ τώρα έχω οδοντιατρικές εργασίες και παίρνω και κλαρισίντ γιατί είμαι κρυωμένη.
Πάντως έχω χαρεί πολύ γιατί ο γιατρός μου είπε ότι με αυτά τα δεδομένα δεν δείχνω να χρειάζομαι εκλυτικά σε αυτή τη φάση.
Μπορείτε μόνο να μου εξηγήσετε αν έχετε την καλοσύνη τις εξετάσεις μου της 3της μέρας; Ο γιατρός μου είπε ότι είναι πολύπλοκο...
οιστραδιόλη 17
προλακτίνη 10
fsh 3,2
lh 2.
το κλάσμα lh/fsh δείχνει πολυκυστικές; Σας παρακαλώ πείτε μου για να ξέρω.
Επίσης, θα παρακολουθήσω και τη θερμοκρασία μου για να δούμε αν ήταν καλή η ωορρηξία. Αλλά επειδή την προηγούμενη φορά η προγεστερόνη ήταν 9 αυτό σημαίνει ότι η΄ταν χαμηλή; Έχω διαβάσει ότι παρόλο που είναι στα φυσιολογικά όρια, για να συλλάβεις πρέπει να είναι υψηλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Εν ταξει,  θα δουμε  και  τι γινεται στην πορεία  του  θερμοδιαγραμματος  και βεβαια, αν  η  ωοθυλακιορρηξία ήταν καλη  ή   όχι,  θα κριθει πρωτιστως από την διαρκεια της  υπερθερμιικής  φασης  και κατά δεύτερο  λόγο  από  την  τιμή μίας μοναδικής  μετρησης  προγεστερόνης...Εξυπακουεται,  ότι όταν  αυτή ειναι προς  τα ανω  φυσιολογικά  όρια,  μπορει  η  ωοθυλακιορρηξία  να ειναι  πιο εγγυημενη.

Η διαγνωση του PCOS  δεν στηριζεται  μονον στη σχέση  FSH/LH .  αλλέ  σέ ενα μεγαλυτερο συνολο συμπτωμάτων, στο ο ποιο  προεχει  η μικροτερη  ή  ή μεγαλυτερη δαιταραχή  του ρυθμου του   κυκλου..
Αν δηλαδη  ο κυκλος ειναι πολυ σταθερός και  η υπερθερμική φαση  καλής διαρκειας, δεν υπάρχει περίπτωση:  Η γυναικα  συλλαμβάνει, αν βεβαια  κι όλα τ΄ αλλα - μεταξύ των  όλων, ειναι  και   ούζυγος - ειναι  εν  ταξει..  
Τότε ειναι  και άδικο,  να της βαλουμε  μια  στάμπα  του  PCOS  , με  βαση μονον μία  σχεση  FSH/LH..

Στο σχετικό  ερώτημα σου :  Η διαταραχή της  σχεσης  αυτής  από  μονη της, χωρίς διαταραχή  κυκλου, συνηγορει  ότι υπαρχιε μία  ταση  για  διαταρχή τυπου  PCOS... Αν ο κυκλος εχει  συχνες καθυστερησεις  κι αν η γυναικα ειναι υπερβαρη - για να  πουμε τα βασικά --  δεν χρειάζεται  καν ησεξεταση της εχεσης αυτής για να μιλησουμε  για  PCOS.. Φαινεται δια γυμνου οφθαλμού.
Φιλικά..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.