user_mobilelogo
Κοφινάκος Παναγιώτης και 220 επισκέπτες
  1. Evgenidou
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010
Καλησπέρα γιατρέ,

οι τελευταίες δικές μου εξετάσεις δεν ήταν κακές. Η προγεστερόνη μία βδομάδα μετά την ωορρηξία ήταν 8,5 και ο γιατρός είπε ότι είναι ανεκτή.
Δυστυχώς όμως στο μεταξύ κάναμε κι ένα σπερμοδιάγραμμα και σας παραθέτω γα αποτελέματα για την αξιολόγησή σας. Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι είναι μέτριο.
Ηλικία 36
Γλοιότης: Αυξημένη
Ρευστοποίηση: Ασθενής μετά 3h
Όγκος: 4,5ml
Πυοσφαίρια: >100 κ.ο.π.
κύττατα σπερματογενέσεως: 6-8 κ.ο.π.
Συγκολλήσεις: αρκετές
Ανώμαλες μορφές: 60% (45% κεφ, 30% αυχ, 25% ουρά)
αριθμός: 13.000.000 / ml
Κινητικότης
1η ώρα
κινητά: 60%
ακίνητα: 40%
3η ώρα
κινητά 55%
ακίνητα: 45%

1η ώρα
λίαν ζωηρώς κινούμενα: 0
ζωηρώς κινούμενα: 10%
μετρίως κινούμενα: 60%
ασθενώς κινούμενα: 30%

3η ώρα
λίαν ζωηρώς κινούμενα: 0
ζωηρώς κινούμενα: 5%
μετρίως κινούμενα: 60%
ασθενώς κινούμενα: 35%

Καλλιέργεια αερόβιος αναερόβιος: στείρα

Μας είπαν προφορικά ότι αν και η καλλιέργεια δεν έδειξε μικρόβιο τα πυοσφαίρια είναι πολλά και ότι έπρεπε να κάνουμε και μυκόπλασμα, χλαμύδια. Βέβαια, εμείς τους ειπαμε πλήρη καλλιέργεια. δεν ξέρω γιατί δεν περιλαμβάνονται. Και τώρα τι κάνουμε που δεν δείχνει μικρόβιο;

Πρέπει επίσης να σας ενημερώσω ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η λήψη του δείγματος δεν ήταν καιο οι καλύτερες (στις τουαλέτες, να χτυπάνε την πόρτα, αγχωμένα κλπ). Ο σύζυγός μου λέει ότι το κατάλαβε και εκείνη την ώρα ότι το δείγμα δεν ήταν καλό αυτή τη φορά. Παίζουν όντως ρόλο οι συνθήκες;

Θα ξαναπάμε την άλλη εβδομάδα σε κάποιο ιδιωτικό εργασ΄τηριο όπου μπορεί να γίνει με καλύτερες συνθήκες η λήψη και κατόπιν σε ουρολόγο. Αλλά μέχρι τότε περιμένω όπως πάντα με αγωνία την απάντησή σας.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Πρόκειται για   Ολιγοασθενοσπερμία  σοβαρού  βαθμού.
Το  αυξημενο  pH ,  τα  πολλά  πυοσφαίρια και   η τοσο μεγαλη  παράταση  ρευστοποίησης, συνηγορούν  για  καποια  φλεγμονή. 
Οι εξωτερικές επιδρασεις  που   περιγραφεις  κατά την  συλλογη  του σπέρματος,  όσο επιβαρυντικές  και  να ήταν για την διαδικασια της εκσπερμάτισης,  δεν  μπορεί   να επηρέασαν τις παραπανω παραμέτρους.. Υπάρχει  προλημα δυσχερειας  συλληψης..
Ο  συζυγος πρέπει να  εξεταστει   απο  ουρολογο   και  να  παρει  την κατάλληλη θεραπεια.
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ γιατρέ για την άμεση απάντησή σας. Να κάνω 3 ερωτήσεις ακόμα;
1. Μπορεί η φλεγμονή να επηρεάζει και την ποιότητα του σπέρματος και μετά  την αντιβίωση να βελτιωθεί το σπερμοδιάγραμμα;
2. Άφού δεν έδειξε μικρόβιο η καλλιέργεια, τι άλλο πρέπει να κάνουμε (εκτός από χλαμύδια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα)
3. Δεδομένου ότι εγώ το 2005 είχα διαγνωστεί με HPV (στην κολποσκόπηση και όχι στο τεστ-παπ, και στην εξέταση DNA φαινόταν σε πολύ μικρή ποσότητα), υπάρχει περίπτωση να έχει και ο σύζυγος HPV που να επηρεάζει την παρούσα κατάσταση; Τότε είχε πάει σε ανδρολόγο και δεν είχε διαγνωστεί τίποτα εξωτερικά .

Ευχαριστώ πάρα πολύ
  1. Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Το  πιο  πιθανό ειναι, ότι η φλεγμονή επηρεάζει την  ποιότητα σπερματος  και  ισως μετα  από την θεραπεια  που θα ορίσουν  οι   ειδικοι  (ανδρολογος),  βελτιωθει..
Επισης,  ο ανδρολογος θα κρινει αν χρειαστουν άλλες μικροβιολογικές εξετάσεις,  ή αν  με βαση την εμπειρία,  μπορει να  χορηγηθει αγωγή  καί χωρίς αυτές..
Η προσβολή απο  HPV  δεν  προξενεί  προβληματα   Ολιγοασθενοσπερμίας..
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.