user_mobilelogo
Katarina και 241 επισκέπτες
  1. tinaki
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
Κ. Ζησόπουλε καλησπέρα σας!

Προσπαθούμε με τον άντρα μου από τον Σεπτέμβριο 2003 για παιδί (είμαι 25 ετών κι εκείνος 27).  Στους τρείς τελευταίους κύκλους μου (ο τρίτος είναι σε εξέλιξη) έπαιρνα καθημερινά τη βασική θερμοκρασία.  Μπορείτε να δείτε τους δύο πρώτους στη σελίδα http://www.fertilityfriend.com/home/4aa59.  (Αλήθεια 1-2 προωρρηκτικές θερμοκρασίες πάνω από το "όριο", μπορεί να αποτελούν πρόβλημα;)

Ο άντρας μου έκανε πρόσφατα σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε: αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml: 91.000.000 (συνολικός αριθμός: 182.000.000), ταχέως πρόσθια κινούμενα (σε 60'): 19%, αργά πρόσθια κινούμενα (σε 60'): 25%, σπερματοζωάρια με πρόσθια κίνηση σε καλλιεργητικό υλικό: βιωσιμότητα 85% αρχικά και 2% στις 17 ώρες.

Παράλληλα έκανε υπέρηχο doppler για κιρσοκήλη και δεν έχει πρόβλημα.  Αυτή η διαταραχή της κινητικότητας που μπορεί να οφείλεται;

Να σημειώσω επίσης πως από την πλευρά μου έχω "ταλαιπωρηθεί" με δύο θέματα: τις πολυκυστικές ωοθήκες και τις διαταραχές του θυρεοειδούς.  Με το θέμα των πολυκυστικών είχα επισκεφθεί πριν χρόνια μια γιατρό, η οποία με τρομοκράτησε και μου είχε συστήσει τότε, συν τοις άλλοις, μαγνητική τομογραφία για πιθανό αδένωμα στην υπόφυση - και ειδικά σε κλινική στην οποία τυγχάνει μέτοχος.  Ξεκίνησα τότε με δική της προτροπή αντισυλληπτικά (Gynofen).

Κατόπιν με τρεις επόμενες διαγνώσεις διαφορετικών γυναικολόγων και μια σειρά από εξετάσεις (ορμονικές και υπερήχους) ηρέμησα πως δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα και πως όλα είναι εντάξει.  Παρόλα αυτά συνέχισα τα χάπια για λόγους αντισύλληψης (Harmonette και όχι Gynofen, τα οποία μου είπαν να αποφεύγω οι τελευταίοι γιατροί) έως τον Σεπτέμβριο 2003.  Το αναφέρω διότι μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών είχα κάποιες αποκλίσεις στους κύκλους μου σε σύγκριση με το διάστημα προ αντισυλληπτικών (διάρκειες κύκλων από 23/9: 38, 32, 43, 33, 40, 35, 37).

Τώρα όσον αφορά στο θέμα του θυρεοειδή, έχω φυσιολογικές τιμές Τ3, Τ4, TSH, υπάρχουν όμως αυξημένα αντιθυρεοσφαιρινικά αυτοαντισώματα και αντιμικροσωμιακά αυτοαντισώματα θυρεοειδούς (αντι-τρο).  Επίσης έχω δύο όζους στον αδένα μεγέθους 1 εκ. περίπου ο καθένας.  Το θέμα αυτό με προτροπή του ενδοκρινολόγου το έχουμε αφήσει έτσι, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, ώστε να δούμε την εξέλιξη στο χρόνο.

Συγνώμη που σας κουράζω, όμως θέλω να σας δώσω ολοκληρωμένη εικόνα (όσο γίνεται με αυτού του είδους την επικοινωνία).

Αυτό που θα σας παρακαλούσα, είναι να μου πείτε τη γνώμη σας και αν θεωρείτε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα καθυστερήσει κι άλλο τη σύλληψη.  Το θέμα του συζύγου υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί;  Θα καταφέρουμε εύκολα σύλληψη ή θα πρέπει να είμαστε "με το ρολόι" για να επιτύχουμε συγχρονισμό ωορρηξίας και επαφής;  Δηλ. με τα δεδομένα αυτά επιτυγχάνεται σύλληψη με επαφή πχ 2 ημέρες πριν την ωορρηξία;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ,

Τίνα

ΥΣ: Το θέμα των πολυκυστικών ωοθηκών πότε θα ελεγχθεί επιτέλους και θα σταματήσει ο εκφοβισμός των γυναικών που δεν έχουν τελικά πρόβλημα;  Ποιά είναι η γνώμη σας;
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Τίνα,  η βασική θερμοκρασία  στους  2  κυκλους είναι  απολυτως  φυσιολογική. Επομένως  από εδώ  δεν  βλέπω  καποιο εμπόδιο.  Βέβαια,  υπάρχει το πρόβλημα της ασταθούς   ωοθυλακιορρηξίας, αλλά  δεν μου φαίνεται  σημαντικό. Είναι κάτι  που  θα λύσει  ο  γιατρός σου ''καθηλώνοντας ''   φαρμακευτικά συγκεκριμένους κυκλους. 


Μία  ιδέα  για την πρόγνωση της περίπτωσης σας , θα ήταν  ένα Sims- Huhner -test   8-20  ώρες μετά απο σχέσεις,  κοντά  στην  ωοθυλακιορρηξία, σ΄ έναν κύκλο με  ''καθήλωση'' της   ωοθυλακιορηξίας. Αν  η δοκιμασία είναι  θετική,  τοτε  η σύλληψη  είναι θέμα λίγου  χρόνου και  ο σύντροφος - παρά το πόρισμα -  δεν χρειάζεται  αγωγή.  Αν  όχι, δεν θα επιχειρούσα για την ώρα  καθήλωση της   ωοθυλακιορρηξίας και σε άλλους κυκλους, επειδή   η διαταραχή της κινητικότητας του σπέρματος θα πρέπει  να βελτιωθεί και αυτό  μπορεί   να  πάρει  κάποιο χρόνο.

Για την   αντιμετώπιση της διαταραχής της κινητικότητας  των σπερματοζωαρίων,  απ'  αυτή την θέση  μονον  μία  γνώμη  μπορώ να σας δώσω.

Κατά'  αρχήν , αν ο σύντροφος  καπνίζει, να κόψει  το τσιγάρο. Είναι αποτελεσματικότερο μέτρο, από κάθε άλλη θεραπεία.

Κατα τα άλλα, παρατήστε τα   για την ώρα όλα και πηγαίνετε να κάνετε  πρώτα ένα καλό καλοκαιράκι. Παρόμοιες  διαταραχές  ξεπερνιούνται  αρκετές  φορές μονες τους.  Εξ  άλλου  κάθε  παθολογικό  σπερμοδιάγραμμα, πρέπει να επιβεβαιωθεί με ένα  δεύτερο, μετά  παρέλευση  τουλάχιστον 3 μηνών.

Αν και  τότε  η διαταραχή επιμένει, τότε  θα δεί  κανείς  τι δυνατότηες υπάρχουν. Μην ξεχνάτε, είστε πολυ νέοι  κι έχετε  την δυνατότητα ν΄ αποφύγετε  τις  όποιες  βεβιασμένες ενέργειες.

Με  φιλικούς  χαιρετισμούς

Π.Ζ.
  1. Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα σας,

Συγχωρέστε με που επανέρχομαι όμως θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν αποτελεί πρόβλημα ή ένδειξη προβλήματος η αστάθεια της ωορρηξίας, ή αν προτείνετε την καθήλωσή της για να συμπέσει χρονικά με την επαφή.

Και κάτι ακόμα: αν υποθέσουμε πως σε ένα τρίμηνο περίπου έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, τότε η κατάσταση θεραπεύεται φαρμακευτικά ή μετά σαν μόνη λύση είναι οι τεχνητές μέθοδοι;

Σημ: Ο σύζυγός μου δεν καπνίζει και κάνει υγιεινή ζωή.
Σας ευχαριστώ!
  1. Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Τινα!

Η αστάθεια   ωοθυλακιορρηξίας  από  μονη της, δεν αποτετελεί βέβαια  πρόβλημα. Ο συνδυασμός  ωστόσο  με καποιες  αδυναμίες  στο χρονο επιβίωσης  των σπερματοζωαρίων,  μπορεί  να προξενήσει δυσχέρειες.  Επειδή συχνα  συμβαίνει, παρα το  παθολογικό  σπερμοδιάγραμμα, τα σπερματοζωρια στα  υγρα του τραχηλου της  μήτρας να επιβιώνουν περισσότερο,  απ΄ ότι σε  συνθηκες εργαστηρίου, τότε υπαρχει η καλή προοπτική να επέλθει σύλληψη  με σωστό συντονισμό. Αν   όμως  και  με  αυτόν  τον συντονισμό το Sims-test είναι  αρνητικό,  τότε  η βλαβη του σπέρματος είναι ακόμη σημαντική  και θα  προσπαθούσα πρώτα  να την αποκατασταστήσω,  με τα οποια μέσα  είναι διαθέσιμα και ενδεδειγμένα.  Η  συνεχόμενη  προσπαθεια  καθήλωσης   ωοθυλακιορρηξίας,  χωρίς  σοβαρή  προοπτική σύλληψης, δεν είναι  ότι το καλλίτερο, επειδή διενεργείται με εκλυτικά της   ωοθυλακιορρηξίας.

Αν  το Sims  test βγεί  ικανοποιητικό,  τοτε θα  δοκίμαζα  την τύχη  μου για περισσότερους  από 3  κυκλους, ( που σαν αριθμός  ίσως δεν  επαρκούν  να  καλυψουν  στατιστικά  τις πιθανοτητες. ),  οπωσδήποτε   για τουάχιστον 6.

Τελος  παντων, αυτά είναι διαδικαστικά  καί  από περίπτωση σε περίπτωση διαφοροποιούνται..   Για την ώρα σταματήστε τα όλα και ξαναδεστε το πρόβλημα  μετα από  καποια αναπαυλα. Πιστεψέ με,  βοηθάει.

Με  φλικούς  χαιρετισμούς

Π.Ζ.
  1. Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.