user_mobilelogo
  1. pap1985
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010
Γιατρέ καλό μεσημέρι, θα ήθελα την άποψη σας για ενα θεματάκι που προέκυψε τελευταία.
Είμαι 25 χρονών και έπειτα από συνεχόμενες μυκητιάσεις (2-4 φορές το χρόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια) μου πρότεινε η μικροβιολόγος να κάνω και μια πιο εξειδικευμένη εξέταση για χλαμύδια-μυκόπλασμα-ουρεόπλασμα.
Πράγματι, την προηγούμενη τετάρτη πήρα τα αποτελέσματα και έχουν ως εξής:

ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ:
Πυοσφαίρια: 2-4 κ.ο.π.
Ερυθρά: Όχι
Επιθήλια: Πολλά
Μύκητες: Ναι
Τριχομονάδες: Όχι
Neisser: Όχι
Clue Cells: Όχι
Μικροοργανισμοί: Πολλοί

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ:
Αερόβια Καλλιέργεια: Αναπτύχθηκαν αρκετές αποικίες μυκήτων του γένους Candida
Αναερόβια Καλλιέργεια: ΑΡΝΗΤΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Mycoplasma hominis: Αρνητική
Ureoplasma urealyticum: Θετική 10(εις την 4) cfu/ml
Chlamydia trachomatis: Θετική

Ο γιατρός μου μου συνέστησε Zidonil (6 εγώ και 1 ο σύντροφος) για τους μύκητες και κολπική κρέμα Daktarin. Επίσης, αντιβίωση Vibramicin αν δεν κάνω λάθος το όνομα (12 ημέρες εγω και 8 ο σύντροφος) και επόμενη επανεξέταση 20 ημερες μετά την θεραπεία.
Τα ερώτηματα μου είναι τα εξής:
1. Είναι επικίνδυνα τα χλαμύδια και το ουρεόπλασμα σε περίπτωση εγκυμοσύνης?
2. Θα υπάρξει πιθανό πρόβλημα υπογονιμότητας καθώς διάφορα αρθρα το αναφέρουν?
3. Αν θεραπευτούμε και εγώ και ο σύντροφος που το πιο πιθανό είναι να έχει και αυτός τα ίδια μικρόβια, υπάρχει περίπτωση να ξανά εμφανιστούν αν δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό και εφόσον φυσικά δεν τεθεί θέμα απιστίας????
Έχω ανησυχήσει αρκετά καθώς είμαι και σε μία ηλικία που σκέφτομαι για παιδί.
Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η αγωγή είναι η ενδεδειγμένη και συνήθως δεν υποτροπιάζει η μόλυνση.
Θα προτιμούσα να αντιμετωπίσεις πρώτα τα χλαμύδια και το ουρεόπλασμα και μετά να ξεκινήσεις την αγωγή για τους μύκητες.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καλό είναι να μην έχεις επαφές και για κάποια εβδομάδα μετά από το τέλος της, να χρησιμοποιείς προφυλακτικό.
Δε νομίζω να έχεις κάποια συνέχεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ούτε φυσικά θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στη γονιμότητά σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα,

20 ημέρες περίπου μετά την θεραπεία που έκανα τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου, έκανα επανεξέταση και τελικά όλα είναι αρνητικά τώρα. Και το ουρεόπλασμα και τα χλαμύδια και οι μύκητες.

Το ερώτημα μου είναι αν θα πρέπει και ο σύντροφός μου να κάνει μία εξέταση να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει αυτός πλέον τίποτα από αυτά ούτως ώστε να αποφύγουμε πιθανή επαναμόλυνση.
Και κάτι ακόμα, θα πρέπει κάποια στιγμή αργότερα να την επαναλάβω την συγκεκριμένη καλλιέργεια ή δεν υπάρχει περίπτωση επανεμφάνισης?

Ευχαριστώ πολύ.
  1. Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Συνήθως, δε χρειάζεται επανάληψη της καλλιέργειας.
Για τον σύζυγο, ας πάρει τη γνώμη ενός ουρολόγου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας, θα ήθελα και γω να κάνω μια ερώστηση σχετικά με το ουρεόπλασμα. Πήγα πρόσφατα στο γυναικολόγο για εξέταση ρουτίνας, χωρίς να έχω συμπτώματα ή ενοχλήσεις. Έκανα πλήρη καλλιέργια και βγήκαν όλα αρνητικά εκτός από το ουρεόπλασμα. Ο γιατρός, μου έγραψε αντιβίωση, Vibramycin σε συνδιασμό με Zinfect, αλλά μου έγραψε και μια κολπική κρέμα, Vagiclin 2 φορές τη μέρα για 14 μέρες, όσο δηλαδή θα πέρνω τα χάπια. Απ’ότι έψαξα, η συγκεκριμένη κρέμα στοχεύει γενικά σε διάφορα βακτήρια και όχι ειδικά σε βακτήρια της οικογένειας ουρεοπλάσματος. Έχω ενδοιασμούς για τη κρέμα γιατί έχω 5 χρόνια να πάρω οποιοδήποτε γυναικολογικό φάρμακο και θεωρώ λογικό να έχω μια ποικιλόμορφη χλωρίδα. Φοβάμαι ότι με τη κρέμα θα διαταραχθεί η χλωρίδα και πιθανότατα να πάθω μυκητιάσεις, καντιντίαση ή κάτι άλλο. Τι θα μου προτείναμε, για τη θεραπεία? Εγώ τείνω στο να πάρω μόνο τα χάπια.
  1. Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας, θα ήθελα και γω να κάνω μια ερώστηση σχετικά με το ουρεόπλασμα. Πήγα πρόσφατα στο γυναικολόγο για εξέταση ρουτίνας, χωρίς να έχω συμπτώματα ή ενοχλήσεις. Έκανα πλήρη καλλιέργια και βγήκαν όλα αρνητικά εκτός από το ουρεόπλασμα. Ο γιατρός, μου έγραψε αντιβίωση, Vibramycin σε συνδιασμό με Zinfect, αλλά μου έγραψε και μια κολπική κρέμα, Vagiclin 2 φορές τη μέρα για 14 μέρες, όσο δηλαδή θα πέρνω τα χάπια. Απ’ότι έψαξα, η συγκεκριμένη κρέμα στοχεύει γενικά σε διάφορα βακτήρια και όχι ειδικά σε βακτήρια της οικογένειας ουρεοπλάσματος. Έχω ενδοιασμούς για τη κρέμα γιατί έχω 5 χρόνια να πάρω οποιοδήποτε γυναικολογικό φάρμακο και θεωρώ λογικό να έχω μια ποικιλόμορφη χλωρίδα. Φοβάμαι ότι με τη κρέμα θα διαταραχθεί η χλωρίδα και πιθανότατα να πάθω μυκητιάσεις, καντιντίαση ή κάτι άλλο. Τι θα μου προτείναμε, για τη θεραπεία? Εγώ τείνω στο να πάρω μόνο τα χάπια.
  1. Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Ο ρόλος μας στο παρόν Φόρουμ δεν είναι να αλλάζουμε, εξ αποστάσεως, οδηγίες συναδέλφων.
Σε κάθε περίπτωση, η ενδοκολπική κρέμα δε θα σε βλάψει ούτε θα διαταράξει τη χλωρίδα σου.
Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον συνάδελφο που σε είδε, για τους όποιους ενδοιασμούς έχεις.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.