default_mobilelogo
    1. Anastas
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010
    Κυριε Ζησοπουλε καλημερα,
    προσπαθούμε για παιδάκι εδώ κ 1 χρονο. Ειμαι 37 ετών-1,70-65 κιλά. Όσον αφορά τις εξετάσεις:
    Φυσιολογικό σπερμοδιαγραμμα, Τεστ παπ οκ, χωρίς κάποιο ιστορικό αποβολων - εκτρώσεων δικό μου (η μητέρα μου είχε απλά μια αποβολή),καθόλου φάρμακα, τους τελευταίους 2 μήνες ελεγχος ωορηξίας με υπέρηχο (και τεστ ωορηξίας), κύκλος 26-31 ημέρες, περίοδος μετά την ωορηξία περίπου 11-14 ημέρες. Δεν εχω κάνει σαλπιγγογραφία γιατί ο γιατρός μου θεωρεί πως ακόμη δεν συντρέχει λόγος, εφόσον δεν εχω ιστορικό σχετικό (η οποία θα γίνει τον επόμενο μήνα μάλλον). Φυσικά εχω αγχωθεί πάρα πάρα πολύ γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, και η ηλικία μου ειναι οριακή. Μου εδωσε κάποιες εξετάσεις αυτό το μήνα και μου ειπε σχετικά είναι καλές αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας:

    3η μέρα:
    FSH : 4,6 (Φ.Τ: 2-12,5)
    LH:   4,2 (ΦΤ: 1-12)
    E2:   41 (ΦΤ:10-160)
    PRL:  9,6 (ΦΤ: <27)
    Προγεστερόνη: 1,8 (ΦΤ: 0,5-4,5)
    TSH:  0,95 (ΦΤ: 0,35-4,94)
    FT3:  2,86 (ΦΤ: 1,71-3,71)
    FT4: 1,01 (ΦΤ: 0,7-1,48)
    Anti-tg: 1,66 (ΦΤ: 0-4,11)
    Anti-TPO: 0,94  (ΦΤ: 0-5,4)

    Επειδή έλειπα στο ενδιάμεσο, ο υπέρηχος τη 12η μέρα έδειξε οτι ωορηξία θα γίνει την 14η κ ενώ την 18η είχε ολοκληρωθεί. Μου την προσδιόρισε λοιπόν μεταξύ 14ης -17ης μέρας, οπότε έκανα μέτρηση προγεστερόνης
    22η μέρα, ίσως 5η-8η μέρα μετά την ωορηξία:  58 (ΦΤ: 10-86)
    24η μέρα, 7η-10η μετά:                                  53,4

    Σήμερα είμαι στην 27η μέρα - δεν εχω ακόμη αδιαθετήσει, το οποίο μάλλον θα γίνει εφόσον η προγεστερόνη άρχισε να πέφτει (δική μου υπόθεση, όχι του γιατρού).
    Το γιατρό μου τον εμπιστεύομαι, αλλά βλέπω πως δεν ανησυχεί καθόλου και είναι παρά πολύ ήρεμος και καθησυχαστικός σε σημείο που αρχίζω και αμφιβάλλω.
    Πραγματικά θα ήθελα και την άποψή σας, τόσο για τις εξετάσεις όσο και για το τι προτείνεται.
    Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά ήθελα να είμαι όσο περισσότερο αναλυτική μπορούσα.
    Σας ευχαριστώ
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητπ Φίλη!
    Οι εξετασεις ειναι εν ταξει ...
    Μετα  ενα χρόνο, στην  ηλκια  των  37,  ήλθε και  η  ωρα της  σαλπιγγογραφίας...(αν δεν εμεινες στον τρεχοντα κυκλο εγκυος)
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.

    Οντως εχετε δικαιο, αδιαθέτησα χθες οποτε πρεπει να τσεκάρω και αυτο το κομμάτι, που έμεινε.
    Να ειστε καλά!
    1. Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation

    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.