default_mobilelogo
    1. Kyriak
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
    Καλησπέρα γιατρέ,

    θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης, έπειτα από διάγνωση παλίνδρομης κύησης το Σεπτέμβριο, όπως σας έχω ήδη γράψει σε άλλα ερωτήματα που έχω θέσει. Τώρα τηρώ κάθε μήνα το θερμοδιάγραμμα και μπαίνω στο μήνα που θα ξεκινήσω νέες προσπάθειες (ο τελευταίος κύκλος μου ήταν 32 μέρες με πιθανή μέρα ωορρηξίας την 18η προς 19η μέρα -σύμφωνα με την απάντησή σας στο σχετικό ερώτημα μου).

    Το αποτέλεσμα της ιστολογικής αναφέρει:

    "περιλαμβάνονται άφθονα ενδομητρικά τεμάχια τα οποία εμφανίζουν χαρακτήρες ανώμαλου εκκριτικού ενδομητρίου, εστιακά με έντονα φθαρτοειδή μεταπροπή του στρώματος, στο οποίο παρατηρούνται λίγα υπεραιμικά ή/και εν μέρει θρομβωμένα αγγεία και παρουσία κατά θέσεις αντίδρασης Arias Stella του επιθηλίου αδενίων. περιλαμβάνονται επίσης τεμάχια γνήσιου φθαρτού με περιοχές νέκρωσης, τεμάχια προερχόμενα από τη θέση εμφυτεύσεως με παρουσία στο στρώμα ενδιάμεσης τροφοβλάστης και άλλα προερχόμενα από το βασικό πέταλο με εναποθέσεις ινικής. μεταξύ των παραπάνω αναγνωρίζονται χοριονικές λάχνες, ποικίλου μεγέθους, περιβαλλόμενες από ένα ή δύο στίχους τροφοβλάστης με καθ' υπεροχήν πολική διευθέτησης αυτής και οιδηματώδες στρώμα στο οποίο αναγνωρίζονται πυρηνικά κατάτμητα και αγγεία εντός των οποίων διακρίνονται λίγα εμπύρηνα ερυθρά αιμοσφαίρια. σε σπάνιες λάχνες αναγνωρίζεται υπερπλασία της τροφοβλάστης με εστιακά εκφυλιστικές αλλοιώσεις αυτής."

    Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας αναφορικά με το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης. Επίσης, να σας αναφέρω ότι όσο η κύηση εξελισσόταν φυσιολογικά, είχα κάνει εξετάσεις για θρομβοφιλία και ήταν όλες καλές. Μετά όμως από 2 βδομάδες περίπου διαπιστώσαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κάνοντας τον πρώτο υπέρηχο και σε συνδυασμό με τη β-χοριακή που είχε αρχίσει να αυξάνεται με αργούς ρυθμούς.

    Ο γιατρός μου έγραψε να κάνω εξετάσεις για τον θυρεοειδή αδένα, τις οποίες έκανα και βγήκαν καλές. Έκανα και υπέρηχο και το αποτέλεσμα ήταν ότι έχω έναν συμπαγή όζο 6,6 χιλιοστά στο πρόσθιο μέσο του δεξιού λοβού. Πρέπει να ανησυχώ γι' αυτό, σε συνδυασμό με το ότι θέλω να ξεκινήσω νέες προσπάθειες;

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

    Με εκτίμηση,
    ΔΚ
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Λιγο- -πολυ για  συνηθισμενα  ευρηματα  παλινδρομου  κυήσεως προκειται... Από την εξεταση δεν  προκυπτει  με κανενα   τροπο η αιτία της  παλινδρομησης,  που βεβαια   ειναι  και το συνηθεστερο..
    Η  αιτολογια  των αποβολων   στο  α΄ τριμηνο ειναι  εξ άλλου   τοσο  πολυσχιδής,  ωστε  περιπου ποτέ  δεν διασπιτωνεται   η ακριβής   αιτία  της.
    Η ιστολογική περιγραφή,  που σε  μη ιατρούς δημιουργεί  συνειρμούς για  θρομβωσεις  κτλ. , στην πραγματικοτητα απεικονιζει   συνηθισμένα  ευρήματα  εγκυμοσύνης  που εδω  και  αρκετες μερες  ειναι  σε  διαδικασία  αποδομής και  αποβολής..  
    Για το θέμα του ευρηματος στον θυρεοειδή:  Δεν  θ' ανησυχησεις.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για άλλη μια φορά για την άμεση ανταπόκρισή σας και για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτετε!

    Με εκτίμηση,
    ΔΚ
    1. Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation

    Π.Ζ/
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπέρα γιατρέ και Χρόνια Πολλά με Υγεία!

    Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σε κάτι. Όπως σας έχω ήδη γράψει έχουν περάσει 4 μήνες μετά την θεραπευτική επέμβαση λόγω διάγνωσης παλίνδρομης κύησης. Η περίοδός μου έχει κάνει πια 3 κύκλους και έχει σταθεροποιηθεί στις 32 μέρες, όπως ήταν και πριν μείνω έγκυος. Με το θερμοδιάγραμμα έχω εντοπίσει με τη δική σας βοήθεια τις πιο γόνιμες μέρες και την πιθανή μέρα ωορρηξίας. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο εξής:

    Επικοινωνήσα με το γιατρό μου και μου πρότεινε να κάνω εξετάσεις για την θρομβοφιλία. Όσο ήμουν ακόμη έγκυος είχα κάνει τις εξής εξετάσεις, οι οποίες ήταν όλες μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα:
    PrS, PrC, AT III, APTT.
    Το σκεπτικό του είναι να κάνω και κάποιες επιπλέον από το πακέτο εξετάσεων περί της θρομβοφιλίας, πριν ξεκινήσω τις νέες προσπάθειες, με χρόνο αναμονής για νέες επαφές μέχρι τον Φεβρουάριο (δηλαδή να περιμένω άλλον έναν κύκλο). Θεωρεί ότι ίσως είναι νωρίς στους 4 μήνες να ξεκινήσω τις νέες προσπάθειες και θα ήθελε να δει με περισσότερη λεπτομέρεια το θέμα της θρομβοφιλίας. Έτσι, θα έχω κλείσει ένα συνολικό διάστημα 6 μηνών από όταν έγινε η επέμβαση λόγω της παλίνδρομης κύησης.

    Εγώ και ο σύζυγος μου έχουμε ξεκινήσει να ανυπομονούμε για νέες προσπάθειες και περιμέναμε ότι σε αυτόν τον κυκλο θα ήμουν σε θέση να ξεκινήσουμε. Σε 5 μέρες ξεκινάνε οι γόνιμες μέρες μου και έχω προβληματιστεί αν θα πρέπει να αφήσω άλλον έναν μήνα να περάσει ή αν θα ήταν "απαγορευτικό" να συμβεί από αυτόν τον μήνα με τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας σύλληψης υπάρχουν. Μετά από 3 κύκλους, συνδέεται ακόμα τόσο άμεσα ο κίνδυνος για νέα αποβολή;

    Ποιά είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω;

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και σας ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου.

    Με εκτίμηση,
    ΔΚ
    1. Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aγαπητή Φίλη!  Χρόνια  πολλά..
    Εν ταξει,  δεν θα   διαφωνησουμε  τωρα  '΄΄ενα  μηνα  πάνω - ενα μήνα  κάτω΄΄,  ούτε  βεβαια  για  καποια επι  πλεον εξέταση... Οπως  και   να  εχει,  ολ΄αυτά,  δεν θα  επηρεάσουν σε τιποτε  την πορεία μίας  επόμενης εγκυμοσύνης.... Δεν  πιστεύω  τοσο  ακαμπτα  στα τριμηνα  και στα  εξαμηνα...
    Ας κανεις  ωστόσο   και  κανενα χατηρι...
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την απάντησή σας!
    Κι εγώ σκέφτομαι ότι ο ένας μήνας δεν κάνει τη διαφορά.. Ανυπομονούμε πολύ να ξεκινήσουμε νέες προσπάθειες και το θέμα των εξετάσεων μας έθεσε έναν μικρό φραγμό. Ωστόσο είμαστε και οι δύο νέοι (εγώ 29 και ο σύζυγός μου 31) και σίγουρα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο..

    Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά!

    Με εκτίμηση,
    ΔΚ
    1. Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation

    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.