user_mobilelogo
Κοφινάκος Παναγιώτης και 540 επισκέπτες
  1. titinan
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
Καλημερα σας.
Ειμαι στην 15η εβδομάδα κύησης. Πριν 3 εβδομάδες έκανα αυχενική διαφανεια και PAPP A όπου τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλα οσον αφορά τυχον χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Ο γιατρός που μου έκανε την αυχενική μου είπε ότι όλα είναι πολύ καλά. Ωστόσο, είδα αργότερα στο χαρτί που μας έδωσε για τα στατιστικά ότι έχω πιθανότητα να εμφανίσω προεκλαμψία προωρη 1/1800 και προεκλαμψία καθόλη τη διάρκεια της κυησης 1/185. Το ποσοστό αυτό (ειδικά το δεύτερο) ενας συγγενής γιατρός που το είδε μου ειπε ότι ειναι ανησυχητικό και όπως καταλαβαίνετε έχω φοβηθεί πολύ. Να σημειώσω ότι έχω ύψος 170 και ζυγίζω 49 κιλά. Επίσης ανέκαθεν είχα χαμηλή πίεση, όπως και τώρα. Εσείς τι πιστεύετε? Κινδυνεύω εγώ και το μωρό? Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μην εμφανίσω προεκλαμψία στην κύηση?
Σας ευχαριστώ
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Σε γενικές γραμμές, θα προσέχεις το βάρος σου, θα αποφεύγεις τα πολλά μπαχαρικά και το πολύ αλάτι στα φαγητά, θα πίνεις πολλά υγρά και θα μετράς την πίεσή σου μια φορά την εβδομάδα.
Για κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις και για επιπλέον παρακολούθηση, θα μιλήσεις με το γιατρό σου.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.